neljapäev, 15. september 2011

Briti kuninglikud pulmad - 4

PULMAD.

Kuninglikud pulmad pole nii tähtsad kui kroonimispidustused, kuid arvestades Inglismaa monarhia tähtsust ja soovi võimaliku tulevase kuningana näha Williamit, on see siiski ajalooliselt oluline sündmus.

Prints Williami ja Kate pulmad toimuvad 29. aprillil 2011.a. Tseremoonia algab kell 11:00. Westminsteri kirikus. Esimesed kuninglikud pulmad peeti selles kuulsas kirikus juba 11. novembril 1100. aastal, kui kuningas Henry I abiellus Šotimaa printsessi Matildaga. 26. aprillil 1923. aastal laulatati sealsamas ka Elisabethi vanemad kuningas Georg VI ja kuninganna Elizabeth (toonane Yorki hertsogipaar).

Seal kirikus on tundmatu sõduri haud, mida Elisabethi ja Philipi laulatuse puhul ainsana spetsiaalse vaibaga kinni ei kaetud. Päev pärast laulatust järgis Elisabeth oma ema algatatud traditsiooni ja saatis pruudikimbu Westminsterisse, et see tundmatu sõduri hauale pandaks. Eks saame kuulda, kas nüüdne noorpaar seda samuti teeb, aga arvata võib, et traditsioon jätkub.

Philipist veel niisugune detail, et ehkki ta oli kuninganna abikaasa, ei kroonitud ega võitud teda 1953. aasta kroonimistseremoonial. Ta oli esimene alam, kes vastsele Tema Majesteedile austust ja truudust avaldas.

Päev ise on suhteliselt pöörane – Marsil on täpne konjunktsioon Jupiteriga X majas Jääras. Ühenduse lähedale jääb ka Merkuur. Meedia kajastab pulmi üliaktiivselt ja suurejooneliselt.T kvadraadi aluse moodustavad Veenuse ja Saturni opositsioon ning tipuks on Pluuto.

Uraani kvadratuur Pluutoga ja Kuu Kalades viitab, et tunded ja emotsioonid hoitakse vaka all. Päikese trigoon Pluutoga maamärkides viitab pulmade praktilisele küljele. Neptuun Kalade null kraadis ja VIII majas on vihje muinasjutulisele üritusele, milleks kulutatakse mõõdutundetult palju raha. Vahemärkusena veel, et samal päeval algavad Slovakkias ka jäähoki MM võistlused.

Pulmade tõusumärgiks on Lõvi ja valitseja ise asub X majas tehes trigooni Pluutole. MC valitseja Marss on täpses ühenduses Jupiteriga (valitseb Williami kaarti). Williami jaoks on hetke tõusumärk endeks, et Kate on temale see õige naine (AC konj. Prints Williami asteroid Kate’iga Lõvis). Kate’i kaardi valitseja Veenus on opositsioonis Saturniga ja MC valitseja Kuu on 25 Kalades (7 kraadine orb Uraaniga). Kuu on tühikäigul, mis ei ole kõige parem näitaja. Pulmade Kuu jääb Kate VI majja, mis lisab Kate’ile rea sundivaid kohustusi, loob pingeid ja ärevust. Kooselus on näha ka meeldivaid võimalusi – Veenus teeb trigooni Paradisele. Jah sõna öeldakse kõigis pulmades, selline asteroid nagu Yes teeb trigooni Saturnile.

Ainult kolm planeeti jäävad väljapoole Jäär-Kalad märke, Päike, Saturn ja Pluuto.

Ära peab märkima selle, et paariminek on Londonile ülioluline sündmus ja päeva suursündmus, mis jätab varju kõik muud sündmused. See on näha Juno täpsest ühendusest Londoniga tseremoonia alguse III majas. Williamson kui Williams on omavahel üsna täpselt trigoonis.

Pulmapäeva lisategurid. Ixion on paariminekus üsna oluline tegur. Seda näitavad mitmed tuntud isikute kaardid, kus Ixioni positsioon ja aspektid mängivad olulist rolli tulevases abielus.

Ixion on konj. Pholuse ja Hylonomega Amburis (jäävad pulmakaardis V majja). Williami jaoks tema XII majja ja Kate jaoks III majja tema asteroid Williams`i peale. Arvan, et abielu Williamiga on Kate’ile üks osa karmalisest lahendusest.

Teine oluline väikeplaneetide ühendus on Damoclese konjuktsioon Nessusega Veevalajas, mis jääb pulmapäeva VIII majja – Williami jaoks II majja tema Vesta lähedale ning Kate jaoks V majja, tehes kvinkunksi Kuule ja Põhjasõlmele ning trigooni Saturnile.

Marsi-Jupiter täpne ühendus on veel konjuktsioonid kääbusplaneedi Erisega. Varuna teeb täpse kavadratuuri Marss-Jupiter ühendusele, tema roll on sündmus maailmale jäädvustada, teha tuntuks ja kõmuliseks. Logos kui sõnumitooja on opositsioonis Kuuga. Tema roll on anda maailmale teada uuest võimalikust kuninga kaasast. Logos esindab teadlikkust, paariminek on realistlik ja Briti riigile vajalik samm.

Päeva Karma on ühenduses Uraaniga Kalade/Jäär piiril ja trigoonis AC-ga. Täpne on tulevase äia nimelise asteroidi Charloi konjuktsioon Kuuga. Teine prints Charlesi taevane nimekaim Charlier on ühenduses Williamsoniga Sõnnis ja trigoonis Williamsiga. Williams ise on konjuktsioonis Põhjasõlme ja Queensiga Kaljukitses. Asteroid Elisabetha on ühenduses Pulmapäeva AC-ga. Asteroidid Kate ja Katharina on omavahel ühenduses Kalades.

Kokkuvõttes saab lisainfona kasutatud asteroidide suursündmuses osalemise kohta öelda, et taevas ise lõi olukorra, mis vajab maapealset lahendust.

Millised võiksid olla ended, kas abielust saab asja? Kate’il transiitse Pluuto sekstiil Jupiterile peaks andma eeldused, et abielu tuleb hea. Samuti peaks seda toonitama Williami progressiivse Veenuse ühendus nataali Päikesega. Selle viimase väite üheks mõttevälgatuseks on võimalus, et naine hakkab pereelus rohkem tooni andma, et võim kodus jääb naisele. Williami transiitse Uraan trigoon progressiivse MC-ga peaks andma positiivseid väljundeid.

Pulmapäeva pingeid arvestades oleks ehk olnud mõistlikum, kui need saaks edasi lükata. Aga võib olla oli see sunnitud käik. Kuninganna olevat öelnud, et sooviks rutem näha lapse-lapse-lapsi, mis pole ka mingi ime sest kuninganna on juba 84 ja tema abikaasa 89 aastane.

Ühiselu saab kohe algusest peale pandud proovile, kui transiitne Uraan ületab 7 aasta jooksul kõik need pulmapäeval Jääras asuvad planeedid(Must Kuu, Veenus, Merkuur, Marss ja Jupiter). Lisaks hakkab transiitne Pluuto tegema pikemas perspektiivis neile planeetidele kvadratuure. Tõsiseks noortevahelise sideme proovikiviks saavb olema ka transiitse Saturni opositsioon pulmapäeva Päikesele (dets. 2012).


järgneb...

Kommentaare ei ole: