teisipäev, 2. september 2014

Kõrgem sodiaak - 6



Rüütel (Ratsanik) – 22,5 leo – 7,5 vir. Võtmeplaneet Marss. Ta on kõikide õilsate ja heatahtlike loomingute kaitsja, ta on igavene õigluse ideede eest võitleja. Tema ahvatluseks on kõrvale kaldumine võitlusest või valeõpetuste eest võitlemine. Näide. Prantsuse Suure revolutsionäär Marat. Mees justkui võitles sotsiaalse õigluse nimel – ja kuipalju selle nimel tapeti süütuid inimesi. Sealhulga oma võitluskaaslasi ja sõpru. Teine näide. Valesti realiseeris end romaanikangalene Don Quihote – igavene veskitega võitleja. 

Rüütel on sõdalane, kes võib isegi kaotada enesesäilitamise instinkti. Kui ta kaitseb üldinimlikke väärtusi, siis sellega saab kaasa Kõrgema jõu kaitse. Nagu Heraklesel oli Athena Pallase  kaitse. Rüütel saab endaga kaasa tohutu jõu aga mida ta peab endas taltsutama. Rüütli peamine ülesanne on leida ja säilitada tasakaal vabaduse (kappan kuhu tahan) ja enesedistsipliini (minutitki ei tohi end kapates lõdvaks lasta, olla ülimalt tähelepanelik) vahel. Ta ei tohi kõrvale hoida võitlusest, oma kohustustest. Rüütel peab tingimata elus võtma aktiivse positsiooni, olema julge ja otsustusvõimeline. Peab valima sõjamehe tee, häälestama end võidule.
Esindajad: Jagailo, Louis XVI, J.P. Marat, J.M. Montgolfier, P .Coelo.

Vanker (Kolesnitsa) – 22,5 can – 7,5 leo. Võtmeplaneet Päike. Eneseväärikuse sümbol, kõrgemas väljenduses Jumala au. Inimene peab leidma eneses profetsionaalsuse, selle, mille talle ette ütlevad tähed. Saamaks proffiks suure algustähega. Ahvatlusteks talle on uhkus, enda saavutuste tõstmine teistest kõrgemale, eneseupitamine. Patt on end lugeda tunnustamata geeniuseks. Vankril on võimalus teadvustada maailmavaatelisi seadusi ja need realiseerida praktikas. Märgi esindaja võib olla paljudel aladel suur proffesionaal, nad on võimelised tegeleda mitme asjaga korraga. Vanker on alatise liikumise sümbol. Märgi esindaja on psühholoogiliselt häälestatud pidevale edasiliikumisele, reisimisele. Selle märgiga on seotud misjonitöö, reisimine ja teadmiste jagamine üle maailma.

Kui märgi esindaja sulgub oma saavutatud eesmärkidel ja lõpetab edasiminekud, siis ta ei pruugi enam oma Vankrit juhtida ja tal tekivad kompleksid oma ande ja võimete suhtes. Märgi esindaja peaks olema tagasihoidlik, ei tohi jääda seisma saavutatul, püüdlema aina edasi.Tähtis on tema vaimne areng.
Esindajad: Nikolai I, W.Shakespeare, G. G. Byron, V. Shuksin, D.Tuhmanov, B. Pascal, R. Amundsen.

Laev – 22,5 gem – 7,5 can. Võtmeplaneet Chiron. See on Noa laeva sümbol. Kellel märk aktiveeritud, see peab olema teiste päästja ja alati peab olema valmis muutusteks. Märgi kõrgema arenguga isikud väga täpselt orienteeruvad ajas ja ruumis, leiavad elutee õige suuna. Parimal juhul leiab märgi esindaja võtme igasuguse informatsiooni saamiseks ja võib kontakteeruda kõigi stiihiatega ja loodusjõududega. Ta tunneb end imehästi metsas, merel, mägedes, ükskõik millises looduskeskonnas. Selle märgiga sünnib palju ekolooge, kes tegelevad looduskaitsega.

Keskmise arenguga isikul väljendub märk tema natuuris. Palju on meresõitjaid, lendureid, rändureid ja romantikuid. Nende jaoks maailm kogu aeg muutub, elus puudub stabiilsus. Nad on end häälestunud maailma laiendamisele. Selleks võib olla kosmosereisid. Märgi all sünnivad fantaasiaga isikud, kosmoseprogrammide tegijad. Tavatasandil isik sageli vahetab elukohta, linna, riiki. Halvimal juhul on isik kodutu, hulgus. Ta unustab kodumaa, rebib lahti oma juurtest. Märgi esindaja võib hakata piraadiks, röövliks või saada eluheidikuks. Sageli on ta sunnitud muutma oma välimust ja nime.

Märgi esindaja ülesanne on olla teejuht, esmaavastaja. Ta peab edasi andma päästvaid informatsioone, mis aitaks vältida tumedate jõudude rünnakuid. Selleks peavad nad puhastama oma hinge pahast, valima alateadvuse ookeanist õige kursi ja vabanema negatiivse informatsiooni kütkest. Ta peab laiendama teadmiste horisonte, ei tohi peatuma jääda saavutatul. Laeva märk täiendab Puu märki, mõlemad nad on seotud pärilikuse informatsiooniga. Kui Puu on stabiilsuse ja vankumatuse sümbol, siis Laev on alatiste muutuste, otsingute sümbol.
Esindajad: Peeter I, W.Thomson, lord Calvin, A.Gaudi, A.Ahmatova, R.Bach, E.Grieg, P.MacCartney, 

järgneb...

Kommentaare ei ole: