esmaspäev, 6. mai 2019

Isamaa udusuitsus ja tules


Kes oleks võinud arvata,et meie väike vabariik saab sellel aastal selliste äärmuste ja segaduste ning ootamatute lahenduste tallermaaks. Oma prognoosis Aasta 2019 pakkusin, et alanud aasta tuleb pingeline. Tuleb nii uuendsulikkust kui vanameelsust. Seda siis Pluuto ja Saturn Kaljukitses,Neptuuni kvadratuur Jupiteriga, Uraan vahetab märki tagajärjel. Aga, et meile uus aasta sellisel kujul, nagu oleme näinud ja kogenud, sellisel kujul küll ei osanud arvata. Elu ise on ikka ettearvamatu nähtus. Ole sa nii tark kui tahes, poliitik või astroloog, aga kõike ikka ette ei näe. Oletada ju võis, et parlamendi valimistel kaotanud parteid hakkavad edukamaid mustama. Mõtlemata selle peale,et kus ise viga tehti,et suur osa rahvast eelistas hoopiski muud parteid.

Jah, varasemalt pole sedavõrd palju segadust, alatust, sõnasõda ja ärapanemist olnud. Loetelu toimuvast läheks pikaks. Eks igaüks ise on saanud lugeda või kuulda, mis toimub või on toimunud. Aga pole ka midagi imestada kui vaadata mida riigi horoskoop näitab. Teguritest siis lähemalt allpool.
Millised taevased tegurid siis praegu olulised on. Seda aga kogu ühiskonnale, planeedi Maa rahvastele. Esiteks Pluuto ühendus lõunasõlmega ja ka Saturni roll selles ühenduses. Teiseks Neptuun Kalades. Kolmandaks Uraani sisenemine Sõnni märki ja neljandaks Jupiteri asumine kodumärgis. Neist neljas piisab, et kõik peapeale keerata, pingeid ülesse kruvida, külvata segadust, teha muutusi ja lõhkuda olemasolevat, et uus saaks sündida.Lisaks Marsi disharmoonilised aspektid.

Sirvige selle aasta sündmusi – Venezuela, Israel, Pariisi kollavestide väljaastumised. Uus president Kasahstanis. Suured tulekahjud Baikali taga, Valgevenes. Ridamisi kirikute vastased aktsioonid üle terve Prantsusmaa. Notre Dame tulekahju. See on imelühike sündmuste nimekiri. Tegelikuses on ja oli neid negatiivse fooniga sündmusi palju palju enam. Sekka ka siis positiivseid.

Minule omaselt ainult planeetide abil maailmas toimuvat lahti ei seleta. Pikemate protsesside toimumises on alati tegevad ka Neptuuni orbiidi tagused väikeplaneedid. Näiteks on praegu Pluutoga ühenduses keltide mütoloogiaga seotud Arawn. Tema sümboolne ampluaa on pea sama, mis Pluutol või etruskite Orcusel.

Kliima seisukohast on oluline Uraani vastasseis Typhonega Skorpionis. Logose ja Salacia täpne vastasseis. Puudutab nii sõnavabadust, teadust, kui tervishoidu, seda Salacia ühenduses Chironiga kaudu. Chiron Jääras ja tema aspektid on arvatavasti seotud leetride laiema levikuga maailmas.
Kauge Sedna on ühenduses kinnistähe Algoliga Sõnnis.See paneb kõigele oma tugeva negatiivse pitseri. Aprilli lõpu ja maikuu alguses kiire Marss tegi kvadratuuri Neptuuniga. Pole siis imestada meedias need vihast nõretavad sõnavõtud.

Mis meil toimub on ka kummaline, paljuski arusaamatu või üle mõistuse arulage. Mõni asi ajab naerma kuigi asi naljast kaugel. Absurdseid asju ka üksjagu. Kui küsite,et mis konkreetselt. Mis mulle tundub absurdsena ei pruugi teistele seda olla ja seepärast ma neid välja ei too.

Kui konkreetsemalt öelda, siis mulle ei meeldinud presidendi käitumine kui Marti Kuusik vandeallkirja andis. 29. aprillil 2019 lahkus ta EKRE poliitikust väliskaubanduse ja IT-ministri Marti Kuusiku ametivande andmise ajaks protestiks Riigikogu saalist, põhjendades seda samal päeval ajakirjanduses avaldatud väidetega et Kuusik on kasutanud oma eksabikaasa suhtes vägivalda. Kaljulaid ütles Postimehele, et kui süüdistused Kuusiku suhtes peaksid osutuma alusetuks, on ta esimene, kes Kuusiku ees vabandab. Sel päeval asus Kuu Kalades ja tegi ühenduse Kaljulaidi Marsile ja põhjasõlmele. Veenus asus Jääras ja oli opositsioonis tema nataali Uraaniga. Ebaõnnestunud sõnum.

Seda antipaatiat oleks võinud kuidagi teisiti väljendada kui nii väga vaja oli. Kas ikka oli vaja?. Samas ta ju varem oli nõus, et Kuusik ministriks saab. Ka oli tema riietus ja sõnum sellel raskesti mõistetav.“Sõna on vaba“ asemel oleks arusaadavam olnud „Sõna on vastutus“ Seda sõnumit oleks võinud kuidagi teisiti ka väljendada, mitte dressipluusi, pusa või oli see sviiter, mine võta kinni mis see riietuse õigem nimetus oleks, abil. Presidendil selline seis kaardis,et Uraan tegi ühenduse tema Saturnile Sõnnis. Uraan poiss siis kõigi nende ootamatute tegemiste taga, mida president viimasel ajal on öelnud või teinud.Teades Uraani trikke ja olemust, siis saab vast paremini aru ka presidendi riietuse valikus ning käitumise mõningates nüanssides. Paljudele jäi presidendi riietus ja käitumine tõesti arusaamatuks. Ehk tingis proua sellise teo väljendus Neptuuni opositsioonist tema nataali Kuule? Kui juba Neptuun osaline, siis pole mõtet pikemalt lahata, miks nii ja kas oli õige või vale.

Ei meeldinud ka see kui Marti Helme ja Ratase juuresolekul oma eksabikaasale helistas. Marti asemel olles poleks ma seda teinud ja mina selle naise asemele keelduks neile vastamast. Ja üldse, Marti tambiti maha madalamaks kui muru, juba tõmmati võlla, lasti maha enne kui üldse oleks asja tõelisus selgunud. Kõik aina räägivad tolerantsusest aga ise teevad vastupidi. Kuhu jäi sallivus. Sildistamine, kuulujuttude uskumine on saanud normiks. No kuidas ma saan siis neid vip tegelasi tõsiselt võtta, usaldada ja nende poolt olla, nende poolt hääletada. Ootaks ikka enne kriminaalasja uurimise tulemused ära ja siis võtaks seisukoha.Öeldaks küll, et kus suitsu seal tuled. Aga kas ikka alati nii on? Valehäire pole ju ka välistatud.

Sõnavabadus on eelkõige vastutus. Alles siis kõike muud.Kui oli varasemalt teada mehe vägivaldsus siis miks sellest kohe ei räägitud, midagi ette ei võetud. Taganjärgi saab süüdistada keda iganes ja oma süütust nüüd on keeruline tõestada.
Pere- ja koduvägivalla vastu aitaks nende vägivallatsejate nimede avalikustamine. Meil poetaks andmekaitse seaduse varju. No nii ei saagi ühiskond avalikult neid hukka mõista kui pole teada konkreetsed nimed. Kui ikka töökaaslased või tema tutvusringkond saavad teada, milline nende kolleeg kodus on, see mõjub palju paremini kui anonüümne moraalilugemine ja üldine hukkamõistmine.
Marti eitab kõiki süüdistusi. Eks uurimine näitab, kas sellel ka alust on. Üldse arvan nii, et pole olemaski isikut, kel mõni luukere kapis ei oleks. Mõnel praegusel poliitikul või avaliku elu tegelasel võib see olla ammustest aegadest. Kas siis nüüd peab tingimata selle välja tirima. Kui ei ole tegemist mõrva või suurema kuriteoga las see luukere jäädagi kappi.Eks karma hinda kuipalju isik oma tehtud teo või tegude eest peab karistust kandma.


järgneb...

Kommentaare ei ole: