esmaspäev, 23. mai 2011

Neptuun Kalades 2

Avastati planeet Neptuun 23. septembril 1846. aastal Berliinis. Avastajaks oli Saksa astronoom Johann Galle. Eksisteerib kaks avastamise kellaaega – 21.49 ja 00.14 (24.09). Enamasti kasutatakse esimest varianti.( Neptuuni avastamisest on pikemalt kirjutatud blogi algusajal, 2007.aasta mais). Oma nime sai planeet Vana-Rooma merejumaluse järgi. Neptuuni Vana-Kreeka vaste on Poseidon. Sellenimeline asteroid oli Neptuuni avastamise ajal Kaljukitses ja täpses kvadratuuris Uraaniga.

Avastamise ajal oli Neptuun 25.53 Veevalajas ja tal oli väga täpne konjunktsioon Saturniga ning nad tegid ühenduse avastamise kaardi MC-ga, kui võtta aluseks mainitud esimene kellaaeg. Neptuun selle kaardi järgi tegi täpse sekstiili Pluutoga ja opositsiooni Musta Kuuga. See rõhutab uue planeedi tähendust – piiride lahusus, hingeline sügavus ja isiksuse (isekuse) lahustumine.( Uraani avastamise kaardis oli Neptuun Valge Kuuga ühenduses). Niimoodi Valge Kuu (Selena) iseloomustab avastava planeedi printsiipi. Musta Kuu ühendus 1996TO66-ga veelgi rõhutab Neptuuni printsiipi. Aga see fakt, et nii geo-kui heliotsentrilistes kaartides pole Neptuuni avastamise ajal Kalade märgis ühtegi planeeti, tekitab küsimuse. Kas ikka on õige pidada Neptuuni Kalade valitsejaks? On kuidas on, las see jääb arutada teoreetikute pärusmaaks.

Neptuun kureerib igasuguseid vedelikke, sealhulgas siis ka alkoholi. Vägijookidega on otse seotud asteroidid Dionysus ja Bacchus. Dionysus oli Kreeka mütoloogias viljakuse, veini ja ekstaasi jumal, keda tuntakse ka “härjasarvedega jumalana”, sest ta võttis tihti selle võimasa looma kuju. Asteroid Dionysus oli Neptuuni avastamise ajal Vähis ja tegi ülitäpse kvinkunksi Neptuunile.

Bacchus oli Dionysuse Rooma vaste, tema on avastamise kaardis Skorpionis ja teeb kvadratuuri Neptuuniga. Nii on mõlemad seotud ja aspektid ilmestavad alkoholiga kaasnevaid kuritarvitamist ja väärnähtusi. Eks Neptuuni abil püütakse ikka osa saada naudingutest, ekstaasist, illusioonidesse minekut. Ütlus “meri põlvini” samuti iseloomustab Neptuuni neid printsiipe. Ei anta aru reaaluse ja illusioonide vahel.

Nüüd, kui tema avastamise ring on täis, oleks hea vaadata, mida on Neptuun Kaladesse minekul ajaloos kaasa toonud, mõningaid seoseid. Ajaloos ei ole kindlaid piire, on protsessid ja Neptuun on üks osaline nendes protsessides.
Neptuun viibis avastamise ajal Veevalajas aastatel 1834 – 1848. Enne avastamist oli tal kolm konjunktsiooni Jupiteriga:


9.04.1843 - 20.57 Veevalajas
11.09.1843 - 19.20 Veevalajas
8.11.1843 - 18.44 Veevalajas

Just nimelt siis, olles progressiivses ja leiutajalikus Veevalaja märgis, hakkasid üle maailma levima utopistlikud ja humanistlikud ideed. Reformaatorid võitlesid idealistlike ideede eest, sealhulgas ka orjapidamise vastu. Neil aastatel tehnilise progressiga kaasnes auruenergia kasutusele võtmine (ilmusid raudteed, aurulaevad). Kirjanduses tekkisid uued suunad. Meditsiinis hakati esmakordselt kasutama anesteesiat. Siis avastati element uraan.
Neptuuni avastamise järel tekkisid uued poliitilised suunad, arenes välja kommunismi idee, levima hakkas spiritism.Seda on hea siduda Neptuuni printsiipidega - alateadvuse, kollektiivse või isegi kosmiliste rütmide planeedina.

Neptuunil on peale avastamist on olnud ühendus Pluutoga Kaksikutes, mis pani aluse nendevahelisele uuele tsüklile. Põlvkondlik sündmus, mille mõjusfääris elame praegugi.
Uraaniga kohtus Neptuun alles 1993. aastal Kaljukitses (enne seda 1821), pannes aluse uuele idee ja vaimu arengu tsüklile. Seda tsüklit peaks praegusel ajal jälgima, ta kingib meile uusi ja seni kasutamata kosmilisi ideid. Hiljuti kirjutasin sellest pikemalt artiklisarjas Ajastu astroloogia.

Täpselt avastamise päeval suri Inglise maadeavastaja, Lõuna-Austraalia uurija John A. Horrocks. Nädal enne avastamist sündis Briti spirituaalkirjanik, feminist ja vegetaaria pioneer Anna Kingsford. Kolm päeva pärast Neptuuni avastamist suri Inglise abolitsionist (orjuse kaotamise pooldaja) Thomas Clarkson.

Olen sellest varemgi kirjutanud, et suur planeetide avastamise ajal on Kuu olnud oma langusmärgis Skorpionis. Omavahelised seosed needki. Lisaks veel Skorpioni printsiibiga mõned kaugemad asteroidid.


Uraan - Kuu 14.59 Skorpion
Neptuun – Kuu 7.59 Skorpion
Pluuto - Kuu 13.15 Skorpion
Ceto – Kuu Skorpionis
Typhon – Kuu Skorpionis

Teine koht, kus Kuu uue taevakeha avastamisel tahaks nagu olla, on Neitsi.
Teharonhiawako – Kuu 14.05 Neitsi
Borasisi – Kuu 0.44 Neitsi
1996 TL66 – Kuu 12.45 Neitsi
Ganesa – Kuu Neitsis konj. Põhjasõlmega
Okyrhoe – Kuu Neitsis


Kui Pluuto diskvalitseeriti välja planeetide hulgast (24.08.2006), siis oli Kuu samuti Neitsis (9.39). Mingit kindalt reeglit või süsteemi pole planeetide avastamisel leidnud, õigemini öeldes pole ka otsinud. Võimalik, et midagi võib siiski olla.

Kui avastati Pluuto, oli avastamise Päike päris lähedal Neptuuni avastamise kraadile ja Päike tegi opositsiooni Neptuunile endale. Seos minu meelest on, kuigi nõrk. Iseasi, mis selle teadmisega peale hakata. Mulle lihtsalt meeldib igasuguste seoste otsimine.


järgneb...

Kommentaare ei ole: