esmaspäev, 16. mai 2011

Neptuun Kalades

Räägime Neptuunist, tema märgivahetusest kui ka üleüldse pikemalt. Pole varem Neptuuni teemat üles võtnud, välja arvatud sarjas Uute planeetide avastamine. Neptuunist on keeruline rääkida, temast aru saada. Kusagilt on meelde jäänud ütlus, et Neptuuni peab kas uskuma või eitama, muudmoodi pole võimalik teda mõista. Proovi sa teda eitada, igal sammul ta mul toimib ja osaleb eluvalikutes täiega.

Aprillis läks Neptuun korraks oma koju, et veebruaris 2012.a. jäädagi liikuma oma märgis ja seda 14 aastaks. Ta on seda teinud viimase 2000 aasta jooksul 500 korda. Eriliseks teeb seekord selle aga fakt, et Neptuunil sai täis esimene sodiaagiring peale tema avastamist. Sümboolselt öeldes algas Neptuunil uus isiklik solaar peale. Nüüd ja edaspidi peaks tema olemus ja osalemine taevastest protsessidest hakkama saama selgemaks.

Meeldetuletuseks seda, et Neptuuni alla käivad: kõik merendusega seotud alad (navigatsioon, kalandus, sadamad, merelahed, mererannikud, saared, dokid, veehoidlad), keemia, igasugused joogid, mõnuained (narkootikum, kohv, tubakas), lõhnad, muud pahed (altkäemaks, võltsimine, varastamine, väljamõeldised, sulid, vandenõud, reetmine, intriigid, salakaup, silmakirjalikkus, pettused), loodus (pilved, vikerkaar, miraazid, niiskus, udu, sood, rabad, paduvihm, tormid, tornaadod), astraalmaailm, religioon (kirik, klooster, religiooni tegelased), rahvaste ränne, uute maade avastamine (koos Uraaniga), nafta ja selle tööstus.

Meditsiin (haiglad, hospitalid, haigused, koomaseisund, ravimid), uni ja unenäod, maagia (spiritism, nõidus, parapsühholoogia, telepaatia, transis olemine, võlumine, ennustamine, visioonid, illusioonid, müstifikatsioon vaimud, jooga, UFO-d, poltergeist), kino ja filmindus, fotoasjandus, konspiratsioon, spionaas ja luure. Saladused, labürint, maskeraadid, väline ilu, muusika (pillidest orel, flööt, viiul, harf), koreograafia, tantsimine, boheemlus, poeesia, ohvrimeelsus, ujumine, saunad, muinasjutud, fantaasia, ulme, imitatsioon, kunstmaterjalid, kattematerjal, jalanõud, nahk, klaas ja klaastooded, kumm ja selle tooted.Toll ja tollitöötajad. Loomadest on Neptuunile pühendatud hobused ja delfiinid. Nähtavasti ka kõik teised loomad.

Neid Neptuuni alla käivaid alasid on üsna palju ja see teeb tema mõistmise raskeks. Kui Neptuun on aspekteeritud või asub nurgamajas, siis on teda kergem tajuda. Appi tuleks võtta temaga sarnaste printsiipidega teisi taevakehi, mis koos Neptuunuga siis lähemalt annavad pildi toimuvast. Neptuun on merede ja veekogude valitseja, kalurite kaitsja. Tema astroloogiline toimemõju on varjatud, Neptuuni all on erinevad põlvkonnad ja kultuuri arengusuunad. Neptuun on lahustaja, tema mõju väljendavad keemilised ained. Kui inimene tarbib narkootikume, tema distsipliin kaob, sulab ära.

Neptuun on otseselt seotud uute religioosete uskude tekkimises. Seda läbi tema ja Uraani ühenduste kaudu, mis korduvad iga 172. aasta tagant. Ühendust nimetatakse Ajastu vaimu tsükli alguseks. Tsükkel on huvitav selle poolest, et pärast 21 omavahelist konjunktsiooni 3600 aasta jooksul, toimub nende ühendus ligikaudu samas sodiaagi kraadis, pluss-miinus 6 kraadi esimese ühenduse seeria algusest. Kui seda pikka tsüklit jagada kuueks alamperioodiks, siis saame 600 aastat. On täheldatud, et siis iga 600. aasta järel tekib uus religioon, paneb sellele aluse. Kuuesajal on omakorda vastasfaas ehk opositsioon. Peamised daatumid selle illustreerimiseks oleksid:


575.a. e.ma. tegutses Buddha, kes loobus ülikuelust, et askeetluse ja heade elukommete abil saavutada valgustus. Dzainismi rajaja Mahavira tegevusperiood; kreeka filosoofi Pythagorase õpetused; tegutsesid hiina filosoofid Laozi ja Confucius.
25.a m.a.j. (opositsioon) Jeesuse missioon ja tema ristilöömine
624.a Muhamedi põgenemine Mekast 622. aastal, tekkis islamiusk


1222.a (opositsioon) katoliku Püha Franciskaani ja Dominikaani ordude tekkimine; zen-budismi tutvustamine Jaapanis; püha Foma tegevus
1821.a. Sündisid bahazismi tulevased rajajad, tegutsema asus Josef Smith (mormoonid): sündis Mary Baker Eddy (kristlik teadus); sündisid Toro ja Whitman (ameerika transcentralism)
2420.a (opositsioon) siis peaks tekkima uus religioone suund?

Neptuun kehastab esimest ookeani, ürgookeani, kus on olemas kõik võimalused, kuid kus miski pole veel avaldunud. See ütlus oleks vast kõige täpsem selgitus planeedi olemusest. Ta on Veenuse ja Kuu kõrgem oktaav, mõnikord on see mõlema planeedi sünteesiks. Ta sümboliseerib müstika maailma, kõrgemat armastust, unistuste ookeani, loomingulist fantaasiat. Sümboolselt viitab inimese püüdlustele, mittematerjaalsele olemisele. Isiku kaardis viitab eelkõige põlvkonna probleemidele, ahvatlustele ja andidele, mis võivad avalduda. Samuti põlvkondadevahelistele konfliktide põhjustele.

Esoteerilises astroloogias on Neptuun Skorpioni valitseja. Neptuun kui kõrgem kosmiline armastus, kõrgeim harmoonia, salajane idee ja religioon. Skorpionil peab alati olema usk millegisse. Nad sageli selle ise lõhuvad ära, pidevalt milleski kahtlevad. Nad lähevad Pluuto ja Marsi teed. Neil on vajadus kõike ise teada saada, iseseisvalt.

Neptuun on Neitsis pagenduses, kodust välja aetud seis. Siin ilmnevd tema kaudu hirmud, kompleksid, kahtlused, otsib saladusi seal, kus neid ei ole. Esineb hirme haiguste ees, puhtuse maaniad, mustusekartus. Kui Neptuun on tugevasti kahjustatud siis ilmnevad mürgituse kahtlused, hirm, et söödav on riknenud. Eilne toit ei kõlba. Neptuun Neitsis inimesed sageli käivad mööda polikliinkuid, kuigi otsest vajadust selleks ei ole. Kleebivad endale kõlge haigusi, mida tegelikult pole. Positiivne on see, et annab intuitiivsuse näha detailides olulist, hea “nina” saladuste avastamiseks, harmoonilise nägemuse. Kõrgemal tasandil annab Neptuun läbi unenägude teaduslikke avastusi.

Eksalteeritud või kõrgenduses on Neptuun Veevalajas. See annab märgi eesrindlikele isikutele usujõu oma eesmärkide võimalikkusest, vabanemise illusioonidest, suunab teadvust piiluma nähtamatu maailma asjadele.

Languses on Neptuun Lõvis. Seal ta kergitab ülesse küsimuse ideaalidest, usaldusest, naiivsusest, mis vahel võtab rumaluse mõõtmed. Negatiivse Neptuuniga isik on rumal idealist. Liiga usaldav, tal puudub kindel seljatagune, isikut on kerge petta või läheb kergesti liimile. Kompleksidega isik võib sattuda illusioonide orjaks, nad pole võimelised eristama soovitud tegelikkusest, neil on illusoorne maailmapilt. Lõvid näevad oma peegelpilti, jagades maailma “Mina” ja mitte Minaks”. Kui Lõvi liigselt huvitub alkoholist, siis ta täielikult kaotab end ära.

Neptuun maamärkides valitseb arste, taimeteadust, narkootikume. Veemärkides tegelemist loomadega ja vedelikega, õhumärkides kunsti- kino- ja telemaailmaga ning inimsuhetega. Tulemärkide Neptuun religiooni, prohvetluse, jumalikkusega.


järgneb...

Kommentaare ei ole: