kolmapäev, 13. jaanuar 2010

"Jumalad mängivad peitust"


Peitus algab juba 15.jaanuaril 2010.a. Päikese rõngasvarjutusega Kaljukitses. Saaros seeriast 12N. Alguse sai varjutuste seeria 19.mail 1613.aastal ja lõpeb 17.juunil 2857.aastal. Selle seeria varasemad varjutused olid aastatel 1901, 1919, 1937, 1955, 1973, 1992. Järgmine toimub 2028 ja 2046 aastal. Varjutust saavad näha India, Hiina, Aafrika, Siberi ja Kaug-Ida rahvad.

Käesolev rõngasvarjutus on 21.sajandi kõige pikem – maksimaalne tema faas kestab 11 minutit ja 8 sekundit ja algab kell 7:07:40 (GMT). Päike koos Veenusega on siis 26-s Kaljukitse kraadis Põhjasõlme lähedal. Eestis oleks varjutuse max.aeg kell 09:08.

Varjutuse iseloom: inimeste elus tekib ootamatult võimalus võtte enda kanda suurem vastutuse koorem. Uued kohustused eelkõige saavad olema sellised, mida nende varasemad tegijad pole suutnud või osanud ellu viia. Kuigi sündmused, mis kaela langevad, ei ole kergete killast, siiski on tulemused harmoonia ja eneseväärtustamise seisukohast positiivsed.

Selle varjutuse hetke planeetide seis viitab kulisside tagustele intriigidele, salajaste operatsioonide tegemistele kõige kõrgemal tasandil (Merkuuri konjunktsioon Pluutoga kvadratuuris Saturniga). Teisalt taevane muster võib tähendada meile surelikele mõistetamatut Taevaste jõudude mängu. Mõnes mõttes me muutume Absoluudi tahte pantvangideks: meile pakutakse astuda mängu aga selle reeglid saab alles mängu jooksul omandada. Varjutuse mõjul maailm me ümber muutub, tahame me seda või mitte. Sündmuse tähtsust toonitavad ka sõlmede positsioonid ja see toimub aasta algul ja aastal, mis pühendatud Päikesele. Oluline on seegi, et sõlmed just lõpetasid oma ebatraditsioonilise direktiivse liikumise ja pöördusid tagasi tavalise liikumisuuna poole. Üleminek ühelt liikumiselt teisele on nagu seisaku aeg, sõlmed peatasid aja.

Varjutus on märk, et maailma väga aeglaselt kuid siiski hakkab vaikselt oma arengus ülesmäge ronima. Süsteemide kriis jääb vaikselt tahapoole. Võiks küsida, et mis puutub siia ülemaailmne kriis. Asi selles, et Kaljukits sümboliseerib riiki, süsteeme, hierarhiat ja varjutus just selles märgis toimub. Me oleme oma madalseisus saavutanud nii öelda põhja ja edasi juba ees ainult tõus võimalik. Allapoole pole enam ruumi langeda. Ees seega globaalsed muutused peavad tulema, muud väljapääsu pole.

Laias laastus varjutuse võimalikest mõjudest. Suurem peaks toime olema nendes maades, kus varjutus nähtav on.
Eesti jaoks toimub varjutus viienda maja alguses, täpseid aspekte varjutuse punkt nataali kaardi planeetidele ei tee. Eesti ajale ja kohale tehtud kaardis on AC valitsejaks Saturn, mis ise kvadratuuris Pluutoga. Ega see muud vast tähenda, et meie peame igas eluvaldkonnas jätkama range kokkuhoiu poliitikat ja kiiret edu ning murrangut paremuse poole väga loota ei maksaks. Pigem sarnaneb see edu põhjas roomamisega ja kael õieli valguse poole.

Venemaa jaoks toimub varjutus tema nataali tugeva Saturni peal neljandas majas (vene astroloogide järgi). Maja, mis sümboliseerib kodumaad, tema päritolu ja juuri. Venemaa jaoks on Saturn olnud edu ja edasimineku pandiks. Huvitav on see, et kui varjutuse seeria alguse sai (19.05.1613), toimus see samal aastal, kui sai alguse Romanovite dünastia valitsemine (veebruaris). Esimene selle saarose varjutus oli siis Põhjasõlme lähedal Sõnnis.

Ukraina jaoks on varjutus tema nataali esimeses majas. Varjutuse punkt teeb täpse trigoni nataali Marsile. Iseenesest ju hea näitaja. Aga ka kvinkunksi Merkuurile ja Jupiterile. Varjutuse aja lähedal toimuvad riigis presidendi valimised. Ees ootavad rasked läbirääkimised, üles kerkivad vanad süüdistused. Uuele presidendile pannakse suuremaid lootusi kui peaks.

Hiina jaoks toimub varjutus tema Jupiteri peal XII majas (minu andmetel). Hiina Jupiter on suhteliselt nõrk, valitseb XI maja. Varjutus teeb planeedi haavatavaks. Nähtavasti vaatab Hiina üle oma senised seisukohad sõprade suhtes. Tähelepanuta ei jää neil kohalik omavalitsus, seadusandlus ja tööstuse areng. Võimalik, et riik muudab oma senist poliitilist pealiini.

Indiale tähendab varjutus tema aktiivsemat läbisaamist kaugemate riikidega, üles kerkivad vanad piiriküsimused. Põhja-Koreale on tulemas peaküsimus finantsides. Iisraelile aga läbisaamine naabritega. Võimalik, et kusagil riigi kõrbealadel leitakse väärtuslik arheoloogiline ehitusleid. Iraanile võib varjutus tähendada jätkuvat võimuvõitlust, teravnevad religioossed konfliktid. Aktuaalsed saavad olema omandi ja finantsküsimused ning poliitilised mängud.

Pakistan võib üllatada maailma jällegi millegagi, mis ajab üldsuse ärevusse. 2010.a. võimalik riigi liidri vahetus. Filipiinidele on varjutus märk sellest, et tuleb piirata oma rahva pillavat lõbujanu, saada kontrolli alla sündivus, väheneb seltskondlik tegevus. Austraaliale on varjutus riigi täitevvõimule oluline. Valitsevas parteis tehakse kaadrimuudatusi.

Saksamaale toob varjutus esiplaanile meedia suurema osakaalu, juurutama hakatakse uutmoodi transpordi süsteemi, rahvale toob kergendust majanduse elavnemine. Suurbritanniale on varjutus koduste asjade tugevam esilekerkimine, peaministrile tema võimulolek üha enam ebakindlam, päevakorda tuleb jällegi monarhia vajalikuse ja ülalpidamise teema.

Ameerikale tuleb keeruline aasta, jätkub finantskriis, mis kohati veelgi süveneb. Rahvamassid avaldavad senisest rohkem rahuolematust kehtivate tingimuste üle. Aktiivsemalt kritiseeritakse riigisõprade tegevusi, paljud tegemised on kaetud saladuslooriga, mis avalikuks tulevad ja skandaali tekitavad.

Eile (12.01.2010) toimus Haitil tugev maavärin. Mina seostaks seda läheneva Päikesevarjutusega. On täheldatud, et Päikesevarjutuse aegadel sageli esineb tugevaid maavärinaid. Hea näide on 11.aug. 1999.a olnud Päikesevarjutus, millele järgnes 17. aug. 7,6 mag. Maavärin Türgis, kus hukkus üle 17 tuhande inimese. Kui heita pilk Haiti horoskoobile, siis leiab ka sealt mitmeid tugevaid viiteid toimunud katastroofile. See pikem jutt ja vajab eraldi kirjutamist.
Haiti maavärina kaardis on retro-Merkuuril ühendus Pluutoga ja see on kvadratuuris Saturniga. Kuu lähenes sellele ühendusele, kui jäädes siiski Amburi märgi lõppu. Pluuto ja Saturni kvadratuur on ennegi olnud seotud maavärinatega. Näiteks 1994.a. Kalifornia värinas, kui Kaljukitses oli suur planeetide stellium ja Satun-Pluuto kvadratuuris.
Järgmine Päikese taevane peitusmänga toimub suvel, 11.juulil kell 22.42. 19.24 Vähi sõrgade vahel.

Kommentaare ei ole: