pühapäev, 26. veebruar 2012

Mõtisklusi eestlaseks olemisest

Mõtteid Sirjelinnu sulest.

Hiljuti tähistasime oma taasiseseisvunud ja enamusele meist väga armsa Eesti Vabariigi aastapäeva.
See on igal aastal väga tähtis püha olnud, mis rõõmustab iga eestimeelse eestlase südant.
Kahjuks aga, eesti inimene tunnetab sageli oma südames, et praegune eesti riik ei vasta kaugeltki meie ootustele tänasel päeval!
Aga paremat pole meil ka kusagilt võtta....

See vabariik on suurte puudustega, seda juhivad endised kommunistid, siin on palju ebaõiglust ja ülekohut. Kommunistliku ideoloogia pinnalt on siin tekkinud hoolimatu, enesekeskne ja jõhker uusrikaste põlvkond, kes on kosmopoliitne ja mitte enam eestlaslik.
Selles tänases Eesti Vabariigis on paljud asjad teisiti, kui me seda sooviksime, aga ometi on see riik ainus koht maailmas, kus eestlane on oma kodus, kus riigikeeleks on eesti keel ja kus enamus rahvastikust on emakeelne.
See on meie ainuke kodumaa, mille eest on elu andnud väga paljud eestlased alates väga vanadest aegadest, kuni hilisminevikuni....
See on maa, mida me südamest armastame ja mille eest oleks valmis surema ka praegune eesti sõdur....

See maa jääb meie südameisse elama kuni meie päevade lõpuni, ka siis, kui saatuse karmid tuuled on meid paisanud maailma eri paigusse elama.
Paratamatult on uued ajad ja kombed ka meie maale tulnud, proovides haarata meie noorte südameid ja liita neid kogu maailma kobrutavasse mitmekesisusse ja võimalusterohkusesse, surmates enamasti koduigatsuse ja eestlaseks olemise tunde.
Sellistes paratamatutes protsessides kindlasti kaotame me mingi osa oma rahvast tänastesse multi-kulti hoovustesse.

Kuid ......enamasti vaid ajutiselt......sest sisemine vere hääl ja koduste kaskede kohin, mis emapiimaga meisse on imbunud, kutsub meid tagasi isade maale, kuhu me kuulume koos kogu ihu ja hingega.....
Ometi, jah, tungivad üleilmsed muutuste tuuled ka meie maale, lennutades eesti põlise loodusinimese poegi ja tütreid võõrastele maadele õnne ja rikkust taga nõudma.
Rahakõlin ja neoontulede sädelus on pimestamas mälestust kodukase kohinast ja rukkililledest viljapõllu ääres, värskest heinalõhnast ja kastesest ristikheinast varahommikuses jaheduses, merekohinast ......

Aga siiski tundub, et mitte kõik ei ole kadunud. Las eestlane käib maailmas ringi, las ta näeb, kuuleb ja õpib, las temast saab maailmakodanik, keda on uhke kõrgemate otsustajate ringis märgata ja kes suudab öelda sõna sekka kogu maailma arengutes või avada teadusmaailmas uusi suundi.
Eestlaslik tarm, visadus, töökus ja vastupidavus lubavad eestlasel edeneda ja hakkama saada mistahes maailma otsas ja erinevtes keskkondades.

Vähe sellest, leidub ka maailmakuulsaid eestlasi ja väga mitmetelt erialadelt.
Eestlasi võib kohata kogu maailmas ettevõtluse ja majanduse kõrgeimas ešelonis, poliitikas, tippteaduses, spordis, IT -valdkonnas, arhitektuuris, teravmeelsete leiutiste ja kaunite kunstide vallas.... jne. jne.
Meie rahvas on vaatamata oma vähesele arvukusele, suutnud muuta ennast ka maailmas märgatavaks.
Kindlasti tänane noorte ja sageli väga andekate inimeste põlvkond suudab tulevikus eestlaste näpujälje maakera palgel veelgi märgatavamaks muuta....ja see on ju tore!
¤¤¤
Kuid.... kogu maailma imede ja ahvatluste juures kannab eestlane oma sügavaimas hingepõhjas ikka oma rahvuse eripära, oma igipõlist osaluse tunnet karmi põhjamaise loodusega ja kokkukuuluvust oma rahvuskaaslastega.....samuti lõpmatut igatsust kodukaskede kohina ja hommikupäikeses pärlendava kastese muru järgi......kõige selle järgi, mida pole suutnud surmata ei rahakõlin ega neoontulede virvamaailm....

Seetõttu paljudki maailma risti ja põigiti tundma õppinud ja elus kaugele jõudnud eestlased leiavad hilisemas elus jälle tagasitee oma armsale kodutanumale oma juurte, emakeele, sugulaste ja hingerahu juurde.....
Kui on veel alles maad, kuhu tulla..... aga see on juba meie, siinolijate, oma maa peremeeste kujundada.....

Sirjelind

reede, 24. veebruar 2012

Vabadusvõitlejad, mässajad...

...revolutsionäärid, anarhistid, feministid, reformaatorid jne. Kõik nad on omal moel oma ideede ja aadete eest võitlejad. Kui ühtedele on nad eeskujuks, nende võitlust peetakse õigeks, nendega minnakse kaasa, neid ülistatakse, siis teistele on nad riigikorra vaenlased, õõnestajad, dissidendid, korrarikkujad. Kõik on siin ilmas suhteline.

Taevas on päris palju mitmeid vabadust, oma vaadete eest võitlemise, oma veendumuste ning õigluse printsiipidega taevakehi. On veel mitmeid, millede üheks printsiibiks muu kõrval on vabadusega kaasnev printsiip. Ühed suuremad ja lähedasemad, teised väiksemad ja kauged. Credo, Liberatrix, Libertati, Freeman, Lysitrada, Magnamity, Solidarity, Comparsion, Restitutum, Svoboda, Pax, Dike, Fraternitas, Eleutheria, Themis, Horus.

Nemad oleksid peamised oma printsiibi esindajad. Enamik neist asuvad Marsi taguses asteroidide vöös. Näiteks asteroid Liberatrix (vabastaja) osales sageli Aafrika koloniaalriikide iseseisvumisel (1960-datel) ja omas olulist kohta. Aga asteroid Svoboda (vabadus) roll oli olematu. Svoboda nimi on antud Tsehhi astronoomi auks, kuigi nimetuselt peaks sümboliseerima vabadust. Võimalik, et mingil tingimustel ta siiski ka sümboliseerib otse vabadust.

On aga ka kaugemal orbiidil liikuvaid vabaduse printsiipi kandvaid väikeplaneete. Üks selline on veel vähetuntud ja nimetu taevakeha 1993 SC (15789), mille printsiipideks arvatakse olevat vajadus edasi minna, võidukalt edasi, võitlus õiguse eest, olla vabastaja. Ta peaks endas kandma uraanlikke printsiipe, sest Uraani peamine printsiip on Vabadus. Arvan, et kunagi, kui asteroid saab omale nime, ta seda printiipi endas hakkab ka kandma. Ja siis on meil natukenegi aimu, mida nime saanud väikeplaneet endast kujutab.

1993 SC on TNO gruppi kuuluv asteroid, mis teeb tiiru ümber Päikese 249 aasta ja 308 päevaga. Ta on plutiinode klassi kuuluv taevakeha. Plutiinode hulka kuuluvad sellised nagu Pluuto, Orcus, Rhadamanthus.
Arvatakse, et kauged väikeplaneedid inimese kaardis ei oma suurt tähtust ja on rohkem teisejärgulised näitajad. Kuid arvestades nende kaugete asteroidide seni kindlaks tehtud ja osaliselt arvatud printsiipe, liites isikuplaneet kokku kauge väikeplaneediga, saame teatud ülevaate, kuidas planeet on mõjutanud isikut tema elus.

Eelkõige peaks SC tegevust näha olema mundaanis, riikide iseseisvuskaartides, vabadussõdades, revolutsioonides ja muudes sarnastes sündmustes. Antud artiklis vaatame lühidalt siis isikuid, kes suuremal või vähemal määral seotud sõnaga vabadus ja toon ära ka mõningad riikide moodustamise kaardid koos SC positsioonidega neis.

Lõuna-Ameerika tuntud vabadusvõitleja Simon Bolivar (24.07.1783-17.12.1830). SC on trigoonis Jupiteriga, oma ideede ja maailmapildi elluviimine läbi ideoloogija ja ka sõjalise võitluse ülla eesmärgi nimel. Peamised tegurid olid siiski Saturni ja Uraani vastasseis, Veenuse ühendus Orcusega ja Nessuse asumine Põhjasõlmel.

Vabaduse ja kuningavõimu vastased olid Suure Prantsuse revolutsiooni ajal Marat ja Danton ning Robespierre. Maratil on SC kvadratuuris Musta Kuuga. Väga täpne on SC kvadratuur Pholusega. Dantonil on SC trigoonis nii Pluuto kui Neptuuniga, aga need põlvkonna seisud. Põlvkondlik on ka SC trigoon Varuna-Orcus ühendusega Lõvis, kuid neil on ühendus Marsiga ja Orcusel veel vägagi täpne. Maximillian de Robespierre on 6 kuud vanem kui Danton ja tal on üsna sarnased kaugete planeetide omavahelised aspektid.

Itaalia vabadusvõitleja Garibaldi SC on konjunktsioonis Kuuga ja kvadratuuris Marsiga. Naisõiguslane Clara Zetkini SC teeb 140 kraadise aspekti Põhjasõlmele. M.Gandhi SC-l on mitmeid aspekte, sekstiil Merkuuriga, poolsekstiil Põhjasõlmega, kvadratuur Ceresega ja kvinkunks Musta Kuuga. Mehhiko vabadusvõitleja E.Zapata SC on trigoonis Neptuuniga ja opositsioonis Jupiteriga.

Che Guevara (14.06.1928-9.10.1967), tema SC teeb kvinkunksi Veenusega ja trigooni Pluutoga.
Endiste Ida-Euroopa sotsmaade vabadusvõitlejad Lech Walesa ja Vaclav Havel. Poola Solidaarsuse eestvedajal on SC trigoonis Musta Kuuga ja opositsioonis Marsiga. Tsehhi kirjanikust vabaduse mehel on SC poolsektiilis Musta Kuuga.

Malcolm X (19.05.1925 – 21.02.1965), USA mitmete islamiorganisatsioonide eestkõneleja ja juht, antirassist, mustanahaliste juht, langes mõrvari käe läbi. Temal on SC X majas ja teeb trigooni Mustale Kuule. Tõsi küll, orb on suurem kui 3 kraadi, kuid mehe eripära ja veendumuste osas see teatud mõju omab. Opositsioon Vestale sümboliseerib pühendumist.

Teine mustanahaliste õiguste eest võitleja on Nelson Mandela (18.07.1918). SC XI majas, teeb kvadratuuri Jupiterile (maailmavaade, rahva toetus ), seskvadratuuri Varunaga (suur ja laialdane tuntus). Kui nüüd lisainfoks võtta mõni ülalpool nimetatud (Marsivöö asteroididest) sama printsiibi esindaja, siis võib pilt suurel määral rohkem iseloomustada Aafrika üht tuntumat meest. Aga selle artikli eesmärk ei ole seda teha.

Praha kevade aegne Tsehhoslovakkia poliitik ja kompartei juht A. Dubshek (27.11.1921-7.11.1992). Tema reformid ei olnud meeltmööda NL juhtkonnale ja 20.aug. 1968.a. tungisid Nõukogude ja tema liitlaste väed Tsehhimaale ning surusid jõuga rahva meeleavaldused maha. Dubsheku SC on 8 Skorpionis ühenduses Kuuga ja trigoonis Pluutoga. Siit tema püüdlused reformimisele rahava hüvanguks.

XIV dalai-laama SC on kvadratuuris Veenusega, seotud siis tõeliste väärtushinnangutega.
Feministidest on nõukogude aegsele diplomaadil A.Kollontail SC kvinkunks Veenusega, Inglise kirjanik ja feminist M.Wollstonecrafti SC konjunktsioonis Marsiga ja kvadratuur Jupiteriga. Virginia Woolfi SC on täpses ühenduses Uraaniga ja kvinkunks Veenusega ning trigoon Jupiteriga. Anarhist Nester Mahnol oli SC sekstiilis Põhjasõlmega

Teistsugusel arvamusel vabadusest ja korrast olid diktaatorid. Leninil SC trigoonis Päikesega, Trotskil sekstiil Päikesega, Stalinil opositsioon Juno ja Pallasega. L. Beria SC opositsioon Päikesega ja sekstiil Uraaniga. Nikita Hrushovi SC opositsioonis Merkuuriga ja kvadratuur Jupiteriga. Breznevi SC trigoonis Musta Kuuga, Andropovil trigoon Päikesega, Gorbatshovil trigoon Marsiga, Jeltsinil poolsektiil Veenusega.

Vene praeguste kommunistide eesvedaja Zuganovi SC kvadratuuris Musta Kuuga, liberatistide liidril Zirinovskil konjunktsioonis Lõunasõlmega. Putini SC teeb kvinkunksi Kuuga (manipuleerimine rahvaga), opositsiooni Orcusega ja kvadratuuri Chaosega. Medvedevi SC on natuke pehmem, kvadratuur Veenusega, kvinkunks Jupiteriga, sekstiil Cerese ja asteroid Russiaga.

Nagu ikka on ühel väikeplaneedil nii omad head kui vead ja läbi aspektide siis see väljendub. Ühesugune seis tõelisel vabadusvõitlejal ja diktaatoril räägib isiku arengu astmest ja viisist, kuidas isik seda oma vabaduse printsiipi ja potensiaali realiseerib. Mida teeb endale ja mida annab ühiskonnale.

Mõned SC positsioonid riikide tekkimise- ja iseseisvuskaartides.
Saksamaa ühendamine (1.01.1871) – Sc 5 Neitsis trigoonis Kuuga ja Saturniga, suur maatrigoon.
NL moodustamine (30.12.1922) – SC 11 Skorpionis teeb ühenduse Jupiteriga ja täpse trigooni Uraaniga ja Pluutoga – suur maamärkide trigoon. Ilus trigoon küll aga näe, ka harmoonia annab endas varjatud salakavalust. Ega tähed “süüdi” olnud, et tegelikkuses maised juhid hoopiski keerasid trigooni vastupidiseks ja tekkinud liitriik ei osutunud selleks, mida tähed soovisid. Üks hoopiski teine konfiguratsioon osutus palju võimasamaks kui trigoon. Varuna ja Ixioni väga täpne vastasseis ja kvadratuur Makemakega moodustasid T-kvadratuuri mis siis moodustatud riiki järgmised aastakümned iseloomustasid. Seesama Ixion, kes ise karmarattasse oli aheldatud, selle riigi ka lagundas, kui tegi ühenduse Quaoariga.

Venemaa iseseisvumine (12.06.1990) – SC 24 Kalades teeb täpse sekstiili Saturniga ja kvadratuuri Päikesega.
Prantsusmaa V vabariik, moodustati 5.10.1958 – SC 13 Kaljukitses on kvadratuuris Päikesega.
Itaalia (10.06.1946) – Sc on 20 Amburis opositsioonis Päikesega
Hispaania (22.11.1975) – Sc on 20 Veevalajas kvadratuuris sõlmedega

Suurbritannia (12.05.1707) – SC 6 Kaljukitses ja kvadratuuris Veenusega ; (1.01.1801) – SC on 19 Kaksikutes ja opositsioonis Merkuuriga; (1.04.1889) – SC 24 Neitsis opositsioonis Merkuuriga. Kõik kolm riigis kasutatavat kaarti töötavad.

Läti (18.11.1918) – SC 4 Skorpionis teeb sekstiili Marsile
Eesti (24.02.1918) – SC 3.40 Skorpion ja teeb trigooni Päikesele
Ukraina – SC 25 Kalades, täpses kvinkunksis AC valitseja Jupiteriga
Need olid siis mõningad näited, kus SC on aspekteeritud ja need on üsna täpsed.

SC vajaks põhjalikumat uurimist, eelkõige siis mundaanastroloogias. See aitaks selgeks teha, kui suur on tema osa vabadusvõitlustes ja riikide iseseisvumisel. Nime saades tema mõjuulatus ja teadvustamine annaks rohkem infot.

esmaspäev, 20. veebruar 2012

Maisi jumal 4

Need printsiibid, mis on teada, ei viita otse, et Teharonhiawako oleks see üks peamisi tegureid, mis “soodustavad” terrorismi või mõnda teist sündmust. Üldse on mul teatud kõhklused ja kahtlused, et kauged ja aeglased väikeplaneedid otseselt oleksid osalised terroris ja õnnetustes. Nende osa paistab välja ainult siis, kui nad teevad üsna täpseid aspekte planeetidega ja sündmust otse viitavatele Marsitagustele asteroididele. Välja see paistab aga kas nad ka otseselt on “süüdi” selles, see asi jääb veel lahtiseks.

Näiteks oli juunis 1985 pommiplahvatus Pan Amerika lennukis, mis Atlandi ookeani kukkus. Siis tegi Teharonhiawako koos Borasisiga ühenduse asteroid Icarusele. Või siis hiljutine Nord Streami tööle lülitamine, kus Salacia tegi täpse ühenduse Russiaga Kalades. Meil oli Loode-Eestis suurem naftareostus jaanuaris 2006. Asteroid Estonial oli täpne ühendus Salaciaga Kalades. Minu arust hea näide, kus on otsesed viited asukohamaa ja mereprintsiipi koosmõjust.

On ka nii, et sündmuse hetke põhitelg satub täpselt ühendusse asteroidiga. Oklahoma City terrosris oli MC-l täpne ühendus Teharonhiawakoga Veevalajas mis opositsioonis Marsiga. Kui ikka on aspekt, siis on ka võimalik, et sündmus toimub, kuid ei pruugi toimuda. Beslani koolitragöödias oli Teharonhiawakol oposit. Merkuuriga (noorsugu) ja tragöödia toimus. Naftapuurtorni Deepwater Horizon hukk, selles Teharonhiawako otseselt ei osalenud (oli küll ülitäpne sekst. Pluutoga) , kuid Salacia, mis seotud veemaailma asjadega, tegi ühenduse Jupiteriga. Platformi vettelaskmisel oli Salacial ühendus Veenusega (raha teenimine vee alt).

Alati ei pruugi aspekt olla ka täpne. WTC kaksiktornide hukkumisel oli Teharonhiawakol ühendus Uraaniga Veevalajas orbiga 1.42. Kuid Teharonhiawakol oli see eest täpne oposit. Orcusega. Ja Varuna tegi täpse ühenduse Jupiteriga Vähis, sündmus, mis leidis maailmas väga palju kajastamist ja oli oma ulatuse ja suuruse poolest kõike jõhkram. Siin töötasid nii Varuna (tegi tuntuks, viitas ekstreemsusele ja jäädvustas kauaks inimeste mällu) kui ka Jupiteri printsiibid oma suure negatiivse ulatusega.

CERN alustas oma katsetustega sept. 2008. Siin on nii täpseid aspekte kaugetel kui vähem täpseid. Haumel näiteks väga täpne ühendus Merkuuri ja Marsiga Kaaludes, kraad kõrvale jäi Veenus. Salacial oli aga ühendus Uraaniga Kalades, orb 1.13 ja opositsioon Päikesega, orb 1.34. Teharonhiawako tegi opositsiooni Orcusega, orb 2.08. Kiirendi käivitamise MC-le tegi Teharonhiawako kvinkunksi!! Tuntuks tegi selle käivitamise , nagu ikka, Varuna, mis tegi opositsiooni Kuule. Ja selliseid näiteid võib tuua pea lõpmatuseni, eriti negatiivseid.

Kuid siiski kõik need loomisega seotud cubewanolased üsna tihti on “mängus” igasugustes konfliktides, katastroofides, näiteks nii Varuna kui Quaoar. Sellest on vastavates artiklites ka lugeda ja statistika ikka näitab, et kauged ei jää terrorist - õnnetustest eemale. On veel palju, mida mul raske mõista ja aru saada, miks loojad jumalad osalevad ka negatiivsetes sündmustes.

Sama lugu on ka isikutega. Kauge asteroid ilmutab end läbi lähedaste asteroidide või planeetide. Norra massimõrvaril on sünnikaardis Teharonhiawako (koos Borasisiga) üsna täpne ühendus Narcissusega Kaljukitses ja Haumela väga täpne konj. Põhjasõlmega Neitsis.
Kauged asteroidid peaksid ikka osalema rohkem põhjapanevates asjades, nendes, mis jäävad eksisteerima ja kauaks kestma. Nendes, kus asutatatakse uus ülemaailmne organisatsioon, uus tehnoloogiline kasutuselevõtt või uus riik jms. Elu näiteb, et see on nii ja naa.

Näiteks, kui maailma ilmus esimene postmark (1840), siis Quaoaril oli ühendus plutiino Ixioniga Skorpionis.1983. a. teatati Windowsi loomisest, siis samuti oli Quaoaril ühendus Ixioniga pluss Päike, need on siis juba vägagi põhjapanevad asjad, milles siis peategelasteks Neptuunitagused väikeplaneedid. Veel üks näide, kui juulis 1977 tuli müügile maailma esimene praktiline personaalarvuti Apple 2, siis Quaoarl oli väga täpne konj. Uraaniga Skorpionis.

Veel näiteid. IMF loodi Teharonhiawako ja Uraani üsna täpse vastasseisu ajal. CIA loodi Marsi ja Teharonhiawako opositsiooniga, Pentagon asutati Teharonhiawako ja Orcuse opositsiooniga.OPCW (keemiarelva kasutamise keelustamise organisatsioon) loodi Teharonhiawako ja Jupiteri ühendusega Veevalajas.

USA Rahukorpus loodi Teharonhiawako ja Borasisi opositsioonga Marsile. UNESCO asutati Teharonhiawako ja Merkuuri ühendusega ning opositsiooniga Uraanile.

NSVL moodustati Teharonhiawako täpse opositsiooniga asteroid Russiale. See vastasseis siis tingis pikemaajalise eksisteerimise. Ja kiiremini hakkas NL lagunema juba Vene Föderatsiooni iseseisvumisega, siis Teharonhiawako ja asteroid Russia olid ühenduses Veevalajas. Muidugi on peamised tegurid teised aga nemad nii öelda aitasid kaasa.

Erinevad sündmused, kus Teharonhiawako on aspektis planeetide või lähiasteroididega ei too veel päris välja tema põhilised printiibid, kuid aimu juba annab. Selleks tuleb tublisti rohkem näidete varal otsida ja leida need põhiprintsiibid. Eks aja jooksul seda ka tehakse.

Riikide tekkimine ja moodustamine.
NSVL – Teharonhiawako 17 Skorpion oposit. asteroid Russiaga, täpne kvad. Neptuuniga
Saksa Liitvabariik – Teharonhiawako 9 Veevalaja oposit. Jupiteriga
Prantsusmaa – Teharonhiawako 0 Kaljukits kvad. Veenusega (orb 1.37)
Itaalia – Teharonhiawako 16 Ambur teeb oposit. Päike-Uraan ühenduse keskpunktile. Huvitav veel see, et ka Makemake on 16 (Vähis) ja Haumea on 16 (Lõvis)

Teharonhiawako täpne ühendus Päikesega isikutel, keda maailma rohkem tunneb ja tunnustab tema andekust.
Helen Hayes, näitleja, kes on saanud Emmy, Grammy, Oscari ja Tony auhinnad – Teharonhiawako 17 Kaalud konj. Päikesega
Salvador Dali, kunstnik – Teharonhiawako 18 Kaaludes konj. Päikesega
David Harker, kristallograafia teadlane – Teharonhiawako 24 Kaalud konj. Päikesega
Robert Hand, astroloog – Teharonhiawako 11 Ambur konj. Päikesega

Christiaan Barnard, LAV kirurg, kes sooritas esimese südamesiirdamise inimesele – Teharonhiawako 15 Skorpion konj. Päikesega.
Orlando Bloom, filminäitleja – Teharonhiawako 11 Kaljukits konj. Päikesega

Veel isikuid, kelledel on Teharonhiawakol ühendus Päikesega aga mitte nii täpne, jääb 2-5 kraadi sisse.
Woody Allen, Bruce Lee, Don Johnson, Michele Alborato, Florence Griffit Joyner, Michael Schumacher, Thomas Alsgaard, Kate Moss, Raica Oliveira, Jim Morrison, Julia Ormond.

Neil loovisikutel, kelledel leidsin, et Teharonhiawako omab üksjagu tähtsust nende kaartides.
Michelangelo - täpne konj. Veenusega Jääras
Johannes Brahms – Teharonhiawako täpne konj. Borasisi, Marsi ja Põhjasõlmega Vähis, sekst. Päiksega

Gustav Mahler – Teharonhiawako täpne konj. Saturni ja DC-ga, trig. Kuuga
Igor Stravinski – Teharonhiawako täpne konj. Saturniga
Marc Chagall – Teharonhiawako kvad. Marsiga
Nikolai Roerich – Teharonhiawako konj. Marsiga Neitsis
Henri de Toulouse – Teharonhiawako täpne konj. MC-ga Neitsis, kvad. Päikesega
Edvard Munch – Teharonhiawako kvad. Marsiga

Montserrat Caballe – Teharonhiawako täpne kvad. Marsiga
Kiri Te Kanawa – Teharonhiawako kvad. Päikesega
Placido Domingo – Teharonhiawako konj. Marsiga Amburis, poolsekt. Veenusega
Jorma Hynninen – Teharonhiawako trig. Päike-Veenusega Jääras
Andrew Lloyd Webber – Teharonhiawako trig. Marsiga
Andrea Bocelli – Teharonhiawako täpne kvink. Marsiga, kvad. Päikesega

Richard Clayderman – Teharonhiawako konj. Merkuur-Veenusega Amburis, täpne sekst. Neptuuniga, trig. Pluuto-Haumeaga Lõvis, täpne kvink. Makemakega Vähis. Kui siia veel lisada, et Päikesel on konj. Salaciaga Kaljukitses ja Boresisi oposit. Jupiteriga, siis on arusaadavam tema andekuse allikad. Viis loojat transneptuuni annavad oma panuse klaverikunstniku kujunemisele selleks, kelleks ta sai ja on.

Nendes äratoodud näidetes figureerib teistest rohkem Marss, planeet, mis viitab kuidas oma väikeplaneetidelt saadud impuss rakendada – loomingusse.

Esialgse kokkuvõttena öeldes sai siiski mingi ülevaate, mida maisi jumal endast kujutab. Edaspidi kindlasti tasapisi infot juurde tuleb ja me hakkame rohkem Teharonhiawakot teadvustama. Ise arvan praegu, et kaugasteroidide toime on suurem, kui nad teevad ühendusi ja opositsioone planeetidele ja teistele asteroididele ning see tingib püsimajäävamate protsesside jätkumist ning eksisteerimist.

kolmapäev, 15. veebruar 2012

Maisi jumal 3

Päike teeb kord aastas ühenduse Teharonhiawakoga, igal aastal natuke kraad paar kaugemal, kui enne. Mõned leitud sündmused.
Tallinnas toimus 16. okt. 1905 meeleavaladajate tulistamine, hukkus 94 ja viga sai 200 inimest. Teharonhiawakol ühendus Päikesega Kaaludes. Sellele sündmusele on pühendatud ka mälestussammas Estonia ja Pärnu maantee vahel.

Talvesõda algas 30. nov. 1939, Teharonhiawakol ühendus Päike-Merkuur Amburis ja teeb kvadratuuri Marss-Moskva ühendusega Kalades. Russiaga on Teharonhiawakol trigoon. Täpselt aasta hiljem tungis Thailandi armee Prantsuse-Indohiinasse, Teharonhiawakol ühendus Päikesega Amburis ja täpne kvinkunks Jupiteriga Sõnnis.

N Liidu vägede vastupealetung saksa vägede vastu Moskva all algas 5. dets. 1941.a., Teharonhiawakol ühendus Päikesega. Borasisil täpne ühendus Merkuuriga null Amburis. Ära peab märkima seda, et Chironil oli täpne ühendus Haumeaga Lõvis. Seda, et Chiron osaleb sõjategevuses on ennegi täheldatud.

Chicagos kirjutati alla tsiviillennunduse kokkuleppele (7.dets. 1944.), mis pani paika põhilised lennunduse printsiibid. Teharonhiawakol täpne ühendus Päike-Icarus ühendusega Amburis. Nelja kraadi kaugusele jääb Marss. Samas märgis olid vendade Wrightide esimese lennu Päike, Kuu ja Uraan aga kraadid kokku ei lange.Küll aga on selles NASA loomise Must Kuu. Kuid Wrightide esimese lennu päeval tegi Teharonhiawako opositsiooni Phaetonile.

ÜRO juurde moodustati põgenikega tegelev komisjon (14.dets.1950), Teharonhiawakol täpne ühendus Päikesega Amburis , sekstiil Neptuuniga ja trigoon Pluutoga. Asteroid UN-ga (sümb. ÜRO-d) on trigoon

Argentiinas võeti vastu seadus, mis keelas miitingute pidamise tänavatel ja parkides (21.dets. 1954), Teharonhiawakol ühendus Päikese-Merkuuriga Amburis ja täpne trigoon Pluutoga. Asteroid Buenos Aires (riigi pealinn) ühenduses Saturniga Skorpionis.
Kasahstanis moodustati Uudismaa krai (26.dets. 1960), Teharonhiawakol täpne ühendus Päikesega Kaljukitses
Angoola vabanes Portugali võimu alt (16.jaan.1975), Teharonhiawakol ühendus Päikesega Kaljukitses.

Iraani sahh Reza Pehlevi põgenes riigist (16.jaan. 1979), Teharonhiawakol ühendus Päikese-Marss-Borasisiga Kaljukitses.
Ronald Reagan astus USA presidendi ametisse (20. jaan.1981), Teharonhiawakol ühendus Päike-Borasisi Kaljukitses. Ehk see jättis omapärasema pitseri tema valitsemise iseloomule. Reagani tegevus oli see, mis aitas kaasa NL lagunemisele. America on ühenduses Merkuuri ja Marsiga Veevalajas ja lisaks ka Salacia on seal lähedal.

Kui müügile tuli esimene Apple Macintosh (24.jaan. 1984), siis Teharonhiawakol oli ühendus Päike-Borasisi Veevalajas ja kvadratuur Pluutoga.

Kosmosesüstik “Challenger” hukk (28.jaan. 1986), Teharonhiawakol ühendus Päikese-Merkuur-Veenus-Borasisiga Veevalajas. NASA ei tohiks oma süstikute ja teiste kanderakettide starte teha jaanuari lõpus. Sest siis on transiitne Päike NASA Damoclese peal ja vastasseisus NASA Päike-Uraan ühendusega. Kaks suurõnnetust on olnud, lisaks siis “Challengeri” hukkumisele ka süstiku “Columbia” häving tagasitulekul Maale. Nähtavasti on nad sellest õppust võtnud ja kosmosestarte sel ajaperioodil pole toimunud.

Moskvas avas uksed esimene McDonaldsi restoran (31.jaan. 1990), Teharonhiawakol Päike-Borasisiga Veevalajas. Teharonhiawako teeb täpse opositsiooni asteroid Moskvale.
Ilma Ameerika ja Austraalia poolse toetuseta jõustus Kyoto protokoll (16.veeb. 2005), Teharonhiawakol Päike-Merkuur ühendus Veevalajas.

Uraan-Neptuuni esimene täpne ühendus Kaljukitses oli veebruaris 1993. aastal millega algas nende uus tsükkel (172 aastat pikk) ja mille mõjusfääris me praegu oleme. Tsükli alguse Päike oli täpses ühenduses Teharonhiawakoga Veevalajas. Sellega Teharonhiawako osaleb Uraan-Neptuun tsükli koostöös ja annab värvingu kogu pikale tsüklile. Eriti peaks see kajastuma siis sündinute laste kujunemisel ning arengus. See põlvkond erineb varasematest põlvkondadest üsna tublisti. Uudne ja innovatiivne on nende lähenemine maailmale ja sellest arusaamisele.

Eelmisel Uraan-Neptuun tsükli algusele (1821) järgenud põlvkond oli ajastu vaimu ja ideede osas hästi vastandlik. Vana konservatism võitles uudsusega. Sellele viitab Teharonhiawako opositsioon Uraan-Neptuun ühendusele ja kvadratuur Jupiterile.

Vene keeles käivitus rahvusvaheline kaubanduse eBay (23.veeb.2010), Teharonhiawakol täpne ühendus Päikesega Kalades ja sekstiil Pluutoga.
Kosmosesüstiku “Discoveri” viimane start (24.veeb.2011), Teharonhiawakol ühendus Päike-Merkuur -Marss Kalades. Samal päeval avati Dubais maailma suurim lennujaam Al Maktoum International Airport.

Mõned leitud sündmused, milles minumeelest on Teharonhiawakol üsna oluline roll täita.
Esimese auto ilmaletulekuks loetaks K. Benzi poolt toodetud masina ilmumist jaanuaris 1886. aastal. Teharonhiawako tegi siis ühenduse Marsiga Neitsis.

Tuumaajastu algas esimese aatompommi lõhkamisega juulis 1945. Teharonhiawakol on opositsioon Uraaniga Kaksikutes. Kui aga lugeda alguseks esimese tuumareaktsiooni läbiviimist dets. 1942. aastal, siis sealgi Teharonhiawako teeb täpse ühenduse Merkuuriga Amburis ja ühendus on ka Päikese ja Veenusega. Siit saaks välja lugeda hoiatust, et aatomienergia võib ka endas suurt ohtu kujutada.

Esimene inimene Kuul, oli see nii või mitte (vandenõu teooreetikute arvamusel mitte), Teharonhiawako teeb täpse opositsiooni Musta Kuuga.Võimalik, et ka see seis oli hoiatus või siis viitas raskustele, mis Kuu uurimisega võivad kaasneda.

M.Gorbatshov sai NLKP peasekretäri koha (11.märt. 1985) siis, kui Teharonhiawakol oli väga täpne konj. Borasisiga Veevalajas ja ühendus ka Jupiteriga. Kogu kolmik kvad. Pluutoga. Kahe cubewano täpne ühendus otseselt ei haaku ei Gorbatshovi enda kaardiga ega ka N Liidu moodustamise omaga. Ainus asi, mis on kuidagi selle kuupäevaga seotud, on see, et transiitne Pluuto teeb täpse sekstiili peasektetäri Neptuunile. Võimalik, et see viitab võimalikele uutele vaenlastele ,keda Gorbatshov oma uuel ametipostil sellega endale juurde sai. Ja Teharonhiawako koos Borasisiga teeb Gorbatshovi Neptuunile kvinkunksi. Kuid need seosed on minu meelest üsna nõrgad. Nad ei too välja Teharonhiawako täit olemust antud sündmuses.

Chernobõli katastroof, Teharonhiawako 7 kraadi Veevalajas ja on ühenduses Borasisiga ning asteroid Russiaga ja oposit. Moskvaga. Sektsiil Saturniga ja kvad. Pluutoga. Kvadratuurne seis Päikesega Sõnnis ja Päikese kaaslastega märgis – Chaos, Moira, Pholus, Sedna.

Terroriakt Oklahoma Citys (19.04.1995), milles hukkus 168 inimest. Teharonhiawako 17 kraadi Veevalajas on täpselt sündmuse MC-l ja oposit. Marsiga.
Beslani kooliterror Põhja-Kaukaasias, Teharonhiawako on 27 kraadi Veevalajas ja oposit. Merkuuriga (noorsugu).

Juunis 1981. aastal teatati sellise haiguse kui AIDS`i olemasolust. Teharonhiawako oli siis väga täpne ühendus Borasisiga null Veevalajas ja ühendus ka Lõunasõlmega. Päikesel aga täpne ühendus Varunaga Vähis. Selline tunne, et Kõiksus saadab meile tõve selleks, et näha, mida inimkond ette võtab, kuidas käitub ja kas hoolib sellest hoidumisest või mitte.

Tsehhoslovakkia sametrevolutsioon algas (1989) Teharonhiawako ja Marsi väga täpse kvadratuuriga. Aga NL ja Varssavi pakti maade sissetung Tsehhoslovakkiasse augustis 1968. aastal toimus Teharonhiawako trigooniga Veenus-Jupiter ühendusele Neitsis. Ehk seletaks seda sellega, et trigoon tingis konflikti lühema kestvuse. Lõppes see invasioon kuu aja pärast septembris.

Uurides sõdade ja ülestõusude, lahingute seise, jäi silma see, et mõningatel juhtudel algavad sõjad või suured lahingud just Marsi osalusega, mis ju täitsa loomulik (sõjajumal ei saa jääda kõrvale oma valdusalast), samuti siis, kui trigoonis osalevad kaugemad planeedid. Paar näidet . Teine maailmasõda, maamärkide trigoon – Marss-Uraan-Neptuun. Tsushima merelahing (1905), veemärkide trigoon – Marss-Saturn-Neptuun. Krimmi sõda, Sinope merelahing (1853), maamärkide trigoon – Marss-Jupiter-Pluuto.

Suures trigoonis osalevad ka lähiplaneedid, näited. Iraagi sõda (2003), õhumärkide trigoon – Kuu-Saturn-Veenus. Afganistaani sõda (okt. 2001), õhumärkide trigoon – Päike-Saturn-Neptuun. Lahesõda, maamärkide trigoon – Merkuur-Marss-Uraan/Neptuun. Kuid palju rohkem algab sõda või suurlahing siiski siis, kui taevas on T kvadraat. See oleks juba eraldi teema.

Teharonhiawako üks printsiipidest on lepingud ja kokkulepped. Sõja lõpetamne käib ka kokkuleppe ja rahu kinnitamise alla. NL-Afganistaani sõda lõppes 1989.a 2. veebruaril, Teharonhiawako tegi ühenduse Päikesega ja kvadratuuri Marsiga Sõnnis. Kusjuures Päike oli T kvadraadi tipus. Aluse moodustasid Marss ja Pluuto. Väga huvitav on see, et Orcus oli väga täpselt ühenduses asteroid Russiaga ja ühendus ka Medvedeviga Lõvis. Ja see kolmik on väga täpses opositsioonis Teharonhiawakoga. Siin küll Teharonhiawako õigustab oma lepituse printsiipi.

Iraagi – Iraani sõda algas (1980) Teharonhiawako ja asteroid Baghdad täpse vastasseisu ajal. Lõppes sõda nende kahevahel aug. 1980.a. Siis Teharonhiawakol oli täpne kvinkuks Baghdadiga. Lahesõda (1990), Teharonhiawako koos Borasisiga opositsioon Päikesega Lõvis. Iraagi sõda (2003) algas Teharonhiawako ja Baghdadi kvadratuuriga.

Mõne uue väikeplaneedi omadustest ja printsiipidest aimu saada aitab kaasa ka tema aspekteeritus teiste omasuguste kaugasteroididega. Orcus avastati veebruaris 2004. aastal ja siis asus Teharonhiawako 27 Veevalajas ning ühenduses Päikesega. Orcusele tegi aga opositsiooni, viitab ehk Orcuse sõjakuse vastandamisele, sest Orcus on rooma sõja- ja surmajumalus.

Ixion avastati Teharonhiawako ja Borasisi väga täpse ühenduse ajal Veevalajas ja ühendus veel Uraaniga ning kolmik kvadratuuris Kuuga. Uraani osalus selles pole üllatus, mis planeet siis veel peaks aitama kaasa avastusele kui mitte Uraan. Ixioni endaga on Teharonhiawakol karmaline binoviil (80) aspekt. Sedna avastamisel oli Teharonhiawakol ka ühendus Uraaniga, kuid orb oli neli kraadi. Polnud ka täpset aspekti Sednaga (82.34).

Uraani enda avastamisel (1781) tegi Teharonhiawako Sõnnist opositsiooni Kuule ja trigooni väikeasteroidile Eureka`le Neitsis. Neptuuni avastamisel ta otseselt ei osalenud. Pluuto puhul ka otsest sekkumist ei ole. On aga IAU Pluuto väljaarvamisel planeetide hulgast (2006) osaline. Teharonhiawako tegi opositsiooni Päikesele, olles Veevalaja viimases kriitilises kraadis.

Oluline sündmus neile, kes kasutavad internetti ja seda me ju teeme. Microsoft teatas Windowsi loomisest novembris 1983. aastal. Siis Teharonhiawakol oli väga täpne ühendus Borasisiga Veevalajas ja see ühendus kvadratuuris Pluutoga ning täpselt trigoonis Veenusega. Internet ise sündis aprillis 1969, siis Teharonhiawako tegi ühenduse Junoga Kaljukitses ja oli kvadratuuris Päikese-Merkuuiga Jääras, lõi võimaluse laialdaseks suhtlemiseks kõikide vahel. World Wide Web sai alguse augustis 1991, Teharonhiawako tegi opositsiooni Päike-Orcuse ühendusega Lõvis. Aga Google loomises ma Teharonhiawako tegemisi ei tuvastanud.


järgneb...

pühapäev, 12. veebruar 2012

Maisi jumal 2

Kui presidentidel on Teharonhiawako olulisel kohal, siis peaks ta seda olema ka teistel Ameerika mandri suurkujudel näha olema. Brasiilia kirjanik Paulo Coelho Teharonhiawako teeb täpse ühenduse Junoga ja on trigoonis Saturniga. See lisab siis teatud osa tema tuntusele ja andele. Ka meil on kirjanik populaarne, egas muidu pole tema raamatud (“Üksteist minutit” ja “Viies mägi”) olnud bestselleri loenduses kirjas.

Ameerika ulme ja õudusulme kirjanik Stephen King`il on Teharonhiawako täpses ühenduses Kuuga. Ka temal on Teharonhiawako trigoonis Saturniga (ta on 3 kuud noorem kui Coelho). Veel on Teharonhiawako sekstiilis Merkuuriga. Kustkohast ta ammutas oma mõtteid, kui mitte alateadvusest Teharonhiawako kaasabil.

Arvan, et ka Tsiili poeet Victor Jara luuleand pärineb osalt Kuu ja Teharonhiawako ühendusest Amburis. Päikesel on väikeplaneediga sekstiil. Ameerika kirjanik Kurt Vonnegut`i anne pärineb mitme cubewano sidemetset planeetidega. Teharonhiawakol on ühendus Päikesega Skorpionis, täpsem on ühendus Salaciaga. Borasisil täpne ühendus Jupiteri-Merkuur ühendusega Skorpionis. Tema raamatust “Cat`s Cradle” (Kassikangas) pärineb Borasisi nimi. Teharonhiawakol on täpne opositsioon Junoga. Paistab, et Juno aitab mitmetel kirjanikel leida tee lugejate südamesse.

Kuna väikeplaneet on oma printsiipidelt eelkõige seotud loomise ja loodusega, siis peaks tema osa näiteks looduskaitse alade ning rahvusparkide asutamisel kindlalt osalema.

Maailma esimene rahvuspark loodi 1. märtsil 1872. aastal ja selleks oli Yellowstone. Teharonhiawako on 9 kraadi Neitsis ja opositsioonis Päikesega ja trigoonis Haumeaga.
Sequoia National park (1.10.1890). Teharonhiawako on hästi aspekteeritud – konjunktsioon Päike-Merkuur ühendusega Kaaludes, kvadratuur Marsiga, trigoonid Jupiteri ja Neptuuniga (suur õhumärkide trigoon).

Dewils Tower National monument, Wayomingis (24.09.1906), Teharonhiawako on 24 kraadi Kaaludes ja teeb trigooni Pluutoga. Grand Canyon Rahvuspark Arizonas loodi 29.02.1919.a., Teharonhiawako on 12 kraadi Skorpionis. Siin ta välja ei paista, pole aspekte planeetidega. Vaatasin veel mitmete kaitsealade loomise aegu ja leidsin, et mitte igas Teharonhiawako osaleb. Kuid üldiselt tema osa neis ei tohiks ka alahinnata. Maailmas on üsna palju erinevaid rahvusparke ja kaitsealasid, kui nendes kõigis läbi vaadata Teharonhiawako osa, siis alles saab midagi kindlamat öelda.

Loodusega seotult võiks arvata, et ta on ehk seotud ka loodusõnnetustega. Paar näidet. 1933. aasta tsunami Jaapanis ja Hawaii`l, Teharonhiawako oli null Amburis ja tegi kvadratuuri Veenusega, trigooni Merkuuriga, opositsiooni Mustale Kuule ning kvinkunksi Tsunemile.

Filipiinide tsunami augustis 1976. aastal, Teharonhiawako oli 23 Kaljukitses ja aspekteeris trigoonina Merkuur-Marss ühenust Neitsis. Asteroid Tsunemiga oli kvinkunks.

2004. aasta suur Indo- Aasia maavärin ja tsunami, Teharonhiawako on 27 kraadi Veevalajas ja teeb täpse trigooni Kuuga ja täpse poolsekstiili Nessusega, kvadratuuri Pholusega ja opositsiooni Orcusega. Neptuunitagustel on omad sehkendamised ja pingete loomine. Raske öelda, kas nemad on need peamised loodusõnnetuste tekitajad aga mingi osa ju ka neile on Kõiksus ette näinud.

Veel vaatasin 21. sajandi tugevamaid maavärinate kaarte ja ei leidnud, et Teharonhiawako neis mingit tähtsat rolli oleks mänginud. Ju on tema osa ikkagi milleski muus. Aga jällegi nii väheste andmete põhjal seda öelda ei saa, tuleks ikka vähemasti sada maavärinat läbi vaadata, et midagi kindlamat öelda. Natuke teine on olukord suurte vulkaanipursetega, siin Teharonhiawako teeb ühendusi nii planeetidega kui Marsitaguste lähiasteroididega.

Skaptar Jokull Islandis (8.06.1783), Teharonhiawako on 18 kraadi Sõnnis, teeb ühenduse Hathoriga (sümb. loodust, kui Universumi osa). Veel on kvadratuur Hylonomega (lein, kannatused surma pärast), sekstiil Nessusega.

Tambora (10.04.1815), Teharonhiawako on 25 kraadi Kaksikutes ja teeb ühenduse Ceresega, sekstiili Nessusega, opositsiooni Luciferiga, trigooni Damoclesega.
Krakatau (26.08.1883), Teharonhiawako on 24 kraadi Neitsis ja teeb ühenduse Merkuuriga, trigooni Varuna-Nessus ühendusega Kaljukitses, sekstiili Jupiteriga ning täpse trigooni Hephaistosega. Viimane sümboliseerib otse vulkaanilist tegevust.

Mont Pelee (8.05.1902), Teharonhiawako on 18 kraadi Kaaludes ja on täpses ühenduses Tisiphonega (sümb. hirmsat kättemaksu). Veel on ta trigoonis Pluutoga, mis ise konjunktsioonis sündmuse AC-ga Kaksikutes. Aspekteeritud on ta ka Jupiteri (trigoon) ja Nessusega (kvinkunks). See kentaur esineb üsna sageli igasugustes õnnetustes. Tema kohta peaks kohe eraldi teema tegema, et näha, mis ta endast kujutab.

Islandi samuti keerulise nimega vulkaan Eyjafallajökull, mis halvas mitmeks nädalaks Euroopa lennuliikluse, selles Teharonhiawako tegi väga täpse sekstiili Pluutoga. Kumb kumba nüüd siis provotseeris? Vulkanism on ikka Pluuto ala, ju siis täpne impulss Teharonhiawako poolt siin see ärritaja pool. Nende kahe vahele jäi täpselt asteroid Islandica, asudes seega kahe väikeplaneedi keskpunktis.

Viie näite põhjal siis saab esialgu öelda, et vulkaanide tegevuses on Teharonhiawako osaline. Kuigi päris planeetidega on aspekte vähe.On jällegi teema, mida saaks edasi arendada.


järgneb...

esmaspäev, 6. veebruar 2012

Maisi jumal

Oma lemmikteema edasisel uurimisel olen jõudnud järgmise Neptuunitaguse asteroidi juurde. Neid on seal väga palju aga omale nime saanuid on veel vähevõitu. Seni pole veel tutvustanud mitmeid viimastel aastakümnetel avastatuid. Üheks selliseks on siis pika ja raskepärase nimega väikeplaneet - Teharonhiawako. Kas saite esimese hooga nime välja lugeda? Mina igatahes kohe küll mitte. Tegin siis nime silpideks (Te-ha-ron-hi-a-wa-ko) ja lugesin mitu korda enne kui sain nime täispikkuses soravalt loetud. Vene keeles näiteks kirjutavad nad aga nii – Taronhaivagon ja hääldavad ka nii. Ameerika põlisrahvastel on teisigi keeruliste nimedega jumalusi – Quaoar, Tezacatlipoca, Quetzalcoatl jt. Aga selline nimi on antud siis irokeesi indiaanlaste maisi jumalale.

Väikeplaneedi astroloogilistest printsiipidest on üldiselt vähe teada, nagu ka teiste hiljuti avastatud ja omale nime saanutest. Rohkem on teada Quaoari, Varuna ja Ixioni printsiipidest aga Teharonhiawako kohta napib infot. Seepärast eriti midagi põhjapanevat näidete näol on ära tuua raske. Eelkõige peaks Teharonhiawako olema nähtav loovinimeste kaartides, sest on ta ju üks looja jumalustest indiaani mütoloogias.

Mõned tema arvatavad märksõnad oleksid – optimism, inspireeriv, vaimne teadlikkus, loovus, takistuste ületamine, uuenduslik ja innovaatiline, oma ajast ees, individuaalsus. Negatiivne on – kui ei lähe ootuspäraselt, siis rikub reegeleid, naiivsus, isiku lõhestatus, vahel täielik mässaja, ootamatud taksistused võivad esile kutsuda põhjalikke katastroofe.


Veel märgitakse ära, et Teharonhiawako alla käib lepingute ja kokkulepete tegemine, rassilised küsimused, ekspeditsioonid, rakustruktuuri jagunemine ja süntees. Seos pidi olema veel meteoriitidega, mis toovad ilmaruumist kaasa tundmatut materjali.
See võõrapärase nimega kauge asteroid on üks nendest, kel on ka oma kaaslane kuu – Sawiskera. Selliseid taevakehi nimetatakse binaarseteks väikeplaneetideks.

Avastati ta üsna hiljuti, nii nagu enamik, on nad avastatud astronoomia tipptehnoloogia arenguga. 11.oktoober 2001 oli see päev kui avastus kirja pandi. Siis asus ta 23.56 Veevalajas ja oli retrograadne. Avastamise ajal oli tal üsna täpne konjunktsioon Uraaniga ja opositsioon Päikesega. Esmaavastus oli 20.augustil 2001. Nüüdseks on tal siis nimi (aprill 2007) ja number – 88611. Tema orbiit ulatub Pluuto orbiidi sisse ja tiiru ümber Päikese teeb 292,7 aastaga. Orbiidi kalle on väike, 2,6 kraadi. Hästi väike on tema ektsentrilisus – 0,027 kraadi, st. orbiit on väga lähedane ringile. Läbimõõt on kõigest 176 km.

Kes või mis oli Teharonhiawako? Kõik cubewanode grupi taevakehad on kõik loojad, nii ka Teharonhiawako, kes oli ameerika indiaanlaste irokeeside looja jumalus. Igal üksikul asteroidil on oma koht ja tähendus taevases hierarhias. Ja seepärast tuleks neid ükshaaval ka uurida ning lähemalt vaadelda.Üks lugu räägib suurest naisest, kes suri sünnitamisel. Sündsid aga kaksikud, paremakäeline sai nimeks Teharonhiawako (omanik on taevas) ja teine vasakukäeline sai nimeks Sawiskera, kel oli võime olla paha ja kuri. Teharonhiawako see eest oli aga headus ise. Teda kutsuti ka maisi ja teiste taimede ja loomade, lindude loojaks. Irokeesi mütoloogia järgi on Teharonhiawako loodud on neli aastaaega koos vastavate elementidega.

Samuti on ta demiurg – jumalus, kes korrastab algkaose, võidab mütoloogilise ürgkoletise ja loob maailma. Veel on ta jahimeeste kaitsja. Teharonhiawako loodud on roosid ja Sawiskera aga rooside okkad. Irokeesid asustasid neid alasid, mis tänpäeval on New Yorgi, Oklahoma osariigid ja Kandada Ontario alad. Irokeesidest on juttu ka James F. Cooperi indiaaniromaanide tsüklis “Nahksuka jutud”, kus neid kirjeldati kui salakavalaid, pahelisi ja valelikena.

Üks huvitav seik on Teharonhiawakol see, et ta liigub paaris teise cubewanoga, mis kannab Borasisi nime (1999 RZ 253, nr. 66652). Viimane avastati enne Teharonhiawakot, 8. sept. 1999.a. 18. sajandi 70-datel oli Teharonhiawako ja Borasisi koos Sõnnis. Borasisi liikus eespool. Ka 19. sajandi algul olid nad koos Kaksikutes. Vähis said nad päris kokku (1830-el). Sama sajandi teisel poolel liikusid nad Lõvis ja Neitsis, siis juba Teharonhiawako ees ja Borasisi taga.

20.sajani alguseks liikusid nad juba Kaaludes, läks veel 30 aastat ja näiteks suure depressiooni ajal (1929) olid nad mõlemad Skorpionis. Enne Teist Maailmasõda olid nad Amburis. Kaljukitses said nad jällegi päris kokku. Veevalajas olid nad umbes aastatel 1985 kuni 21. sajandi alguseni. Ja nii nad koos paaris, kord üksteisele lähemal ja kord kaugemal koos märgist märki on liikunud. Üksteiset kaugele nad liikudes ei jää. Mitte kaugele ei jää neist ka Salacia, mis liigub nendega kaasas.Kuid tema orbiidi kalle on 24 kraadi ja teatud sodiaagmärgi läbimisel ta kaugeneb paarist Teharonhiawako-Boras.isi.

Sarnaselt liiguvad ka plutiinod Pluuto ja Ixion, mis ei eemaldu teineteisest rohkem kui 60 kraadi. 2012. aasta algusel on Teharonhiawako ja Borasisi Kalade märgi esimese pooles. Borasisist tuleb lähemalt juttu teises artiklis.

Et mõlemad nii käsikes liiguvad on seotud ka sellega, et neil on lähedane triilemisperiood, Teharonhiawakol 297 aastat ja Borasisil 292 aastat ja sarnane on ka ektsentrilisus – 0,0928. Ka Borasisi on binaarplaneet ja tema kaaslane on Pabu (pa:bu:). Kui vaadelda Teharonhiawako osalust sündmustes, siis tuleks silmas pidada ka Borasisit.

Teatavasti tõi maisi kui põllukultuuri Euroopasse Kolumbus. Tema kaardis on Teharonhiawakol Uraaniga täpne trigoon ja Jupiteriga sekstiil. Kolumbus jõudis Uude Maailma oktoobris 1492. aastal, siis kui Teharonhiawako Sõnnis oli opositsioonis Merkuur-Veenus ühendusega.

Kuna Teharonhiawako on Ameerikamaa indiaanlaste mütoloogiast pärist, siis esimesena tuleks uurida, kuidas ta on seotud selle kondinendi ja inimestega. Analoogselt, nagu ma olen teinud seda Haumea või Makemakega Vaikse ookeaniga seotult. Ameerikaga peaks Teharonhiawako kõige enam seotud olema ja osalema peamistes ajaloolistes sündmustes ning olema samuti tegev tuntud inimeste kaartides.

Vaatame Ameerika 19. sajandi ajaloost mõningaid sündmusi, eelkõige neid, mis seotud indiaanlastega, nende võitlusega valgete vastu. Seminooli indiaanlaste ja armee vaheline sõda puhkes Floridas 1817. aastal. Teharonhiawako on 0 kraadis Vähis ja teeb trigooni Veenusega Skorpionis ning trigooni Saturniga Veevalaja viimses kraadis. 1830. aastal võtab Ühendriikide kongress vastu Indiaanlaste Eemaldamise Seaduse, Teharonhiawakol on väga täpne ühendus Borasisiga Vähis. Lähim aspekt on Uraaniga kvadratuur Veevalajas.

Bad Axe Riveri lahingus (1832) tapetakse indiaanipealik Must Kotkas, Teharonhiawakol kvadratuur Päikesega ja kvinkunks Marsiga. Ühendriikide Kodusõda algas aprillis 1861. aastal, Teharonhiawako teeb trigooni Päikesega ja kvinkunksi Merkuuriga. 1862. aasta augustis algab siuude ülestõus Minnesotas ja Põhja-Dakotas, Teharonhiawakol ühendus Päike-Merkuur-America Lõvis.

Mais 1869. aastal valmib tervet mannert läbiv Union-Pacific raudtee, Teharonhiawakol Neitsist trigoon Jupiteriga Sõnnis.1890. Aastal tapavad USA väed 350 siuud Wounded Knee lahingus, mis oli indiaanlaste viimane relvastatud vastupanu nende ajamisel reservaatidesse. Teharonhiawakol Kaaludes kvadratuur Päikesega Kaljukitses ja trigoon Neptuuniga Kaksikutes.

Vaatame esimesi Ameerika presidente, kas Teharonhiawako horoskoobis omab mingit tähtsust. Orbiks luban (endal puhul) piirduda kolme-nelja kraadiga aga seda mööndusega, et Päikese ja Kuu puhul võib see olla ka suurem.

Esimene Ühendriikide president oli G. Washington - Teharonhiawakol täpne sekstiil Kuuga ja kvadratuur Neptuuniga. Veel on opositsioon Musta Kuuga.
Teine president oli John Adams - Teharonhiawakol seskvadrant (135) Päikesega, poolsekstiil Kuuga, trigoon Veenusega, kvintiil Jupiteriga, kvadratuur Uraaniga, bikvintiil Pluutoga, sekstiil Chironiga.
Kolmas president oli Thomas Jefferson - Temal on väga suured teened Ameerika ajaloos. Teharonhiawakol on konjunktsioon Merkuuriga Kalad/Jäär piiril. Poolkvadratuur Veenusega, kvinkunks Saturniga, seskvadrant Pluutoga.

Sellisel moel nimekirja jätkates pole selle lugemine huvitav. Kui kõik 44 presidenti läbi vaadata, siis peaaegu igas neis leiab Teharonhiawako seoseid planeetidega.. Tema osa on anda siis lisaloominguline impulss, mida andekal inimesel kindlasti vaja on. Ilma andekuse ja läbilöögi võimeta ikka presidendiks vaevalt et saab. Viis viimast Ühendriikide riigipead:

Ronald Reagan – Teharonhiawako 2 Skorpionsis – sekst. Marsiga, trig. Veenusega, oposit. Saturniga
Georg H.W. Bush – Teharonhiawako 17 Skorpionis – täpne trig. Veenusega, kvad. Neptuuniga, poolsekt. Kuuga.
Bill Clinton – Teharonhiawako 15 Amburis – täpseid aspekte pole, on põlvkondlik trig. Pluutoga.Tema on ka ainus, kellel pole Teharonhiawakol aspekte lähiplaneetidega.
Georg W. Bush – Teharonhiawako 16 Amburis – oposit. Päike-Uraaniga, täpne kvink. Veenusega ja sekst. Jupiteriga
Barac H. Obama – Teharonhiawako 4 Kaljukitses – kvink. Kuuga, kvink. Merkuuriga, oposit. Veenusega ja trig. Pluutoga.


järgneb...

kolmapäev, 1. veebruar 2012

Mida pakub taevas aastal 2012 - veebruar

Veebruar.


Veebruaris siseneb Neptuun lõplikult 14 aastaks Kaladesse (4.02). Sisenedes koju teeb ta üsna täpse trigooni Saturniga, mis annab lootust, et Neptuun kodumärgis olles loob paremad võimalused uute struktuuride planeerimisel ja organiseerimisel. Seis soosib salajaste projektide tekkimist, varjatud tegevuseks, okultsete teaduste uurimist. Ilmsiks võib tulla nii mõnigi seni peidus või varjul olev saladus või pahategu. Peaasi, et head seisu ei kuritarvitataks nagu seda tihti juhtub (näiteks riigi julgeoleku nimel). Neptuun Kalades peaks esiplaanile tõstma teadvuse suurema arenemise ja õitsengu.

4. veebruar on eriline päev, muutub kosmiline programm. Igapäevases rahmeldamises me ei pruugi seda tähele panna, kuid varsti võib tõdeda, et kõik mis tehakse ausa südame- ja armastusega, on ainult paremuse poole.

Esimene Neptuuni kolmhargi piilumine Kaladesse oli natuke vähem kui aasta tagasi (4.04.2011). Sellel päeval andis Eesti parlament ametivande. Maailma sündmustest iseloomustavad seda päeva: Obama alustas oma valimiskampaaniat, British Petrolium teatas, et hakkab jälle Mehhiko lahes süvapuurimisi teostama. Jaapanlased pumpavad Sendai maavärinast tingituna Fukushima jaama radiokatiivset vett merre. Nafta hind tegi 2,5 aasta rekordi. Kõik need sündmused on otseselt seotud Neptuuni ja Kalade printsiipidega.

Astroloog Abhi kirjutas selle esimese Neptuuni sisenemise Kaladesse puhul veel järgmist: Kuid see märki sisenemine on tavapärasest veelgi olulisem, kuivõrd Neptuun siseneb ju oma kodumärki. See lööb Neptuuni ja Kalade teema ikka väga üles. Üks tsunami ja üleujutus teise otsa?

Kui ma (Abhi) astroloogiaga tegelema hakkasin ja avastasin, et aastal 2011 selline asi juhtub, siis ma arvasin, et tegemist saab olema totaalse narkomaania ja AIDSI levikuga. Saame näha. Nüüd ma pakun, et nii mõneski riigis legaliseeritakse narkootikumid. Omal ajal ma arvasin ka, et selleks perioodiks saab väga elujõuliseks virtuaalne reaalsus. Eks mingis mõttes see olegi käes, ehkki mitte nii nagu arvasin. Me ju istume kõik Facebookis jne. Eks näeb, ehk saab elu veelgi virtuaalsemaks minna.

Majanduses tähendab see muidugi inflatsiooni. Arvan, et hüperinflatsiooni. Nafta ongi juba mitu nädalat kenasti üles rühkinud ja sellele järgnevad loomulikult toiduainete hinnad ja siis kõik muu......

Aga poliitikas tähendab see Suurt Ajupesu. Pettust saab olema rohkem kui rubla eest. Ja muidugi on see ka religioonide suuraeg.

Kuid kõige tähtsam on TEADVUS. Ma olen aru saanud, et ka teadvus allub Kaladele. Vastandudes Neitsi mõistusele. Tärkab inimkonna teadvus. See saab olema väga ilus aeg. Paradoksaalne aga asjad lähevad üheaegselt nii paremaks kui halvemaks. Halb on kütus heale.

Veel üks lõik Abhi kirjutisest (8.04.2011): Neptuun Kalades toob kaasa hüperinflatsiooni. Majandusinimesed kõik räägivad muidugi kooris, et intresse tõstetakse selleks, et inflatsiooni kontrolli all hoida. Et kui raha laenamise eest tuleb rohkem maksta, siis laenatakse vähem ja seega toodetakse vähem ja seega saadakse vähem palka ja ostetakse vähem ning kaupmehed ei saa hindu tõsta ja blaah blaah blaah. No mis teha, neile on koolis nii õpetatud.

Tegelikult on kõik teisiti. Intress tekitab inflatsiooni. Kui sa tahad osta maja, mis maksab miljoni ja sa laenad selle raha pangast, ning maksad miljon krooni maksva maja eest aastakümnete jooksul tagasi poolteist miljonit, siis sa ei müü ju seda maja enam miljoniga maha eks ole. See ongi see koht kust inflatsioon tuleb. Intress tõstab hindu.

Kuna intressitsükli horoskoobis on sees ülikõvad inflatsiooni näitajad, siis ei jäägi mul üle muud arvata, kui et intresside tõstmine jätkub ja seda pikaajaliselt. Kokkuvõttes ma ei imestaks 15% intressi üle. Aga seda ei suuda täna pea keegi uskuda.......(Abhi lõigu lõpp)

Jaanikuul kirjutas Abhi: Poliitikutest ja maailma endistest riigijuhtidest koosnev narkopoliitika ülemaailmne komisjon jõudis oma raportis järeldusele, et globaalne sõda narkootikumide vastu on läbi kukkunud. Raportis kutsutakse üles mõnesid uimasteid legaliseerima ning lõpetama narkomaanide karistamine.

Ega keegi viitsi selliseid ennustusi uskuda. Need kõlavad liiga ootamatult ja utoopiliselt. Aga astroloogia toimib. Tuleb vaid ära jagada KUIDAS printsiip avalduma hakkab. Järgmine suur hitt selle seisuga on magevee probleemid ja selle müük. Nafta müügi tulud jäävad selle kõrval poisikesteks......(Abhi lõigu lõpp).

Neptuunist pikemalt on olnud juttu 2011.a. kevadisel astropäeval ja kogu materjal on ka blogis olemas (2011 mai-juuni ja augusti arhiivis). Samuti on Uraani teema blogis avaldatud (arhiivis 2010. aasta all).

Astroloog Villu majandusest: Pangad laenasid välja 12 korda rohkem raha kui neil arvel oli. Kulla aluselt raha ärapuksimine ja juurdetrükkimine ongi põhjuseks, miks hinnad pidevalt tõusevad. Muidugi püüavad riigid inflatsiooni hoida 1-3% piirides, aga rahandusringkonnad sellest ei hooli. Trükitakse rohkem juurde. Aga kuidas inflatsiooni hoida Euroliidus, kus on kümneid riike. Euro päästmiseks kooritakse rahvaste käest veelgi raha, 700 miljoniga tahetakse euro-inflatsiooni kinni maksta.

Tegelikult on pangad ja valitsused raha oma kontodele puksinud ja nüüd antakse neile lihtsalt lisaraha, et püüdke ikka edasi tegutseda. Teie jaoks on see suur õnnetus kui te avalikult pankrotti lähete. Neid sulisid tuleb ju välja aidata. Sellepärast Kreekas rahvamöllud käisidki.Rahvas sai aru kuhu raha kadus.....(Villu lõigu lõpp).

Kuidas rasketel finantsilistel aegedel käituda, et päris põhja ei läheks. Lugeda võiks 2011.a. Astroloogilist abimeest, lk 189. `Raha fenonem`. Seal äratoodud soovitused kuluvad marjaks ära, et oma rahaseise kontrolli all hoida.

Neptuun Veevalajas (1998-2011) ühendas inimesi ideeliselt. Neil aastatel loodi ühine sotsiaalne suhete võrgustik. Kustusid mitmed piirid ja paljud said tuttvaks võhivõõrastega (näiteks Facebooki, Twitteri ja Orcuti kaudu). Selle aja deviisiks oli “Piirideta suhtlemine”. Kaladesse minnes aga rahvas hakkab sellest tüdinema ja väsima, see võtab ära palju energiat ja aega. Hakatakse suhtlema nendega, kes on lähedased hingelt ja huvide poolest.

Neptuun Kalade ajal oleks inimkonnal vaja uusi sihte ja visioone. Me veel ei tea, mis täpselt tuleb ja mida me ise tegelikult tahame. Võimalik, et põgenemine endasse, sukeldumine loomingusse ja unistustesse aitab meil paremini aru saada, mida peaks tegema ja kuidas olema. Üle elanud buumid ja langused, siis nüüd vajaks inimkond rohkem mõistmist ja rahu.

Päike liikudes Kalades saab kokku Neptuuniga (19.02.), ta toob esile Neptuuni printsiibid. Päike aktiveerib planeedi ja inimestel suureneb kujutlusvõime ning innustus. Suureneb side alateadvuse ja reaalse maailma vahel, mis väljendub tähenduslikes unenägudes, unistustes, suuremas tundlikuses. Rohkem tuleks usaldada oma intuitsiooni, tuleks maha suruda tunne, et peaks natuke tagasi tõmbuma aktiivsest tegevusest. Hoiduda ebaseaduslikest mahhinatsioonidest.

Ühendus on kriitiline börssidele, rendi- ja kindlustusfirmadele. Looduses võimalikud ilmastiku ekstreemsed olukorrad.On oht, et siis võib enam esile tulla haiguste laviin, mõni epideemia puhkeda. Igal talvel viiruste hooaeg on olnud, nüüd siis Päike koos Neptuuniga seda võivad võimendada. Üleüldiselt peaks need päevad, mis Päike Neptuuni mõjutab, olema ettevaatlikum kõigega, mis seotud veemaailma, keemia ja meditsiiniga.

Saturn muudab liikumissuunda (7.02), seda kuni 25. juunini (29 lib – 22 lib). Annab võimaluse teha korrektiive struktuurides ja parandada vigu. Ja meil on, mida parandada. Olen kuulnud ütlust, et finantsmaailm vajab samasugust revolutsiooni, nagu seda oli suur Prantsuse revolutsioon 18. sajandi lõpus, kui tehti maatasa Bastillei kindlus ja kukutati troonilt viimane kuningas.

Veebruaris toimub Kuuloomine 22-l kell 00.36. Päike-Kuu ühenduses Neptuuni ja Chironiga, sekstiilis Jupiteri ja Pluutoga. Ühendus Neptuuniga ahvatleb vanade harjumuste kordumisele. Hoiduda liigsetes illusioonidest, ettevaatik peaks olema kui tegemist on arstimite ja mõnuainetega. Oht vee ääres ja ka veepeal sõites. Pea ja mõistus tuleks hoida selgena.

Veebruaris toimub Ameerika jalgpallisangarite kohtumine Indianapolises 46. Super Bowil, mida reklaamiandjate meeleheaks jälgib 100 miljonittelevaatajat. Raamatukoid tähistavad Charles Dickensi 200. sünniaastapäeva. Kuninganna Elisabeth II tähistab oma teemantjuubelit – 60 aastat Briti troonil.


järgneb...