laupäev, 28. jaanuar 2012

Mida pakub taevas aastal 2012 - jaanuar

Astroloogiliselt pole aastavahetus mingi eriline sündmus. Päike liigub Kaljukitse 9-10 kraadis. Olulisemad on aasta lõikes Kuuloomised, pööripäevade seisud, planeetide ingress, peamised aspektid nende vahel, Kuu- ja Päikesevarjutused ja teised tegurid, mis aastale ilmet annavad. Ja neid ikka on, mis sel aastal tooni annavad.

Seda artiklit koostades (nov-dets.) ei teadnud muidugi ette näha jaanuari esimesel kuupäeval juhtunud sündmusi. Kõigepealt tugev maavärin Kagu-Jaapanis, siis suur maalihe Norras. Lätis hukkusid liiklusõnnetuses seitse noort inimest. Esimesel jaanuaril oli täpne Merkuuri ja Marsi kvadratuur, seos liiklusega on ilmne. Ja Kuu oli ühenduses Uraaniga ning Päikesel ühendus Pluutoga, ootamatu maalihet seostaks siis nende näitajatega.

Jaanuar.
Aasta esimesel päeval oli Saturn 28 Kaaludes, Uraan null kraadi Jääras, Neptuun peaaegu Kalade viimases kraadis ja Pluuto ühenduses Päikesega 7 Kaljukitses. Huvitav on see, et mitte ükski planeet ei ole retrograadses liikumises. Ega seda just sageli juhtu.

Aasta algas jätkuva Jupiteri ja Musta Kuu konjunktsiooniga Sõnni alguses. Ühendus, mis juba eelmisel aastal oli, jätkub mõnda aega ka praegu. See ahvatleb avantürismile, ette võib tulla suuri pettusi. Ühendus viitab, et nende alanud tsükli jooksul ootab meid ees valede, pettuste ja liialduste periood, eriti alanud aastal, kui veel võtta arvesse seda aastalõpu pööripäeva kogu temaatikat. Teisalt aitab ühendus vabaneda kompleksidest.

Must Kuu ei ole kurjus ise, ta on selle indikaator, kui eksid milleski, siis tuleb ka maksta. Must Kuu loob ahvatlevaid ja ebameeldivaid olukordi, mille taustal siis inimene peab otsustama kuidas olla ja käituda, mille pole kalduda. Siia sobib Fausti ütlus, mis kõlab umbes nii “soovides kurja loon head”. Tuleks siis mitte oma tegemistes liialdada ja võtta kõike rahulikumalt.

Viimati oli selline ühendus 1978. aasta teisel poolel ja 1979. aastal. Siis oli Jupiter-Must Kuu ühendus Vähis. Mõned tolle aja peamised sündmused - augustis suri rooma paavast Paulus VI-s, riigipööre Honduurases. Septembris kirjutati alla USA, Egiptuse ja Israeli vahel Camp Davidi leping, Roomas suri ainult 33 päeva paavstina olnud Johannes Paul I.

Aastavahetusel 1978/79 USA ja Hiina teatasid, et taastavad dipolmaatilised suhted (kehtima hakkas 1.01.1979).Iraani sahh põgenes riigist, võimule sai ajatolla Khomeini. Sündmusi oli väga palju ja Jupiter-Must Kuu osalesid nendes oma printsiipide kaudu.

Mitmed astroloogid on kirja pannud ja arvavad, et 2012-2013 toimub teine finants- ja majanduskriisi laine. Nad toetuvad ja järleldavad seda Lõunasõlme ja Musta Kuu liikumisega materiaalsuse märgis Sõnnis. Samuti mitme päikese – ja kuuvarjustuse toimumisele teljel Sõnn – Skorpion. Musta Kuu füüsiline plaan ilmneb hästi just Sõnni märgis – finantskriis, rahalised kaotused, võimatus midagi koguda, kõrvale panna.Musta Kuu poolt ahvatlused ja Jupiteri poolt liialdused.

Keerulised finantsseisud ja kõikuvad börsiindeksid ilmestasid juba 2011. aasta viimast kvartalit. Maailm oli ja on praegugi ärev, hirmul euro kukkumise ja eurotsooni riikide seisude pärast.Alanud aastal eurotsoon vanal kujul edasi end välja ei vea. Selge on, et midagi kardinaalset ette võetakse.

Talv toob maailmale taeva poolt esimesena Jupiteri poolsekstiili Uraaniga, täpne on 18.01. (seisud efemeriidide järgi keskööl). Marsil on täpne kvadratuur Merkuuriga. Varsti peale Jupiter-Uraan poolsekstiili muudab Marss liikumissuunda ja muutub retrograadseks (24.01 – 14.04, 23 vir – 3 vir).

See on aasta alguse üks olulisemaid seise, mis puudutab kõiki. Retrograadsus toimub Neitsi märgis ja mõjutab neid inimesi, kellel selles märgis on planeete. Meie pingutused ja aktiivsus saavad katsumuste osaliseks, takistused ja paigalsammumine iseloomustab seda perioodi, üks samm edasi, kaks tagasi.Ettevõtmised ja töötegemine läbib keerulisema ajaperioodi. Pingeline õhkkond tööl võib mõjuda tervislikule seisundile halvasti. Arvata võib, et retro Marsi periood tuleb maailma börsside jaoks väga raske ning pingeline, õhk on täis elektrit. Olukorrad ja suunad muutuvad ruttu, sest Marss asub muutlikus märgis. Teatud pehmendust või rahulikumat aega annab retro Marsile märtsi keskel tema liitumine suurde maamärkide trigooni, milles osalevad veel Jupiter-Veenus ja Pluuto.

Viimane kord kui maamärgid tugevalt esile tulid, oli 1960-date alguses. Siis hakkas ajakirjades ilmuma teemad “tee ise “ õpetused. Kuidas ise leiba teha, süüa keeta, riideid õmmelda, aia eest hoolt kanda jms. Nüüd need tendentsid korduvad juba uues kuues. Kui Pluuto sisenes Kaljukitse, siis hakati õpetama “potipõllundust”, küpsetama kodus leiba, kuidas iseennast ravida, kuidas süüa valmistada, kuidas kästitöö teha jne. Rohkem hakkas rahvas huvi tundma suguvõsa asjade vastu (Geni lingi kaudu). Moodi läksid kokanduslikud saated televisioonis. Ridamais hakkas ilmuma eluloo raamatuid. Maamärkide domineerimine toob kaasa ise maiste asjadega tegelemise.

Kui mõni planeet jääb seisma, st. muutub retrograadseks ja ka siis kui see näiv tagurpidi liikumine lõppeb, siis sageli on ette tulnud kummalisi juhtumeid, äpardusi, ebatraditsionaalseid või ebastandartseid sündmusi. Eriti on seda olnud Merkuuri puhul, siis tihti on olnud lugeda kummalistest ja harva esinevatest avriidest liikluses. Niisamuti võib seda olla ka Marsi puhul. Võimalikud variandid oleks siis mingitlaadi juhtum mundrikandjate leeris (politsei, sõjavägi, päästeamet jms.). See võib olla ka nende töövaldkondade edasise eksisteerimise arutamine.

Tavatasandil, kui naisel on suhe oma mehega leige, siis retro Marsi ajal võivad need veelgi jaheneda ja teed lähevad lahku. See on muidugi üks variantidest, mis siis see kõige ebameeldivam on. Kellel on probleeme seedimiskulglaga või on kroonilised vaevused, neil tuleks rohkem tähelepanu pöörata oma tervisele kui muidu. Üks pingelisemaid perioode tervisele on 22. märtsil ja 17. mail, siis on Marss täpselt opositsioonis Chironiga. 22.märtsil on ka Neitsi valitseja Merkuur retroliikumises. Kõhuhädadega vaevlejatel võiks siis abi olla dieedist ja korrapärasest toitumisest.Veel kolmandatki korda on nad omavahel pinges – oktoobri keskel Marsil kavdratuur Chironiga.

Niisiis, kui Marss oma retro liikumises jõuab Neitsi alguskraadidesse (3.40), teeb ta veel toimiva vastasseisu Chironiga. Marsi-Chironi vastasseis ahvatleb rumalatele harjumustele kaasa, alkohol, mõnuained, ebaeetilised teod on siis kergemini tulema. Marsi opositsioonide ajal on traumade oht suurem, eriti pea piirkonnas, aga ka jalalabadega peab hoolikam olema.Tormata ei maksa, võid jala välja väänata või muu trauma saada.Ütlus, et kes tasa sõuab, see kaugemale jõuab, on sel ajal kohane.

Loodusilmingutest võib Marsi opositsioon Neptuuni ja Chironiga esile kutsuda suuremat sorti üleujutusi, maalihkeid, mudavoole. Võimatud pole tehnogeensed suurem avariid, mis seotud Neptuuni printsiipidega.

Eelmise Marsi retro periood ( 20.12.2009 – 10.03.2010) oli Lõvis. Mõned siis olnud sündmused: jaanuaris ja veebruaris 2010.a. oli kaks tugevat maavärinat (Haiiti ja Tsiili). Jaanuari lõpus (30.01) toimus Kaliningradis (Köningsberg) seni suurim peale 1990. aastaid rahva protestimiiting valitsuse tegevuse vastu. Jaanuaris toimus lennuõnnetus Etioopia lennukiga Vahemeres, hukkus 90 inimest. Veebruaris sai võimule Ukraina uus president Janukovitsh. Retro Marsi viimasel päeval põles maha Moskva eliit ööklubi “Opera”, arvatavasti tahtlik süütamine.

Meeldivaid ja positiivseid sündmusi oli samuti. Vancuveris algasid Taliolümpiamängud. Dubais avati maailma kõrgeim hoone Burj Khalifa. Londonis esietendus A.L. Webberi uus muusikal. Nagu ikka, meeldivaid ja rahulikke sündmusi tavaliselt kroonka suurt ei kajasta, seepärast pole ka eriti näiteid tuua.

Aga viimati Marss Neitsis ja retrograadne oli 1997. aastal (6. veebruar kuni 26. aprill 1997). Siis köitis maailma tähelepanu Hale-Boppi komeet, mis oli Maale kõige lähemal.Aga maised sündmused sellel ajaperioodil olid: USA-s tulid müügile esimesed DVD plaadid, Limas Peruus võeti pantvangi Jaapani saatkonna esindajad. Münchenis avaldas 5000 neonatsi protesti näituse vastu, millel demonstreeriti armee osalust Teises maailmasõja veretöödes. Teatati, et klooniti lammas nimega Dolly, mis sündis juulis 1996.

Marss Neitsis ja retros on ajaloos “teinud” seda, et näiteks 1965. aasta kevadel USA saatis oma esimesed lahinguüksused Vietnami. Praegu käivad jutud Iraani karistamisest sõjaga. Kas asi on nii hull? Alles viidi väed Iraagist välja. Kas praeguses majanduse olukorras NATO riigid suudaksid uut sõda alustada? Ja kas seda üldse on vaja?

Marss aasta jooksul läbib sodiaagitee alates 20-st Neitsi kraadist ja jõuab aasta lõpuks peaaegu neljandasse Veevalaja kraadi. Teel sinna teeb mitmeid täpseid aspekte nii lähedaste kui kaugetele planeetidele.Seda peaks jälgima nii iseenda kaardis kui mundaanastroloogias.

Uraan asub Jääras. ( pärineb Vikkeri sulest): Selle Uue energia ehk arenguloo avanemist on võimalik kohata Uraani seisude ajal. Kui uus energia on kohal, märkavad seda kõik. Valdkonnas, mida ta puudutab, pole võimalik enam miskit samal viisil jätkata. Kui inimene harjumusest ikkagi üritab, tekkinud ootamatud õnnetused, avariid, plahvatused ja ka infarkt ja insult on vihjeks, et inimene on üritanud Uraani jõule vastu seista. Selle energia toimel võidakse asuda ka uut elu niimoodi looma, et vanast täiesti hävitades. Samas pole Uraani energia ülesanne kaotada vorme, vaid see on Uus energia, mis kannab Vabaduse ideed. Nii et teadvuse jaoks Uraani seisude ajal on vajalik tarkus ja taipamine, et mitte seista vastu Uuele ja samas asudes koostööle Uuega, toetuda kõigele mis olemas ja olles vaba kõigest, millele toetutakse.(Vikkeri lõigu lõpp).

Jaanuaris on Kuuloomine 23.01. kell 09.40. (kõik Kuuloomised on siin antud Eesti ajale ja Tallinna kohale). Päike-Kuu teevad kvadratuuri Jupiter-Must Kuu ühendusele ja kvadratuuri Saturnile. Harmooniline seis on Merkuuri ja Marsi vahel (trigoon).Huvitav veel see, et nii jaanuar kui ka kaks järgmist Kuuloomist toimuvad vastava märgi kolmandas kraadis.Merkuuri trigoon Marsiga peaks aitama leida ühist keelt probleemide lahendamisel. Selle Kuuloomise toimetamise all siis peame elama-olema kuni järgmise Kuuloomiseni.

Jaanuaris maailma poliitikud, äri- ja meedia helgemad pead pööravad Sveitsis Davosi maailmamajandusefoorumil planeedi pea pealt taas jalgadele? Taani saab Euroopa Liidu eesistujamaaks ja USA G8 eesistujaks.


järgneb...

Kommentaare ei ole: