teisipäev, 4. detsember 2012

Talvine pööripäev 2012

Artikli pealkiri võiks olla ka selline - “Päev, millele ei järgne homme”, kuid usun, et tuleb nii homme kui ülehomme ja järgnevadki päevad.Füüsiline maailm ei kao kuhugi. Teine asi on ehk meie teadvusega. Ma küll ei arva nii, et kui kuupäev kukub ja käib üks klõps ning ongi meie teadvus muutunud. See on ikkagi pikk protsess ja algas ta ammu ning kestab veel järgnevatel aastatel edasi, üleminek Kalade asjastust Veevalajasse.

Aasta 2015 on tärmin, mille järel saaks öelda, et muutused on ära olnud. Siis on ära olnud viimane Uraan-Pluuto kvadratuur, mis lõplikult paneb paika taevased jõupositsioonid. Pealgi on meie ajaarvamine ka kahtlane, kas ikka praegu on ikka 2012. aasta või hoopis väikesem või suurem. Seda möönas ka Rooma paavst, et arvestuses võib viga sees olla.

Vanas Hiinas loeti talvist pööripäeva uue aasta alguseks. Nad uskusid, et sel momendil algab yang energia tõus. Sel ajal lõpetasid töö nii valitseja kui tema alamad. Sõjavägi lasti puhkusele. Inimesed käisid külas, kostitasid külalisi hõrgutistega. Tänapäeva Hiinas peetakse seda päeva esivanemate mälestamise päevaks.

Astronoomide arvutuste kohaselt peaks pööripäeva paiku Maast mööduma küllaltki kaugelt asteroid Aphopis, mis Vana-Kreeka mütoloogias on tumeduse jumalal. Ja planeetide paraad! Ei saa aru, kustkohast seda küll välja loetakse. Selle kohta sai detsembri ülevaates kirjutatud ja mõned näited toodud, millal oli tõesti planeetide paraad.

Vaatam siis, mida pööripäeva horoskoop endast näitab ja kujutab. Kasutan horoskoopi, mis tehtud Greenwitchi ajale ja kohale, mil Päike siseneb Kaljukitse märki. Päike siseneb sinna 21 detsembril kell 11.13. Meil siis kell 13.13. Mõned olulisemad seisud. Päike jääb kümnendasse majja ja Kuu esimesse Jäära märki. Omavahel neil peaaspekti pole. Kuul on teine faas. Päike on kvadratuuris Uraaniga ja täpne sekstiilis Neptuuniga. Päike on alla ühekraadise orbiga ühenduses Junoga. Peaks nagu soosima ja aktiveerima igasuguseid suhteid lähitulevikus.Opositsioon Ceresega viitab vastuoludele maailma liidrite ja töölisklassi vahel. Päikese ühendus Pluutoga on nõrk, orb 9 kraadi.

Kõige tugevamad aspektid pööripäeval on Kuu trigoon Merkuuriga, Päikese sekstiil Neptuuniga ja Veenuse opositsioon Jupiteriga. Kuul on ühendus kinnistähe Alpheraziga Jääras. Araablased kutsuvad seda tähte “Hobuse sabaks”. Tähte loetakse sarnaseks Merkuuri ja Jupiteriga. Globa järgi aga Päikese, Marsi ja Uraani mõjutustega täheks.

Alpheraz näitab armastust, rikkust, eneseväärikust, sõltumatust. Ühendus Kuuga lisab rahvale otsustamisvõimet, agressiivse energia ja kõrvalekaldumatuse eesmärkide saavutamisel. Selle järgi edaspidi rahvas üha enam hakkab oma õigusi ja tahtmisi valitsevatele jõududele peale suruma. Leevendab ja soosib seda aga Merkuuri trigoon Kuule.

Põhjasõlmel on ühendus tähe Agenaga. Skorpionis. See täht kannab eneses tugevaid Veenuse mõjutusi ja mõningaid ühendatud kombinatsioone Jupiteriga. Agena asub lõunalaiuskraadidel ja seepärast pole teda põhjapoolkeral näha. Agena on seotud peenutsemisega, üldise austuse ja auga. Kuna Põhjasõlm kannab endas Jupiteri omadusi, siis sõlme ühendus annab edu aladel, kus vajatakse haridust või kõrget professionaalsust. Tuleb vältida sekkumist ebaseaduslikesse asjadesse.

Chironil on ühendus Denebiga (Luige saba) Kalades. Täht on põhjataevas üks heledamaid. Omab Merkuuri ja Veenuse kombinatsioone. Täht on soodus loominguliste aladega tegelejale, samuti õppuritele.See ühendus siis soodustab kõigile vaatamata edaspidi looma, õppima ja arenema.

Saturni ja Pluuto vahel täpne sekstiil ja planeetide paar on saatuse sõrme kujundi aluseks. Tipus aga asub täpselt Jupiter koos Musta Kuuga! Jupiter on taevane kuningas, võimu ja jõu sümbol. Tema siis määrab ära meie maise elu uued rütmid ja muutused. Mis selles head või halba on, et selline kujund meile taevalaotuses vastu vaatab.Pole halba ilma heata ja vastupidi. Aga siiski? Saturn on Skorpioni 9-s kraadis, mis kannab nime “Must Kukk”. Saturn peaks linnu tiivarapsimist siis tõkestama ja ei lase liialt kukel kireda. Saturn on autoritaarsus ja Pluuto massid, muutused ja ka võim. Arvestama peab ka seda, et planeedid on omavahel reptseptsioonis, Saturn Pluuto märgis ja Pluuto omakorda Saturni märgis.

Avesta järgi on Skorpioni 9-s kraad Päikese valitseda, sisuks on: naiivsus, mis viib täisrumaluseni. Kurbus ja raske elu. Sabiani järgi: hambaarst ravib hambaid, mis on ära rikutud kaasaja elustiili poolt. Kraad kirjeldab negatiivsete sotsiaalsete ja egoistlike püüdluste ületamist

Kaljukitse 9-s kraad Sabiani järgi: ingel harfiga liigub taevasfääril. Sisuks on täieliku iseseisvuse harmooniline lõpetamine. Avesta 9-s kraadi (valitseb Saturn) sisuks on katastroof, apaatia, allalangemise oht. Ja Jupiter kujundi tipus olles samuti 9-s Kaksikute kraadis annab Avesta järgi: valitseb Saturn ja on kuninglik kraad! Sisuks on vaimne aktiivsus, läbinägelikus, kontaktilembus, sõprus. Negatiiv on vaenlased, ettenägematud katastroofid.

Pange nüüd kõigi kolme 9-date kraadide olemus kokku ja me saame.......

Saturni ja Päikese vahel on septiil, aspekt “sunnib” meid olema puhtsüdamlik ja annab lootust ja kaitset edasiseks. Selles märgis (Sco) on Saturn 6. okt. 2012.a. kuni 23. dets. 2014.
Saturni liikumine Skorpionis tagab või suunab globaalse teadvuse muutuse vajadust. Kire ja seksi märgis olles ta rohkem eraldab seksuaalsuse armastusest. Teisalt mõjutab tsölibaadis olemist.

Eelmine Saturni viibimine Skorpionis oli 1924-1927, 1953-1956 ja 1982-1985. Neil aastatel näiteks Venemaal lahkusid siitilmast: Lenin, Stalin, G. Lvov, Frunze, Breznev, Andropov, Tsernenko.Liidrite lahkumisele järgnesid suured segadused riigi elus ja päädis see uue ja noorema liidri esiletulekuga.
Lahkusid siitilmast ka teiste maade juhid ja liidrid – Jaapani peaminister Kato Takaaki, viimane Ottomani impeeriumi sultan Mehmed VI, Rootsi poliitik H. Hammarskjöld, meie omaaegne president K. Päts. Veel mitmed endised poliitikud ja peaministrid. Vahe aga on selles, et Venemaa liidrid lahkusid ametipostil olles.

Kuid nüüd ei ole oodata karme sündmusi, sest võimsate põlvkondlike planeetide, nagu Saturn, retro Jupiter ja Pluuto moodustavad omavahel kujundi saatuse sõrm, mis annab inimkonnale võimaluse oma kogutud positiivsete kogemustele toetudes endised vead ja möödalaskmised ära parandada. Jupiter on talvel ajavahemikus 21-29 dets. samades kraadides, kui ta oli 20-24 juunil Kaksikutes. Siis formeeriti need alused, mis nüüd talvel oleks võimalik ellu viima hakata.

järgneb.....

-----------------------------------------------

Kommentaare ei ole: