teisipäev, 13. juuli 2010

Aspektitu Marss

Sõjajumal Marss horoskoobis väljendab seda külge, mis näitab meie aktiivsust, seksuaalsust, pealehakkamist. Sümboliseerib meesugu. Marsi energia avaldumine on individuaalne asi. Marsi sümbol on ring ja temast väljub ülespoole suunduv nool. See tähistab aktiivset meesjõudu. Marss tähistab ka mõõka ja kilpi. Tõlgendatakse ka kui erigeerunud sugutit, mis tähistab mehelikkust ja võimet edasi anda sugu ehk sigitamisvõimet. Viitab sugutungile mehe ja naise vahel kui ka sellele, mida me tahame elus saavutada. See on energia, millega saavad teod tehtud.

Marsil on nii nagu kõigil teistel planeetidel, on omad head ja vead. Tavaliselt eeldatakse Marsil negatiivset maskuliinsust – jõhkrust, agressiivsust, hirmuvalitsejalikkust, ninakust. Need energiad on inimpsüühikas olemas, neid on nii meestel kui naistel. Naissoo esindajad, kes tegeleb aktiivselt spordiga, on tavaliselt tugev Marss. Samas on nendel meestel, kes eelistavad rahulikumat tegevusala, on reeglina nõrk või neutraalne Marss.

Meeles peaks pidama, et mõlemad variandid on normaalne asi. Ei ole vaja tugevat Marssi, et olla imeväärne meessugu esindaja. Ei ole vaja ka tugevat Veenust, et olla hästi naiselik. Marsi eriülesanne on takitada lahusolekut, samas kui Veenus loob ühtsust – need on sama mündi kaks poolt. Asi on selles, et Veenus ühendab armastust sellega, mida Marss peab vaid iharuseks ehk pelgalt kehaliseks sugutungiks ilma kokkukuuluvus tundeta seksiobjekti suhtes, olgu see siis mees või naine.
Marss on energiaalge. Ilma tema energiata ei oleks miski kunagi teoks saanud. Marss on see planeet, mille kaudu Päikese aktiivsus ja Kuu vajadused väljenduvad tegutsemistes – mille kaudu keha ja mõistus realiseerivad meelte ja emotsioonide kaudu sisenevatele muljetele.
Marss on tegutsev mõjur ning tähistab ka julgust ja otsekohesust, iseloomu tunnusjooni, mis nii naistel kui meestel võivad olemas olla või mitte.

Kuigi Marssi peetakse ürgseks meessoo energiaks, on nii meestel kui naistel agressiivseid tundeid, nad saavad vihaseks ja tunnevad kirge. Astroloogias räägib Marss sellest, kuidas inimene võitleb, mis teeb teda vihaseks, ning kus ja millised asjaolud seda põhjustavad. Marss ütleb sulle, kuidas tegutseda, vaatamata sellele, mis soost sa oled. Marss horoskoobis tähistab seda, kuidas sa tegutsed, mis sind tegutsema paneb, mis sind motiveerib, kuidas sa tuled toime oma viha ja su loomulikku vallutushimuga. Oma Marsi energiast arusaamine on võti selle õigeks kasutamiseks ja märkamaks, et Marsi energia erinevad kasutamisteed on võtmeks teistega läbisaamisel.

Marsi aspektid demonstreerivad soovi reliseerida oma plaane tegutsedes. Motivatsiooniks on Marsi poolt aspekteeritid planeet. Marss ise oleks liikumapanevaks jõuks see motiiv ellu viia. Pingeline Marss ilmutab end liigses tegevuses. Marsi aspektid puudutavad järgmisi valdkondi – avangard, avantürism, teravat valu, peavalu, jõhkrus, kaklused, julmus, karastus, konfliktid, verevaen, veri ise, mehisus, vägivald, ohud, seksuaalne potensiaal, jõud, sport, karmus, vigastused, pingutused ja palju muud veelgi. Niisiis on Marsi aspektid esindatud tahte, soovide, sihikindluse, energia ja agressiooni avaldused.

Kõik on tore aga mida annab või näitab aspektitu või väheste aspektidega Marss?
Aspektitu Marss viitab – esiletükkivust ja agressiivsust. Selle abil on näiteks antud võimalus lüüa läbi ärimaailmas. Siin võitlev iseloom leiab positiivse väljundi. Aspektitus aga võib pealehakkamist kõigutada, kuigi on rohkem tahtejõudu kui teistel. Vajaka võib jääda kannatlikusest ja leplikusest niisama olla.
Sellise Marsiga isik on uppunud töös, ta killustab oma jõu. Läheb emotsionaalselt kergesti põlema, liialadab seksuaaleluga. Naisel on raskusi vastasooga läbikäimisel, eriti seksuaalsfääris. Sageli on välise rahuliku ilme taga sügavalt kirglik natuur. Solvanguid ei unusta ja ei andesta. Kannatlikult ootab aega, mil saab kätte maksta. Kuid tihti ta ei teadvusta seda ja ei saa aru, mida teeb.

Samas annab andekuse mehhaanikas, on hea srtateeg, eriti ku Marss Kaljukitses või on kinnise kujundi üheks elemendiks. Edu võib saavutada sportmängudes, kuid osalemine neis tekitab teistele probleeme. Ootamatud aktiivsuse perioodid võivad viia hävituslike tagajärgedeni või omandada skandaalseid tagajärgi. Rajuhoogude ajal ei anna endale aru, mis teeb. Tema hoogude sellistel perioodidel kannatavd nii tema poolehoidjad kui vastased. Inimene sageli põletab end ruttu läbi. Parem oleks, kui aspektitu Marss oleks Kalades, Lõvis, Neitsis, Sõnnis või Vähis.
Nõrga Marsiga isikutest võivad saada uurijad, esmaavastajad, novaatorid.

Ilma näideta oleks jutt pealiskaudne ja teoreetiline. Näited illustreerivad paremini neid iskuid, kellede Marss on aspektitu või nõrgalt seotud teiste planeetidega.
Roald Amundsen, mees, kelle teeneks on esimesena loodevälja läbimine ja esimese inimesena jõudis ta lõunapoolusele. Esimesena lendas ka üle põhjapooluse. Tema horoskoobis on Marsil ainult opositsioon Saturniga ja sedagi orbiga kümme kraadi. Positsioonilt on Marss nõrk, Vähis ja XII maja tipus. Seda olen ka varem täheldanud, et mitmetel merega lähedastes suhetes olevatel meestel on Marss mõnes veemärgis Vähis (Costeau`l Vähis, Bombardil Kalades). Kuuga on Marsil seskvadratuur ja Neptuuniga loominguline kvintiil. Täpne on poolsekstiil Jupiteriga.

Marsi opositsioon Saturniga viitab sõjakusele kuid tõukab loomingu suunas. Inimesele on omane kurbus, kannatamatus, tervis vajab suuremat tähelepanu. Aspekt viitab ka teatud eluperioodidele, mil esineb palju raskusi ja vastuolusid. Nähtavasti suur orb aspektis ja teised horoskoobi tegurid seda meest ei ole nõrgestanud, võimaldas ka nõrga Marsiga oma sihtide täideviimisel.

Teadusega seotud isikutel on Saturn, Uraan ja Neptuun olulisemad, kui Marss. Aga ega ilma väe ja jõuta ka suurt midagi raske saavutada.
Peale polaaruurija Amundseni on teadusmaailma suurkujudel väheaspekteeritud Marss veel www kasutuselevõtjal Tim Berens-Lee`l. Trigoon Saturniga (lisab jõudu ja vastupidavust). Tema Marss samuti nõrgas positsioonis, asudes Vähis.

Kaks aspekti Marsil on okeanograafil Robert Ballardil, mehel, kes leidis ülesse Titanicu vraki. Tema Marss on Lõvis ja ühenduses Chironiga, mis viitab mehe erilisele tööle. Oma jõu annab sisuliselt ühendus Pluutoga. Teien aspekt on sekstiil Saturniga (aspekt ei kindlusta kerget elu, edu tuleb aja jooksul, hästi läheb siis, kui oma töö korralikult ette planeerida), tema puhul see aspekt läheb sõna sõnalt täkkesse.

Kaks aspekti Marsil on Briti astronoomil Steven Hawking`l, täpne kvadratuur Merkuuriga ja Pluutoga. Positsioonilt planeet tugev, asudes Jääras ja on Tau kvadraadi tipus. Nõrgaks seega Marssi ei saa lugeda, kuigi põhiaspekte ainult kaks.

Positsioonilt tugev Marss (Jääras) on tuumafüüsikul Edward Telleril, kuid aspekte ainult kaks. Lähiplaneetidega aspekte pole, on trigoon Jupiteriga ja kvadratuur Pluutoga. Puuduvad ka abiaspektid.

Enrico Fermi, ainult konjunktsioon Veenusega, Päikesega poolkvadratuur ja sama aspekt ka Jupiteriga. Positsioonilt tugev Skorpionis.
USA sotsioloog George Gallup, Marsil opositsioon Neptuuniga ja täpne poolsekstiil Päikesega.
Ainult abiaspektidega Marss on vene polaaruurijal Ivan Papaninil, kuid positsioon Jääras. Eks seskvadratuur Päikesega on see, mis teadlasel oma elus aitas läbi lüüa.

Norra polaaruurija, okeanograaf ja meteorolog Harald Svedrup. Marss eksalteeritud Kaljukitses, ainus põhiaspekt kvadratuur Uraaniga. Lisa annavad mitu seskvadratuuri ja kvinkunks Saturniga.Ühe tugeva sekstiiliga Päikesele on Taani füüsik Niels Bohr. Ka muid lisaspekte pole. Marss Lõvis ja IX majas.

Lennunduspieneeril Orville Wright, aspekte kaks – sekstiil Saturniga ja kvadratuur Uraaniga. Mõlemad aspektid viitavad soosivalt lennunduse valdkonnale. Positsioonilt Marss Skorpionis. Nähtavasti on nii, et aspekte üks-kaks, kuid planeet ise asukoha järgi peab tugev olema, et elus midagi märkimisväärset saavutada. On ka vastupidist. Briti maadeuurijal Robert Scotil oli Marss Sõnnis ja aspektidest sekstiil Uraaniga ja konjunktsioon Pluutoga . On teda ja tuntud tema püüd vallutada enne Amundseni lõunanaba ja tagasiteel hukkumine. Visadust mehel jätkus, kuid midagi jäi siiski vajaka. Saturn kvadraadis sõlmedega ja tau tipus määras ära tema karmalise saatuse.
järgneb...

Kommentaare ei ole: