neljapäev, 8. aprill 2010

Aspektitu Kuu

Aspektitu Kuuga inimene väljendab emotsioone kontrollimatult, ärritusperioodid vahelduvad depressiooni seisudega. Sageli isenesest mõistetavaid asju inimene kas emotsionaalselt eitab või tõrjub kõrvale. Inimene alateadlikult püüdleb vabaduse poole, tahab olla sõltumatu. Sageli on sellisel inimesel väga tihe ja tugev side emaga, meestel aga naisega. Vahel aspektitu Kuu aitab saavutada suuri sihtmärke ja eesmärkide täitumist. Teda ei sega miski välja arvatud enda emotsioonid, mis ei lase kainelt mõelda ning tegutseda. Ta ei oska end väljendada sümpaatias ja armastuses, sest kardab, et ta hüljatakse, lükatakse kõrvale.

Tugevad emotsioonid segavad kindlat edasiminekut ja takistavad sihtide saavutamist. Alateadlik hirm, et miski ei tule välja, ei lase end välja paista. Inimene eraldub reaasest maailmast, masside hulgas olles ta kannatab üksinduse all. Esineb perioode, mil isik on hooliv ja abivalmis ja samas ta muutub ükskõikseks ja allub depresioonidele. Ületades valehirme ja aladeadlikke ohte ta sageli ei märka tegelikke ohuolukordi. Reaalsete tegelike tegude teadvustus asendub väga subjektiivsete ja ebaadvekaatsete maailmatunnetustega.

Aspektitu Kuuga võib tekkida ja väljendub see kogutud kirg oma kogemuste säilitamiseks, mis nagu oleks garantiiks, et kaitsta end moonutatud ja võltsi saatuse eest. Inimesel on raske lahku minna teistest isikutest ja loobuda vanadest asjadest. Kui kaardis ei ole viiteid aktiivsusele ( halvasti asetsev Marss), siis aspekteerimatu Kuu annab lodeva, laisa, piiratud natuuriga isiku. Sellisel inimesel puudub ettevõtlikus.

Toome ära mõned selle seisudega isikud ja vaatame, milline nende elute selles valguses oli.
Louis Pasteur, mees, kelle teeneks oli mikrobioloogia rajamine. Ta kogu elu tegeles bioloogiaga, ravis inimesi, kuid ei omanud sellealast haridust. 46-dal eluaastal (1868) oli tal insult ja ta jäi invaliidiks – vasak käsi ei allunud enam millelegi ja vasak jalg lohises käies järgi. Kuid ta suutis siiski end kokku võtta ja eluga edasi minna. Pealegi just pärast haigust tegi ta oma kõige suuremad avastused – lõi siberi katku vastase vaktsiini ja marutaudi vastase rohu. Vaatamata insuldile elas ta 72 aastaseks. Peale tema surma (1895) avastati lahkamisel, et suurem osa tema ajust oli kärbunud.
Prantslasena oli ta oma kodumaa suur patrioot ja sakslaste vihkaja. Näiteks väga vastumeelselt võttis kätte saksakeelseid teadusajakirju.

Pasteuri kaardis on Kuul (17 Kaksikud) ainult bikvintiil Marsiga (eksalteeritud Kaljukitses) ja poolkvadratuur Saturniga, seega põhiaspekte pole. Teadlane mahub eespool kirjutatud selle lõigu alla, mis ütles, et vahel isik võib saavutada suuri tegusid.
Suure elujõu ja annuse geniaalsust ning teadusele vajalikke omadusi andis tugev Päike, mis ühenduses nelja planeediga Kaljukitses – Merkuur, Veenus, Uraan ja Neptuun.

Marlene Dietrich, saksa päritolu näitleja ja laulja. Kuu 7 Lõvis on ainult bikvintiil Merkuuriga, mis siis on andnud näilejale meisterlikkuse ja oskuse. Kvadratuur sõlmedega ja kvinkunks Päikesega. Kui nüüd seda kvinkunksi mitte lugeda põhiaspektiks, siis Kuu on üsna kehvasti aspekteeritud.

Vaatame, kas on veel kellelgi teadusmeestel aspektitut Kuud aga seda juhul, kui oli teada nende sünniaeg. Peab aga kahjuks nentima, et ega ei leidnudki kedagi peale Pasteuri, kellel oleks Kuu aspektitu. Asi ka selles, et paljude suurmeeste sünni kellaajad teadmata ja keskpäeva järgi ma seda ei võtnud.

Kui pole aspektitut Kuud, siis vähemasti vaatame, kel Kuu on nõrgalt aspektis.
Kuu on nõrgalt aspektis sellisel mehel nagu seda on S. Freud. Temal Kuu on kvadratuuris Neptuunuga ja Päikesega on poolsekstiil. Psühhoanalüüsi võime pärinebki sellest Kuu aspektist Neptuuniga. Lisa andis Kuu trigoon Chironiga.

Samal päeval on sündinud ka Ameerika polaaruurija (ma loen maadeavastajad ja merereisijad teadlaste hulka) Robert Peary. Temal samad aspektid, mis Freudil, aga nad on siis end väljendanud teisel alal. Sarnasus veel selles, et Freudil on AC 7 Skorpionis ja MC 20 Lõvis, siis Pearyl on AC 25 Lõvis ja MC 18 Sõnnis, kus Freudil on lähedal Päike ja Uraan. Raske nüüd öelda, kas Kuu on ikka nõrk?

Kaks aspekti Kuul on saksa loodusuurija A. von Humbolt`l, kvinkunks Merkuur-Marss ühendusega Kaaludes ja opositsioon Neptuuniga. Aga sellest piisab, et olla tegija loodusteaduses. Nähtavasti pole see Kuu nii nõrk ühtegi, kui aspekti arvust saaks välja lugeda.

Kahe Kuu aspektiga on Ameerika leidur ja kirjastaja B. Franklin, Kuul täpne sekstiil Veenusega ja kvinkunks Uraaniga. Aga Kuu kuulub kujundisse Saatuse sõrm, mille aluse moodustabki Kuu-Veenuse sekstiil. Jällegi algul paistnud nõrk Kuu osutub ikkagi tugevamaks.

Kui ei leidnud aspektitut Kuud teadlaste hulgast, siis vaataks hoopis teisest valdkonnast ja need oleks näitlejad. Aga pean uuesti nentima, et aspektitud või nõrka Kuud näitlejate hulgast polnudki lihtne leida. Kas lugeda nõrgaks Kuud näitlejal B. Carlisel (1958), kel on ainult sekstiil Veenusega ja kolm poolsekstiili Merkuuri, Neptuuni ja Pluutoga. Kuul on sekstiil MC-ga. Ega vist nõrgaks seda lugeda ei saa?

D.Washington, Kuul kvadratuur Saturniga ja poolsekstiil Päike-Merkuur ühendusega. Kuid trigoon AC-ga ja kvinkunks MC-ga teevad Kuu hästi aspekteerituks. Pole jälgegi nõrgast Kuust, kuigi planeediga ainult üks aspekt.
Oma näitlejate kaardikogust, kes sündinud peale 1950-t aastat ei leidnud siis ühtegi aspektitu Kuuga isikut. Kuu on siiski nii oluline, ja näitlejatel eneseväljenduseks väga oluline tegur.

Egas midagi, otsime edasi ja vaatame, kas poliitmaastiku tegijatel kordub sama tendents, mis näitlejate puhu. Ka poliitikul on oskus end väljendada ja omi vaateid peale suruda väga vajalik omadus. Kuid mida pole seda pole, et Kuu ilma aspektideta oleks. 20.sajandi poliitikutel on sisuliselt Kuu peaaegu kõigil hästi aspekteeritud.

Antud artikli juures kasutasin F.Velishko raamatut “Aspektide entsüklopeedia” ja näited oma kaartide kogust.

Kommentaare ei ole: