pühapäev, 5. oktoober 2014

Võimu ja väega naised - 19


KRISTIINA OJULAND (17.12.1966)
 




1990 – Tartu Ülikool, jurist
2010 Tartu Ülikool, Riigiteaduste teadusmagister
11.04.1995.-5.06.2013 Eesti Reformierakond
2002-2005 – Eesti Välisminister
VII-XI Riigikogu liige
2009 – Euroopa Parlamendi saadik
30.01.2014 lõi oma uue erakonna Rahva Ühtsuse erakond



Tema kosmogrammis torkab eelkõige silma Musta Kuu ühendus Kleopatra ja Walkurega Kalade lõpu kraadides. Siis veel Attila ja Atlantise ühendus Pluuto-Uraaniga Neitsis.Kaaludes on Queensil ühendus Marsiga. Merkuuril ühendus Patriaga Amburis.Skorpionis Hidalgo ja Pandora ühendus Neptuuniga.
Päikese kvadratuur Saturniga annab kriitilisuse, tendentsi saavutada oma tahtmine kas jõu või varjatud tegevusega. Aspekti loetakse üheks karmimaks ja raskemaks. Soodustab enesearmastust, egotsentrismi, liigset uhkust, laveerimist. Kalduvus depressiooniks. Saturn Kalades annab kujutlusvõime, tuleb leida vabam loominguline vorm. Päikese kvadratuur Pluutoga tekitab võimetuse vabaneda probleemide koormast, annab ka võimujanu ja plutokraatia.

Kuigi Marss on märgilt pagenduses, on tema võitlusvaim tugev. Seda toetavad, „sunnivad“ tegutsema Marsi kvadratuur Veenusega ja poolkvadratuur Neptuuniga. Toetust jagavad ka võimu asteroidid. Takistusi ja altminekuid tekitav Saturni opositsioon Uraan-Pluuto ühendusega, põlvkondlik seis aga....
Arvatavasti on tema Kuu Veevalajas ja kvadratuuris Neptuuniga, salakavalus ja riukalisus.Veenuse kvinkunks Jupiteriga, korduvad teemad, mis seotud nii võimu kui finantsasjadega. Siit ka tema kirg ilusate ja kallite esemete vastu.
Mõistmaks tema tegemisi ja ambitsiooni, seda aitab teha planetaarredeli süsteem. Tema esimene planeet, lugedes Jäärast alates, on Jupiter. Ilma sootsiumita ta end realiseerida ei saa. Siin on võtmesönadeks: võim, populaarsus. Ta tunneb nendes küsimustes end tugevana, kuid ta ei tunnista, et tahab võimu. Ta siiski on kindel, et peab olema tunnustatud. Kui seda ei järgne, hakkab ta teisi haletsema, et nad teda ei tunnusta. Siis ilmnevad kummalised käitumisjooned, läbimõtlemata teod ja ütlemised.
Planeet esimesel kohal näitab veel oma jõu ärakasutamist, mis võib olla nii positiivses kui negatiivses suunas. Halvimal juhul saavutab võimu maksku mis maksab meetodil. Jupiter esimesel kohal on talle kõige tähtsam vajadus, ta tahab meeldida publikule, sest on kindel, et on seda väärt.

Teine planeet on Marss, see näitab, ilma milleta ta elada ei saa.Selleks on tegutsemisjanu. Ta ihkab võitlust, passiivne eluviis ei ole tema jaoks. Tema deviisiks on „Kogu elu on võitlus“. Seepärast ta komistab sageli jämeduste otsa, tõmbab ligi konflikte, sõnasõda. Kõige nõrgemaks planeediks redeli järgi on viimane planeet, Saturn. Siin ta tunnetab kõige enam oma nõrkust, ebakindlust. Planeedi asend pole just kõige kehvem, see on tema optimaalne asukoht. Siin ta loob oma kaitsseisundi.Kasutab ära Saturni kõige paremaid omadusi.  Kui teda rünnatakse, siis on ta sisemiselt selleks valmis. Sellele planeedi asendil on ka oma nõrk koht – kompleksid, hirm üksinduse ees. Niimoodi lahatas saab planetaarredeli abil paljuski tema omadustest ja tegemistest parema ülevaate teha.

2013.aasta skandaal on seotud Saturni liikumisega tema Lõunasõlme märgis Skorpionis. Samuti Marsi uue aastaringiga.Tema nataali Merkuur Amburis on pagenduses ja trigoonis märgi valitseja Jupiteriga, mis Lõvis. Siit kuulsusjanu, liialdused, teatraalne käitumine ning manipuleerimised ja võimujanu. Jupiteril lisaks ühendus Karmaga. Positiivse külje juures annab juhi oskusi, organisaatori võimed.

Uue erakonna loomise aeg pole ajaliselt just parima valikuga, vana Kuu, kuid Veevalajas. Aga 30.jaan. päevas on ka mitmeid tugevaid seise, Veenusel ühendus Pluutoga, mis aga opositsioonis Jupiteriga. Päikesel sekstiil Uraaniga.

Kommentaare ei ole: