neljapäev, 26. aprill 2007

Uraani tsüklid

Uraani kosmiline kell.

Iga suur või väike tsükkel on osa teisest, veelgi suuremast tsüklist. Sarnaselt kellaga, millel on väike- ja suur seier, on kosmilistes tsüklites lühemaid ja pikemaid perioode. Välja näeb see järgnevalt: iga 493 aasta tagant toimub Neptuuni ja Pluuto konjunktsioon ühes ja samas sodiaagiringi sektoris. Kaks viimast ühendust toimusid Kaksikute märgis, sellele eelnev oli aga Sõnnis. Uraan iga sellise ühenduse ajal nii öelda taganeb kella liikumise suunas (päripäeva) peaaegu 45 kraadi võrra. Vaja läheb üle 3940 aasta( või 8 järjestikust Neptuuni-Pluuto ühendust), et Uraan pöörduks tagasi samasse kohta, kust ta alustas tsüklit. See tähendab, et umbes kord 4000 aasta jooksul kõik kolm planeeti on omavahel konjunktsioonis – see ongi kosmilise kella suur seier.

See suur kosmiline tsükkel tähistab endas eredaid sündmusi. See ajamoment, millal Uraan, Neptuun ja Pluuto on koos, muudab alati pöördeliseks inimkonna evolutsioonilise arengu.
Meie ajal me ainult jälgime ühe väike tsükli kulgu, mis rullus lahti peale viimast kolmekordset ühendust, mis toimus ligikaudu aastal 575 enne meie aega. See tõi endaga kaasa väga suured muutused inimkonna arengu teel. Sellest ajast on iga tähtis väiketsükkel inimkonna ajaloos sisuliselt selle suure ühenduse impulsi vastukaja. See ajastu pöördepunkt lõpetas alatiseks vanima arhailsemate aegade inimkonna arengu etapi. Ees ootas uus, mille teadvustamine isegi tänapäeval on veel suuresti tajumata. Lõpeb see suur tsükkel aastal 3370!

Niisiis, kui Uraan ühines Neptuuni-Pluuto ühendusega 577 a.e.m.a. Sõnnis, oli see võimas ühendus eriti maksimaalselt tihe ja tähendas seega suuremat mõjujõudu tulevasele suurtsüklile. Selles tsüklis elame me praegugi.
Iga umbes 500 aasta järel, nihkus Uraan sodiaagiringil tema liikumise vastasuunas 45 kraadi võrra tagasi. Ta jagab 4000 aastase tsükli kaheksaks väiksemaks tsükliks. Toimides, kui kella väike seier, Uraan näitas ära iga tsükli koha. Sellised kaheksa tsüklit ongi inimkonna progressi, arengu teenäitajad või tsivilisatsiooni tee. Poolkvadratuur on pingete ja dünaamika aspekt, konstruktiivsete arengute ja aktiivsuse näitaja. Terve suur tsükkel koosnebki neist vähematest tsüklitest, mis sisaldab endas arutul hulgal sõdasid ja katastroofe. Koosnedes globaalsetest muutustest ning järskudest pööretest.
Uraani sellist liikumist võib võtta kui sümboolset liikumist läbi horoskoobi 12 maja. See paistab välja järgmisel moel.

577 a.e.m.a. Uraan asub “esimeses”majas Neptuun/Pluuto suhtes, mis olid siis ühenduses. See tähendab, et järgnevad väikesed tsüklid (esimene kaheksast, mis koos moodustavad suure 4000 aastase suure tsükli), kannab endas esimese maja jooni ja vastavalt Jäära märgi omadusi. Järgmise Neptuun-Pluuto ühenduse ajal Sõnnis , 83 aastal e.m.a.(ca 494 a. peale 1 ühendust), Uraan nihkus 45 kraadi tagasi. Seda võib vaadelda kui sümboolselt 2 majas olemist ja vastavalt terve teine väike tsükkel kannab endas selle maja ja Sõnni märgi omadusi.
Kolmanda ühenduse (Sõnnis 411a. m.a.j.) ajaks Uraan nihkus veel 45 kraadi võrra tagasi, moodustades algpositsiooniga kvadratuuri. See vastab IC-le, mis eraldab horoskoobi 3 ja 4 maja. Sel moel kolmas väiketsükkel tsivilisatsiooni ajaloos sai endale korraga nii 3 kui 4 maja jooni ja ühtlasi oli seotud nende majadega seotud märkide – Kaksikud ja Vähiga.

Neljanda tsükli algus langes aastasse 905 Sõnn/Kaksik, Uraan moodustas algasendiga 135 kraadise aspekti ja asudes 5 majas (Lõvi). Viies tsükkel algas 1400 aastal (Kaksikutes) ja nüüd oli aspektiks 180 kraadi algpunktiga. See punkt vastab 7 maja tipule, mis eraldab 6 ja 7 maja, seepärast viies tsivilisatsiooni periood kannab endas üheaegselt nii 6 kui 7 maja jooni ja Neitsi ning Kaalude märgi omadusi.
Nüüd oleme jõudnud meie aja tsükli algusaega, mis algas 1892 aastal (Kaksikutes). Tsükkel on kuues järjekorras ja suure algusest saati on Uraan nihkunud tagasi 225 kraadi. Nüüd asus ta sümboolselt 8 majja ja Skorpioni märki. Meie praegune aeg kannabki endas seega selle märgi omadusi ja tema valitseja Pluuto printsiipe.

Seitsmes väiketsükkel algab 2385-2386 (Kaksikutes) aastal ja viib inimkonna MC-le, 9 ja 10 maja piiride lahutajale ja hakkab kandma sümboolselt nende majade ning Amburi ja Kaljukitse märgi omadusi. Viimane tsükli periood algab aastal 2879 (Kaksikutes). See saab olema suure kosmilise tsükli kosmilise kella lõppakord. Uraan on siis 11as – Veevalaja majas. Saabub Veevalaja ajastu kulminatsioon.

Uraani tsüklid teiste planeetidega:

Uraan kohtub Jupiteriga iga 14. aasta järgi. Viimati oli täpne konjunktsioon 16. veebruaril 1997.a. Järgmine viimane ühendus tuleb 4.jaanuaril 2011.aastal 26-s Kalades.

Saturniga kohtub Uraan iga 45. aasta järgi. Viimane oli 13. veebruaril 1988.aastal Amburi viimases kraadis. See on aspekt, mis lagundab riigikordi. Näiteks “tänu” sellele sai Eesti vabaks Järgmist on oodata alles juunis 2032.aastal.

Uraani ja Neptuuni ühendused korduvad iga 171. aasta tagant. See aspekt toob maailmale uue mõtlemise. Eestile tõi ID riigi, kloonimise Eesti lähiriikides, kliima muutused, AIDSI jm. Viimane ühendus oli 1993. aastal kahel korral – 2.02. 19.35 Kaljukitses ja 20.08 18.49 Kaljukitses.

Uraanil Pluutoga õnnestub kokku saada 110-130.aasta tagant, keskmiselt 127.aasta järgi. Viimased kolm ühendust on olnud:
1710-11 Lõvi lõpukraadides, tõi endaga kaasa esimese kolmest revolutsioonist. Märksõnaks oleks – vabadus.
1850 Jäära-Sõnni piirimail, tõi kaasa massiliselt mässe terves Euroopas, märksõnaks – võrdsus.
1965-66 Neitsis, sellega kaasnes Vietnami sõda, “kultuuri revolutsioon” Hiinas, noortemässud, riigipöörde katsed Tsehhoslovakkias ja Prantsusmaal, märksõnaks – vendlus.

Viimati kahel korral toimunud : 9.10.1965 17kr. Neitsis ja 4.04.1966 16kr. Neitsis.
Eesti Vabariigi AC on samuti 16 Neitsi.Sel ajal sündinutel on kaasa antud globaalse mõtlemise võime. Neil, kel Neitsi 16-da kraadis või selle lähedal planeedid või muud kaardi tähtsad elemendid, mõjutas see ühendus kindlasti tugevasti.
Aspekt ise on väga suurte massiliste muutustega seotud ja eks lähiajalugu ole seda ka näidanud.

Kirjutises on kasutatud lühendatult E.Alan Meece raamatut Horoscope for the New Millennium venekeelset väljaannet ja isikliku arhiivi materjale.

Kommentaare ei ole: