kolmapäev, 8. juuni 2011

Neptuun Kalades 4

Mereõnnetustes on Neptuun oma printsiibi järgi samuti osaline aga see on liiga mahukas materjal, et seda siin ära tuua. Selleks tuleb eraldi artikkel kokku kirjutada, et näitata Neptuuni kui merevalitseja otsest seost nendes. Sellest on vähe, et näiteks Neptuunil kvadratuur Päikesega, ütelda Neptuuni kohta, et tema oli peamine laeva uppumises osaline. Titanicu hukus selline seis oli. Neptuuni ja Päikese vahel on kvadratuur kaks korda aastas ja ega siis igakord pea just mõni mereõnnetus olema.

Üleujutusi ma seni maininud pole. Neid suuri ja paljude ohvritega lõppenud on aegade jooksul olnud üsna palju. Üks näide selline. Kollane (Huanghe) jõgi Hiinas on maailma ohtlikum vooluveekogu. 1931.a. juulist novembrini nõudis üleujutus 140 tuhande inimelu, üle 3 miljoni inimese sureb järgnenud haiguste ja näljahäda kätte. Neptuun liikus Neitsi esimeses dekaadis, Uraan tegi ühenduse Sednaga Jääras ja oli kavdratuuris Pluutoga. Paistab, et Neptuun Neitsis olles toob pea alati kaasa näljahäda. Nii on see ajaloos mitmel korral olnud. Sümboliserib Neitis ju viljaaita, tema sümbol on Neitis viljavihuga.

Näljahädaga on seotud Neptuun ka Hiinas 1958-61 aastatel olnud katastroof. Selle põhjuseks oli peaaegu täielikult inimese vahelesegamine põllumajanduslikesse protsessidesse. Mao Zedongi põllumajanduse reformide tagajärg. Tulemuseks hiiglaslik viljaikaldus ja sellest tulenev näljahäda. Hinnangute kohaselt hukkus 1958-61 40 milj. inimest. Neptuun siis liikus Skorpioni esimeses dekaadis ja Uraan Lõvis. Pluuto oli sisenenud Neitsi märki. Ükskõik, mis kauge planeet seda märki külastab, järgneb sellele ulatuslik põud või nälg!

India ookeani tsunaami, mille põhjustas suurima hävitusjõuga 9 palline maavärin ookeani põhjas detsembris 2004. Maavärin allub Pluutole, kaasa mängib Uraan ja tsunaami siis oleks Neptuun. Ta liigub Veevalaja keskmistes kraadides (13.39) ja Sednaga (18 Sõnn) täpset aspekti pole. Saturn pagenduses Vähis. Kaardi üldpilt ei ole otseselt mittemidagi ütlev.

Veel mõningaid Neptuuni seoseid, mis võib olla ei oma mingit tähtsust, kuid toon need siiski ära. Neptuuni avastamise kaart ja tema positsioon on ikkagi nagu planeedi sünnikaart ja seosed temaga võivad siiski mingit tähendust omada, mine sa tea!

Venemaa asutati Rjuriku poolt 862. aastal. Siis oli Neptuun üsna oma avastamise kraadi lähedal (23 Veevalajas). Kui algas Romanovite dünastia, oli Neptuun 25 Neitsis, tehes oma avastuse kraadile täpse kvinkunksi ja ta oli seal koos Jupiteriga.

Päikesevarjutusest 1652. aasta 8. aprillil võttis osa ka Neptuun, tal oli täpne trigoon. Sel ajal asutati Kapimaal Hollandi Ida -India kompanii. Nädal varem hävitas tulekahju Soome linna Oulu. Neptuun ise oli ühenduses Uraaniga Amburis. 1654.a. aeti Brasiiliast kõik juudid minema. Nad asutasid tänapäeva New Yorgi linnas territooriumil oma esimese asunduse. Asundus loodi 12. augustil 1654.a. päikesevarjutuse ajendil ja Neptuun tegi ka siis trigooni varjutusele.

USA nataalis (aeg 14.00) on Kuu 25.16 Veevalajas, täpselt Neptuuni avastamise kraadi peal. See seos on rohkem väärt, kui lihtsalt kokkusattumus. Aga enamus astrolooge kasutab nataali, mille kellaaeg on 17.10 ja siis on Kuu 27.10. Los Angelese asutamisel oli 25-s kraadis Pallas, väga lähedale jääb asteroid Hel. Eks see linn ole omamoodi põrgu küll, oma metsiku tempo ja rahvaste erinevusega.

Orkaanist räsitud New Orleansi asutamise kaardis on 25 Veevalajas Ixion. Lähedale jääb linna Päike. Haiiti riigi nataalis on Neptuun 25 Skorpionis, tehes täpse kvadratuuri oma avastuse kraadile Veevalajas. Ukraina iseseisvuskaardis jääb Kuu Neptuuni avastamise kraadi lähedale. Selliseid nüansse on veel mitmeid aga ju nad ei oma tähendust.

Lõuna-Korea nataalis on Saturn 25 Lõvis, täpne opositsioon avastuse kraadile. Austraalia nataalis teeb Jupiter täpse sekstiili avastuse kraadile. Nataalis teeb Jupiter Neptuunile opositsiooni. Saksa Liitvabariigi nataalis teeb Damocles täpse opositsiooni avastuse kraadile (sümboliseerib kunagi kahe riigi lõhenemist varasematel aegadel ja nüüd Damoclese abiga riik ühendati uuesti).

Palju kõneainet pakkuv kuupäev 21. detsember 2012 on Neptuuni jaoks viibimine Kalade null kraadis (0.49). Ja teeb ta pööripäeva kaardis sekstiili Päikesega. Mingist ülemaailmsest uputusest siin küll rääkida ei saa.

Neptuuni haldusalades on aina enam hakatud rajama merealuseid tunneleid, tamme, saari ja mandreid ühendavaid sildu. Töötavad naftapuurtornid, rajatud on tuulegeneraatorid. Kuidas Neptuun on kõige sellepeale vaadanud, millised aspektid on ühe või teise rajatise valmimisel olnud? Vaatame mõningaid rajatiste avamise taevaseid seise.

Brooklyn Bridges New Yorgis avati 24. mail 1883. aastal. Neptuun konjunktsioonis Americaga Sõnnis. Neptuunil täpne trigoon Uraaniga ja Veenus-Marss ühendus ühenduses Bridgesiga.

Panama kanal avati 15. august 1914.a. Neptuun sekstiilis Marsiga ja kvadratuur Musta Kuuga. On veel kavadratuur Americaga.

Sydney Harbour Bridge, avati 19. märtsil 1932.a. Neptuun trigoonis Austraaliaga ja suure orbiga (5) ka Veenus-Bridges ühendusega Sõnnis.

San Francisco Kuldvärava sild, avati 27.mail 1937.a. Neptuun trigoonis Merkuur-Uraan ühendusega Sõnnis.

Assuani tamm Egiptuses valmis 21. juulil 1970.a. Neptuun trigoonis Päike-Marss ühendusega Vähis.

La Manche Kanali tunnel avati ametlikult 6. mail 1994. aastal. Isiklikult olid kohal Inglismaa kuninganna ja Prantsusmaa tolleaegne president F. Mitterand. Neptuun ühenduses Uraaniga ja trigoonis Merkuuriga, andis hea tõuke mandri Euroopa ja saareriigi kaubavahetuse kiiremaks arenguks ja üldise kommunikatsiooni arengus.

Öresundi sild Taani ja Rootsi vahel avati 2. juulil 2000.a. Neptuun planeetidega aspekte ei teinud, kuid oli seotud läbi trigoonide Ceresega ja silda sümboliseeriva Bridges`ga.
Kuid mitte igas vetepääle ehitatud rajatise valmimisel või avamisel ei tee Neptuun aspekte. Tema pole nendes alati see esimene viiul. Igasugune suurrajatis on tehniline looming, kunst ja uute ideede väljundi tulemus. Sageli on nende rajatiste kaartides olulisel kohal loomingulised kauged asteroidid mängus, nagu Quaoar, Logos, Varuna jt.

Ja mitte iga sild ei kesta pikka aega. Neptuun ei pruugi peaosas olla, kuid teatud põhjuse ta siiski tekitab. Üks ere näide on 1. juulil 1940.a avatud Tacoma-Narrowsi sild, mis kohe avamisel ristiti “galopeerivaks Gerdiks”. Neptuunil siis ühendus Ceresega ja trigoon Uraaniga ning sekstiil Chironiga. Igati head aspektid. Neptuunil Bridgesiga aspekti ei olnud. Ja ometi sild purunes sama aasta 7. novembril. Põhjuseks tugevast tuulest (64 km/h) tekkinud püstsuunalised võnkumised, mis purustasid silla.Seekord on Neptuunil Bridgesiga sekstiil ja Merkuuril trigoon Bridgesiga. Silla purustasid teised jõud, sel päeval oli Jupiteri ja Saturnil täpne ühendus Sõnnis. Pluutol täpne kvinkunks Americaga. Transiitne Storm oli ületanud silla avamise Bridgesi positsiooni.

Kalade märk sisaldab endas tohutul hulgal tunnetuslikku alget, kosmilist armastust ja saladusi. See on seotud sellega, et Neptuuni täisring on pikk, ca 165. aastat. Kalade märgi inimesed pole rahul oma tehtuga ja saavutuste tulemustega. Kuid neis on tohutu loominguline potensiaal, mida jätkub paljude alade realiseerimiseks. Kuid paljud Kalade märgi inimesed sageli surevad kurbusega, nad arvavad, et pole jõudnud kogu oma võimekust suutnud ellu viia. Seda väidet kinnitavad näiteks Dostojevski ja Bachi elulood. Bach, päikesemärgilt küll Jäär aga Kalades palju isiklikke planeete (Kuu, Merkuur, Veenus ja Neptuun). Parimad oma heliteosed kirjutas ta elu lõpuaastatel. Sellised on mitmed Kalade mõjudega andekad isiksused, kes alluvad Neptuuni mõjutustele.

Kõrgemal tasandil on Neptuun Ürgse Alateadvuse Ookeani valitsja, koht, kust ammutatakse inspiratsiooni. Paar aastat tagasi kirjutasin, kuidas heliloojad on seotud selle ürgookeaniga, tema otseste printsiipide väikeplaneetidega. Sellised asteroidid nagu Oceana, Poseidon, Njord, Nereus, Galene, Nymphe, Storm jt. on olnud neile üheks suureks ideede allikaks. Näiteks oli Brahmsi Päike-Veenus konjunktsioonis Nymphe ja Njordiga, Salieri Päike-Merkuur-Marss konjunktsioonis Undina-Tsunemiga. Rodgersi Päike-Merkuur-Neptuun konjuntsioonis Oceana ja Tsunemiga. Arhiivinäiteid on sadu.

Muinasjutud, fantaasia, ulme – need on Neptuuni haldusalad. Vaatame mõnede kirjanike kaarte, kes oma loomingus on kajastanud teistsugust maailma ja Neptuunilt läbi aspektide kirjandust soosivate planeetide inspiratsiooni saanud. H.C. Anderson, Taani muinasjuttude kirjanik, tema Neptuun on Skorpioni lõpus XI majas ja trigoonis Veenusega (Neptuun on Veenuse kõrgem oktaav). Veenus valitseb tal V maja (lapsed) ja neile ta oma lugusid ka kirjutas.Trigoon ka Marsiga Lõvi alguses. Päikese-Merkuuriga seskvadratuur.

Herman Melville on Moby Dick autor, puht mereteemaline raamat vaalapüügist. Tema Neptuun on Amburis trigoonis Merkuuriga, kvadratuur Saturn-Pluuto ühendusega. Fantaasiarikkaid menuraamatuid kirjutas J. Verne. Tema Neptuun on Kaljukitses opositsioonis Saturniga ja sekstiilid Veenusele ning Jupiterile. Lewis Caroll Neptuun on II majas Kaljukitse lõpus, poolsekstiil Marsiga. Planeet on sisuliselt vaba piirangutsest ja seostest.

R.L. Stevensoni Neptuun on ühenduses Kuuga ja trigoonis Merkuuriga. Mereraamatute kirjutaja J. Conradi Neptuun on Kalades ja trigoonis Veenusega ja kvadratuuris Merkuuriga.S. Lagerlöfi Neptuun IX majas Kalades, kvadratuurJupiteriga ja trigoon Päikesega.J. Londoni Neptuun Sõnnis kvadratuuris Merkuuriga.

A. Grin, tema Neptuun Sõnnis kvadratuuris Merkuuriga, trigoonis Veenusega. J. Tolkieni Neptuun IX majas Kaksikutes trigoonis Veenusega. A. Lindgreni Neptuun Vähis opositsioonis Uraaniga ja trigoonis Päikesega. I.Asimovi Neptuun IV majas Lõvis kvinkunksis Päikesega. C.Castaneda Neptuun sekstiilis Veenusega. S. Kingi Neptuun IC-l Kaaludes ühenduses Merkuuriga. J. K. Rowling, Neptuun I majas Skorpionis sekstiilis Kuuga, trigoonis Saturniga.

järgneb...

Kommentaare ei ole: