kolmapäev, 13. august 2014

Esimene maailmasõda - 13



Versaille rahuleping

Sõlmiti see täpselt viis aastat peale Franz Ferdinadni tapmist Pariisi lähedal Versaille`si lossi Peegelsaalis 28.juunil 1919.aastal. Lähemalt saab lugeda siit : http://et.wikipedia.org/wiki/Versailles%27_rahu

Päevaseisud: Päike Vähis ühendus Pluutoga ja Armisticiaga, trigoonis Uraaniga. Marsil Kaksikutes opositsioon Versaille`ga Amburis. Pluutol ühendus Prudentiaga. Planeedid koondunud Vähi ja Lõvi märki.Armisticia kui sõjaoht oli trigoonis Uraaniga ja kvinkunksis Põhjasõlmega, viimane aspekt viitab korduse võimalusele. Prudentia poolsekstiilis Neptuuniga. Geotsentriline Pax trigoonis nii geo kui helio Neptuuniga. Helio Utopia poolsekstiilis Merkuuri ja helio Jupiteriga. Geo Fanatica trigoonis Pluutoga. Helio Fanatica trigoonis helio Jupiteriga. Leping oli püüd õigustada sõjas hukkunute arvu, kannatusi ja materiaalseid kulusid. 

Vaherahu lepingu Päike oli 18 kraadi Skorpionis ja Versaille lepingu Päike oli 19 kraadi Kaljukitses. Huvitav on jälgida, kuidas I MS lahendamata jäänud teemad viivad II MS-ni: Hitler sai võimule 30.01.1933, 11:00 Berliinis – AC 19°26’ Sõnnis, MC 20°53 Kaljukitses. I MS nagu külvas seemne Saksamaa kollektiivsesse alateadvusse. II MS algas sissetungiga Poola, ja Danzigi vabalinna (suur osa Poolast ja  Danzig kuulusid enne I MS ja Versaille lepingut  Saksamaale). Poola horoskoobi Päike on 21°Skorpionis ja Danzigi Päike 23° Sõnnis.

Sõjaga kaasnes siis impeeriumite langemine. 1919-1920 moodustati Rahvuste Liiga, seda soodustas Jupiteri ühendus Neptuuniga (täpne oli 24. septembril 1919).
Vaatame korraks tagasi ja toome ära varem mainimata jäänud seise ja seoseid. Peamiste sõjas osalejate riikide taevased nimekaimud ja mõned olulisemad lisavad vürtsi ja informatiivsust juurde (28.07.1914):

Alemania 23 Vähis ühenduses Armistriciaga
Danmark 21 Neitsis ühenduses Marsiga
Brittany 28 + London 29 Vähis ühenduses Neptuuniga 28 Vähis
Gallia 4 Neitsis ühendus Lõunasõlmega 6 Neitsis
Europa 25 Amburis opositsioonis Saturniga 27

Pluuto 1 Vähis ühenduses Austriaga 2 Vähis
Must Kuu 27 Jääras ühenduses Orcusega 24 Jääras
Varuna 9 Kalades opositsioonis Ixioniga 8 Neitsis
Russia 2 Kaksikutes opositsioonis Paris`ga 0 Amburis
Helgoland 5 Kalades ühenduses Põhjasõlmega
Leviathan 25 Vähis ühenduses Neptuuniga

Et sõjaohverid saab väga palju olema, seda vast sümboliseerib Gravesi ühendus Memnoniga Amburis. Samuti Anubise ühendus Scyllaga Skorpionis, seda eelkõige merelahingute tagajärjel. Päris sõja alguse päeva (28.07) Päike on ühenduses Sekhmetiga Lõvis. Asteroid sümboliseerib sõjajumalat, kes hävitas Päike-Ra (Egiptus), vaenlasi  hävitamise instinkti. Positiivne on tema päikeseline ravienergia omamine. Arheotüüp Marss-Päike. Leina ka kaotust sümboliseerivad asteroidid on sõja puhkemise päeval oma positsioonidelt nii:
Moira 27 gem, ühenduses sõja puhkemise Saturniga

Lacrimosa 13 gem, arvatavalt tegi trigooni Kuuga Kaaludes
Memoria 20 lib, opositsioonis Orcusega
Memnon 4 sag, ühendus Gravesiga

Mnemosype 12 cap, asteroid asus sõjale eelnenud täiskuu loomise (7.07.1914) kraadi lähedal
Requim 22 leo. See asteroid oli siis 21.augustil 1914 toimunud päikesevarjutuse kraadile kõige lähemal.
Hylonome 0 Kalades ühenduses Ceresega. Lein ja kaotused lihtrahva seas olid kõige suuremad
Kättemaksu Nemeisis on ühenduses Neptuuniga Vähis. Merkuuril ühendus Chimaeraga Vähis. Viimane on petliku fantaasia, ohtliku unistuse, mis ahvatleb ohtlikule teele, esindaja.

Kaua küpsenud vaenu algpõhjustele lisadid omapoolse „panuse“ ka neptuunitagused. Ixion ühenduses Lõunasõlmega Neitsis. Sedna oli täpses ühenduses Sila-Nunamiga Jääras. Orcusel ühendus lähiasteroid Prudentiaga (ettevaatlikus) Jääras. Oht sõjale jäi tähelepanuta, sest samas asus ka Must Kuu. Altjira 27 Kaljukitses opositsioonis Armistriciaga, Austraalia mütoloogia esinadaja Altjira sümboliseerib seda, et ka see kauge riik Euroopast kisti sõjakeerisesse. Tüliõuna esinaja Eris on väga täpses kvadratuuris Saturniga. Nimetu TL-66 on opositsioonis Merkuuriga, TO- 66 koos UR 163-ga aga kvinkunksis Pluutoga ja opositsioonis lähedase asteroid Russiaga.

„Väikesed kurjad“ nagu Lilith, Hel, Lucifer jt. 

Lucifer 10 aqu, ühenduses Uraaniga ja täpses trigoonis Hel`ga
Hel 10 gem, ühenduses Makemakega
Rip 10 can, ühendus Pandoraga
Karma 17 lib, ühendus Kuuga
Medusa 4 gem, ühenduses Russiaga

Kas sõda oleks saanud vältida? Asteroid Pax Kaaludes võimaldanuks siiski pidada läbirääkimisi diplomaatilisel teel. Pax oli ühenduses Karmaga ja  trigoonis Jupiteriga Veevalajas, kuid Jupiter oli vägagi pinges, olles kvinkunksis Veenusega ja seskvadratuuris Pluutoga. Jupiteri toetas trigooniga Saturn, mis oli täpses ühenduses Liberatiga Kaksikutes, kuid sellest jäi väheks. Marsi kvadratuur seda ei võimaldanud. Rahu võimalikusele viitab ka Lysistrata ühendus Põhjasõlmega Kalades.

Sõja algus on eelmängu kulminatsioon. Piltlikult öeldes õite puhkemine õitsele, millele eelnes pungumine. Milline aga saab olema valminud vili, seda peaks näitama edasised täheseisud.
Sõja alguse eelne kuuloomine 29 Vähis ühenduses Neptuuniga, Veenusel ühendus Lõunasõlmega 8 Neitsis. Kuuloomise kraad ühenduses ka Londoni ja Brittanyaga. Jupiter saatuse sõrme tipuplaneet, aluse teevad Merkuur Vähis ja Marss Neitsis. Sõjaeelne päikesevarjutus 5 Kalades, sellele kraadile tegi sõja puhkemise Päike kvinkuksi.

Sõjaeelne kuuvarjutus 20.46 Neitsis (12.03.1914), sinna tegi Marss ühenduse. Varjutuse märgi valitseja Merkuur oli sõja puhkedes 18 Vähis ja Jupiteriga kvinkunksis, oli osa kujundist saatuse sõrm.

Lõpp.

Kommentaare ei ole: