esmaspäev, 26. veebruar 2018

Uraan - Pluuto tsükkel



Alustuseks tuletame meelde tsükli olemusest.
Iga suur või väike tsükkel on osa teisest, veelgi suuremast tsüklist. Sarnaselt kellaga, millel on väike- ja suur seier, on kosmilistes tsüklites lühemaid ja pikemaid perioode. Välja näeb see järgnevalt: iga 493 aasta tagant toimub Neptuuni ja Pluuto konjunktsioon ühes ja samas sodiaagiringi sektoris. Kaks viimast ühendust toimusid Kaksikute märgis, sellele eelnev oli aga Sõnnis. Uraan iga sellise ühenduse ajal nii öelda taganeb kella liikumise suunas (päripäeva) peaaegu 45 kraadi võrra. Vaja läheb üle 3940 aasta( või 8 järjestikust Neptuuni-Pluuto ühendust), et Uraan pöörduks tagasi samasse kohta, kust ta alustas tsüklit. See tähendab, et umbes kord 4000 aasta jooksul kõik kolm planeeti on omavahel konjunktsioonis – see ongi kosmilise kella suur seier.

See suur kosmiline tsükkel tähistab endas eredaid sündmusi. See ajamoment, millal Uraan, Neptuun ja Pluuto on koos, muudab alati pöördeliseks inimkonna evolutsioonilisearengu.
Meie ajal me ainult jälgime ühe väike tsükli kulgu, mis rullus lahti peale viimast kolmekordset ühendust, mis toimus ligikaudu aastal 575 enne meie aega. See tõi endaga kaasa väga suured muutused inimkonna arengu teel. Sellest ajast on iga tähtis väiketsükkel inimkonna ajaloos sisuliselt selle suure ühenduse impulsi vastukaja. See ajastu pöördepunkt lõpetas alatiseks vanima arhailsemate aegade inimkonna arengu etapi. Ees ootas uus, mille teadvustamine isegi tänapäeval on veel suuresti tajumata. Lõpeb see suur tsükkel aastal 3370! Nüüd vaatamegi ühte väiksemat tsüklit, Uraan-Pluuto tsüklit.

Miks valisin just Uraani ja Pluuto tsüklite lähema vaatluse alla. Eks seepärast, et me praegu elame nende kahe planeedi viimase ühenduse tsükli mõjude all. Tunnetame, näeme seda sündmuste kaudu nii igapäeva elus kui kogu ühiskonna arengus. See viimane ühendus ehk konjunktsioon toimus Neitsi märgis aastatel 1965-1966. Lisaks oli alles hiljuti ka Uraani kvadratuur Pluutoga periood. Selle mõjusid ja arenguid me siis igapäevaselt tajume, tunneme, elame selle tsükli esimese kvadratuuri toimetamise all. Veel on põhjuseks see, et blogis on varasemalt artikleid teiste tsüklite kohta olemas aga Uraan-Pluuto puudub. On ülevaade Saturni ja Uraani opositsioonist, Saturni ühendusest ja kvadratuurist Pluutoga. Paljud tsüklite kirjeldused on veel kajastamata ja nendest ülevaade ootab edasist tegemist. 

Uraanil Pluutoga õnnestub kokku saada 110-145.aasta tagant, keskmiselt 127.aasta järgi. Alates 74.aastast kuni tänapäevani välja on Uraan-Pluuto ühendusi olnud 36 korral. Ja toimumised märkide järjestuses on olnud selline: Veevalaja – Kaksikud – Veevalaja – Kaksikud – Kalad – Vähk – Kalad – Vähk. Alates 1090 järjestus selline: Jäär – Vähk – Jäär – Lõvi – Jäär – Lõvi – Jäär – Neitsi. Aastal 2104 Sõnn – 2221.a Kaalud. 2357.a Sõnn.

Lähemalt vaatame viimaseid kolme ühendust: 1710 28 kraadi Lõvis ja sealt edasi ajaloos toimunud sündmusi, mille üheks käivitajateks on siis olnud Uraani ja Pluuto ühendus. Ajaloo käsitlemisel tuleks suhtuda andmete usaldusväärsusesse  teatud skeptisismiga, sest sageli on nii, et kes võimul, see dikteerib mida kroonikas kirja panna ja mis välja jätta. Seda eriti poliitilise ajaloo käsitlemisel. Kohtab palju moonutusi, võltsimist, eitamist, mahasalgamist. Ajaloo kulgu tuleks vaadelda kui spiraalset liikumist, ta on tsükliline ja korduv, mitte lineaarne kulgemine. Spiraalsel liikumisel korduvad varasemalt olnud sündmused nagu katastroofid, riikide tekkimine ja langus, dünastiate sünd ja hävimine. Seda aga igal korral natuke teisiti, uuel tasandil. Sest muud tsüklid on teistsugused ja planeetide asend samuti muutunud.Iga sündmus, mille ma ära toon, ei pruugi olla otseselt seotud just Uraan-Pluuto tsükliga aga kaudselt kindlasti seotud.

järgneb...

Kommentaare ei ole: