laupäev, 17. detsember 2016

"Uue maailma" asteroidid - 2



Artikli järgmistes osades on tähelepanu fookuses vähemkasutusel olevad asteroidid.

Tezcatlipoca -  1980,  teeb tiiru ümber Päikese 2.24 aastaga ja kuulub Amor klassi asteroidide hulka. Ta on asteekide kõige tuntum päikesejumal, kes valitses põhjasuunda ja jälitas halli mantlit kandes öösel Maad. Tema positiivne külg on põllusaagi valmimine. Negatiivse aspektina lõi ta põua. Ta on ka öö ja külma jumal, paneb proovile sõjamehe mehisuse. Märksõnadeks veel tavaloogika ja järjekindluse rikkumine; võitlus ja takistuste ületamine; autasu katsumuste eest. Oli ka kurjategiate kaitsja. Arheotüüp Skorpion.

USA horoskoobis asub Tezcatlipoca 3 kraadi Kaksikutes VI majas. Seostan maja ka põllumajandusega, maja analoog on Neitsi märk, maaharimine, viljakus. Saagikuse jumal Tezcatlipoca on läbi aegade riigi põllumajanduse kõrgel hoidnud. Tezcatlipoca on trigoonis riigi MC-ga, Ka see aspekt viitab eesmärgile olla maaelu asjades maailma juhtiv riik. Maisi ja  nisu on alati ekspordiks jätkunud. Tagasilööke maaharimisel tingib Tezcatlipoca ühendus nimetu 1996 TO 66-ga.

Quetzalcoatl – 1915, 4.06a. Amor klassi kuuluv. Läänesuuna jumal oli isikustatud madu-linnuna (sulismadu). Tema leiutas metallitöö ja haris inimesi kõigi käsitööoskuste jumalana. Teised jumalad ajasid ta tema valdustest välja ja ta suundus itta, tõusva päikese maale, kuid lubas ühel päeval tagasi tulla. Ta on indiaani kultuuri kangelane, maapealse paradiisi rajaja ja seaduste looja, kes ise rikkus oma seadusi ning jättis inimkonna maha; kultuuri ideaalid, mille elu ära lõhub, lagundab. Tema antipood on Tezcatlipoca.

USA radixis asub ta 26 kraadi Kalades III majas. Tema osa riigi arengus on raske määratleda. Seotud vast suhetega, läbisaamine naaberriikidega. Negatiiv oleks kohaliku põlisrahva kultuuri ja kommete allasurumine. Tänapäevane ameerikliku kultuuri peale tung maailmale läbi filmide, raadio, muusika.

Viracocha – 2738, 4.48.a. Main belt. Ketchua indiaanlaste päikese, loomise ja tormijumal. Ta lõi universumi, päikese, kuu ja tähed, aga ka aja, andes päikesele käsu üle taeva liikuda. Seaduste looja (omas vastandiks kurja Taguacipatia). Kaljukitse arheotüüp.

USA radixis asub 24 kraadi Jääras IV majas. Viracocha esindab põlisrahvast, nad on maa pärisomanikud. Asudes Jääras viitab ka indiaanlaste sõjakusele oma maa ja rahva kaitsmisel. Riigi IV maja on vastandumine valitsusele ja ka maaviljelus on neljanda majaga seotud.

Üks näide, kus kõik kolm eelpool loetletud on Ameerikas toimunud ühe silla kokkuvarisemisega tihedalt astroloogiliselt seotud. 1. Augustil 2007.aastal varises Minneapolises üle Mississipi jõe kokku sild. Hukkus 13 ja viga sai üle saja inimese.Tezcatlipoca asus 2 kraadi Neitsis ühenduses Veenusega. Viracocha 17 kraadi Neitsis ühenduses  Pandoraga ja Quetzalcoati asus 15 Kalades ühenduses Uraaniga. Kõik kolm siis tegevad. Asteroid Bridges (sild) oli veel ühenduses asteroid Balam`ga Jääras.

Ja veel üks analoogne silla häving. 7.novembril 1940.aastal varises kokku Tacoma rippsild. Ajaloos tuntud kui „galopeeriv Gert“. Merkuuril (liiklus) ühendus Viracochaga Skorpionis kvadratuuris Bridesega (sild) Vähis. Tezcatlipocal ühendus Marsiga Kaaludes. Intil ühendus Põhjasõlmega Kaaludes. Quetzalcoati silla kokkuvarisemise hetke IC-l Sõnnis.

Ameerikaga ja indiaanlaste mütoloogiga seoses saab kasutada veel asteroide Inka (8275), Inti (9480), Cuzco (8279), Kenos (2449), Cava (505), Taguacipa (2739), Balam (3749), Norwan (7480), Illapa (37655).
Inti – 9480, 5.52a. main belt. Inkade päikesejumal, inkade esiisa, kardeti tema suure võimu pärast, päikesevarjutus ennustas tema viha. Inkas uskusid, et maa seest leitud kullakübemed on Inti higitilgad ja seetõttu omistati kullale hindmatu vaimne vägi. Tema õde oli kuujumalanna Mama-Kilya. Päikesejumalat on kujutatud Argentiina ja Uruguay lipul.  USA radixis asub 10 kraadi Skorpionis

Cava – 505, 4.40 a. Main belt klassi. Cava on seotud Peruu inkade mütoloogiaga.Tema nimi kattub Iraani mütoloogia jumalusega. Tema täpne ühendus riigi Päikesega VII majas omab olulist tähtsust, päike toob Cava olemuse välja, esiplaanile. Inkade riik asus Peruus ja seepärast on Cava ehk rohkem seotud just Peruu ajalooga.

Cuzco – 8279, 4.76 a. Main belt klassi. Cuzco linn asub Peruus, vallutati hispaanlaste poolt 1533.aastal.  Kasutada saab siis Peruu ja inkade ajaloo sündmuste juures.

Kenos – 2449, 2.64 a. Liigub Marsi orbiidil. Kenos on seotud Tulemaa mütoloogiaga, saadeti siia maailma, et luua kord: on esimene mees, kes lõi inimrassi, õpetas keeli ja harmoonilise elu reegleid. Arheotüüp Kaalud.

 USA radixis asub Kenos 27 kraadi Sõnnis VI majas. Kenos on täpses trigoonis riigi Pluutoga. Tulemaa asub Ameerika mandri lõunatipus  ja kuulub osalt Argentiinale ja osalt Tsiilile. Nende maade sündmustes siis võib Kenos olla tegev.

Taguacipa – 2739, 3.85 a. Main belt klass. On seotud inkade mütoloogiaga. Pettur, kes külvab kurjust. Sümboliseerib asjade pahukülge. Arheotüüp Kaksikud. USA radixis asub 20 kraadi Vähis VIII majas lähenev ühendus Merkuuriga. 

Balam – 3749, 3.34 a. Main belt. Seotud Mesoameerika kultuuriga. Maiad nimetasid teda jaaguariks. USA radixis asub 12 kraadi Kalades III majas. Balam on trigoonis riigi Päikesega.
Norwan – 7480, 1.96 a. Amor klass. Indiaanlaste valguse jumal, päikese ja maa tütar, kes tõi maalastele toidu ja igapäevaselt tantsib koidust ehani. USA radixis asub 12 Skorpionis ühenduses Inti`ga XI majas, trigoon riigi Päikesega.

Illapa – 37655, 1.80 a. Apollo klass. Inkade äikese ja ilmastiku jumal. Päritolult taevasest jõest (Linnutee), kastes maad taevase veega. USA radixis asub 13 Amburis ühenduses riigi AC-ga. 

järgneb...

Kommentaare ei ole: