neljapäev, 4. oktoober 2007

Arstikutse ja asteroidid - 3 osa

Ülevaadet koostades ja andmeid otsides, jäi silma, et mitmetel tuntud poliitikutel on samuti Hygiea, Asclepius ja Aesculapia tugevasti esindatud! Samuti Discovery ja Scientia. Mõned näited.

Siim Kallas – Veenuse konj. Hygieaga Lõvis, Merkuuri konj. Asclepiuse ja Discoveryga Skorpionis.

Mart Laar – Hygiea konj. Uraaniga Lõvis, mis trigoonis Veenusega ja kvadratuuris Varunaga. Chironil sekstiil Päikesega ja Ceresel sekstiil Saturniga. Aesculapial poolsekstiil Saturniga ja trigoon Uraaniga.

Edgar Savisaar – Hygiea konj. Chironi ja Cereraga Amburis, mis kvadratuuris Saturniga. Asclepiusel konjunktsioon Päikesega Kaksikutes. Saturnil trigoon Discoveryga. Aesculapial opositsioon Saturniga.

Tea, kas mõned poliitikud varases nooruses ehk ei unistanud saada arstideks, kes aga valisid teissuguse ameti ja nüüdseks on oma teed jätkanud poliitikuna. Meditsiinilised soodusilmingud on kaartides igatahes olemas?

Meie praegune president, Toomas Hendrik Ilves – Asclepiuse konjunktsioon Estoniaga Amburis, Uraanil täpne kvad. Discoveryga. Aesculapial konjunktsioon Marsiga Skorpionis.

Sellised näited, kus arstist saab poliitik oleks järgmised :

Andres Kork, Päikese konj. Discoveryga Jääras, Hygiea konj. Cerese ja Chironiga Amburis. Asclepiusel kvadratuur Uraaniga. Aesculapial trigoon Uraani ja sekstiil Varunaga.

Andres Ellamaa, Jupiteri konj. Discoveryga Neitsis, Hygiea konj. Asclepiuse ja Estoniaga Skorpionis.Ceresel konjunktsioon Merkuuriga Neitsis. Chironil sekstiil Hygieaga ja Aesculapial täpne opositsioon Pluutoga.

Arvo Haug – Chironi konj. Estoniaga Kaksikutes, Neptuuni konj. Hygieaga Neitsis, Päikesel trigoon Hygieaga ja Ceresel trigoon Asclepiusega. Viimane on kvadratuuris Hygieaga.

Toomas Savi, endine spordiarst, nüüdne poliitik. Chironil konjunktsioon Kuu tõususõlmega Lõvis. Asclepiusel sekstiil Marsiga ja Aesculapial trigoon Jupiteriga.

Peeter Tulviste, psühholoog ja riigitegelane. Asclepiusel konjunktsioon Ceresega Amburis. Hygieal opositsioon Pluutoga ja trigoon Veenusega. Chironil konjunktsioon Veenuse ja Jupiteri ühendusega Kaaludes.

Anti Liiv, Riigikogu liige. Hygieal konjunktsioon Päikesega Kalades. Asclepiusel konjunktsioon Veenusega Jääras, mis opositsioonis Neptuuniga. Ceresel sekstiil Päikesega ja Chironil konjunktsioon Jupiteriga Kaaludes, mis opositsioonis Varunaga.

Toomas Vilosius. Asclepiusel konjunktsioon Aesculapiaga Jääras, mis opositsioonis Neptuuniga. Hygieal konjunktsioon Ceresega Kalades. Discoveryl konjunktsioon Uraaniga Vähis. Milleks selliste seisudega inimene poliitikasse läks? Kaduma läks vajaliku impulisiga Hippokratese jünger!

Merike Martinson, endine lastearst, nüüdne omavalitsustegelane. Chironil konjunktsioon Pluutoga Lõvis, mis kvadratuuris Ceresega. Hygieal opositsioon Neptuuniga, sekstiil Uraaniga. Asclepiusel sekstiil Päikesega, Aesculapial kvinkunks Merkuuriga. Tuntusele aitab kaasa Päikese opositsioon Varunaga.

Veel mõned poliitikud ja tuntud inimesed.

K.E. von Baer, loodus- ja arstiteadlane. Aesculapial väga täpne kvinkunks Uraaniga ja kvadratuur Saturniga. Hygieal konjunktsioon Ceresega Kaksikutes, mis sekstiilis Saturni-Uraani ühendusega ja trigoon Merkuuriga. Chironil trigoon Päiksega. Tuntuse ja misioonitunde tagas Varuna konjunktsioon Marsi ja Kuu tõususõlmega Kaaludes.

A.H.Tammsaare, kirjanik. Asclepiusel konjunktsioon Jupiteriga Kaljukitses, Aesculapial konjunktsioon Saturniga Kalades. Hygieal trigoon Marsi ja Chironi konjunktsiooniga, mis trigoonis Uraaniga.

Uku Masing, Asclepiusel konjunktsioon Kuu tõususõlmega Kaksikutes. Aesculapial kvadratuur Päikesega ja sekstiil Veenuse-Jupiteri ühendusega. Hygieal trigoon Marsiga.

Gustav Ernesaks, laulutaat. Asclepiusel konjunktsioon Veenusega Skorpionis, mis trigoonis Neptuuniga ja sekstiilis Uraaniga. Hygieal konjunktsioon Pluutoga Kaksikutes. Aesculapial trigoon Varunaga.

Jüri Lotman, semiootik. Asclepiusel konjunktsioon Varunaga Kalades – tuntus!. Hygieal kvadratuur Päikese ja Uraani ühendusega.

Arnold Rüütel, expresident. Hygiea konj. Discoveryga Kaljukitses, trigoon Merkuuriga.Veenusel konjunktsioon Chironiga Sõnnis, Ceresel kvadratuur Kuu tõususõlmega ja Aesculapial konjunktsioon Uraani ja Varunaga Jääras.

Urmas Paet, välisminister. Hygiea konj. Asclepiusega Jääras, mis trigoonis Neptuuniga. Chironil trigoon Kuu tõususõlmega ja Chironil trigoon Saturniga. Meie välisministril on Päikese konj. Estoniaga, igati sobilik esindama ja oma maad ja ajama asju välismaal.

Jaan Tõnisson, poliitik. Hygieal väga täpne konj. Neptuuniga Jääras, mis sekstiilis Hygieaga ja väga täpne sekstiil Asclepiusega. Veenus teeb kvadratuuri Aesculapiale. Päikesel konjunktsioon Varunaga Kaljukitses.

Enn Pant, ärimees. Asclepiusel väga täpne konjunktsioon Aesculapiaga Kaaludes. Chironil trigoon Merkuuri ja Veenusega. Ceresel kvadratuur Päikese ja trigoon Hygieaga.

Asjalikust, täpsust ja oma alasse pühendumist nõutavatel inimestel, kes ei ole poliitikud ega arstid on samuti meditsiini sümboliseerivad taevakehad esindatud ilmekalt.

Eesti rahvakirjanik Oskar Luts oli nooruses apteekriõpilane, õppis ülikoolis rohuteadust ja võttis farmatseudina osa Esimesest maailmasõjast. Temal oli Hygieal täpne opositsioon Discovery ja Neptuunil opositsioon Asclepiusega. Cereral konjunktsioon Marsiga Veevalajas, Chironil poolsekstiil Saturniga ja Aesculapial poolsekstiil Jupiteriga.

Mati Kaal, loomaaia direktor. Asclepiuse konj. Saturniga Vähis, mis kvadratuuris Varunaga. Jällegi on Varuna see, mis aitab inimese tuntusele kaasa. Hygiea opositsioon Jupiteriga. Chironil trigoon Päikese ja Merkuuriga, kvadratuur Veenusega. Ceresel trigoon Päikesega. Asclepius ja Aesculapia on omavahel sekstiilis.

Fred Jüssi, looduse propageerija ja kaitsja. Hygieal täpne opositsioon Neptuuniga. Ceresel konjunktsioon Pluutoga Vähis.

Raadioajakirjanik Helgi Erilaid, Päikese ja Jupiteri konjunktsioon Hygieaga Vähis, Cerese opositsioon Asclepiusega, sekstiil Veenusega. Aesculapia asub Neitsis.

Tiina Park, ajakirjanik, kes teinud meditsiinialaseid saateid televisioonis. Asclepiusel konjunktsioon Ceresega Kaljukitses, mis trigoonis Kuu tõususõlmega. Hygieal konjunktsioon musta Kuuga, mis trigoonis Neptuuniga. Chironil trigoon Marsiga.

Juhan Viiding, Hygiea konjunktsioon Veenusega Vähis ja Asclepiuse konjunktsioon Uraaniga Kaksikutes. Discoveryl konjunktsioon Marsiga Neitsis. Ceresel konjunktsioon Päikesega Kaksikutes.

Hardi Tiidus, Asclepiuse konjunktsioon Marsi ja Ceresega Kaljukitses, mis opositsioonis Aesculapiaga ning kvadratuuris Hygieaga. Chironil kvinkunks Saturniga.
Tunne Kelam, Hygiea konjunktsioon Chironiga Kaksikutes, Asclepiuse opositsioon Marsi ja trigoon Uraaniga.Ceresel trigoon Päikesega.

Valdo Pant, ajakirjanik, keda mäletab vast igaüks, kes omal ajal vaatas saadet “Täna 25 aastat tagasi”. Temal on Päikese konj. Ceresega Kaljukitses, Hygieal konjunktsioon Marsiga Amburis. Tuntusele ja suurele populaarsusele aitas kindlasti kaasa Varuna konjunktsioon Estonia, Jupiteri ja Uraani ühendusega Kalade ja Jäära piirimail.

Ärimees Urmas Sõõrumaal on Päikese konjunktsioon Asclepiusega Amburis ja Ceresel Varuna konjunktsioon, siit see tema tööde ja tegemiste tuntus, töökus ja sponsorlus ka meditsiinile.

Voldemar Panso, tuntud ja tunnustatud teatriinimene. Temal oli Hygieal konjunktsioon Quaoariga Neitsis, mis trigoonis Asclepiuse - Marsi konjunktsiooniga Kaljukitses ja opositsioon Uraaniga. Pluutol konjunktsioon Ceresega Vähis. Aesculapial konjunktsioon Päikesega Amburis. Chironil trigoon Marsi ja Päikesega.


Ita Ever, üks kõige armastatumaid eesti näitlejannasid. Tema kaardis on Hygieal trigoon Asclepiusega. Saturnil konjunktsioon Estoniaga Kaljukitses, Päikesel opositsioon Ceresega. Aesculapial sekstiil Marsiga ja ülitäpne opositsioon Varunaga.

Tunnustatud ja tuntud arstidel, poliitikutel ja teistel tuntud inimestel on kolm meditsiini soosivat asteroidi eeskujulikult esindatud. Et saada ikka tuntuks, oma ala spetsiks ja olla tunnustatud, läheb vaja nende väikeste taevakehade lisamõju suurte planeetide kõrval. Seda mu meelest need näited ikka ilusasti kajastavad. Vaataks aga, kuidas on see inimestel, kes veel pole oma nime meditsiini alal ajalukku jäädvustanud, töötab keskastme tasemel või polegi tahtnud ametiredelil kõrgemale saada või kes ei jõudnud ametiredelil tippu jõuda.

Selleks võtsin vaatluse alla oma suguvõsa meditsiini alal töötanud ja praegugi töötavad lähedased ning mõned tuttavad. Minu ema. Tema tahtis saada arstiks aga see jäi saavutamata. See eest sai temast sanitaar epidemioloogia jaama järelvalve kontrolör, keda kodulinnas tundsid kõik laste- ja toitlustusasutused ning kauplused ja alati ohkasid kergendatult, kui kontroll-ülevaatus läbi sai, sest ta oli neis küsimustes range ja järelandmatu korralageduse ja antisanitaarsete tingimuste suhtes.
Päikesemärgilt Ambur, Neptuunil trigoon Saturni ja Scientia konj.-ga Kaljukitses. Tuntusele oma linnas aitas kaasa Varuna konjunktsioon Hygiea ja Erisega Jääras. Jupiteril konjunktsioon Ceresega Kaksikutes, Asclepiusel täpne trigoon Uraaniga. Aesculapial opositsioon Marsiga, sekstiil Kuuga.

Ema tütretütar ( minu õetütar), kes samuti Ambur. Tema valis medõe kutse. Päikese konjunktsioon Neptuuniga. Hygiea väga täpne kvinkunks Pluutoga, trigoon Uraani ja Asclepiuse täpse konjunktsiooniga Skorpionis. Merkuuril ühendus Scientiaga Skorpioni-Amburi piiril.

Suguvõsas on ka arstiteadlane. Päikese konj. Asclepiusega Veevalaja ja Kaljukitse piiril. Hygieal konj. Varunaga Kalades, Neptuunil täpne kvinkunks Hygieaga. Chironil kvadratuur Merkuuriga ja täpne poolsekstiil Aesculupiaga. Viimasel veel sekstiil Uraaniga. Marsil kvadratuur Ceresega.


Tartus elab hambaarst, kes Päikesemärgilt Vähk, temal on Päikese ja Jupiteri konjunktsioon Hygieaga. Asclepiusel konjunktsioon Neptuuniga Neitsi märgi lõpus ja opositsioon Ceresega. Hambaarsti kutse valis ehk seepärast, et omab kaardis Saturni täpset kvadratuuri Kuu tõususõlmega. Tema ema oli samuti medtöötaja.

Nooremast põlvkonnast – medõde, kes Päikesemärgilt Kalad. Temal Chironi väga täpne trigoon Asclepiusega ja Asclepiusel konjunktsioon Ceresega, trigoon Päikesega ning täpne kvadratuur Erisega. Merkuuril konjunktsioon Scientiaga Veevalajas.

Ainus meessoost sugulasliinis meditsiini alal töötav sugulane valis apteekri eriala. Päikesemärgilt Neitsi, temal Hygiea ja Asclepius Vähis, nendevaheline orb 6 kraadi. Usun, et see mingi mõjutuse ikkagi annab. Hygieal sekstiil Chironiga ja Asclepiusel sekstiil Ceresega. Aesculapial konjunktsioon Päikesega Neitsis. Chiron Ceresega trigoonis. Neptuunil kvadratuur Scientiaga. Huvitavaks teeb veel kaardi Veenuse, Jupiteri ja Saturni ühendus Talendiga Kaaludes. Loodan, et temast võib saada tuntud oma ala spetsialist või meditsiiniteadlane, sest kaardis on Varuna konjunktsioon Discoveryga Kaksikutes, mis trigoonis stelliumiga Kaaludes.

Lapsepõlve sõbra õde, kes valis veterinaariaalase firmatöö, omab Hygiea konjunktsiooni Asclepiusega Jääras, mis trigoonis Ceresega. Aesculapial trigoon Jupiteriga.
Kauaaegsel naabripoisil, kes õppis arstiteadust ja praegu õpib juba doktoriõppes, on Aesculapial konjunktsioon Merkuuri, Marsi ja Talendiga Jääras, mis opositsioonis Scientiaga. Chironil konjunktsioon Päikesega Sõnnis, Asclepiusel opositsioon Saturniga ja Hygieal opositsioon Kuu tõususõlmega ehk siis ühendus langussõlmega.
Ei kujuta ette, et ta midagi muud oleks õppima läinud, kui arstiteadust!

Väike kokkuvõte. Arvata võib, et paljudel ka siinlugejatel, on need kolm meditsiinilist asteroidi horoskoobis hästi või tugevasti esindatud. Kuid ega see veel tähenda, et peaks olema mingi huvi arstiteaduse vastu. Võib, kuid ei pea. Nii nagu mul endalgi, Asclepiusel on konjunktsioon Päikesega ja Aesculapial täpne konjunktsioon MC-ga, mis opositsioonis Merkuuriga. Aga ma ei mäleta, et ma nii väga oleks arstiks tahtnud saada. Võimalik, et minu puhul väljendub see küllaltki heas tervises ja tõsiselt haige pole ma seni küll olnud. Kuigi ma pole mingite tervislike eluviisidega eriti hiilanud. Väljendus veel ehk selleski, et võtsin ette sellel teemal kirjutada.
Discovery ja Scientia ühendused planeetidega viitavad suuremat huvitust kõige uue, senitundmatu ja võimalusest uut juurde õppida, teada saada. Ei pea alati olema teadlane või uurija, kuid huvi nende alade vastu on kindlasti suurem.

Kui arstide kaartides veel lisaks panna sellised asteroidid nagu Hippokrates ja Talent, läheb asi veelgi huvitavamaks. Neid lisafaktoreid on veel teisigi aga see juba suurema mahulisem töö ja vajab eraldi artiklit. Sellest tuleb väike ülevaade maailmanimedega arstide tutvustavas artiklis.
Astroloogiat õppides, erinevaid seise ja infoallikaid kasutades, olen saanud teada palju nii isenenda kui teiste kohta. Kui ikka Saturnil on väga täpne konjunktsioon Quaoari ja Discoveryga ning kahe kraadi kaugusele jääb asteroid Talent, mis kõik jäävad kolmandasse majja, siis oleks patt seda taevapoolt antud võimalust kuidagi ära kasutamata jätta. Selline seis mu horoskoobis on ja nüüdseks olen aru saanud, miks mul juba varajases nooruses oli huvi ja lemmikõppeaineteks geograafia, ajalugu, mütoloogia, astronoomia. Saturn, kui isa sümbol, tema ühendus Discoveryga võib sümboliseerida ka isa elukutset, kes oligi elukutselt keemik uurimisinstituudis.

Kohtab muidugi ka vastupidist. Tean üht meest, kellel muidu tugevad seisud, mis peaks soosima huvi teaduse vastu, kuid võta näpust. Ei mingit huvi ei humanitaarsete ega muu teaduse vastu. Pealkirjas olnud küsimus peaks nende näidete varal vastama, et taevas soosis küll meditsiinieriala valikul. Kumb kumma siiski valis, kas inimene meditsiinilise kutse või taevas valis (määras) inimese ja andis talle eelduse tulevaseks kutseks?
Ja ega Hygiea, Ascleipus ja Aesculapia oma mõju teistelgi tuntud inimestel mööda külge maha pole jooksunud.

1 kommentaar:

webxan ütles ...

Püha püss!

Need konjuktsioonid ja trigoonid jätavad mulje, justkui tegemist oleks suisa mingi teadusega!