neljapäev, 1. detsember 2016

Julm seelikukandja




Nad olid hirmuäratavad naised. Nende teod olid õõvastavad. Neid on olnud kõikjal, ka Eestis. Näiteks Malka Schliefstein, kes oli alates 1940.aastast NKVD prokurör ning tema nimi muutus kurikuulsaks. Pagari tänaval tema kätte sattumine tähendas hirmsat lõppu. Ajalugu teab ja tunneb neid naisi, kes oma julmuses olid kohutavad ja mõistetamatud.Üks selline oli Irma Grese.

„Kaunis koletis“
Irma lapsepõlves polnud midagi erilist. 7 Oktoobril 1923.a. sündinud neiu vanemad olid lihtsad põllupidajad. 15 aastaselt jättis Irma kooli pooleli ning töötas seejärel farmis, poes ja haiglas. Ta tahtis saada medõeks, ent suvel 1942 määrati Ravensbrücki koonduslaagrisse valvuriks. Nagu paljud saksa naised, jumaldas temagi Hitlerit. Ravensbrükist viidi Irma kevadel 1943 üle kurikuulsasse Auschwitzi ning sealt märtsis 1945 Bergen-Belseni laagrisse. Lühidalt oligi selline tema karjäär, mis lõppes Oberaufseherin Grese vahistamisega Briti vägede poolt. Juba 14.juunil 1945 anti ta ühes teiste Bergen-Belseni valvuritega sõjakohtu alla.

Irma, keda hüüti Kauniks Koletiseks, oli võrdselt ilus ja julm. „Tal oli püstol, aga ta kasutas ratsapiitsa,“ rääkis kohtus üks Auschwitzi endine vang. Grese möönis, et peksis tõepoolsst vange nuudiga, isegi laagriülema keelust hoolimata. Ilmselgelt ta nautis piinamist. Koos laagriarsti doktor Josef Mengeliga selekteeris Irma laagrisse saabunud vange – kes tööle, kes gaasikambrisse. „Tode durch den Strang,“ kõlas kohtuotsus – surm võllas. Hukkamine toimus reedel, 13.detsembril 1945. Nii noort ja kaunist naist polnud timukas Albert Pierrepoint kunagi hukanud, ja see jäi talle eredalt meelde. Poomispäevaeelsel päeval kaaluti ja mõõdeti kõik hukatavad, ka Irma Grese. Hukkamispäeval kell 9.34 hommikul astus Irma poomiskambrisse, heitis läbitungiva pilgu juuresolevatele inimestele ning kõndis otse joones trapi keskele, kuhu timukas oli teinud kriidimärgi. Ta seisis sellel märgil väga kindlalt ja kui ma olin asetanud valge koti üle tema käe, ütles ta tuimal häälel „Schnell“ (kiiresti). Hetk hiljem prantsatas luuk lahti, keha langes alla ja jäi kõlkuma. Arst tunnistas Grese surnuks ja paarkümmend minutit hiljem tõsteti ta kirstu. Irma nimele jäi mitu „rekordit“. Ta oli noorim naine, kes hukati möödunud sajandil Briti õigusruumis ja ühtlasi noorim ülespoodud koonduslaagri valvur. Timuka sõnul oli ta ühtlasi vapraim vang kõigist meestest või naistest, keda ta on poonud.

Nüüd püüame kosmogrammi abil saada selgust, miks naine selline oli ja kuidas taevas reageeris tema hukkamisele. Esimene asi, mis kaardis silma torkab, on suur veemärkide trigoon. Domineerivamad planeedid on Veenus Kaaludes (märgi valitseja). Kaalud on ühtlasi ka kõige tugevam märk kosmogrammis. Päike ja Saturn (kõrgenduses). Päike Kaaludes kvadratuuris Pluutoga Vähis.Veenusel ühendus Saturniga.

Prantslaste Astrotheme annab sünniajaks keskpäeva. AC on siis 11.47 Amburis täpses kvadratuuris Põhjasõlmega ja täpses kvinkunksis Musta Kuuga. MC on 14.47 Kaaludes ühenduses Päikesega. Kõike ainult planeetide abil seletada ei saa, tuleb kaasata ka asteroidid
Võttes siis appi asteroidid näeme, et Saturnil on ühendus Lilithiga Kaaludes ja Põhjasõlmel täpne ühendus Sekhmetiga Neitsis. Sekhmet on enesehävitamise esindaja. Ühendus opositsioonis Uraaniga Kalades. Päikesel opositsioon Tisiphonega (sümb. kättemaksu). Neptuunil ühendus Aphopisega Lõvis. Fanaatiline käitumine seotud Fanatica täpse trigooniga Neptuunile, fanaatiline kõikelubatavus, ei andnud endale aru, mida teeb ja miks. Oma osa muidugi ideoloogial, mis tol ajal Saksamaal valitses. Jupiteril ühendus Chimaeraga ning Luciferiga Skorpionis. Marsil opositsioon Hel`ga.

Vaimse tervise olemuse eest vastutab Psyche, mis on ühenduses Luciferiga Skorpionis. Must Kuu on täpses trigoonis Põhjasõlm-Sekhmet`ga. Kõikelubatavus, teiste piinamise nautimine. Siin harmooniline aspekt näitas oma kõige pimedamat ja süngemat poolt. Tal oli ju võimalus hakata medõeks ja rakendada see hoopiski teiste meditsiiniliseks abistamiseks. Aga aeg ja ideoloogiline pimedus suunas teistsugusele rajale. Oma osa kurjuse teele minekus on ka Veenuse opositsioon Chironiga Jääras. 

Kui vaadata kuupäeva, 7 oktoober, siis sel kuupäeval on sündinud sellised tuntud inimesed nagu Nils Bohr, Desmond Tutu, Simon Cowell, Vladimir Putin. Samuti Himmler, terrorist Ulrike Meihof. Meil Raimond Valgre, Margus Lepa, Ain Prosa. Ja paljud paljud teised. Kuupäeva järgi ei saa aga otsustada, kes on hea ja kes halb. 1923.aasta 7 oktoobril peale Irma on sündinud veel näiteks Valter Ojakäär, Leida Laius, Mauno Koivisto, Aaron Spelling, Rainer III ja paljud teised. Ning neil kõigi sisuliselt samad taevaseisud nagu Irmal. Erinevus siis asukoha ja telgedes. Valikute küsimus, kes millise elutee ette võtab.

Kommentaare ei ole: