kolmapäev, 2. mai 2018

Albion


Avastused-leiutised ja tähed

Millised planeedid on siis avastuste, esimest korda ajaloos, rekordid ja leiutistega seotud. Eelkõige vast Saturn kui süsteemi ja kindla struktuuri  valitseja, Uraan kui novaatorlik ja uudsuse planeet. Merkuur kui avastuse-leiutuse edastaja sõnas ja pildis. Sisuliselt kõik planeedid osalevad nii avastustes kui leiutistes. Kaasama peaks ka asteroide, nemad on nii öelda kirsiks tordil. Nendeks oleks Heureka, Eureka, Scientia, Discovery. Tuntuse ühiskonnas, teadusringkonnas või terves maailmas tagab Varuna. 

Hiljuti sai omale nime Kuiperi vöös avastatud esimene taevakeha 1992 QB1, mis nimetati Albioniks. Albion avastati 30.augustil 1992.a.Mauna Keas. Ta oli esimene Kuiperi vöös avastatud taevakeha. Williami Blake loomise mütoloogias (1757-1827) on Albion saarel elav algupärane inimene, kes jagunes ennast neljaks Zoasiks (Urthona, Urizen, Luvah ja Tharmas), millest igaüks esindab inimese iseloomu olulisi aspekte.

Tiiru ümber Päikese teeb Albion 288 aasta jooksul. Avastamise ajal asus 0.15 Jääras R. Olles opositsioonis Veenusega. Varunal kvadratuur Albioniga.Veenusel sekstiil Quaoariga, Pluutol opositsioon Chaosega ja Logosel trigoon põhjasõlmega. Mauna Kea ühenduses Discoveryga Lõvis. Ametlikult kinnitati nimi 31.jaanauaril 2018.a. Asus siis 4.38 Sõnnis täpses trigoonis Saturniga Kaljukitses. 

Kuiperi vöö ehk cubivanod (KBO) jagan mina kaheks osaks, alumise astme ja ülemise astme väikeplaneetideks. Alumisse kuuluvad need taevakehad, millede tiir ümber Päikese kesatab  umbes 250-300 aastat. Siia kuuluvad Pluuto, Orcus, Ixion, Huya, Arawn, Mors-Somnus, Lempo ja nüüd siis veel ka Albion.Alamastme taevakehad on saanud oma nimed erinevate kultuuride allilma jumaluste järgi. Kuigi Albion on ka kirjas cubevanona. Esimene plutiino 1993 RO avastati 16.septembril 1993.a. Pluuto oli siis veel planeedina kirjas. 

Ja ülemisse astmesse kuuluvad need taevakehad, millede tiir kestab 300 rohkem aastat. Siia kuuluvad Quaoar, Varuna, Logos, Chaos, Deucaleon, Borasisi, Teharonhiawako, Varda, Praamzius, Sila-Nunam, Makemake,Varda, Altijara, Salatcia.Nimed on saanud looja jumaluste nimede järgi. Makemake ja Varda puhul on küsitav, kas nad on cubewanod või väikeplaneedid (draft), nagu seda on Haumea.

Tähelepanekud. Quaoari Lilith asub esimeses Jäära kraadis – nagu Uraani avastamise kaardiski. Jäära esimeses kraadis avastati kõige esimene Kuiperi vöö objekt-1992QB1 (15760), mis andis ju nime tervele cubewano grupile.Samuti asub Jäära esimeses kraadis Pluuto avastamise Varuna. Albion avastati Jääras asudes, ka Eris avastati Jääras olles. Albinol oli Erisega konjunktsioon aastatel 2007-2008.

Albioni märksõnadeks on pakutud: ideoloogiline võim, seisukoha võtt, usk ja usaldus. Tõestus, tõestama, tõekspidamiste väljendus, oma mina katsumus. Loovus ja loomevõime. Mina vaatan teda ka nendes sündmustes, mis kirjeldavad esmakordselt toimunut, avastustes ja leiutustes. Proovin seda mõnede näidete varal ka tõestada, õigemini tekstina näidata.

Astroloog Abhi arvab, et Albino seotud albiinodega. Mütoloogias on ta Poseidoni või Neptuni poeg. Sümboolselt peaks ta tähistama surmajärgset eksistentsi. Mida iganes see siis tähendab. Näiteks võib see tähendada ka sündi. Albiino tähendab muidugi valget. Nii et kui Pluuto seostub musta värviga, siis teisel pool Pluutot ootab meid otse loomulikult valge värv. Jah, kaua sai oodata ja mõelda,et mis ta nimeks võiks saada. Ja nii lihtne see oligi! Kui tabav. Lihtsalt Valge! Ilmselt midagi pistmist ka valgustumisega.Veel viidati teiste astroloogide poolt, et ta võib viidata ka ebatavalisele väljanägemisele. Varasemalt pakuti QB1 nimeks esimesele cubewanole mitteametlikult nime „Smiley“ – naeratus. Kuid see lükati kõrvale,sest oli olemas väikeasteroid Smiley (avastatud 16.09.1950). Veel on arvatud, et Albion on sillaks allilma ja maailma loomise vahel.

Vana Inglismaad nimetati ka Albioniks, seda Doveri valgete kriidikaljude pärast.Albion siis peaks kajastuma Inglismaa ajaloo olulistes sündmustes. Suurbritannia ja Iirimaa ühinemine Ühendkuningriigiks 1.jaanuaril 1801.a. Albion 7 kraadi Lõvis, laias laastus opositsioon Pluutoga ja ühendus Jupiteriga.
Inglismaa ja Shotimaa union sai nimeks Suurbritannia 1.mail 1707.a. Albion 4 kraadi Jääras ühenduses Veenusega, sekstiilis Saturniga Kaksikutes, trigoonis Uraaniga Lõvis. Orbid on küll suuremad kui nataalis kasutatakse aga mundaanis võib ka suurem orb olla tegev.

Normandia hertzog William vallutas Inglismaa, tema kroonimine 25.12.1066.a. Albion 4 kraadi Kaljukitses ühenduses Päikese ja Merkuuriga opositsioonis Musta Kuuga, trigoonis Jupiteriga Neitsis.
Leidsin, et varasemalt olen blogi kirjutites Albioni ehk siis 1992 QB1 isikute puhul ära toonud ainult ühel korral: B. Obamal on AC ühenduses Albioniga.

Kommentaare ei ole: