reede, 24. veebruar 2012

Vabadusvõitlejad, mässajad...

...revolutsionäärid, anarhistid, feministid, reformaatorid jne. Kõik nad on omal moel oma ideede ja aadete eest võitlejad. Kui ühtedele on nad eeskujuks, nende võitlust peetakse õigeks, nendega minnakse kaasa, neid ülistatakse, siis teistele on nad riigikorra vaenlased, õõnestajad, dissidendid, korrarikkujad. Kõik on siin ilmas suhteline.

Taevas on päris palju mitmeid vabadust, oma vaadete eest võitlemise, oma veendumuste ning õigluse printsiipidega taevakehi. On veel mitmeid, millede üheks printsiibiks muu kõrval on vabadusega kaasnev printsiip. Ühed suuremad ja lähedasemad, teised väiksemad ja kauged. Credo, Liberatrix, Libertati, Freeman, Lysitrada, Magnamity, Solidarity, Comparsion, Restitutum, Svoboda, Pax, Dike, Fraternitas, Eleutheria, Themis, Horus.

Nemad oleksid peamised oma printsiibi esindajad. Enamik neist asuvad Marsi taguses asteroidide vöös. Näiteks asteroid Liberatrix (vabastaja) osales sageli Aafrika koloniaalriikide iseseisvumisel (1960-datel) ja omas olulist kohta. Aga asteroid Svoboda (vabadus) roll oli olematu. Svoboda nimi on antud Tsehhi astronoomi auks, kuigi nimetuselt peaks sümboliseerima vabadust. Võimalik, et mingil tingimustel ta siiski ka sümboliseerib otse vabadust.

On aga ka kaugemal orbiidil liikuvaid vabaduse printsiipi kandvaid väikeplaneete. Üks selline on veel vähetuntud ja nimetu taevakeha 1993 SC (15789), mille printsiipideks arvatakse olevat vajadus edasi minna, võidukalt edasi, võitlus õiguse eest, olla vabastaja. Ta peaks endas kandma uraanlikke printsiipe, sest Uraani peamine printsiip on Vabadus. Arvan, et kunagi, kui asteroid saab omale nime, ta seda printiipi endas hakkab ka kandma. Ja siis on meil natukenegi aimu, mida nime saanud väikeplaneet endast kujutab.

1993 SC on TNO gruppi kuuluv asteroid, mis teeb tiiru ümber Päikese 249 aasta ja 308 päevaga. Ta on plutiinode klassi kuuluv taevakeha. Plutiinode hulka kuuluvad sellised nagu Pluuto, Orcus, Rhadamanthus.
Arvatakse, et kauged väikeplaneedid inimese kaardis ei oma suurt tähtust ja on rohkem teisejärgulised näitajad. Kuid arvestades nende kaugete asteroidide seni kindlaks tehtud ja osaliselt arvatud printsiipe, liites isikuplaneet kokku kauge väikeplaneediga, saame teatud ülevaate, kuidas planeet on mõjutanud isikut tema elus.

Eelkõige peaks SC tegevust näha olema mundaanis, riikide iseseisvuskaartides, vabadussõdades, revolutsioonides ja muudes sarnastes sündmustes. Antud artiklis vaatame lühidalt siis isikuid, kes suuremal või vähemal määral seotud sõnaga vabadus ja toon ära ka mõningad riikide moodustamise kaardid koos SC positsioonidega neis.

Lõuna-Ameerika tuntud vabadusvõitleja Simon Bolivar (24.07.1783-17.12.1830). SC on trigoonis Jupiteriga, oma ideede ja maailmapildi elluviimine läbi ideoloogija ja ka sõjalise võitluse ülla eesmärgi nimel. Peamised tegurid olid siiski Saturni ja Uraani vastasseis, Veenuse ühendus Orcusega ja Nessuse asumine Põhjasõlmel.

Vabaduse ja kuningavõimu vastased olid Suure Prantsuse revolutsiooni ajal Marat ja Danton ning Robespierre. Maratil on SC kvadratuuris Musta Kuuga. Väga täpne on SC kvadratuur Pholusega. Dantonil on SC trigoonis nii Pluuto kui Neptuuniga, aga need põlvkonna seisud. Põlvkondlik on ka SC trigoon Varuna-Orcus ühendusega Lõvis, kuid neil on ühendus Marsiga ja Orcusel veel vägagi täpne. Maximillian de Robespierre on 6 kuud vanem kui Danton ja tal on üsna sarnased kaugete planeetide omavahelised aspektid.

Itaalia vabadusvõitleja Garibaldi SC on konjunktsioonis Kuuga ja kvadratuuris Marsiga. Naisõiguslane Clara Zetkini SC teeb 140 kraadise aspekti Põhjasõlmele. M.Gandhi SC-l on mitmeid aspekte, sekstiil Merkuuriga, poolsekstiil Põhjasõlmega, kvadratuur Ceresega ja kvinkunks Musta Kuuga. Mehhiko vabadusvõitleja E.Zapata SC on trigoonis Neptuuniga ja opositsioonis Jupiteriga.

Che Guevara (14.06.1928-9.10.1967), tema SC teeb kvinkunksi Veenusega ja trigooni Pluutoga.
Endiste Ida-Euroopa sotsmaade vabadusvõitlejad Lech Walesa ja Vaclav Havel. Poola Solidaarsuse eestvedajal on SC trigoonis Musta Kuuga ja opositsioonis Marsiga. Tsehhi kirjanikust vabaduse mehel on SC poolsektiilis Musta Kuuga.

Malcolm X (19.05.1925 – 21.02.1965), USA mitmete islamiorganisatsioonide eestkõneleja ja juht, antirassist, mustanahaliste juht, langes mõrvari käe läbi. Temal on SC X majas ja teeb trigooni Mustale Kuule. Tõsi küll, orb on suurem kui 3 kraadi, kuid mehe eripära ja veendumuste osas see teatud mõju omab. Opositsioon Vestale sümboliseerib pühendumist.

Teine mustanahaliste õiguste eest võitleja on Nelson Mandela (18.07.1918). SC XI majas, teeb kvadratuuri Jupiterile (maailmavaade, rahva toetus ), seskvadratuuri Varunaga (suur ja laialdane tuntus). Kui nüüd lisainfoks võtta mõni ülalpool nimetatud (Marsivöö asteroididest) sama printsiibi esindaja, siis võib pilt suurel määral rohkem iseloomustada Aafrika üht tuntumat meest. Aga selle artikli eesmärk ei ole seda teha.

Praha kevade aegne Tsehhoslovakkia poliitik ja kompartei juht A. Dubshek (27.11.1921-7.11.1992). Tema reformid ei olnud meeltmööda NL juhtkonnale ja 20.aug. 1968.a. tungisid Nõukogude ja tema liitlaste väed Tsehhimaale ning surusid jõuga rahva meeleavaldused maha. Dubsheku SC on 8 Skorpionis ühenduses Kuuga ja trigoonis Pluutoga. Siit tema püüdlused reformimisele rahava hüvanguks.

XIV dalai-laama SC on kvadratuuris Veenusega, seotud siis tõeliste väärtushinnangutega.
Feministidest on nõukogude aegsele diplomaadil A.Kollontail SC kvinkunks Veenusega, Inglise kirjanik ja feminist M.Wollstonecrafti SC konjunktsioonis Marsiga ja kvadratuur Jupiteriga. Virginia Woolfi SC on täpses ühenduses Uraaniga ja kvinkunks Veenusega ning trigoon Jupiteriga. Anarhist Nester Mahnol oli SC sekstiilis Põhjasõlmega

Teistsugusel arvamusel vabadusest ja korrast olid diktaatorid. Leninil SC trigoonis Päikesega, Trotskil sekstiil Päikesega, Stalinil opositsioon Juno ja Pallasega. L. Beria SC opositsioon Päikesega ja sekstiil Uraaniga. Nikita Hrushovi SC opositsioonis Merkuuriga ja kvadratuur Jupiteriga. Breznevi SC trigoonis Musta Kuuga, Andropovil trigoon Päikesega, Gorbatshovil trigoon Marsiga, Jeltsinil poolsektiil Veenusega.

Vene praeguste kommunistide eesvedaja Zuganovi SC kvadratuuris Musta Kuuga, liberatistide liidril Zirinovskil konjunktsioonis Lõunasõlmega. Putini SC teeb kvinkunksi Kuuga (manipuleerimine rahvaga), opositsiooni Orcusega ja kvadratuuri Chaosega. Medvedevi SC on natuke pehmem, kvadratuur Veenusega, kvinkunks Jupiteriga, sekstiil Cerese ja asteroid Russiaga.

Nagu ikka on ühel väikeplaneedil nii omad head kui vead ja läbi aspektide siis see väljendub. Ühesugune seis tõelisel vabadusvõitlejal ja diktaatoril räägib isiku arengu astmest ja viisist, kuidas isik seda oma vabaduse printsiipi ja potensiaali realiseerib. Mida teeb endale ja mida annab ühiskonnale.

Mõned SC positsioonid riikide tekkimise- ja iseseisvuskaartides.
Saksamaa ühendamine (1.01.1871) – Sc 5 Neitsis trigoonis Kuuga ja Saturniga, suur maatrigoon.
NL moodustamine (30.12.1922) – SC 11 Skorpionis teeb ühenduse Jupiteriga ja täpse trigooni Uraaniga ja Pluutoga – suur maamärkide trigoon. Ilus trigoon küll aga näe, ka harmoonia annab endas varjatud salakavalust. Ega tähed “süüdi” olnud, et tegelikkuses maised juhid hoopiski keerasid trigooni vastupidiseks ja tekkinud liitriik ei osutunud selleks, mida tähed soovisid. Üks hoopiski teine konfiguratsioon osutus palju võimasamaks kui trigoon. Varuna ja Ixioni väga täpne vastasseis ja kvadratuur Makemakega moodustasid T-kvadratuuri mis siis moodustatud riiki järgmised aastakümned iseloomustasid. Seesama Ixion, kes ise karmarattasse oli aheldatud, selle riigi ka lagundas, kui tegi ühenduse Quaoariga.

Venemaa iseseisvumine (12.06.1990) – SC 24 Kalades teeb täpse sekstiili Saturniga ja kvadratuuri Päikesega.
Prantsusmaa V vabariik, moodustati 5.10.1958 – SC 13 Kaljukitses on kvadratuuris Päikesega.
Itaalia (10.06.1946) – Sc on 20 Amburis opositsioonis Päikesega
Hispaania (22.11.1975) – Sc on 20 Veevalajas kvadratuuris sõlmedega

Suurbritannia (12.05.1707) – SC 6 Kaljukitses ja kvadratuuris Veenusega ; (1.01.1801) – SC on 19 Kaksikutes ja opositsioonis Merkuuriga; (1.04.1889) – SC 24 Neitsis opositsioonis Merkuuriga. Kõik kolm riigis kasutatavat kaarti töötavad.

Läti (18.11.1918) – SC 4 Skorpionis teeb sekstiili Marsile
Eesti (24.02.1918) – SC 3.40 Skorpion ja teeb trigooni Päikesele
Ukraina – SC 25 Kalades, täpses kvinkunksis AC valitseja Jupiteriga
Need olid siis mõningad näited, kus SC on aspekteeritud ja need on üsna täpsed.

SC vajaks põhjalikumat uurimist, eelkõige siis mundaanastroloogias. See aitaks selgeks teha, kui suur on tema osa vabadusvõitlustes ja riikide iseseisvumisel. Nime saades tema mõjuulatus ja teadvustamine annaks rohkem infot.

Kommentaare ei ole: