pühapäev, 9. juuni 2013

Jumalad töötavad taevas 12

Veenuse lugu jätkub.

Astroloogid vaatavad Veenust kui kauniduse, rõõmu, seltskondlikkuse ja mugavuse ning kaunite kunstide äratajat. Vaid haruharva näitab Veenus horoskoobis Marsi- kultuse aegset kurja nägu...Üldiselt näitab Veenuse asend horoskoobis, kust ja kuidas otsida ja leida ilu. Veenuse ülesandeiks on ka rõõmu valmistamine ja kooskõla loomine.

Veenus äratab ühe meie õilsamatest omadustest – võime armastades austada, tunda siirast imestust ja õnnestavalt imetleda. Veenuse sümboliseeriv harmoonijavajadus ajendab inimest tasakaalustama vastandeid, leevendama karmust ja mahendama teravaid olukordi. Veenus annab võime eristada ilusat inetust, külgetõmmet äratõukamisest, sümpaatiat antipaatiast. Astroloogias peetakse Veenust ilu, armastuse, lõbu, seltskondliku läbikäimise ning sidemete loomise planeediks.

See planeet on ka kaunite kunstide – tantsu, muusika, maalikunsti, luule ja lüürika – esindaja. Veenuse valitsemise alla kuuluvad kõik lõbustusasutused (teatrid, kinod, kabareed) ja igasugune luksus, s.h. ehted, parfürmeeria, kosmeetika, moeartiklid, riietus, mänguasjad. Lühidalt: talle allub kõik, mis on ilus, kaunis ja harmooniline.

Naise kaardis näitab Veenus tema seksuaalset olemust, naiselikku veetlust – seda, millega ta veetleb ja võlub teisi inimesi (eelkõige mees-inimesi). Mehe kaardis näitab Veenus ideaalnaist – seda, missugusesse naisesse mees armub.

Veenuse märk horoskoobis annab olulist teavet selle kohta, kuidas horoskoobis omanik väljendab oma tundeid isiklikes suhetes, eriti armuasjus ja abielus. Mingil määral iseloomustab see ka suhtumist rahasse ja esteetilistesse väärtustesse.

Veenuse majapositsioon sünnikaardis annab teavet eluvaldkondadest, kus avalduvad kõige tugevamini kunstivõimed, seltskondlikkus ja romantiline loomus. Samuti viitab sellele, mis tüüpi ja missuguste eluvaldkondadega seotud inimestega luuakse eelisjärjekorras seltskondlikke, sõprus- ja armusuhteid.

järgneb...

Kommentaare ei ole: