pühapäev, 30. september 2007

Arstikutse ja asteroidid - 2 osa

Teises artikli osas toon ära veel paarkümmend näidet, kus on meditsiiniasteroidid arstidel ilusasti esindatud. Lisaks samad taevakehad mõnedes sündmustes ja ettevõtmistes. Edasi aga vaataks juba seda sama teistel tuntud isikutel, seda artikli kolmandas osas.

Eero Vasar, arstiteadlane, Hygiea konj. Asclepiusega Neitsis, mis sekstiilis Veenusega ja trigoonis Marsi ja Varunaga. Chironil kvadratuur Neptuuniga, trigoon Päikesega ja opositsioon Jupiteriga. Aesculapial sekstiil Päikesega.

Alternatiivravi arstil Sirje Gabrielil oli Hygieal oposit. Jupiteriga, Hygieal kvadratuur Aesculapiaga ja Asclepiusel konj. Päikese ja Varunaga Jääras. Siin Varuna aitas tuntuks saamisel. Discoveryl konjunktsioon Marsi ja Saturniga Lõvis, mis opositsioonis musta Kuuga. Siit ehk see alternatiivsed ravimeetodid, mida ta kasutas.

Veel tuntud alternatiivse meditsiini pooldaja ja ravija – Luule Viilmaa, Päikese konj. Discoveryga Jääras. See andis talle mõtte otsida seda alternatiivset vastukaaluks olemasolevale. Veel on tal Hygiea konj. Chironi ja Ceresega Amburis. Aesculapial konjunktsioon Veenuse ja Jupiteriga Veevalajas. Asclepiusel kvadratuur Chironiga.
Võimsad ühendused, mis andsidki suured eeldused arstina oma eluülesannet teostada.

Neuroloogil Janika Kõrv, Hygieal konj. Veenusega Jääras, mis oposit. Päikesega, sekstiil Saturniga ja täpne kvadratuur Kuu tõususõlmega. Chironil konj. Discoveryga Kalades, mis trigoonis Neptuuniga. Uraanil kvadratuur Asclepiusega. Närvide alluvad Uraan valdkonda. Aesculapial konjunktsioon Päikese ja Varunaga Sõnnis.

Talis Bachmann, psühholoog. Päikese konj. Hygiea ja Ceresega Veevalajas, Neptuunil kvadratuur Asclepiusega ja Asclepius ise on sekstiilis Aesculapiaga, mis konj.-s Kuu tõususõlmega Kalades.

Tuntud arstil Helvi Rammulil on Päikese konj. Saturni ja Aesculapiaga Veevalajas, mis sekstiilis Discoveryga. Hygieal kvadratuur Ceresega, sekstiil Marsi ja Jupiteri konjunktsiooniga ja oposit. Chironiga ning poolsekstiil Asclepiusega. Tuntusele arstina aitab kaasa Varuna sekstiil Aesculupiaga. Enamus meditsiiniga seotud taevakehad ilusasti töös!

Lastearstil, hügeenikul ja spordiarstil Valeri Schwartzil oli Päikesel konj. Discovery ja Childiga Veevalajas. Enam paremat ei saa tahtagi, taevas lihtsalt “sundis”, et mees saaks lastearstiks. Veenusel konj. Hygiea ja Asclepiusega Amburis, mis sekstiilis Aesculapiaga. Chironil trigoon Jupiteriga. Ceres konjunktsioonis Uraaniga Sõnnis.

Argo Kõvamees, arstiteadlane – Hygiea konjunktsioon Pluutoga Vähis, mis opositsioonis Päikesega. Aesculapial konjunktsioon Saturniga Skorpionis, kvadratuur Neptuuniga, trigoon Discoveryga. Neptuunil konjunktsioon Ceresega Lõvis, Uraanil konjunktsioon Varuna ja Discoveryga Kalades. Chironil sekstiil Veenusega, trigoon Neptuuniga. Ceresel trigoon Merkuuriga. Kõik vähegi meditsiiniga seotud taevakehad on omavahel aspekteeritud.

Toomas Sulling, arst, kellel Päikese konj. Hygieaga Veevalajas. Asclepius ja Aesculapia on omavahel sekstiilis. Ceres täpses opositsioonis musta Kuuga ja Chiron kvadratuuris Varunaga.

Hele Everaus, hematoloog – Hygiea konjunktsioon Jupiteriga Sõnnis, mis teeb trigooni Päikese ja Chironi ühendusele Kaljukitses. Neptuuni sekstiil Asclepiusega. Chironil trigoon Hygieale ja opositsioon Uraaniga.Asculapial sekstiil Neptuuniga. Ceresel kvadratuur Marsiga.

Eda Merisalu, arstiteadlane – Hygiea konjunktsioon Quaoariga, mis teeb kvadratuuri Päikesele ja sekstiili Asclepiusele ja Ceresele. Discoveryl trigoon Päiksega ja sekstiil Saturniga. Chironil sekstiil Veenusega ja kvadratuur Neptuuniga.

Hästi tuntud kirurg-traumatoloog Arnold Seppo – temal on väga tugev ühendus Veevalajas. Omavahel konjunktsioonis on Veenus, Chaos, Uraan, Hygiea ja Asclepius. Mida rohkemat saaks tahta üks tuntumaid eesti arste, et oma elus hiilgavalt läbi lüüa. Oma leiutiste realiseerimine oli ta elu üks eesmärke, seda soodustas Discovery väga täpse konjunktsioont Kuu tõususõlmega Kaljukitses. Veel oli tal Chironi opositsioon Marsiga.

Mart Saarma, meditsiiniteadlane. Veenuse konj. Asclepiusega, Merkuuri ja Marsi konjunktsioonil kvadratuur Hygieaga. Chiron ja Ceres on omavahel kvadratuuris. Aesculapial trigoonid Saturni ja Varunaga ja opositsioon Uraaniga.

Enn Nõu, kirjanik ja arstiteadlane. Aesculapial konjunktsioon Kuu tõususõlmega Veevalajas. Hygieal väga täpne trigoon Varunaga ja sekstiil Päikesega.

Arst Alar Sepp, Hygiea oposit. Asclepiuse ja musta Kuuga, trig. Pluutoga.Marsil konjunktsioon Ceresega Neitsis, mis Päikesega sekstiilis. Chironil trigoonid Veenuse ja Neptuuniga, kvadratuur Aesculapiaga.


Psühholoog Henn Mikkin, Päikese konjunktsioon Asclepiusega Kaljukitse/Veevalaja piiril. Chironil konjunktsioon Veenusega Veevalajas. Hygieal ning Discoveryl konjunktsioon Varunaga Jääras, mis sekstiilis Aesculapiaga. Varunal veel väga täpne sekstiil Aesculapiaga.

Alar Karis, ülikooli rektor, molekulaargeneetik. Hygiea täpne oposit. Kuu tõususõlmega, sekstiil Discoveryga ja Pluutoga. Asclepiusel kvadratuur Merkuuriga


Naistearst Ivo Saarma, Hygiea konj. Uraaniga Lõvis, mis opositsioonis Uraaniga. Aesculapial konjunktsioon Päikese, Marsi ja Neptuuniga Skorpionis. Veenusel konjunktsioon Asclepiusega Neitsis. Võimas stellium Skorpionis ja Veenuse ühendus arstikutse sümboliga viitavad otse tema tegevusele naistearstina.

Aidsi ennetusarst Nelli Kalikova, Veenuse konj. Asclepiusega, mis trigoonis Neptuuniga. Jupiteri konj. Discoveryga, Ceresel konjunktsioon Pluutoga Lõvis. Temal on veel Kuu tõususõlmel konj. Varunaga, mis sekstiilis Päikesega. Siit see tuntus ja eluülessanne aidsi ravida. Aesculapial sekstiil Päikesega, trigoon Varuna ja Kuu tõususõlme ühendusega, opositsioon Uraaniga. Hygieal asub meditsiinimärgis Neitsis.

Anti Kidron, psühholoog. Tuntuse kindlustab Päikese konjunktsioon Varunaga Jääras, mis sekstiilis Asclepiusega. Hygieal täpne kvadratuur Ceresega, Chironil täpne konjunktsioon Kuu tõususõlmega Lõvis, mis opositsioonis Marsiga.

Voldemar Kolga, psühholoog. Hygieal sekstiil Ceresega. Discoveryl sekstiil Neptuuniga ja kvadratuur Chironiga. Asclepiusel kvadratuur Saturniga. Ceresel opositsioon Veenusega.

Tuntud doktor “Noormann” alias Tõnu Ots, psühholoog ja pedagoog. Temal on Asclepius trigoonis Chironiga ja Aesculapiaga, Ceresel konjunktsioon Marsiga Amburis ja Discoveryl konjunktsioon Pluutoga Lõvis.

Mati Majass, arstiteadlane. Hygieal konjunktsioon Päikesega Skorpionis, mis opositsioonis Ceresega ja Aesculapial konjunktsioon musta Kuuga Kaljukitses, mis on kvadratuuris Saturniga.

Kaido Kotkas, arst. Ceresel konjunktsioon Päikese ja Merkuuriga Skorpionis, mis opositsioonis Hygieaga. Hygieal veel trigoon Uraaniga ja Asclepiusega. Aesculapial sekstiil Hygieaga ja kvadratuur Jupiteriga. Discoveryl trigoon Neptuuniga.

Mihkel Mardna, spordiarst. Aesculapial trigoon Marsiga, Asclepiusel kvadratuur Pluutoga. Chironil konjunktsioon Saturniga Kalades, trigoon Neptuuniga. Hygieal sekstiil Marsiga, Ceresel trigoon Päikesega ja Discoveryl kvadratuur Veenusega.

Peeter Mardna, arst. Hygiea konjunktsioon Merkuuriga Skorpionis, trigoon Chironiga. Aesculapial täpne sekstiil Jupiteriga ja trigoon Neptuuniga. Asclepiusel sekstiil Päikesega.

Urve Mardna, Hygiea konjunktsioon Uraaniga Sõnnis ja trigoon Ceresega. Chironil sekstiil Jupiteriga.

Jaanus Pikani, meditsiinitegelane. Aesculapia konjunktsioon Veenusega Skorpionis. Asclepiusel ülitäpne kvadratuur Discoveryga ja opositsioon Varunaga. Cersesel konjunktsioon Päikesega Kaljukitses ja Chironil kvadratuur Veenusega.

Tiina Toomet, loomaarst. Asclepiusel konjunktsioon Aesculapiaga Skorpionis, mis kvadratuuris Chironiga. Ceresel konjunktsioon Merkuuriga Kaljukitses, mis sekstiilis Neptuuniga.

Selliseid näiteid võib tuua veel väga palju. Samas on mitmeid tuntud arste, kelle kosmogrammides ei olnud kolmel meditsiini sümboliseerival asteroidil peaaegu mingeid aspekte isiklike planeetidega või siis olid need vähemolulised. Kuid neid leidsin üksikuid. Läbi sai vaadatud üle180 meditsiiniga seotud isiku kaardi. Näiteks psühhiaatril Jüri Saarmal ei olnud kolmel peategelasel konjunktsioone planeetidega, oli ainult Aesculapia kvadratuur Kuu tõususõlmega. Või siis psühhiaater Airi Värnik, Aesculapial sekstiil Uraaniga ja trigoon Chironiga. Hygieal trigoon Ceresega.

Nendest 180-st arstist oli Päikese järgi kõige rohkem Neitsisid, Veevalajaid ja Kaljukitsi. Kõige vähem Vähke ja Ambureid. Polnud aga ühtegi Kaksikut.
Arstiteadlastel, nagu võiski arvata, olid hästi esindatud veel ka Discovery ja Scientia. Näiteks Ilo Sibul, arstiteadlane, kel Discovery konjunktsioon Scientia, Chironi ja Päikesega Veevalajas ja Neptuuni konjunktsioon Kuu tõususõlmega Vähis.

Kui juba arstidel vaatasime kolme peamise meditsiinilise asteroidi mõju, siis mõned näited ka meditsiinialastest sündmustest, kas leidub seoseid või ei.
5.12.1872 – Tallinnas alustas tegevust nn. Daamidekomitee, mis oli esimene Punase Risti lipu all tegutsenud organisatsioon Eestis.
Estonial väga täpne kvad. Hygiea ja Asclepiuse konj.-ga Kaljukitses
Estonial konj. Chironi ja Aesculapiaga Jääras, mis oposit. Marsiga
Päikesel trig. Hippokratesega
Pluutol oposit. Scientiaga

8.05.1873 – Tartu veterinaariakool nimetati ümber Veterinaariainstituudiks, tegutses aastani 1918
Estonia konj. Päikese, Veenuse, Pluuto, Aesculapia ja Kuu tõususõlmega Sõnnis
Uraanil konj. Hippokratesega Lõvis
Hygieal trig. Asclepiuse ja Marsiga
Chironil trig. Scientiaga

31.10.1903 – Tallinnas avati Seevaldi vaimuhaigla
Estonia sekst. Päikese ja Asclepiuse konj.-ga Skorpionis, oposit. Neptuuniga
Hygieal kvad. Päikese-Asclepiuse ühendusega, sekst. Kuu tõususõlmega
Sciential oposit. Aesculapiaga, viimane on sekst. Chironiga

24.02.1919 – Eesti vabariigi Ajutine valitsus kinnitas Eesti Punase Risti põhikirja
Estonia konj. Hygieaga Jääras, mis trig. Saturniga
Päikesel trig. Aesculapiaga
Neptuunil oposit. Scientiaga

28.02.1921 – Tallinnas luuakse kohalikke arstide ühinguid koondav Eesti Arstiseltside Liit
Estonia trig. Päikese ja Aesculapiaga, kvad. Neptuuniga
Hygieal sekst. Kuu tõususõlmega, trig. Veenusega
Uraanil konj. Hippokratesega Kalad/Jäär
Asclepiusel kvink. Kuu tõususõlmega
Marsil kvad. Aesculapiaga

1.04.1922 – Tartus avatakse lastekliinik – eesti esimene spetsiaalselt lastehaiguste raviks mõeldud asutus
Estonia sekst. Päikese ja Chironi konj.-ga Jääras
Hygieal konj. Marsiga Amburis
Veenusel konj. Asclepiusega Jääras
Merkuuril sekst. Hippokratesega
Neptuunil täpne trig. Chironiga ja trig. Hygieaga
Saturnil sekst. Scientiaga

12.12.1925 – Tallinnas Juhkentali tänavas avatakse 360-kohaline kaitseväe keskhaigla
Estonia konj. Neptuuni ja Aesculapiaga Lõvis, mis trig. Veenusega
Saturnil täpne konj. Hippokratesega Skorpionis, mis kvink. Marsiga
Päikesel konj. Chironiga Jääras
Asclepiusel trig. Kuu tõususõlmega

10.07.1927 – Pärnus avati moodsa kuurordi vältimatu osa – supelasutus, hilisem mudaravila
Estonial täpne konj. Varunaga Kalades, konj. Jupiteri ja Uraaniga Kalad/Jäär, mis trig. Merkuuriga
Päikesel konj. Pluuto ja Asclepiusega Vähis
Hygieal konj. musta Kuuga Kaaludes

13.12.1928 – Tartus arstirohtude tehases Helios püssirohuosakonnas toimuv plahvatus nõuab ohvriks 8 töölise elu ning hävitab täielikilt tootmishooned
Estonia oposit. Päikesega
Veenusel konj. Hygieaga Veevalajas, mis kvad. Chironiga
Uraanil konj. Aesculapiaga Jääras, mis trig. Asclepiusega
Saturnil trig. Hippokratesega

25.01.1985 – Värskas avatakse sanatooriumi esimene järk
Chironil trig. Päikese, kvad. Hygieaga ja oposit. Asclepiusega

31.05.1993 – Tartu Maarjamõisa haiglas tehti eesti esimene luuüdi siirdamise oporatsioon
Estonia konj. Päikesega Kaksikutes, mis sekst. Marsi ja Ceresega
Marsil konj. Chironi ja Asclepiusega Lõvis
Jupiteril konj. Aesculapiaga, mis trig. Päikesega
Hippokratesel konj. Uraani ja Neptuuniga Kaljukitses

6.03.2001 – valitsuse otsusega luuakse eesti Geenivaramu
Estonia konj. Päikese ja Aesculapiaga Kalades
Merkuuril konj. Hygiea ja musta Kuuga Veevalajas
Hygieal väga täpne sekst. Pluutoga
Uraanil konj. Asclepiusega Veevalajas ja väga täpne poolsekst. Hippokratesega

Äratoodud näited räägivad iseenda eest!

järgneb.....

Kommentaare ei ole: