reede, 13. november 2015

Maailm täna ja homme - 2



Juba siis, kui Jupiter liikus veel Lõvis, oli mitmeid märke, et lõunast ning Kagu-Aasiast hakkab põgenike vool tulema. Lõvi ja Kalade märkide vahel kvinkunks, vanad asjad uuesti esiplaanil. Märke oli varemgi aga neid ei tahetud näha.Tegelikuses hakkas see asi peale juba tükk aega varem. Selle algus oli „araabia kevad“. Isegi veel varem, Iraagi sõda oli päris alguseks. Kas ikka oli tarvis hakata kukutama kohalikke võime euroopaliku demokraatia sissetoomisega nendesse riikidesse. Meie arusaamad, tavad, kultuur on ikka kardinaalselt teistsugused kui nendel. Las nad elada oma tavade ja uskumuste järgi, nii oleks olnud kõikidele palju parem. Igasugune oma pealesurumine teistele tekitab varem või hiljem tohutult probleeme.  Nüüd on õitest marjad saanud ja kogu Euroopa peab seda kokkukeedetud suppi tuliselt helpima. Selle kohta saab ka öelda ühe lausega – mida külvasid,tuult - lõikad tormi.

„Araabia kevade“ sündmusi saab hästi seostada ka islami tekkimisega. Muhamed sai esimese ilmutuse Allahhilt 610.aastal. Ringluses on kaart, mis tehtud 20.augustile 610.aastal. Siis oli Pluuto Jääras ja nüüdsel ajal Uraan ületas Pluuto kraadi tehes samal ajal trigooni islami Neptuunile. See ka käivitas „kevade“ kui ka hilisema rändamise. Inimlikult on arusaadav, et keegi ei taha sattuda sõjakeerisesse, kaotada kodu ja omakesed. Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida ja Aasia riikide endi riikide horoskoobid samuti sisaldavad mitmeid plahvatusohtlike viiteid suurtele muutustele ja toimuvatele protsessidele. Mõnedest seisudest lähemalt teen ülevaate allpool.

„Araabia kevad“ algas Tuneesias 17.novembril 2010.aastal. Jupiteril ühendus Uraaniga Kalades, Pluutol täpne ühendus Põhjasõlmega Kaljukitses. Pagulaste vool algas selle kaardi järgi siis, kui Jupiter Lõvis tegi opositsiooni „araabia kevade“ alguse Neptuunile. Nüüd on samuti seis Jupiter opositsioonis Neptuuniga. See opositsioon siis on käivitanud massilise rahvaste liikumise. Hetkel märkide tasandil Jupiteri opositsioon Neptuuniga on välja toonud kõik need ilmingud, mis maailmas ja ka meil toimuvad. Rahvaste rändamine on muutunud suureks äriks. Jupiter on laienemine, maailmavaade, liialdused. Neptuun hägustab, kaotab piirid, loob illusioone. Rännakutes osalejaid on petetud taevamanna ja piimajõgedega, mis Euroopas ees on ootamas. Nad pole ka arvestanud Euroopa kliimatingimustega.

Neptuun Kalades mõjutas vastasmärki, Neitsit, neid omadusi, mis kannavad negatiivset energiat, nende omaduste esiletulekut, moonutas ja hägustas. Nendeks oleks liigne norivus, irisemine, pedantsus, ainult oma arusaama esiletõstmine. Sallimatus, erinevad tõlgendamise aspektid. Teaduse ja meditsiini pahupooled. Neptuun seega tõi ja toob välja Neitsi märgi need omadused, milledel on negatiivne varjund küljes. Jupiter omakorda lisas juurde liialdused, laialivalguvuse, ohjeldamatuse, tõi välja negatiivsete detailide olemasolu, võimendades neid. Jupiteri opositsioon Neptuuniga on pettuse, pettumise ja illusioonide küüsis olemine. Kui Jupiter ja Neptuun kompromissi ei saavuta, siis tulevadki probleemid esiplaanile. Eks need pagulased olegi Euroopas olles üsna pettunud ja see tekitab neist mässumeelsuse ning nõutuse, mis neist edasi saab.  

Oma osa on ka Jupiteri opositsioonil Chironiga. Chiron Kalades sümboliseerib Kalade märgi omaduste haavatavust. Lisaks on Neptuun vastasseisus ka Orcusega ja selle otsene mõjuperiood kestab jaanuarini 2016, kui märkide tasandil kestab see edasi. Pagulasteemale annab tooni ka Chaose asumine Kaksikutes ja märkide tasandil kvadratuur Neptuuniga. Ei pea olema täpset aspekti, kui juba kaks planeeti on märkide tasandil kvadratuuris, siis toime on ikkagi olemas, mis sest et kohe pole tajutav.

Lähenev Saturni ja Neptuuni kvadratuur on selle tsükli viimane pingeline omavaheline seis. Mõjuperiood on sellel 2014.aasta novembrist kuni detsembrini 2016.Tsükkel algas 1988-1989.aastatel. Siis olid Saturn ja Neptuun ühenduses Kaljukitses. Me peaksime ju mäletama, mis nii meil kui maailmas toimus. Algas NL lagunemine, vabariikides said hoo sisse enesemääramise ja iseseisvus taotlused. Neil aastatel geomagneetiline torm jättis ilma elektrita suure osa Quebekist Kanadas. Suure tankeri Exxon Valdeze avarii ja naftareostus Alaskas. Tijanmeni väljaku protest Hiinas. Lõppes külm sõda, langes Berliini müür. Iraani tuumaenergia kriisi algus.

Esimene kvadratuur nende vahel oli, kui Saturn liikus Sõnnis ja Neptuun Veevalajas, aastad olid siis 1998-1999. Mõned tolleaegsed sündmused, kahe planeedi printsiibid väljendasid end piisavalt – Californias keelati baarides suitsetamine, 19 Euroopa riigis keelustati inimeste kloonimine. Clintoni armusfääri ilmsikstulek, Viagra kasutusele võtmine Ameerikas, Taliban keelustas Afganistaanis videomakid ja televiisorid. Korruptsioon ROK-is. 

Saturni vastasseis Neptuuniga oli aastatel 2006-2007. Saturn Lõvis ja Neptuun Veevalajas. Sellele järgnes kohe suur masu, mis kestis mitmeid aastaid ja selle tulemusi on veel praegugi tunda. Nüüd siis aastal 2015 ja 2016 tuleb nende kahe planeedi tsükli lähenev kvadratuur. 2015.a. täpne kvaratuur toimub 26.novembril. 2016.a. on täpne seis 26.juunil ja 10.septembril. 26.novembri esimeses täpses Saturn-Neptuun kvadratuuris osalevad Päike ühendus Saturniga, Neptuun kvadratuuris Merkuuriga, Veenusel opositsioon Uraaniga. Saturni kvadratuur Neptuuniga on asjatute lootuste purunemine, valede lubaduste haardesse sattumine.


Maailma fookusesse kerkivad ja hakkavad domineerima järgmised teemad - nafta (hind ja selle tootmise mahud), samuti kivisöe tootmise ja versus teistsugused energialiigid. Hoogustub võitlus resursside eest Arktikas.  Mageda vee (võitlus resursside omastamise eest), meditsiini (uued ravimid või ravimitega seotud pettused), GMO (võitlus selle lubamise vastu), merenduse, keemiatööstuse, epideemiate, uute haiguste ilmsiks tulek, narkootikumide äri laienemine ja samas võitus selle tõkestamiseks. Meil kanepi legaliseerimise poolt ja vastu olemise sõnasõda. Ees võib tulla muutused rahandussüsteemis, inflatsiooni tõus. Uuesti kerkib esile Shotimaa ja Hispaanias Kataloonia iseseisvustaotlused. Ei imestaks, kui toimub suurfirma pankrott, nagu seda oli Enron Ameerikas 2007.

Kasvab õnnetuste osa kaevandustes, merel. Suuremad looduslikud õnnetused. Ühiskonna suurem surve kliimaalaste probleemide lahendamisel. Religiooste küsimuste teravnemine, fundamelistid aktiveeruvad. Päevakorras ka usuvabadus, põgenike õigused. Ega kultuur ei jää samuti puutumatuks. Milles see aga seisneb, kes teab? Saturni poolt tuleb igasuguseid piiranguid, mõni neist ka absurdne. Muudetakse mitmeid seaduseid, osa neist kindlasti ka ebapopulaarsed. Veelgi suurem korruptsiooni ilmsikstulek, nii meil kui terves maailmas. Märke juba näha tükk aega varem, ilma, et Saturn teeks täpse kvadratuuri Neptuunile. Need lapsed, keda pole vaktsineeritud, need kooli ei saa? Nii mõnigi suur skandaal leiab rohket kajastamist meedias. Nagu näiteks oli eelmise kvadratuuri ajal Clintoni oma. Enesetappude rünnakud saavad hoo sisse. Me hakkame rohkem kuulma sadistide kuritegudest. 

Kvadratuuri toime ajal võib täheldada illusoorseid püüdlusi. Kõrgendatud enesearvamus hoiab tagasi olla konstruktiivne ja segab õigeaegselt vigade parandamise tegemist. Inimene võib kokku põrgata reeturlusega, oma ettevõtmise krahhiga, eriti nendel elualadel, mis seotud Neptuuni all olevate tööstusaladega. Kvadratuuriga kaasnevad poliitilised pöörded.

Marss, kui oli Neitsis, tegi samuti opositsiooni Neptuunile. See jõuliselt aktiveeris pagulaste sissetungi Euroopasse. Detsembris 2015 teeb Marss ka opositsiooni Uraanile (11.12. 2015.a. 16 kr. lib-ari). Marsi ühendus Saturniga tuleb 24.augustil 2016 ja kvadratuur Neptuuniga sama kuu 24. kuupäeval. Ei näe, et pagulasteema vaibumise märke näitaks. Ehk saadakse siiski asi rohkem kontrolli alla ja majanduspõgenikke vastu ei võeta. Marsi need aspektid võivad mõnel ususektil jälle mõne tragöödia vallandada. Kui Marss oli 18. novembris 1978 Amburis ja oli ühenduses Neptuuniga ning kvadratuuris Saturniga Neitsis, toimus Jonestown`is Guyanas ususeksti kultuslik massimõrv. Seega 2016.a. võib siis toimuda religioosseid või separatistlikke väljaastumisi. Religioossed rahutused võivad mõjutada ka Ameerika majandust. Seotud see kahtlaste kiriku ja sektide finantsmahhinatsioonidega. Marss teeb USA kaardis opositsiooni Marsile, Saturn opositsiooni Uraanile ja Jupiter ühenduse Neptuuniga. Usulised kokkupõrked võivad kesta kuni 2016 sügiseni.  

Saturn Amburis teeb ka ühenduse kinnistähe Antaresiga (20.12. 2015.a. 9.53 sag) olles seega nn. „kurjuse“ teljel. Teises otsas on täht Algol. Ka Neptuun pärast direktiivseks minekut (17.11. 2015.a. 7.12 pic) teeb Antaresiga kvadratuuri märtsi keskel 2016. Kui Marss jõuab Saturnile, toimub see augustis 2016. Enne seda on Marsil retrograadne periood (aprill-juuni 2016). Marss nagu ootaks, lükkaks edasi oma ühenduse Saturniga, et Saturn-Neptuun kvadratuur saaks toimetada. 

Mis täpsemalt toimub, no sellele ei saagi vastata, sest võimatu on iga riigi või tööstusala, üksiku laeva või lennuki toimumise detaile teada. Võin ju pakkuda, et näiteks Põhja-Rootsis toimub kaevanduse või keemiatööstuses suurem avarii või, et Läänemerel toimub suurem naftareostus. Aga kus ja millal, seda võimatu välja pakkuda. Seepärast ei hakka nende asjadega spekuleerima. Aga me vähemasti teame, et Saturn-Neptuun kvadratuurile ja nendel eespool loetletud aladele tuleb tõsist tähelepanu pöörata ja püüda ennetada aspekti mõju tulemusi. Pehmendada või suunata negatiivne teise voolusängi. Võib juhtuda ka nii, et Neptuun võib lahustada ja vabastada kõik, mis Saturn on loonud. Kuigi tundub, et vabastamine rohkem Uraani asi. Juba see pikalt kestnud Uraan-Pluuto kvadratuur paiskas kogu maailma segi. Nüüd siis Saturn koos Neptuuniga viivad selle lõpuni, mis neil kahel eelneval pooleli jäi.

Loetelu, mida Saturn-Neptuun kvadratuur võib endaga kaasa tuua, sai sünge ja musta värvi. Aga loodame, et samas Saturni trigoon Uraaniga Jääras märkide tasandil seda kas leevendab või isegi hoiab ära. Toetuseks ka Jupiteri trigoon Pluutoga ja märkide tasandil ka Neptuuni sekstiil Pluutoga.

Aastal 2020 jõuab Saturn Pluutoga ühte, täpne esimene ühendus toimub 12.jaanuaril 22 kraadi Kaljukitses. Kordub nende ühendus 38-40 aasta järel. Sama aasta 21.detsembril toimub Suur konjunktsioon – Jupiteri ja Saturni ühendus 0 kraadi Veevalajas. Algab uus majanduslik tsükkel. Kui Veevalaja ajastu alguseks loetakse 2003.aastat, kui Neptuun sisenes Veevalajasse, siis Jupiteri ühendus Saturniga Veevalaja null kraadis kinnistab seda ajastu algust. 

Veel oletan, et lähiaastatel on võimalik suuremat sorti looduskatastroof. 2004 Kagu-Aasia suur maavärin ja tsunaami toimus Saturiga Vähis. Saturn Kaaludes, olles kvadratuuris Vähi märgiga, toimus Jaapani Sendai suur maavärin (märts 2011). Umbes natuke üle kahe aasta, kui Saturn läheb Kaljukitse, võib jällegi midagi sarnast tulla. Saturn kardinaalsetes märkides on nende suurte loodusõnnetuste taga. Vahepeal aga see Saturn-Neptuun kvadratuur toob esile maavärinaid, aga vast mitte nii tugevaid, kui eelpool loetletud.Kas midagi head ka on oodata, kindlasti, kui miski prognoositav ei toimu või on nõrk, seegi ju igati hea. Head on raske näha, kui ta olemas on.

Tähelepanuta ei saa jätta Pluutot. Asudes Kaljukitses, Saturni valitseda märgis, on temaga seotud mitmed võimuga seotud asjad. Lahkuvad endised liidrid, võimule prügivad uued. Saturni liikumisega tekkiv poolsektiil Pluutoga võib kaasa tuua muutusi kõrgemates võimukoridorides. 

Arvan, et kaudselt (?) on suur rahvaste liikumises mängus ka Amburis asuvad kauged Ixion, Quaoar ja Pholus. Ambur ikkagi maailmavaate ja laienemise märk. Ja miks ka mitte teised Neptuunitagused taevakehad – Logos, Makemake, Rhadamanthus, Haumea, kõik nad Kaalude märgis. Haumea on märkide tasandil opositsioonis Uraaniga. Teharonhiawako, mis ühenduses Neptuuniga ja mitmed teisedki. Kaugel pole aeg, kui Uraan teeb ühenduse Erisega (12.04.2017.a. 23-24 Jääras). Võimas kombinisatsioon individuaalsuse ja innovatsiooni sulamist. Pluuto on sel ajal 19 kraadi Kaljukitses, selles kraadis toimus 1993 Uraani ja Neptuuni ühendus. 19 kraadi Kaljukits on lõhkuv kraad. Ja Saturn on siis 27 Amburis, kraadis kus toimus tema ja Uraani ühendus 13.veebruaril 1988.a.

Praegu on Erisel opositsioon Haumeaga. Ühes oma varasemates artiklites arvasin, et see seis võib tähendada mingit olulist sündmust tuumajaamadega seoses. Seni pole olnud kuulda, et mõni tõsisem avarii või uue jaama käikuandmisest. Või on see vastasseis seotud tuumajaamade ehitamise tähtaegade edasi lükkamisega.

Nimetutest on käesoleval ajal 1996 TO 66 täpses ühenduses Uraaniga. 1999 TC 36 ja 1992 QB 1 on koos Sõnnis. Kõik nad osalevad pikkades protsessides, muutustes, mille kulgu kohe näha ei ole aga nad loovad alge, et muutused toimiksid.

järgneb...

Kommentaare ei ole: