esmaspäev, 15. veebruar 2016

Aasta 2016 - 8



Minu lemmikud Varuna ja Quaoar 2016.aastal on jäänud kuidagi kõrvale, ei mängi esimest viiulit sellel aastal. Jupiter enne Kaaludesse minekut teeb Varunale sekstiili ja samal ajal ka Quaoarile kvadratuuri. Seotud loomingulise arengu etappidega. Jupiteri need aspektid võivad kaasta tuua mõne suurema teadusliku avastuse või tähtsa arheoloogilise objekti leidmise. Võib ka Varuna puhul kurikuulsust tuua või kerkib kultuurmaastikul esile mõni uus ere ja särav täht. Samas pole võimatu, et siitilmast lahkub mõni eriti kuulus tegelene. Jupiter enne Neitsist lahkumist, teeb vastasseisu ära ka Borasisiga.

Borasisiga on seotud selline lugu. Tavaliselt saavad uued avastatud väikeplaneedid omale nimed mütoloogiliste tegelaste järgi. Aga Borasisi nimi on unikaalne, sest selle leiutas kirjanik nimega Kurt Vonnegut. Oma raamatus, „Cat on Cradle“ (1963), Vonnegut viib meid väikesele saarele nimega San Lorenzo, kus mees, kes võttis nime Bokonon, leiutab religiooni alused.Tema järgijaid nimetatakse Bokononistideks ja nad õpetavad oma lastele looma müüti päikese jumalast Borasisist.

Kurt Vonnegutil endal asub Borasisi Jupiteri ja Merkuuri vahel, 3.55 Skorpionis XI majas ja on ühenduses asteroid Fanaticuga. Nimeline asteroid Vonngegut on ühenduses Karmaga samas Skorpioni märgis.Paljuski tema loomingu eripära tuleneb Valge Kuu ehk Selena-Nessi teljest ja selle telje tippude ühendustest väikeplaneetidega. Selenal ühendus Pallasega ning asteroidid Talentiga (Päike jääb ka lähedale) ja Nessi ühendus asteroid Skepticusega.

Kord aastas teeb Päike ühenduse Borasisiga ja kord on ta temaga vastasseisus. Siis tuleks jälgida, kuidas ta on seotud või mitte hetke sündmustega ja selle põhjal saab määrata esialgseid printsiipe. Üht-teist on muidugi teada. Arvatavad märksõnad oleksid: tunnete ausus, võim, avatud, kiire tegutsemine. Aktiivne osalemine elus ja sellele reageerimine. Inimese vastuolud ja paradoksid.Vaimukus, iroonia, huumor ja inimlikkus, julgus seda näha. Abi neile, kes seda võitluses vajavad. Enda üle naermine.

Negatiivne oleks: diktaatorlik suhtumine võimu, andmete moonutamine, kitsarinnalisus, solipsism (äärmine subjektiivne idealism, tunnustab ainsa reaalsusena iseneda “mina”, individuaalset teadvust ning eitab välismaailma olemasolu). Krooniline depressioon, jäik käitumisviis. Moraaliprintsiipide õõnestamine. Külm ja südametu moraalses plaanis.

Mundaanis: propaganda, lobitöö, poliitilised kohtumised, deklaratsioonid, milles on reeglina hingeline side kosmiliste seadustega. Religioon kui pettekujutlus. Nende märksõnade järgi on raske konkreetseid näiteid mundaanis ära tuua. Tuleb lihtsalt võtta erinevaid sündmusi ja otsida seoseid. Ühendus või opositsioon veel ei tähenda, et Borasisi otseselt antud asjaga seotud on aga mingisuguse pildi asjast vast ikka annab.

Borasisi on seotud interaktiivse virtuaalse reaalsusega, nagu “maatriks”. ("The Matrix", 1999; "Matrix Reloaded", 2003; "Matrix Revolutions", 2003) või "tigedus" (PS3 "videomängu" Assassin on Creed " 2007).

Kes sündinud 1959-1961, neil on Borasisi seotud Galaktika tsentriga.
Kuna Borasisi on väljamõeldud usk, siis võiks vaadata tema osalust näiteks religiooniga seotud asjades. Vatikani linnriik moodustati 1929. aastal. Borasisi oli siis 13 Skorpionis kuid midagi erilist tema seostes teistega pole. On ainult poolsekstiil asteroid Vaticanaga ja seegi 2.10 orbiga.

Palju põnevam on Fatima juhtumi (1917) kaart, selles on mitmeid sümboolseid ühendusi. Borasisi osa on vähem näha, tema lähedale aga jääb juhtumi asukohale kõlaliselt lähedane Fatme asteroid. Aga näiteks Teharonhiawakol ja Salacial on väga täpne ühendus Skorpionis ja nad on täpses opositsioonis Logosega. Ja jumalat sümboliseeriv Bhagwat on täpses konjunktsioonis Pluutoga ja ühendus on ka Vaticanaga Vähis.

Kui Luther lõi (1517) oma teesid kiriku uksekülge, siis asus Borasisi koos Teharonhiawakoga Kaksikutes. Tegi kvadratuuri Jupiteriga, viimane esindab siin ideoloogiat ja maailmavaadet. Et asi kirikule vastumeelt oli, seda peaks näitama Marsi ja Popelini täpne ühendus Skorpionis, mis täpses opositsioonis Uraaniga.

Väljamõeldud usku võib ka vaadelda kui utoopilist mõtet. No ütleme nii, et Kolumbus läks mereretkele usus, et purjetab otse Indiasse. Tema esimene reis algas augustis 1492. aastal. Siis asus Borasisi 20 Sõnnis ja oli kvadratuuris Päikese-Musta Kuu ühendusega Lõvis. Et uus maailm avastatakse, seda kinnitab taeva poolt Eureka ja Heureka väga täpne omavaheline ühendus koos Valge Kuuga Kaksikutes.

Usk, et aatomienergia rakendamine nii sõjalis kui energia tootmises lahendab kõik probleemid, sellesse sai alguse esimese tuumareaktsiooni läbiviimisel detsembris 1942.a. Borasisi oli opositsioonis Uraaniga, viitab sellele, et ega ei lahenda küll. Uraan on tuumaenergeetika, kuid vastasseis räägib ikkagi selle osalise kasutamise võimalikusest, kuid ei viita, et miski muu energialiik seda ei asendaks.Teharonhiawako ühendus Päike-Merkuuriga ja opositsioon Saturniga sümboliseerib antud ajahetkel toimunut.

järgneb...

Kommentaare ei ole: