pühapäev, 12. aprill 2015

Armastus, abielu, seks ja suhted - 2



Tähtsamad armastuse, kire ja suhete asteroidid

EROS 433

Eros – avastaja Carl Gustav Will 13.08.1898. Ring 643,2 päeva (1,76 aastat). Liigub Maa ja Marsi vahel. Eros – Aphrodite ja Zeusi poeg. Kui Amor ja Cupido jäid lapsjumalusteks (väikesteks ingliteks, kes südametesse nooli suunasid), siis Eros sai täiskasvanuks. Erosega seostatakse peamiselt müüti Psyhest, kes oli tema surelikust armastatu.

Freud vastandas Erost Thanatosega (elu surmaga). Eros esindab naudingu, elust rõõmu tundmise printsiipi, mille külge klammerdutakse, et vältida mõtteid surmast. Inimesed kalduvad surma eitama või seda oma elust välistama. Eros tekitab surematuse tunde.Osaliselt väljendab Eros ka seksuaalset printsiipi, kuid tema printsiip võib laieneda ka inimestele, loomadele, taimedele, elututele esemetele. Eros näeb armastatut kui objekti ja enda pikendust.
Surma eitamine tähendab elu akumuleerumist. Eros, kui armastuse jumal esindab akumulatsiooni ehk omandi kuhjumise printsiipi. Mida rohkem mul on, seda rohkem ma olen.

Astroloogiliselt oleks see polaarsus Eros- Pluto, Eros Thanatos. Pluto müüdi mõistmine aitab mõista ka Erost. Pluto valitses allmaailma ja surnuid ja tal oli väga tugev omanikuinstinkt (Persephone).Tta võttis, mida tahtis. Erosel on samuti omanikuinstinkt. Elu ja surma polaarsus on tugevaim ja sügavaimate juurtega polaarsus, millega meil elus kokku tuleb puutuda. Teadlikul tasandil me ei pruugi tähelegi panna, kuidas me klammerdume kõige ja kõigi külge, mis tekitab meis surematuse illusiooni. Klammerdumise strateegia on ka aluseks, miks tahetakse armastatud inimesi omada. Omanikuinstinkt omakorda on suhetes peamiseks lahkhelide põhjuseks.
Kui võrrelda Erost Venusega, siis Veenus on passivne nautleja, kellele meeldivad ilusad asjad ja naudingud. Veenusele meeldib kergus ja harmoonia. Olemuselt on Veenus laisk – ta laseb Marsil maailma vallutada, et siis pärast õnnelikult lihtsalt valitseda ja õilmitseda. Veenuses ei ole midagi paatoslikku.
Eros ei ole passiivne. Ta elab täie kirega ja tahab elult võtta, mis võtta annab. Naudingud peavad olema intensiivsed, et unustada igasugune kaotuse oht või pea kohal varitsev surm.

Erose puhul me ei satu juhusuhetes (nagu see võib juhtuda Sapphoga). Erosel on inimlik oskus ja võime muuta ligitõmme konseptsiooniks. Sappho on puhtalt bioloogiline- füüsiline  suhe. Erose puhul muutub oluliseks  objekti tüüp. Tegemist võib olla mingite fetishitega. Jüri võib mõelda, et talle meeldib Mari, aga tegelikult tõmbavad teda 1.65 blondid, kes kannavad palju lillat. Erose puhul on fantaasia vahest isegi tähtsam kui partner ise. Sappho puhul pole mingit vahet, mis värvi riideid keegi kannab, peaasi, et ta need ära võtab.

Eros on erootiline, Veenus on sensuaalne. Erost kasutatakse ka väga laialdaselt reklaamitööstuses. Seksuaalfantaasiad seoses autoga, näiteks jne. Ümbritsedes ennast potentsi sümbolitega, olgu need siis kiired autod, noored seksikad naised aitavad maha suruda vananemise või suremise mõtteid. Jung väitis, et alateadvuslik Eros väljendab alati võimuiha.Seks, raha, võim,kuulsus – kõik võivad ola seotud Erosega, sest kõik nad aitavad surma eitada. Erost võib mingil moel võrrelda Neptuuniga, sest ta ei ole huvitatud reaalsusest, Eros on oma olemuselt eskapist. See seostub ka abieluväliste suhetega. Inimene ei taha oma ellu midagi lõplikku. Kui me surma ja elujanu energia suudame tasakaalustada, siis me suudakime Erose omanikuinstinktist vabastada. vastasel juhul, mida rohkem Pluto/Thanatose energiat alla suruda, seda tugevam on Eros. Erose aspektid näitavad meie suhet teistesse inimestesse ning esemetesse.

AMOR 1221

Asteroidi avastas Eugene Joseph Delporte 12.03.1932. Ring 2,6 a. Liigub Maa ja Marsi vahel.
Rooma armastuse jumal. Amor ja Cupido on sünonüümid.

CUPIDO 763

Cupido – avastaja Franz Kaiser Heidelbergis, 25.09.1913. Ring 3,4 a

Amori ja Cupido puhul on Erose – Thanatose paatos kadunud. Järgi jääb armastus- puhas ja lihtne. Olukorras on süütust (vallatud lapsjumalad ei saa tegelikult aru, millega nad mängivad). Amoris ei viita midagi seksuaalsele suhtele. Seal ei ole Erose kirge ega Sappho füüsilist tõmmet. Amori puhul on see puhas armastus, mida sa võid tunda ükskõik kelle suhtes – pereliige, sõber, armastatu. Tunne on stabiilsem ja sügavam. Amori aspektid kahe inimese vahel inspireerivad märkimisväärset lojaalsust, soovi teist mõista, talle andestada, armastada tingimusteta. Kui ainult ühe partneri Amor on aspekteeritud, siis võib temast saada ka märter (sest teise Amor on puutumata ja tekita samasuguseid tundeid). Amori suhete puhul on raske, peaaegu võimatu lahku minna, sest kõike on võimalik andestada.

Sappho puhul on lihtne lahku minna, eriti igavuse korral või kui tuleb uus huvitav partner, kes käivitab. Erose puhul minnakse lahku, kui illusioon puruneb ja saadakse aru, mis tegelikult oluline on. Amori vastaspooleks on vihkamine. Kui armastus puudub, võib see asenduda antipaatiaga. Kui ei suudeta armastada või selle emotsiooniga toime tulla, siis projetseeritakse teisele inimesele enda negatiivsed tunded. Lisaks vihale võib tekkida soov armastuse objekt üldse hävitada, et välida armastuse ja armastamise teemat.
Probleemiks võib olla nõrgalt aspekteeritud Amor naise kaardis ja tugevalt aspekteeritud Amor mehe kaardis, kuna meeste on oma armastuse emotsioonidega raskem hakkama saada.

SAPPHO 80
Sappho (ka: Sapfo) oli Antiik-Kreeka luuletajanna ja pedagood, kes sündis Lesbose saarel. Ta sündis 612 eKr, surmaajaks dateeritakse sageli 570 eKr, ehkki see päris kindel pole. Sünnikohaks arvatakse olevat, kas Eresos või Mytilene – Lesbose linnad. Enamik tema kirjatööst on hävinenud, kuid tema tohutu maine nii pedagoogi kui lüürikuna on säilinud.
Sappho rajas Mytilenes tütarlastekooli, kus õpetas tüdrukuile kombeid ja kodumajapidamist. Ehkki Vana-Kreekas ei olnud kombeks tüdrukuid harida, oli Lesbose saarel neidude kasvatus vabamas vormis. Nõnda on arvatud, et tütarlasteringis võis Sappho õpetada ka kehalise naudingu võtteid. Siit pärineb ka mõiste lesbism ehk sapfism, mida eeskätt seostatakse Sappho tegevusega Lesbose saarel
Oletatakse, et Sappho kirjutas ühtekokku 12 000 värssi, neist säilinud aga umbes 193 fragmenti, tervikuna ka luuletus "Palve Aphroditele", mida loetakse maailma vanimaks säilinud luuletuseks. Tema luuletustes kajastatakse sageli sügavaid tundeid ja elamusi. Kuni 20.saj –ni ainuketeadaolev  naine, kes on kirjutanud naistevahelistest tunnetest ja armatusest.

Asteroid Sappho avastati (2.05.1864 Wikipedia), (16.05. 1866 Lee Lehman) Madrasi Observatooriumis, Indias, Norman Robert Pogsoni poolt (Pogson avastas ka Isise ja Asia, asteroid 1830 kannab Pogsoni enda nime). Esimene asteroid, mis nimetati reaalse inimese järgi. Sappho ring  ligi 3,5 a.
Sappho tundis oma seksuaalsust ja tegi sellest kunst objekti. Sappho asteroid väljendab huvi seksi vastu ning veendumust selle väljendamise tähtsusest. Kuna Sappho oli eelkõige tuntud poeedina, siis seostatakse seda asteroidi ka loominguliste inimestega, kelle looming on seotud sensuaalsuse, seksuaalsuse ja lembelisusega (eriti kui on aspektid Merkuuri, Neptuuni või Saturniga).  John Lennonil on Sappho Skorpionis, 8.majas, konjuktsioonis Merkuuriga, Paul McCartney’l on Sappho Kaksikutes konj tema Päikesega, Ian Flemingul on Sappho Lõvis, kvadraadris Sõnni Kuuga. Kuigi Sappho ei näita ainult lesbide seksuaalsust, on ta lesbide kaartides sageli prominentne (aspektid Päikese, Veenuse või Marsiga).

Näide: A. Onassise – M. Callase - John Kennedy. Onassisel on Sappho täpselt AC-l ja ühenduses (samas kraadis) Callase Päikesega 1.majas. Aril Aphrodite ühenduses Junoga Lõvis on ühenduses Maria Amoriga. Marial nataalis täpne ühendus Kuul Lust ja Junoga Kaaludes, tehes kvadratuuri Ari Neptuuniga Vähis ja teiselt poolt kvadratuuri Ari Uraaniga Kaljukitses.


Samas Kennedy puhul tema Sappho oli ühenduses Jacquelini Uraaniga Jääras 7. majas. Jacquelini Cupido AC-l ühenduses Johni Adonisega Skorpionis. Naisel Sappho ühenduses Amoriga Neitsis. Mehel Cupido ühenduses Jupiteriga Sõnnis. Mehe Amor ühenduses naise Kuuga Jääras.



Gala Dalil jälle, kellel oli ka tohutu mõju mehe üle, oli Eros AC-l täpses opositsioonis Dali Päikesega ja neil oli ka väga täpne Marsi (Galal 5.) – Veenuse (Dalil 11.) ühendus 4 Sõnnis.
Scott ja Zelda Fitzgerald. Jälle nö oma (džässi) ajastu esipaar Ameerikas. Väga intensiivne elu ja kurvad (või ka kaheti mõistetavad) tagajärjed, nagu teame.
Uurisin nende kaarte ka põhjalikumalt, kui soovid võin asteroide koha pealt uuesti “kaevuda”  või lihtsalt oma märkmed sulle lennutada.
Aga eks sa saad ka ise sellega hiilgavalt hakkama

Zelda-Scotti puhul on huvitav on nende psühholoogiline külg. Teatav manipulatsioon, mis kurvalt lõppes. Zelda Kuu/Karma samas kraadis (11.majas), mis tal täis planeete ja lisaks Karma, Lust, Sappho, Cupido – seltskonnaelu oli ikka vägev!, opositsioonis 5.maja Amoriga. Samas esimese närvivapustuse sai ta 5.a. peale abielu ja sealt läks kõik psühholoogilises mõttes allamäge (10.a. pärast oli abielu läbi). Psyche tal 10.majas ja Scotti Kuu/Sappho ühendus tal täpselt MC-l.

Scottil nataalis Psyche 7.majas täpses sekstiilis Marsiga 5.majas. Põhjasõlm (1.) – Veenus (8) – Juno (5) küll täpses suures trigoonis, aga Zelda Sappho/Neptuun sellel Junol kuidagi toimetas. Karma ka 7.majas pinges Lust`i ja Saturni ühendusega. Zelda Merkuur tema Karma`l on ka märkimisväärne, kuna väidetavalt ta kasutas Zelda päevikuid oma raamatutes ja ta joomatuuride ajal oli Zelda võimeline asendama seda kirjutamises, mida ta aga salgas ja mis tõenäoliselt oli omakorda Zelda haiguse üheks põhjuseks.

järgneb

Kommentaare ei ole: