esmaspäev, 28. juuni 2010

Aspektitu Veenus

Veenus- armastus, ilu, kunst, harmoonia, graatsia, sarm, luksus, kiindumus, hellus, naudingud, mugavus, seks ja flirt. Samuti raha, materiaalsus ning turvatunne. On naissoo ja naiselikkuse sümbol.

Veenuse sümboli kaks alget ring ja rist üheskoos näitavad materiaalse maailma ja hinge kehastust. Ta ühendab need kaks omadust. Laiemas tähenduses Veenus tõmbab inimesi üksteise poole nii, et nad saaksid ühiselt kasutada teineteise kehalist ja vaimset Mina.

Veenuse aspektid vihjavad siis kehalise ja vaimse individuaalsele arengukäigule.Tema aspektid on seotud järgmiste mõistetega – lõbusus, viisakus, harmoonia, kingitused, headus, sõprus, maalikunst, intiimsus, ahvatlused, mugavus, ilu ja kosmeetika. Samuti kultuur, armastus, meloodia, autasud, veetlus, puhkus, sümmeetria, stiil, luksus, romantika, vaikus, sarm, elegants etikett ja palju teisi mõisteid veel. Väga tugevasti on Veenus seotud armusuhete ja pereeluga, eriti sünastrias.

Aspektitu Veenuse puhul on oma “Mina” kalduvus kunsti ja loomingulisest väljendusest kaugel reaalsusest ning ei ole mingit seost mõistlikusega. Isikul võib olla sageli ebatavalised ja omapärased kunstikalduvused. Originaalsus ja veidrad suhted teistega. Vähene jutukus ja rääkimine, omadus väljendada end üksikute sõnadega, sageli üksindusse tõmbumine. Ei salli vaidlemist ja vaenutsemist aga ometi võib nendega olla silmitsi. Meestel on raske luua normaalseid suhteid naistega. Inimesel on eriline, teistsugune, muidu tavaks kujunenud ja aksepterritud väärtuste hinnang. Sageli ei osata eristada sõprust armastusest. Mitte alati ei suudeta selgust saada enda tunnetes. Talle tekitab raskusi ennast emotsionaalselt väljendada, kuigi on olemas väline veetlus.

Kui isik otsustab katkestada mõnda suhet, siis lõplikult ja ei mingit kõhklusi ega kahtlusi otsustatu õigsuses. Veenusele allub armastus ja turvatunne ja kui aspekte pole, siis võib isiku suhtumine nendesse väärtustesse olla kõikuv. Kord on hullupööra armunud ja järgmisel hetkel täiesti ükskõikne.Ta armastab ja hindab ilusaid asju ja kunstitöid. Kuid tema valik langeb mingile kunstitööle, siis on selle kunstimaitse on vägagi omapärane. Vahel ta leiab kunstis eneseväljenduse vahendi, kuid sageli on tema sellealased teosed teistele arusaamatud.

Aspektitu Veenuse omanikele on iseloomulik püüd midagi saavutada, jõuda tippu aga seda ilma armastuse vajaduseta. Suhetes ja armastuses on täheldatud kaks äärmust: kui Veenus Kaljukitses, Veevalajas või Kaksikutes ja disharmoonilistes aspektides Saturniga, siis on näha ükskõikne armastuse asjades. Kui Veenus on Sõnnis, Kaaludes, Kalades või Vähis ja aspektides Marsiga väljendub terav vajadus anda ning saada vastuarmastust , tunda sümpaatiat ja kiindumust.
Kuid vaatamata ükskõik millises märgis Veenus ka ei oleks, isik tunneb, et teda ei armastata, ei sallita, pole teretulnud ja on üksik.

Veenus on väga oluline kõikidel inimestel ja erinavtes elukutsetes ning ametites, sealhulgas ka lauljatel, näitlejatel, finantstegelastel. Veenuse ilu, sarm, veetlus, oskus end heast küljest eksponeerida on vajalikud ka näitlejate maailma tegijatel. Peale tugeva Veenuse peab neil veel olema tugevad Neptuun, Kuu ja Chiron.

Kui aga ei ole Veenus ei tugev ega pole ka aspekte või on vähe aspekteeritud. Kas siis on eeldusi olla näitleja või laulja. Vaatame kaardikogust, kas leiame sellele kinnistust. Sulgudes on ära toodud mõningad aspekti omadused, mis otseselt ei käi antud isiku pihta.
Alustuseks need näitlejad, kelle sünniaasta jääb möödunud sajandi keskele ning veelgi varasemasse aega. Põhiliselt otsime mazoorseid aspekte.

Meryl Streep, Veenusel (Vähk XII maja) ainult sekstiil Kuuga (elule ratsionaalne vaade, graatsilisus, kunstianne) ja kvadratuur Neptuuniga (tendents varjata midagi oma armuelust, usalduse kuritarvitamine, kalduvus ehitada õhulosse, näha asju ainult roosas värvides), poolkvadratuur Saturniga.

Susan Sharadon, Veenusel sekstiil Kuuga, kuid asumine AC-l teeb selle tugevaks. Lisaks veel mitmed abiaspektid.

J-J. Annaud, Prantsuse filmilavastaja, Veenusel sekstiil Kuuga (keskpäev) ja kvadratuur Uraaniga (magnetiline veetlus, isik rahutu, otsib pidevalt midagi uut). Poolsekstiil ka veel Neptuuniga. Veenus ilma põhiaspektideta on veel teisel filmimaailma tegijal nagu seda on Werner Herzog, kes ametilt on filminduse direktor. Temal ainult poolsekstiil Marsiga ja poolkvadratuur Merkuuriga.

Ainsa kvadratuuriga Veenuselt Jupiterile (naistel näitab armastuse seotust rahaga, annab kuulujutte ja laimu, suhetes pidevalt pinged) on esindatud Barbara Streisand. On aga rida teisi aspekte, Poolkavdratuur Päikesega, bikvintiil Kuuga, kvintiil Saturn-Uraan ühendusega Sõnnis.

Nõrk Veenus (aspektide arvu poolest) aga positsioonilt eksalteeritud Kalades on vene näitlejal Andrei Mironovil. Suure orbiga sekstiil Saturniga (soodus armuasjades, ametialane edu, saavutab hea kontakti eri vanustes inimestega) ja konjunktsion Merkuuriga Veevalaja/Kalad piiril. Trigoon Kuuga keskpäeva järgi.

Martin Sheen, Veenusel ainus mazoorne aspekt on kvadratuur Neptuuniga (liiga kõrged ideaalid, võib olla usalduse kuritarvitamine, liiga kõrged ideaalid). Lisaaspektid poolkvadratuurid Jupiter-Saturn väga täpse ühendusega Sõnnis.

Leedu näitleja Juozas Budraitis, ainus mazoorne aspekt on kvadratuur Uraaniga (ei meeldi piirangud, kangekaelsus, vaadete erilisus, võimalik, et mitu abielu). Päikesega poolkvadratuur.
Hollandi filmilavastaja Paul Verhoeven, Veenusel (languses Neitsis) ainult opositsioon Jupiteriga (palju armuasju, liialdused nendega. Suhete üledramatiseerimine, finantsraskused) ja seskvadratuur Saturniga.

Jane Fonda, Veenusel trigoon Kuuga (veetlev isiksus, suhtlemisaldis, materiaalne kindlustatus, aitab koduses ja pereelus) ja kvadratuur Neptuuniga. Aspekte vähe aga ühendus Musta Kuuga ja kvintiil Marsiga tegid temast omal ajal tuntud ja kuulsa näitleja, kes praegugi tuntud oma aeroobika tegelemistega.

Kaks mazoorset aspekti Veenusel on Richard Chamberlainil, sekstiil Merkuuriga (tasakaalukas iseloom, huvi kirjanduse ja kunstide vastu) ja trigoon Neptuuniga. Sekstiil rohkem nii öelda moe pärast, sest orb 6 kraadi, mis selle aspekti jaoks on liiga palju.

Ainus mazoorne aspekt Veenusel on filmilavastajal Robert Bentonil ja selleks on trigoon Uraaniga (tendents ümbritseda end ilu ja naudingutega, originaalne natuur, vahel ümbritseb ennast originaalsete sõpradega). Poolkvadratuur Päike-Merkuur täpse ühendusega Kaaludes ja poolsekstiil Pluutoga abiks.

Täpse sekstiiliga Merkuurile on Roy Scheideri Veenus. Lisa annab poolsekstiil Neptuuniga.
Kaks aspekti Veenusel Jääras on kunagisel kuulsusel Marylin Monroel, sekstiil Jupiteriga (suhtlemisaldis, kuulsuse tunnustus, kalduvus priiskamisele, aspekt töötab nagu trigoon, kuid nõrgemini) ja trigoon Neptuuniga (romantiline, pehme natuur, artistiline potensiaal on tugev, ei armasta rasket tööd ja jämedat käitumist). Hästi iseloomustab tema puhul see, et Neptuun Lõvis ja Veenus Jääras annab sõjakuse ja enesekindluse, oma sihtide saavutamiseks rajab tee tänu isiklikule instinktile ning tõmbab enesele ligi palju vaenlasi. Kui tutvuda näitlejanna elulooga, siis nii ka oli.

Ainus mazoorne aspekt Veenusel konjunktsoon Jupiteriga (suure edu näitaja, tunnete rikkus, isikul on hea kunstianne, tugev õiglustunne, annab populaarsuse) Veevalajas on Poola filmilavastajal Andrej Wajdal. Lisaspektidest ka ainult üks poolkvadratuur Uraaniga.

Kreeka näitlejanna ja hiljem poliitikuna tuntud Melina Mercouril on Veenus põhiaspektideta. Programm näitab küll Päikesega poolkvadratuuri, kuid orb liiast (7). Ka sekstiil Marsiga (orb 5) on sekstiili jaoks suur või siis lugeda nõrgaks. Toetav aspekt on Veenusel bikventiil Pluutoga.

Mazoorseid aspekte pole Marlon Brandol, tema Veenusel ainult ridamisi abiaspekte. Tema on siis üks vähestest, kel tõesti puuduvad nii vajalikud Veenuse energiavahetuseks sidemed teiste planeetidega. Paljudele oli ta oma ajastu sekssümboliks, miljonid püüdsid teda jäljendada, käituda nii nagu Marlon. Ta oli eeskujuks ka paljudele rokktähtedele.

Teine aspektitu Veenusega on Inglise vanema põlve näitleja Laurence Olivier. Seda asendavad poolsekstiil Päike-Merkuur ühendus Sõnnis ja kvintiil Jupiter-Neptuun täpne ühendus Vähis.
järgneb...

Kommentaare ei ole: