pühapäev, 1. aprill 2007

Damocles ja iidolid

Damoclese panus kuulsuste saatuses!

Huvitav on võrrelda kuulsa helilooja Mozarti saatust meile ajaliselt palju lähemal olnud inimeste saatusega. Näiteks ameerika kultusnäitlejaks saanud James Deaniga. Tulevane noorte iidol sündis samuti Päikese täpse konjunktsiooniga Damoclesega. Ta suri samuti Damoclese tagasipöördumisel Veevalaja märki.Veelgi enam, ta hukkus autoavariis 30.sept. 1955 päeval, mil transiitne Damocles tegi täpse opositsiooni transiitsele Uraanile. Uraan on mitte ainult Damoclese disposiitor, vaid ka Deani horoskoobi 3 maja valitseja. Näitleja hukkus väga riskantse ja hulljulge autojuhtimise tulemusel.

Tähelepanu tuleks pöörata veel asjaolule, et nataalis on 3 maja tipus Päike koos siis Damoclesega. Peale selle telg Uraan-Damocles (1.40 Lõvi-1.40 Veevalaja) moodustab täpse T-kvadraadi nataali Kuuga, mis valitseb 8 maja (1.48 Skorpion)!
Jamesi horoskoobis on veel Kuu tõususõlme täpne konjunktsioon Sednaga Jääras ja täpselt 1 kraadise orbiga Logose konjunktsioon Orcusega Sõnnis, mis hukkumise päeval samuti koos olid seda juba aga Vähi märgis.
Nataali Pluuto Vähist teeb täpse kvinkunksi Damoclesele.

Eriliseks teeb minu arust tema Varuna konjunktsioon kääbusplaneedi Erisega Jääras. Oma tuntuse saamisel on suureks abiks olnud Veenuse kvadratuur Varunaga. Konjunktsioon on ka Hylonomega Kalade viimasest kraadist. Surmapäeval jõudis sinna Chaos tehes opositsiooni Päikesele. Nataalis on Varuna ja Päikese vahel poolkvadratuur, siis nüüd hukkumise päeval vastasseis.
Kes soovib teha endale tema kaart ja ise lähemalt uurida, siis lähteandmed on :
James Byron Dean sündis 8.02.1931 Marionis, Indiana osariigis. Kell 02.11 (GMT + 6.00) 40 N 33 ja 85 W 39.

Teine oma aja Hollywoodi iidol oli Marylin Monroe, kodanikunimega Norma Baker. Sünnitunnistuse järgi sündis ta 1. juunil 1926 kell 9.30 hommikul Los Angelesis (118W15 ja 34N03, PST 08:00), Päikese aastal ja Marsi päeval.
AC –ga 14-s Lõvi kraadis. Nataalne Damocles on poolekraadise orbiga konjunktsioonis Kuuga Veevalajas 7 majas. Tema elutee, nagu ka Mozartil ja Deanil, mahtus täielikult Damoclese tsüklisse: elu katkes 5. augustil 1962.a., kui Damocles oli teinud täistiiru ja jõudnud täpselt DC-le. Transiitne Päike aga tegi opositsiooni sellele.
Nataalis on Damoclesel veel kvadratuur plutiino Orcusega.

Juba teismelisena oli Marylin väga iseseisev, paistes silma enesekindluse, loomupärase väärikuse ja enesearmastuse poolest. Ta otsis meeste seltsi, eelistades enesest märgatavamalt vanemaid, hinnates nende isalikku hoolitsust. Inimesetundmises oli ta väga nõrk ja üks pettumus järgnes teisele. Ta muutus haiglaselt tundlikuks, kahtlustatavaks ja tujukaks, teda vaevasid südametunnistuse piinad ja sugenesid enesetapumõtted.
Juba ammu enne 5. augustit 1962, Marylini traagilist surmapäeva, lõikas naine läbi veenid, kord püüdis end uputada või neelas tablette. Pärast järjekordset õnnelikku “ülestõusmist” kahanes tahtmine tegu korrata, ent Marylin muutus üha küünilisemaks ja ükskõiksemaks omaenese elukorralduse vastu. Üha lähemale hiilis lootusetu üksindustunne. Nii kestis see mõnda aega, kuni kõik jälle otsast peale hakkas. Jälle mehed, ikka mehed…
Neid polnud Marylini elus aga sugugi nii palju, kui sellest kõneldi ja kirjutati.
Ta polnud moraalitu naine.

Marylin nautis komöödiat, uusi muljeid, elu loteriid. Sisemiselt oli ta uje ja kasin, ei armastanud mehi, vaid pigem sõbrustas nendega. Naisi ta vihkas, sest nimelt nood alandasid, kadestasid ja solvasid Hollywoodi esimest staari tema ilu ja populaarsuse pärast.
Selle kõige tulemusena väsis näitlejanna enesest, väsis elust täis valet, kadedust ja silmakirjalikkust. Päikeselt sai ta kaasa eneseväärikuse, hingesoojuse ja teatud suursugususe, temperamendi ja ereda individuaalsuse. Veenus kinkis talle erakordse sarmi, seksuaalsuse, ilu ja kirgliku armastuse kõige elava vastu.

Erapooletud analüüsijad tunnistavad, et Marylini südamlikkus ja heldekäelisus ületasid kaugelt ta egoismi, konfliktsuse ja kohusetundetuse, aga kuni ta elas, kõneldi eelkõige ikka tema halbadest külgedest. Jah, tal olid muinasjutulised honorarid, aga ka väga suured võlad. Aga leedi Hollywood armastas sõpradele teha heldeid kingitusi, jäädes ise sageli sendita. Talle meeldis võlgu võtta ja ta ei maksnud neid iialgi tähtajaks tagasi. See pahandas nii mõndagi suurust, aga blond jumalanna oskas nii armsasti vabandada, et ära öelda ei suutnud talle keegi.
Elu mühas Marylini ümber, aga ta kuulus sellesse üha vähem. Tema ise, pelglik ja tundesiiras, oli kusagil ekraani taga ja üldsegi mitte nii eluahne ja säravalt kirglik, nagu nägid teda miljonid filmisõbrad kogu maailmas.

Teades nüüd milline näitlejanna oli, siis seda toonitab näiteks Uraani konjunktsioon Erisega Jääras ja täpne kvinkunks musta Kuuga, Marsi väga täpne opositsioon Ixioniga. Suure tundlikkuse ja heasüdamlikuse andis talle suur veemärkide trigoon – Marss/Hylonome - Pluuto ja Saturn.Samuti Kuu opositsioon Neptuunile.
Surmapäeval tegi transiitne Kuu ühenduse transiitse musta Kuuga Kaaludes.

Huvitav on võrrelda neid kahte horoskoopi veel ühe popiidoli – Viktor Tsoi omaga, kes samuti hukkus autokatastroofis oma tuntuse tipus olles. Tema sünniaeg on teadmata, kui kosmogrammi järgi võiks oletada, et ta on sündinud õhtul. Sest siis oleks Kuu olnud täpses ühenduses Damoclesega Veevalajas.

Viktor Tsoi sündis 21. juunil 1962.a. Leningradis. Oli ansambli Kino liider ja hukkus autoavariis Riia lähistel 15. augustil 1990.a. kell 12:28.
Peale oletatava Damoclese ühenduse Kuuga oli tal veel konjunktsioon Pholusega ja kvadratuur Marsiga. Pingeid tema elule lisas Marsi opositsioon Neptuunile, mis moodustas omakorda T kvadraadi Saturniga. Saturni ja Neptuuni vahel oli üsna täpne kvadratuur.
Tuntuse ja populaarsuse andsid talle kahe loomingulise kauge cubewano – Quaoari ja Varuna omavaheline täpne kvinkunks.
Elule vürtsi ja pingeid lisas samuti T kvadraat, mis moodustus Pluuto opositsioonist Jupiterile ja kvadratuur Merkuurile ning teine T kvadraat Kuu tõususõlme opositsioon Saturnile kvadraadis Neptuuniga. Saturn seega osaline kahes T kvadraadis. Loomingulist inimest, nagu ta oli, piiras ja kitsendas Saturn kindlasti tugevalt.

Mida siis nende näidete varal võiks kokkuvõtvalt öelda?
Damocles andis võimaluse neil oma loominguline potensaal ellu viia, saavutada andekuse ning tuntuse tipp. Särada kinolinal ja suurtel lavadel. Kuid samas ei anna ta loorberitel puhkamise võimalust, andes üheselt märku, et lend kuulsuse ja tuntuse tippu ei saa kesta igavsti.
Kas siis alati Damocles väljendab end sellisel erilisel moel? Muidugi mitte. Sellised inimesed nagu Mozart või Monroe sünnivad kaugeltki mitte iga Damoclese konjunktsiooniga Päikese või Kuule. Kuid isegi reainimesel võib elus tekkida moment, kus ta võiks end tunda ja saavutada oma alal tipptulemuse. Seejuures ei tohi aga unustada pea kohal Damoclese “mõõga” olemasolu, mis karistab, kui inimene end tippu unustab.

Et mitte lõpetada kurva alatooniga siis väike nimekiri neist, kes on sündinud Damoclese konjunktsiooniga Päikesele.

Mario Lansa – ooperialulja
James Joyce – iiri kirjanik
Renata Tebaldi – itaalia soprano
Boris Savinkov – vene kirjanik ja reovlutsionäär
Burt Reynolds – ameerika filminäitleja
Reingold Ebertin – astroloog
Leonid Jarmolnik – vene näitleja
Ilmar Talvik – eesti laulja
Raimund Hagelberg – eesti majandusteadlane
Leonhard Merzin – eesti filminäitleja

Valor

Kommentaare ei ole: