reede, 17. oktoober 2014

Suguvõsa astroloogia - 2



Raha, kaotus ja armastus


Iga kvadraat 2.maja planeedile tekitab pinget meie valikutes. Rasked aspektid Veenusele (nii 2.majja kui mujale) võivad sama resonantsi tekitada. Kui isik astub välja oma communitist või klassist, siis näitavad seda aspektid 11.majja.
Paljudel inimestel võib seoses meiega olla ootusi. Väga vabastav on mõelda, et me võime olla erinevad ka meile kõige lähematest inimestest.



2/8 oppositsioon tekitab peres sageli pingeid. Raha on ilmselt piisavalt, aga seda saab teatud tingimustel. Siin on peidus võimumängud, mis võivad olla seotud seksuaaleluga. Kuni 60-ndate aastate keskpaigani ei võinud Prantsusmaal abielunaisel olla oma pangaarvet.
 
siis ainult mehe loal). See geneetiline mälu eksisteerib rakutasandil edasi. Need aspektid võivad välja tuua perelood, mis on seotud nii emotsionaalse, finantsilise kui seksuaalse jagamisega. 8.maja sümboliseerib nii pankrotti, ootamatut raha saamist ja kaotust, aga samuti süütunnet seoses päritud varaga. 8.maja on seotud ka surmaga, surnud inimestega, mineviku kummitustega, mis meie üle aeg-ajalt võimust võtavad. Siin on saladused, peidetud energiad, millest keegi ei räägi, need on ka kirg ja kiusatus.

Inimesed, kellel on 8.majas planeedid, võivad olla nähtamatult seotud peresaladustega ja energiatega, mis on meie tavateadvusest väljaspool. Neil võib sageli olla eelaimduse tunne. See võib põhjustada ka väga tugeva kaitsesüsteemi, võim ja domineerimine, mis baseerub psüühikal, mis ei luba lähedasi suhteid. Tugev omamise kirg. Siin kohtub psüühika allmaailmaga. See võib kaasa tuua tõsise tranformatsioon ja arusaaamise inimloomusest. Kui see peaks juhtuma, avanevad inimesele hoopis uued dimensioonid ja inimese elus taastub loomulik kulgemine.

Ema ja isa, perekonna põlvnemine

Päike ja Kuu, 4.maja/IC esindab isa ja 10.maja/MC ema. Olulise on ka nende majade valitsejad. Eakatele vanematele vihjab Kaljukitse märk või Saturn. Noorte vanemate puhul figureerib Merkuur. Marss kirjeldab sportlikku, dünaamilist isa. Jupiter kirjeldab vanemat, kes on mingil moel silmapaistev või kannab lausa mütoloogilist rolli või ta võib olla lapse ettekujutuse vili.
Öösel sündinud lastel esindab isa sageli Saturn ja päeval sündinutel on selleks Päike.

Edu, ohverdus, lunastus
10.maja

Tavaliselt kannab 1.laps vanemate eduvajaduse koormat. Kui tekivad käärid inimese enda vajaduste ja pere surve vahel, võib laps ohverdada oma ande. See omakorda mõjutab järeltulevaid põlvkondi. Mingil hetkel hakkab sisemine talent pere poolt pandud kohustuste vastu mässu tõstma. Oluline on osata ennast õigel ajal sellest lahti tõmmata ja hakata ikkagi oma teed käima, kas siis pere toetusega või ilma selleta. MC on meie enda kutse ja võrdsete majade puhul on 10 maja see, mis näitab meie vanemate ootusi. Kui 10.majas on kauged planeedid, on peretraditsiooni raske jätkata.
Vanema indikaatoriks võib sageli olla MC-le kõige lähem planeet ja karjääri faktorid võivad käivituda progressioonide või direktsioonidega. Oppositsioonid ja kvadraadid 10.majja võivad näidata probleeme vanemaga (emaga)

Esivanemate austamine

Vanemaid saab austada ka ilma nendega ühel meelel olemata. Väidetavalt kantakse geneetilist jälge 8 põlvkonda. Nende tegevus ja panus on meie olulised alustalad ja samas on nende väärteod meile koormaks. Sagedasti võib leida müstilisi sidemeid ja paralleele mõne esivanemaga. Meil palutakse midagi lõpetada, mida nemad alustasid, ilma, et me sellest midagi teaksime. Nähtamatul perelojaalsusel on suurem jõud, kui me oskame arvata. Võib-olla tuleb meil täita mingit erilist ülesannet ilma oma rajast loobumata. Planeedid 4. ja 10.majas on sellele kindlaks viiteks. Opositsioonid 4/10 võivad osutuda takistustele meie teel, mis teevad ülesande meie jaoks raskemaks. Kui oleme ülesande täitnud ja vabaneme sellest kohustusest, saama hakata oma elu elama.

Valgus ja vari

Üsna sageli jääb 1 lapsel peres kanda „musta lamba“ roll. Rasked planeedid 5.majas, rasked aspektid Päiksele, Kuu/Päike 8. või 12.majas  näitavad sageli varju. Üsna sageli esindab see laps asju, mida peres eitatakse. Pingeaspektid Kuule või Päiksele näitavad samuti milliseid negatiivseid aspekte laps vanemale peegeldab. Kuna 5.maja kaudu vaadatakse lapsi, siis rasked planeedid seal näitavad, millist oma koormat me neil laseme kanda.
Laps, kellel on palju andeid on palju planeete 1. ja 10.majas, särav 5. maja. Nad võtavad peres rohkem ruumi kui teised ja teevad seda alateadlikult – vanemad lihtsalt pühendavad neile rohkem aega. Mõni on ema lemmik, teine jälle isa oma – see võib jätta jälje omakorda järgnevatele põlvedele lemmiklapsel võib olla süütunne, või talle võivad elus tekkida müstilised varirivaalid kas siis professionaalses või eraelus.

Teenijad, orvud, invaliidid

Tugevate 6. ja 12. majaga inimesest võib saada teenija või märter – keegi, kes kannab pere ja suguvõsa koormat, ta ravib suguvõsa ja kannatab ta pärast. Haige lapse eest hoolitsemine parandab perekarmat.12.majas on ka perekummitused, poolikuks jäänud elud ja unustatud lood. Palju on tegemist esivanemate teemaga.

Suhtemudelid

Suhtemudelid pärinevad vanemate suhetest, mida iseloomustab 7.maja. Jupiter 7.s näitab erakorralisust, partnerluse ülistamist, idealiseerimist. Neptuun räägib päästmisest, lunastusest, ohvrimeelsusest, kaotusest.Uraan näitab ebatavalist partnerlust või muutusi partnerlusmustris.Mars või Saturn 7.võib näidata isa kõrvalejäämist peale lapse sündi. Lapse sünd on tekitanud kolmnurga, kus isa ei leia oma kohta. Kuu 7.majas näitab väga lähedast suhet emaga. Päike 7. – partneris otsitakse isa omadusi. Kvadraadid 7.majja võivad näidata vastuolu oma algse pere ja elukaaslase vahel.

Tõlkis Irene Maandi

Kommentaare ei ole: