laupäev, 6. september 2014

Kõrgem sodiaak - 7



Jahimees – 22,5 tau – 7,5 gem. Võtmeplaneet Kuu. Inimene peab, vaatamata alatasa muutuvale maailmale,  saavutama oma eesmärgi. Kuigi olukorrad aina muutuvad, nad pole stabiilsed ja eesmärk aina kaugeneb, tuleb siiski Jahimehel siinapoole püüelda. Kui jahtida kahte eesmärki korraga, siis on kaotus ilmne. Jahimehele on antud suured jõuvarud, kuid sageli ei tea ta mida peaks tegema ja seepärast jätab ta tegutsemata. Tema ees seisab alatine probleem. Kuhu minna, millest alustada, milline kangelastegu teha. Ta pidevalt kahtleb ja kardab teha mingit sammu, kardab, et astutud samm ei vii sinna kuhu vaja. Talle on omane poolikud ettevõtmised ja otsused. Ta on kui eesel kahe kuhja vahel ja ei suuda otsustada, millist võtta, sureb pigem nälga, kui otsustab. Ta võib üldse mitte midagi ette võtta, kuid teised peavad teda siiski  kangelaseks. Sageli omistatakse talle see, mida ta tegelikult pole teinud.

Jahimehele on hästi omane igavene otsing, teda võivad haarata utoopilised ideed. Tulemuseks see, et kogu energia läheb tühja. Eksirännakutel kaob tema talent ja võib juhtuda, et keegi  teda enam ei vaja. Ta võib teha hiilgavaid avastusi, mis aga jäävad tähelepanuta ja realiseerimata. Nad sünnivad sageli siia maailma kas liiga vara või liiga hilja. Mõnele Jahimehele antakse elupikendus, et ta siiski saaks end osaltki end realiseerida.

Jahimehele antakse ette kaks võimalust, kas sünnib jahimehena ja kütib loomi või muutub ise loomaks ja teda kütitakse. Mütoloogias Orion algul ise küttis loomi aga pärast Artemida muutis ta hirveks ja temast sai saakloom.

Kõrgema arenguga isik on see, kes võitis endas kahtlused ja kõhklused ning õppis ära kuidas  stiihiate üle kontrolli saada. Jahimehe ülesanne on kaitsta Maad, kõiki Looja loomingu ilminguid. Talle on antud jõud tasakaalustada maailma harmoonia, taltsutada kollektiivse alateadvuse stiihiad, piirata kurjuse jõude. Ülesande täitmiseks peab ta endas ületama kahesus, taltsutama loom endas, tegema valiku ja õppima tegema otsuseid. Arendama intuitiivsust, tunnetust ja muutuma, kui olud seda nõuavad.
Esindajad: Nikolai II, D.Aligeri, A.Conan Doyle, R.Wagner, A.Sahharov, O.Dal, 

Vaal – 22,5 ari – 7,5 tau. Võtmeplaneet Saturn. Põrgu valvur. Selle märgi all on näiteks sündinud kolm 20.sajandi võtmefiguuri, kes „tegid“ ajalugu: Kerenski, Lenin ja Hitler. Vaala ülesanne on mitte lubada kaosel sisenenda meie maailma, hoida põrguvärvad kinni. Kuid just läbi nende inimeste vigade kaos tungib meie ellu. Nende ahvatluseks on hakata jagama inimesi õigeteks ja valedeks, omadeks ja võõrasteks, proletariaatideks ja kodnalasteks. Aarialasteks ja juutideks jne. Põrgulikud jõud tegutsevad kogu inimkonn vastu, vahet tegemata sotsiaalse taseme ja rahvuse vahel. Vaal-inimene ei tohi, tal pole õigust olla kohtumõistja, keda ta peab kaitsma ja keda mitte, kelle toob ohvriks.

Vaal on võimeline äratama sellised stiihiate jõud, et neid ei saa pärast kuidagi taltsutada. Kui nad õhutavad ülesse kaose jõud, siis need samad jõud võivad ka hävitada ärataja. Nad lõhuvad vanu struktuure ja loovad omale meelepäraseid või lõhuvad ainult lõhkumise enda pärast. Sellega nad avavad Alumised Väravad ja kaos pääseb valitsema ning hukutama. Kaosega on seotud ükskõik millise seaduse olematus. Märgi esindajal on kiusatus mitte alluda ühelegi seadusele, muuta neid omale kasulikeks. Halvimal juhul lähevad nad seda teed, et valivad täiesti mõttetu ja halastamatu totaalse, kõike hävitava tee.

Keskmise arenguga Vaal suunab oma stiihiate jõu kaose ohjeldamisele, mustuse  likvideerimisle maailmast. Siis nad omanadvad tugeva tervise ja suure füüsilise jõu. Nad on suutelised tegema kõige räpsemat tööd, töötama koidust ehani ja ei tunne väsimust. Nad võivad töötada koristajana, sanitarina, majahoidjana. Vaalad on võimelised tegema tööd, mis teistele ülejõu käib. Seejuures nende tervis aina tugevneb. Oma tööga nad aitavad hoida Alumine Värav lukus.Selle märgi all sünnivad looduskaitsjad, kes võitlevad loodusressurside väärkasutamise eest. Neid sageli süüdistatakse võõraste pattude eest. Nende positsioon peab olema selline, et olla tagasihoidlik ja kannatlik, las süüdistavad, meiele see külge ei hakka.

Vaala märgi esindajat on raske millegagi murda. Neid võib sõimata, lüüa, solvata aga väliselt on see talle ükskõik. Vaal ütleb.“Andke mulle võimalus ja ma löön korra majja“. Kriisioludes leidub ikka Vaal, kes tuleb ja loob uue korra. Igas revolutsioonis on juhiks alati Vaal. Vaaladega on alati seotud kas mustuse, kaose tekitamine või selle likvideerimine. Vaala märgi esindaja on kas liider, tribunal, juht, kes viivad rahvast endaga kaasa. Vaala ülesanne on hoida kinni Alumine värav, põrgu sissepääs. Nad ei tohi lubada kaosel pääseda maailma, peavad eraldama kaose korrast. Nad ei tohi keelduda mustast tööst, peavad oma jõu suunama õigesse voolu.
Esindajad: Katariina I, Elisabeth II, V.Uljanov- Lenin, A.Hitler, R.Decart, M.Monroe.

Ajatabel, millal Päike läbib igal aastal Kõrgema sodiaagi märke. Need, kes on sündinud äratoodud kuupäevadel, neil võivad Kõrgema sodiaagi märgid saadaa aktiveeritud, kuid pole mingit garantiid, et nad on „sisse lülitatud“ – see on ainult üks sanss avada uks Kõrgemasse sodiaaki.

13-16 jaanuar – Sfinks
12-25 veebruar – Pegasus
14-27 märts – Kell
13-26 aprill – Vaal
14-27 mai – Jahimees
14-28 juuni – Laev
16-29 juuli – Vanker (Kolesnitsa)
16-29 august – Rüütel
16-29 september – Karjane
16-29 oktoober – Ronk
15-28 november – Maokandja
15-28 detsember - Drevo (Puu)

Kommentaare ei ole: