teisipäev, 17. november 2015

Maailm täna ja homme - 3



Jupiter-Neptuun

Planeetide opositsiooni seisu mõjuaeg oleks august-november 2015. Seis raskendab läbirääkimisi, dipolmaatias öeldakse üht, tehakse teist. Tugevam on teineteise mõistamtus. Teravnevad ideelised ja filosoofilised ning religioossed erimeelsused. 2016.aasta kevadel, kui Jupiter lõpetab oma retrograadsuse perioodi, on neil ka suht lähedane vastasseis, Jupiter 13 kraadi Neitsis ja Neptuun 11 kraadi Kalades. Nende vastasseis kordab varasemaid maailmas toimunud protsesse. Sarnane seis, Jupiter Neitsis ja Neptuun Kalades oli viimati 1849.aastal. Siis Iirimaa rahvas rändas kartuliikalduse ja nälja eest (1845-1849) Ameerikasse. Nälja kätte suri neil aastatel 3,5 miljonit inimest. Üle Euroopa veeres revolutsioonilaine. Californias kullapalavik, mis tõmbab ligi rohkesti sisserändajaid Euroopast, Austraaliast, Hiinast. Omamoodi ka rahvaste rändamine.

Vastupidine seis, Jupiter Kalades ja Neptuun Neitsis oli aastal 1939. Saksamaa kutsus oma alamaid kodumaale (baltisakslaseid). Hispaanias kestis edasi kodusõda. Saksamaa ja NL vahel sõlmitakse salaleping. Algab II Maailmasõda. 

Jupiter-Uraan

2016.a. septembris läheb Jupiter edasi Kaaludesse ja hakkab moodustuma opositsioon Uraaniga. Esimene täpne tuleb 26.detsembril 2016.a. 20 kraadi Kaalud-Jäär. Jupiter Kaaludes loodetavasti toob välja püüded maailma paremaks ja õiglasemaks muuta. Vastaseis muidugi on kompromisside võitlus. Võimalikuks võib saada sündmuste ootamatud pöörded, kriiside periood. Hoiduda reformidest, sest pole teada, kuhu need viivad. 

Viimati oli selline seis 1933 sügis -1934.a.  (täpne vastaseis 11.10.1934, siis asus Jupiter Kaalude viimases kraadis  ja Uraan vastavalt Jääras).  Neil aastatel Hitler suurendas oma võimu, Stalin alustas suurt puhastustööd kommunistide seas. Saksamaal toimub „pikkade nugade öö“, USA ja NL sõlmisid diplomaatilised suhted, K. Pätsi riigipööre Eestis. Peatub suure depressiooni põhjustanud aktsiaturu langus. USA-s tühistatakse Keeluseadus.

Vastupidine seis, Jupiter Jääras ja Uraan Kaaludes oli minu suureks üllatuseks vägagi ammu – 1299.a.!Siis oli nende täpne vastaseis 5.aprillil Jupiter 2 kraadi Jääras ja Uraan 2 kraadi Kaaludes. Ja veel enne oli neil täpne vastasseis 16.jaanuaril 1217.a. Jupiter 13 Jääras- Uraan 13 Kaaludes. 13.sajandi lõpus Osman I asutab Osmanite riigi ning asub seda laiendama, pannes aluse Osmanite dünastiale. Lõppes dünastia 1924.a. Taevamehhaanika vägagi kummaline, et selline seis nii harva esineb. Järgmine vastasseis, kus Jupiter Kaaludes ja Uraan Jääras toimub 2099.aasta detsembris.

Jupiter-Uraani viimane ühendus ja tsükli algus toimus 4.jaanauril 2011.a. Jupiter 27 kraadi Kalades ja Uraan 27 Kalades. Sellega kaasnes Moskvas Domodedova lennujaamas pommiplahvatus, Süüria kodusõda, NATO pommitas Liibüat, Egiptuse president Mubarak sunniti erru minema, Jaapanis Sendai 9 palline maavärin ja tsunaami. Norras Utoya tragöödia, USA-s okupeerige Wall Street   meeleavaldused, USA kuulutas Iraagi sõja lõppenuks.

Jupiteri esimene kaugenev täpne kvadratuur Uraaniga oli 21.augustil 2013. Jupiter 12 Vähis ja Uraan 12 Jääras. Riigipööre Egiptuses, tagandati president Mursi, Siis Moskvas toimusid kergejõustiku MM, Belgia kuningas Albert II loovutas trooni oma pojale, Edingburgis marss toetamaks Shotimaa iseseisvust, toimus rida suuremaid terroriakte (Mumbai, Nairobi, Volgograd). 2016. septembris siis Jupiter läheb Kaaludesse. Mõjuperiood on november 2016 kuni november 2017. Oktoobrist 2016 kuni september 2017 on Jupiteril kvadratuur Pluutoga mõjuulatus.

Jupiter-Saturn

Nende omavaheline tsükli lähenev esimene täpne kvadratuur toimus 3.augustil 2015.a. 28 kraadi Lõvi-Skorpion. Selle kvadratuuri mõjuperiood on juuni 2015 kuni juuli 2016. 23.märtsil ja 26.mail on veelkord täpsed kvadratuursed aspektid. Arvan, et ka see suvine kvadratuur hoogustas pagulaste rändamist. Kvadratuur takistab ja tekitab raskusi finants plaanide elluviimisel. Liialt tehakse rahalisi mõttetuid kulutusi. Partnerite vahel tekib rohkem erimeelsusi.

2016.aasta aprilli taevane seis näitab, et on religioosse sõja puhkemise võimalus ja võitlus kaubandusturu oma mõju alla saamise tähe all. Jupiteril opositsioon Neptuuniga, Marsil ühendus Saturniga, Uraan kvadratuuris Pluutoga oleks selle väite viited. Uraan ja Neptuun omavahel moodustavad lähiaastatel aspekti poolkvadratuuri, mõjuaeg on juuni 2016 kuni aprill 2021. Ka seda peab silmas pidama.

järgneb...

Kommentaare ei ole: