pühapäev, 5. aprill 2015

Armastus, abielu, seks ja suhted



Märtsikuu astropäeva teemaks oli Armastus, abielu, seks ja suhted.Ülevaate koostasid astroloogid Irene & Inge. Nüüd saab siin sellest üritusest lühikese ülevaatega tutvuda. Pearõhk oli seekord armastuse, abielu ja seksiga seotud asteroididel.

Armastuse ja suhete asteroidid

Armastus ja suhted on ikka oluline teema, ja nii ka astroloogias.
Kui kaasata ka asteroidid  suhete teemasse võib see avada silmad selle koha pealt, mis võis siiani olla peidus või nähtamatu. Samas ei saa ega tohi kasutada asteroide pelgalt selleks, et näha, kas suhe töötab või mitte. Asteroidid lisavad suhete analüüsi detaile, nüansse, maitseaineid, mahlakaid detaile. See on pigem soovitus neid uurida, kui muud sünastrilised seosed on leitud. Algajatel võib see kergelt pea sassi ajada ja kaarti detailidega üle koormata, nii et põhiline jääb nägemata. Suhete analüüs algab siiski isiklike planeetide ja punktide analüüsist ( Veenus, Mars, Päike, Kuu, teljed, sõlmed, 8.harmoonia keskpunkti väga täpsed aspektid/konjunktsioonid  jm). Tegelikult  on kõik meie planeedid on kuidagi seotud ka meie suhete ja seksuaalsusega.

Marss: Marsi märk näitab/annab vihjeid, kuidas, millisel viisil väljendame me oma seksuaalset loomust, ehk Lõvi on julge ja tarmukas, samal ajal kui Neitsi jääb igaks juhuks veidi ettevaatlikuks ja Marss Kalades ei märka üldse, et saadab seksikaid impulsse ja on segaduses kui keegi on tema/temakese vihjetest valesti aru saanud.

Veenus: Veenuse märk näitab, mis meile meeldib, et saada võrgutatud, mis on oluline eelmängu puhul, mis tekitab õige meeleollu. Vahet pole tehtud naiste ja meeste vahel. Näiteks Skorpionile kirglikku armuavaldust, Veevalajale midagi rutiinivaba. 

Kui Pluuto või Uraan on ka nende planeetidega aspektis, siis võib kirg tekkida esimesest pilgust (Uraan) või saada kinnisideeks (Pluuto). Eriti tore on kui Marss kuulub mehele ja Veenus naisele muidugi.

Kuu: Kuu märk pigem näitab meile meie sisemisi, tunnete vajadusi, mis võivad väljenduda seksuaalsetes soovides/fantaasiates. Vähi Kuu ehk fantaseerib ja uneleb turvalisest ja väga hingelisest suhtest, samas Jäära Kuu jääb suht endakeskseks naudisklejaks.

Asteroidid

Kui uurida asteroide sünastrias, siis tegelikult nad pigem kirjeldavad olukordi, mida mõlemad võivad kogeda.  Mitte ei näita, mis partnereid koos hoiab. Näiteks head Erose aspektid  ei pruugi olla hea seksuaalse suhte aluseks, omavaheline sobivus  ei sõltu vaid asteroid Erosest. Pigem ikka otsida muid isiklikke aspekte. Isegi parimal positsioonil Juno ei too suhtesse õnne, kui Saturn pingestab isiklikke planeete, või mõni komposiitkaardi planeet on languses.

On uuritud seoseid asteroidide Amor, Eros, Juno ja partneri isiklikke planeetide/punktide vahel ( just AC).
Näiteks Juno puhul mitmed uuringud kinnitavad ja võib väita, et abielu puhul on seos Juno ja partneri päikesemärgi vahel on olemas. Siiski on uuringutele põhinevaid väga ühese tulemusega analüüse vähe ja neid pole seetõttu ka avalikustatud. Sageli ei vaadata ka asteroidide omavahelisi ühendusi.

Milliseid asteroide siis suhete puhul uurida. Neid on päris palju, ühel töötab rohkem üks, teisel teine. Tähtis on väike orb, mida väiksem, seda parem. Tegelikult ei tohiks minna üle 1 kraadi. Samas mitmed allikad viitavad, et alla 1 kraadiseid orbe on siiski raske leida sünastrias. Ja kõiki asteroide pole ka mõtet uurida. No kui ikka pole Casanova tüüp, siis pole seda mõtet ka kaardist otsima minna. Asteroididel on ka palju kirjeldusi, siinkohal kõiki tähendusi ei kata, vaatame vaid neid, mis puudutavad armastust ja suhteid.

Kõige kindlam on kaasata alljärgnevaid asteroide:  

Esiteks pöörata tähelepanu 4 põhiasteroidi poole. Sealt tulenevad ka mõningal juhul  hingesuguluse aspektid kaardis. Meie armastusel põhinev seksuaalne käitumine on seotud ka meie hinge tasandi ja vajadustega. Need 4 asteroidi pole otseselt seksuaalsed asteroidid, pigem viitavad, et hingesugulased jagavad südame armastust.

Juno 3 
See on pühendunud naise puhtaim armastus oma abikaasa vastu. Kui nähakse paari, kes on olnud koos palju aastaid, siis on tegemist Junoga. Väga tugev abielulise suhte seis, kuna seksuaalne suhe töötab igal juhul  alati  ja pikalt, ükskõik kui kaua koos elatakse. Junol on kõige tähtsam teise poolega sulanduda. Junol on Iseloomu teha seda mis on õige, isegi kui väga tahetakse teha seda, mis on vale. Peegeldab perekonnaliiget, kes ei jäta teist ka rasketel aegadel. Kõik suudavad jääda kui kirg on tugev. Juno on truu ka siis kui kirg raugeb. Juno on seega abielu ja pühendunud armastuse näitaja. Truudus, kuid ka kohustus. Tugevalt seotud õiglaste suhtete ja ka õiguste kaitsmisega suhetes. Seksuaalne võrdsus. Abielus esinevate petmiste ja truuduste läbi töötamine.

Kui prominentne kaardis -  Kirglik partneri suhtes, soov üksteist kaitsta. Abielu on neile inimestele tähtis, kuna nad vajavad oma seksuaalsetes suhetes teatavat korda ja kindlust. Abielu ja truuduse näitaja sünastrias. Transiidid ja progressioonid võivad näidata abielu ajastamist, kihlumist, ka kriise, lahkuminekut, lahutust. Sama kui Kreeka Hera 103 – abielu jumalanna, ideaalne, truu,  pühendunud Zeusi abielunaine, monogaamia kaitsja abielus.

Vesta 4
ei ole üks-ühele hingesugulane. Esineb ka sõprade või pereliikmete kaartides. Vesta on ennastohverdav armastus. Kuid see ei ole ennast bussi alla viskav armastus vaid ennastsalgav teenimine. Mõtle surrogaatemast, kes aitab teist. Kui näed kedagi teist puhtast südamest aitamas ilma enesele mõtlemata, siis see võib olla Vesta kehastus. Mõõdukas seksuaalne eneseväljendus, seks kui spirituaalne transformatsioon, tantraseks ja rituaalid meeldivad. Kipub sidemeid luues rohkem keskenduma vaimsusele ja hingelisusele, mitte füüsilisele.

Kui prominentne- keskmine seksuaalne energia, pigem mentaalne-spirituaalne kui füüsiline tõmme. Tugev vajadus ühise vaimsuse, vaimse tee, hobide järgi. Andumus ja pühendumus oma tõekspidamistele. Vesta on ka iseseisev ja kaugsuhe võib toimida – kui see pole just liiga kauge ja eemalolev võib see töötada, peamine on ühine vaimsus. Külgetõmme inimeste vahel, kellel on elus sarnane missioon või tee. Vahel ka pere probleemid, turvatunde puudumine, seksuaalsuse ja läheduse hirm, eitamine või salgamine. Seks kui vahend vaimsel teenimisel.

Ceres 1
Ei ole samuti puhtalt armastuse asteroid. Pigem kui ema tingimusteta armastus oma lapse vastu.  Üksteise eest hoolitsemine, hoolimine. Võib olla ka sõprade, pereliikmete vahel. Vabadus olla see, kes oled. Ehk olla tingimusteta armastatud. Armastuses väga sensuaalne ja kirglik, suur soovi vastastikuse rahulolu vastu. Olla ustav partnerile, kiindumine ühte partnerisse, kuna vajatakse turvatunnet. Ebakindluse puhul armukadedus, kontrollivajadus, sõltuvus suhtest. Tähtsad on sensuaalsed aistingud (näiteks toidud, õlid ja luksuslik ümbrus, massaaz).

Pallas 2
Väga seksuaalne ja tundlik ja partnerist seksuaalselt hooliv. Seks on sügavalt transformatiivne ja uuendav ning võib läbida teatud tsükleid elu jooksul. Sügavus, spontaansus seksis. Vahel seksuaalne kinnisidee. Au ja lugupidamine on esimesel kohal, samuti on Pallase inimesele on tähtis et tal oleks õigus. Pallas on suur tarkus mida omasid Indiaani hõimude pealikud. Sünastrias Pallas näitab kuidas üks partner toob teisele suure hulga küpsust ning tervet mõistust. Pallas teab, et armastus on keerukas, selles peab olema sügavust ja hinge, et kesta. 

järgneb...