reede, 23. september 2016

Loomingut toetavad asteroidid



Peamised loomingulist tegevust esindavad, kaitsevad ning soosivad Päike, Kuu, Merkuur ja Veenus. Toetust, soosingut ja kaitset pakuvad aga ka väikeplaneedid ehk asteroidid. Nemad aitavad kaasa tegelemast kunsti, muusika või sõnaseadega. Allpool lühike ülevaade koos mõningate näidetega.

Apollo – 1862, muusade kaitsja. Annab kalduvuse tegeleda kõikide kunstidega, suurendab loomingulist energiat. On ka mehe ilu (energia ja mõistuse ühtsus) selge maailmavaate esindaja.

Teele Viira, Apollo konj. Päikesega Lõvis. Kristjan Kasearu, Apollo täpne konj. Veenusega Sõnnis. Andres Maimik, Apollo täpne konj. Põhjasõlmega Kalades. Indrek Hargla, Apollo täpne konj. Päikesega Vähis. Anne Veski, Apollo täne oposit. Saturniga Amburis. Mihkel Ulman Apollo konj. Uraaniga Lõvis. Margus Kappel Apollo väga täpne konj. Pluutoga Lõvis. Jaan Elken Apollo väga täpne konj. Lõunasõlmega Vähis. Heino Tartes (lõõtspilli meister), Apollo konj. Veenusega Kaljukitses.

Aphrodite – 1388, peamiselt soosib kujutava kunstiga tegelejaid: skulptoreid ja maalikunstnikke.
Grete Paia Aphrodite konj. Päikesega Neitsis. Elina Born Aphrodite konj. Merkuuriga Vähis. Getter Jaani Aphrodite täpne konj. Musta Kuuga Kalades. Teele Viira, Aphrodite konj. Jupiteriga Kaksikutes. Kaur Kender, Aphrodite konj. Põhjasõlme ja Eutrepega Veevalajas. Anne Veski, Aphrodite konj. Päikesega Kalades. 

Vaatasin läbi ka mõningad skulptorid aga ei leidnud nendel kindlat seost Aphroditega. Näiteks kujuril Mati Karminil on Aphrodite 27 Neitsis ja aspekte planeetidega ei tee. Või Aivar Simson, tema Aphrodite on 17 Skorpionis ja lähim aspekt oleks ühendus Vestaga (orb 2.54) ja kvadratuur Uraaniga Lõvis (orb 3.33). Ju siis arvuliselt vähe vaatasin või siis neil muud tegurid olulisemad tegelemast oma loominguga.

Brage – 4572, soosib originaalseid poeete, kes kirjutavad teemal “mida näen, sellest ka laulan“. Samuti poeete, kes loovad ja teostavad oma loomingut ebatavalises vormis. Vahel on nende loomingus tunda maaglisi elemente. Luulekauge inimesena ei tea kedagi, kes sellise kirjelduse alla võiks mahtuda. Kuid mitmetel lauljatel on Brage olulisel kohal.

Teele Viira, Brage konj. Päikese ja Apolloga Lõvis. Sandra Nurmsalu, Brage konj. Musta Kuuga Neitsis. Margus Kappel Brage konj. Põhjasõlmega Amburis. Taivo Linna, Brage konj. Aphroditega Kaksikutes. Aarne Biin (prosaist), Pluuto ja Brage konj. Aphroditega Lõvis. Andres Vanapa, Brage konj. Päikesega Jääras. Kalev Mark Kostabi, Brage konj. Boyaniga Amburis. Näiteks selline seis, Doris Kareval on Brage 21 Vähis ja lähim aspekt on sekstiil Marsiga Sõnnis (orb 1.50). Või luuletaja Villu Kangur. Temal Brage 14 Jääras trigoonis Saturniga Amburis. Kunstiannet toetab Aphrodite opositsioon Veenusega Kaljukitses (orb 1.10).

Boyan – 3681, suusõnalise loomingu soosija, oraatorlike võimtega isikute kaitsja, muinasjutuvestjad, ekspromt kõnelejaid.
Ott Lepland, Boyan konj. Uraaniga Amburis. Margus Kappel Boyan konj. Päikesega Neitsis. Birgit Varjun, Boyan konj. Päikesega Neitsi/Kaalud piiril. Riho Sibul, Boyan konj. Veenusega Sõnnis. Jaanus Nõgisto Boyan konj. Uraaniga. Kersti Merilaas, Boyan konj. Merkuuri ja Veenusega Skorpionis.

Hephaistos – 2212, vastutab tehnikaga ümberkäimise eest, kunstlise kästöö tegijaid. Asteroid on tugev ja heas aspektid nende isikute kaartides, kes tegelevad vaipade kudumisega, tekstiilikunstnikud ja metallitöödega.

Aldo Järvesoo, Hephaistos konj. Jupiteriga Sõnnis. Anu Raud (tekstiilikunstnik), Hephaistos konj. Veenusega Kaksikutes. Taivo Linna (muusik ja metallikunstnik), Hephaistos konj. Uraaniga Sõnnis. Kaie Parts (metallikunstnik), Hephaistos konj. Jupiteri ja Saturniga Sõnnis. Luule Kormašova (keraamik), Hephaistos konj. Uraaniga Jääras. Mati Karmin (skulptor), Hephaistos konj. Marsiga Kaksikutes.

Euterpe – 27, lüürilise poeesia muusa, soosib nii poeete kui lauljaid ja muusikuid. Väljendunud on lauljatel ja muusikutel.
Jaanus Nõgisto, Euterpe konj. Marsiga Amburis. Kersti Merilaas, Euterpe konj. Jupiteriga Kaljukitses. Käbi Laretei, Euterpe konj. Pluutoga Vähis. Artur Alliksaar, Euterpe konj. Apolloga Kaaludes. Andres Vanapa, Euterpe konj. Marsiga Kaljukitses.

Kalliope – 22, eepilise poeesia ja tervikuna kirjanduse, sealhulgas ka teadusliku, kaitsja.
Alo Mattiisen, Kalliope konj. Veenusega Jääras. Käbi Laretei, Kalliope konj. Merkuuriga Vähis. Heldur Karmo, Kalliope konj. Apollo ja Junoga Kaksikutes.

Klio – 84, ajaloo muusa, väljendunud neil, kes tunnevad huvi ajaloo vastu, elukutselistel ajaloolastel. On kangelaslike ja heroiliste laulude, ajaloo kaitsja. See asteroid paistab silma ka nendel, kes tegelevad ajalooliste romaanide kirjutamise teemadega või on ajalooliste filmide tegijad.

Karl-Erik Taukar, Klio konj. Päikesega Kalades. Hardi Volmer, Klio konj. Pluutoga Neitsis. Jaan Kolberg (rez.) Klio 28 Kaaludes sekst. Saturniga Amburis. Toomas Hussar (rez.) Klio konj. Musta Kuuga Neitsis. Elmo Nüganen, Klio Kaaludes trig. Saturniga (film 1944, ajalugu, mida toonitab ka ajavalitseja Saturn). Gerli Padar, Klio konj. Mustas Kuu ja Apolloga Neitsis. Maarja Kangro, Klio konj. Päikesega Skorpionis. Alar Kotkas, Klio konj. Päikesega Kalades. Heldur Karmo, Klio konj. Jupiteriga Kalades.

Lilith – 1181, on nimetatud ööjumalanna auks. Esindab loomingu varjukülgi. Annab loomingulise energia neile, kes tegelevad elu pahema poole teemadega või avaldavad protesti ebavõrdsuse ja ebaõigluse vastu. Tema kaitse all on trillerite, õudusjuttude, hirmu ja müstika autorid. Samuti need, kes loovad teravasüseelisi teoseid.

Tanel Padar, Lilith konj. Päikese ja Minervaga Amburis. Kaur Kender, Lilith konj. Pluutoga Neitsis. Katrin Sangla (meikar), Lilith konj. Uraani ja Musta Kuuga Kaaludes. Andrus Kivirähk, Lilith konj. Marsiga Lõvis. Riho Västrik (dok. filmide rez.), Lilith konj. Jupiteriga Kaksikutes. Aivar Simson (skulptor), Lilith konj. Saturniga Kaljukitses. Alo Mattiisen, Lilith konj. Hephaistosega Sõnnis. Käbi Laretei, Lilith konj. Päikesega Vähis. Heldur Karmo, Lilith konj. Aphroditega Lõvis.

järgneb ...

Kommentaare ei ole: