esmaspäev, 13. oktoober 2014

Suguvõsa astroloogia



Läheneva astropäeva eel, et tekitada huvi ja anda edasi informatsiooni suguvõsa temaatika olulisusest, üks Irene poolt tõlgitud lühike ülevaade suguvõsa teemast.

LYNN BELL  SUGUVÕSA  ASTROLOOGIA  (Planetary Threads)

Elu viib meid kokku meie vanemate elamata energiatega. Need ilmuvad meie ellu ikka jälle võimsate ja pealesuruvate energiatena.
Kuidas töötada suguvõsa mustritega? Oma kaardist võib leida väga huvitava pereloo. Tugeval Saturnil võib olla seos väga kauge minevikuga, mõne kauge esivanema kingituse või koormaga. Silmapaistev ja tugev Neptuun võib viidata väljarääkimata unistustest, mis jäidki täitumata.

4.maja

Lapsepõlv ja meie vanemate roll seal mängivad võtmerolli inimese psüühika arengus.
IC on silma eest varjul, peidus. Samuti võib selle mõju olla nähtamatu, kuid olla väga sügava mõjuga. Need mõjud võivad alles hilisemates intiimsemates kogemustes päevavalgele tulla. 4. maja seostatakse meie enda sügavama minaga ning meie esimeste kogemustega lapsepõlvekodust. See maja on igasuguse suguvõsa astroloogia alguspunktiks. Samuti tuleb vaadata Päikest ja Kuud ning Saturni kui vanemlikke sümboleid. Uraan siin majas viitab sellele, et pere ja suguvõsa juurest lahkutakse juba üsna vara. Neptuuni asetus siin teeb kodust ja pere juurest lahkumise märgatavalt raskemaks. Kindlasti tuleb vaadata ka maja valitsejat.

Isiklikele planeetidele annab kõvasti värvi juurde nende märk ja aspektid. Kuu ja Veenus loovad perega tugeva sideme, hoolimise, jagatud ajaloo ja huvid. Need planeedid on varastes aastates suureks toeks. Rasked aspektid muidugi jälle mõjutavad seda kõike.

Saturn 4.majas toob kaasa tohutu suure vastutuse mineviku eest – see võib olla nii kollektiivne kui isiklik. Saturn 4. võib tähendada ka autokraatlikku isa või siis näitab läbi suguvõsa puuduvat isa/isakuju. Inimene, kellel on Saturn 4.s peab sageli andma suguvõsale midagi, mida ta ise pole saanud.

Päike ja Jupiter 4.majas annavad positiivse alatooni ja hea suhte isaga. Jupiter võib kodust kaugele kutsuda või tegemist võib olla adopteerimisega (eriti raskete aspektidega). Planeedid 4.majas näitavad kelleks me saame, vaatamata sellele, mida me vanematelt oleme pärinud, samuti annavad nad meile vahendid, kuidas ennast sügavamal tasandil leida. Kui heatahtlikud planeedid ei kajasta meie lapsepõlve, siis varustavad nad meid kindlasti vajalikke ressurssidega edaspidises elus.

Mõnikord on vaja peremustrisse tuua muutusi. Pluto teeb transformatsiooni intensiivsemaks ja Marss võib näidata võitlust pere eest või pere vastu. Tõenäoliselt on generatsioonide vahel mingi võistlus.Uraan võib panna ennast peres võõrana tundma. Nende inimeste ülesanne on alustada suguvõsas uut peatükki või uut lugu. Uraani võime ületada hõimu piire võib tuua paranemist, sageli väga ootamatul moel. Need, kes eralduvad või võtavad täiesti erineva raja võivad ka perekonna heaks töötada.

Transiidid ja progressioonid 4.majja.

Olulised transiidid 4.majja võivad viia meid faasi, kus toimuvad olulised struktuurilised muudatused kas siis läbi unistuste või tegelikus elus. Need transiidid kutsuvad meid tagasi alguse juurde. Avanevad ammused teemad, avatakse vanad karbid kirjadega, võime kokku puutuda mõne müsteeriumiga minevikust, mis mõjutab meie praegust elu.

Päikese progresseerumisel 4.majja on näiteks leitud üles kadunud pered ja pereliikmed. Progressivne Päike võib minevikku väga ootamatul moel valgustada. Minevik imbub meie ellu, kui me oleme valmis sellega tegelema. Üks mees, kes sai päranduseks vanad kirjad, avas need alles siis kui transiitne Uraan sisenes 4.majja.
Transiitide ajal võivad aset leida kolimine, sünd, üleujutus, pereliikme lahkumine. Iga vahesein, mis maha võetakse, iga tuba, mis üle värvitakse võib olla peentasandil seotud meie mineviku seostega. Füüsilised ja välised muutused ei olegi nii tähtsad kui sisemised muutused, mis sellega kaasnevad.

Väärtused pere dünaamikas (being good enough)
2.maja

On päris lihtne näha, kuidas meie juured ja pere mõjutab meie suhtumist rahasse ja omandisse, kuigi elu jooksul võivad lapsed omandada vanematest hoopis erinevad huvid. Kas pere sääsatab või kulutab, armastab raamatuid või pangaarveid   - kõik see mõjutab lapse väärtushinnanguid. Sisemised väärtused ei ole sageli näha, kuid need on kindlasti sama olulised. Pikkadel inimestel võib olla üks lühike laps, sportlaste peres on inimene, kes vihkab sporti ja armastab raamatuid – sellised erinevused võivad tekitada imetlust, aga sama hästi ka kadedust, hirmu, pettumist. 2/5 maja kvadraadid näitavad neid teemasid. Poeg, kes ei suuda isa ootustele vastata või olla hädas rahadega majandamisel (võlad, ahnus, kasiinod). Kui tütar ei käitu piisavalt naiselikult ja talle tehakse sellekohaseid märkusi, siis kannatab tema enesekindlus ja eneseväärikus. Paljud andekad inimesed tunnevad mingit alaväärsuskompleksi. 5.majas väljenduvad meie anded, mille pärast meid armastatakse. Rasked planeedid ja rasked aspektid siia näitavad probleeme enesehinnanguga. Need aspektid paluvad inimeselt julgust eristuda ja teha seda, mida nad armastavad (ilma kellelgi meele järgi olemata.

Iga kvadraat 2.maja planeedile tekitab pinget meie valikutes. Rasked aspektid Veenusele (nii 2.majja kui mujale) võivad sama resonantsi tekitada. Kui isik astub välja oma communitist või klassist, siis näitavad seda aspektid 11.majja.
Paljudel inimestel võib seoses meiega olla ootusi. Väga vabastav on mõelda, et me võime olla erinevad ka meile kõige lähematest inimestest.

järgneb...

Kommentaare ei ole: