neljapäev, 5. veebruar 2015

Mandariinid



Kõigepealt toon ära meie filmiga seotud taevamustri seisud ja seosed ning peaürituse taevase pildi ja seejärel proovime teha järeldused.
Filmiti linateost Abhaasias Pothi linna lähistel 2012.aasta detsembrist kuni 2013 jaanuari lõpuni. Sel ajal liikus Saturn Skorpionis ja oli sekstiilis Pluutoga, Jupiter oli ühenduses Musta Kuuga Kaksikutes, Uraan kvinkunksis Põhjasõlmega. Film räägib Abhaasia püüdest eralduda Gruusiast, mis siis vallandaski etnilise kodusõja.
Filmi Mandariinid maailma esilinastus toimus 15.okt. 2013.a. Gruusia (Georgia) pealinnas Tbilisis. Selle päevale tehtud kaardis on Päike ühenduses Abkhaziaga Kaaludes. Asteroid ise opositsioonis Nike`ga (võidu jumalanna). Filmi tegevus toimub 1992.aastal Abhaasias. Asteroid Tiflis 4 Kalades ühenduses Neptuuniga. Estonia on täpses ühenduses Valge Kuuga (kaitseingel) Skorpionis. Film on tragöödia žanrist, kreeka tragöödia muusa Melpomene on täpses ühenduses Triumfiga Lõvis ja lähedale jääb ka Georgia ehk Gruusia. Fortuna täpses ühenduses Jupiteriga. Oscar opositsioonis Jupiteriga Vähis. Neptuun, kui filmindusega seotud, on opositsioonis Marsiga. Film räägibki meile sõjast.Victoria (seostan võiduga) on ühenduses Karmaga Skorpionis.

                                                         Filmi esilinastus 15.10.2013

Vaatame selle nurga alt, et film on Päike, mis asub Kaaludes, siis järgmine märk on Skorpion, milles mitu planeeti – Karma, Põhjasõlm, Saturn, Valge Kuu ja Estonia. Kaalud ei ole tasakaal, see on hoopis tasakaalu otsimine. Ja filmis otsitaksegi tasakaalu ning näidatakse sõja mõttetust. Päikesest järgmine märki võtame kui troopilist märki ehk II maja – raha, väärtused. Filmi tehti väga väikese eelarvega, ca 650 tuhat eurot. Sellele viitab siis eelkõige Saturn. Viimasel astropäeval tehti solaarmajade suhtes täpsustus ja õigem oleks märke nimetada troopilisteks märkideks, mitte solaarmärkideks. Seda määratlust tuleb kas omaks võtta, sellega harjuda või siis jääda vana terminoloogia juurde edasi.  Kui Päike oleks märgi alguses, siis jah saaks märki nimetada solaarmärkideks.

III maja Kaaludele on Ambur, milles asub Veenus. Tõlgendaks nii, et filmis otsitakse vaenutsevate poolte vahel seda tasakaalu ja mõistmist. Otsitakse inimhinge ilusamat poolt. Veenus Amburis on suhete maailmavaate erinevuste tasakaalustaja. Kaljukits oleks Kaaludest lugedes IV maja, seal asub Pluuto ja ka Oscar. Neljas kui kodumaa, sõda käis kahe maa vahel, Gruusia ja Abhaasia vahel oma maa eest. Viiendas märgis pole planeete. Märgi valitseja Uraanil kvinkunks Saturniga, viitab korduvale teemale, vana vaenu uuele esiplaanile jõudmist. Eks need vaenualged ikka minevikus on. Kuuendas, Kalades, aga Neptuun, Chiron ja arvatavasti ka Kuu. VI maja on töörahvas, relvajõud, tervishoid jm. Kuu sümboliseerib rahva kannatusi, haavatavust. Neptuun aga seda segadust, arusaamatust, miks kaks naaberrahvast üldse sõdivad. Jääras on Uraan, Kaaludele siis VII maja. Planeet esindab selles siis seda vaenu ja mässumeelsust kahe rahva vahel. Abhaaside ja grusiinide vahel ärkas uuesti vaen.

Vähk on X maja, seal on Jupiter koos Musta Kuuga. Jupiteril täpne ühendus Fortunaga, see aitab filmil tagada laialdlase tuntuse muus maailmas.  Sõja eesmärk allutada teine pool, seda ka alatute võtete ja vägivallaga, Musta Kuu mõju. Jupiter kui ideoloogia, maailmavaade, vaenupooled jäävad kindlaks oma arusaamadele.  Lõvi on XI maja, seal viimases kraadis Marss. Maja alla käib sihid ja eesmärgid. Marsil opositsioon Neptuuniga, sõjaline konflikt aga eesmärgid udused ja vaenupooled ise ka ei saa aru, miks sõdivad ja milleks?Lõvis kaks asteroidi Triumf ja Melpomene täpses ühenduses, see viitab teatud võimalusele, et tragöödia Abhaasias läheb korda ka teiste maade rahvastele ja aitab mõista, mis tegelikult toimus. Näitab sõja mõttetust.

Filmi esilinastuse kaart näitab, et film räägib kahe rahva vaenust seda kahe etniliselt erinevate meeste kaudu – tšetšeeni Ahmet ja grusiini Nika vahel ning kohalike eestlaste osavõtul. Vaenupooled otsivad alateadlikult tasakaalu, kuid väliselt esialgu üksteist vihkavad. Veenus kvadratuuris Marsi ja Neptuuniga.Lõpuks kaine mõstus saab ülekaalu. Neile ja teistele faktoritele tuginedes saab väita, et filmil saab olema edu ja šanss kandideerida auhindadele. Vähemasti on film paneb mõtlema, sõja absurdsuset, mõttetusest.
Eestis esilinastus film 31.okt. 2013.a. Päikesel ühendus Victoriaga ja Põhjasõlmega Skorpionis ja teeb trigooni Neptuuniga. Estonia sekstiilis Oscariga. Marsil ühendus Pobedaga Neitsis. Jupiteril ühendus Fortunaga Vähis.

Milline võõrkeelse riigi film võidab, seda otsustavad 6124 Ameerika Filmiakadeemia liiget, kes enne kuldmehikeste väljakuulutamis peavad kõik filmid läbi vaatama. Number 6124 all on asteroid Mecklenburg, mis gala õhtul on 0 Skorpionis opositsioonis Kuuga. Sellel pole vist tähtsust aga mine sa tea. Kuldmehike, nii nimetatakse ka Oscarit. Gala õhtul on Golden 19 Sõnnis, olulist aspekti planeetide ja osaliste asteroididega ei tee, lähim, mida võiks aspektiks lugeda, on kvadratuur Russiaga. Asteroid Gold on 11 R Lõvis ja on tõusmas horisondi kohale. Aspektidest võiks lugeda opositsiooni Abkhasiaga ja kvadratuuri Fortunaga Skorpionis.

Filmimaailma tähtsaim gala algab kohaliku aja järgi kell 16.00. Tõusumärgiks Lõvi, tuleb glamuurne ja kuninglik show. Kuu tühikäigul, 29 Jääras.Pole parim näitaja. Selles Jäära kraadis on EW asteroid Fortuna. Oscar 13.36 Sõnnis opositsioonis Fortunaga. Päike läheneb Neptuunile ja ühtlasi meie riigi Päikesele. Kuul on opositsioon Triumfiga. Ürituse alguses on Abkhazia ühenduses DC-ga. Veenusel täpne ühendus Marsiga Jääras. Sündmuse MC valitseja Veenus ühenduses Gravesiga. See asteroid sümboliseerib mälestusmärki, hauda. Aga antud juhul seostan seda auhinnaga, milleks on kuldmehike Oscar. Oletan, et Oscari peaauhinna saab veenuslik film?

                                                        Oscarite jagamine 22.02.2015 

Filmi peategelase kaartides on samuti mitmeid viiteid edule, tuntusele ja aupaistele.
Lembit Ulfsakil (4.07.1947) on nataalis Oscar 20 Neitsis. Nataalis teeb kvadratuuri Veenus-Uraan ühendusega Kaksikutes. Lähim ja täpseim aspekt transiitsel Oscaril oleks kvadratuur Pluutoga ja opositsioon Jupiteriga. Transiitne Neptuun teeb kvinkunksi nataali Saturnile ja läheneva trigooni nataali Päikesele ning kvinkunksi nataali Neptuunile. Transiitne Päike teeb kvadratuuri nataali Marsile.Transiitne Nike ühenduses nataali Academiaga Lõvis.

                                       Lembit Ulfsak, nataal ja transiit 22.02.2015

Kuna programm ei näita Koerut asukohana, siis sai võetud idapikkuse, mis kõige lähemal Koerule, mida programm näitab – Tapa.
Elmo Nüganen (15.02.1962), nataalis Oscar 7 Vähis. Võimalik, et ühenduses Kuuga. Keskpäeva Kuu on 10 Vähis. Transiitne Oscar teeb täpse opositsiooni nataali Neptuuniga ja transiitse Fortunaga Skorpionis. Transiitne Must Kuu täpselt nataali Pluutol! Transiitne Uraan kaugenev ühendus Karmaga. Transiitne Academia teeb täpse ühenduse nataali Triumfiga Kaljukitses ja transiitne Pobeda ühenduse nataali Nike`ga Amburis. Elmol on ka nataali Jupiteri ja nataali Pobeda täpne ühendus Veevalajas! Ja sellele ühendusele läheneb, 1 kraad puudu, Karma. Temal on palju rohkem viiteid võimalikule filmi võidule kui Lembitul. Ehk need seisud tähendavad seda, et Elmo saab võõrfilmide kategoorias mees kõrvalosa täitmise eest auhinna?


                                            Elmo Nüganen nataal ja transiit 22.02.2015

Nüganen on sündinud Jõhvis, programm seda kohta ei anna, seepärast on sünnikohaks kaardis Kohtla-Järve (minuteada asub sünnitusmaja Ahtmes, mis on Jõhvi linnaosa).
Lavastaja ja rezisöör Zaza Urushadze (30.01.1966), tema Oscar on 20 Lõvis. Zaza Jupiter on täpses ühenduses Abkgaziaga Kaksikutes ja lähedale jääb ka Estonia. Abhaasia teema tegi ta tuntuks. Transiitne Päike (22.02.2015) teeb kvadratuuri nataali Põhjasõlmega, transiitne Jupiter filmi esilinastuse päeval tegi täpse ühenduse tema nataali Oscariga. Filmigala päeval jääb tagurdav Jupiter Osacrist viie kraadi kaugusele. Merkuur jõuab oma kohale. Estonia läheneb tema nataali Saturnile. 


                                                Zaza Urushadze nataal ja transiit 22.02.2015
Ivo Felt (31.08.1968), filmi produtsent. Ta on väga tugeva Neitsi märgi esindaja, 6 planeeti märgis. Temal on Oscar 24 Jääras ühenduses Saturniga ja need kaks planeeti on seskvadratuuris Päikese ning kvinkunksis Neptuuniga. Kuu gala päeval ületab Saturn-Oscar ühenduse.

järgneb...