teisipäev, 23. november 2010

Ajastu ja kolm kunstniku - 2 osa

Eelmises osas jäid ära märkimata üpris huvitavad seosed Santi horoskoobi ja AIV kaardi vahel. Nimelt on kunstniku auks nimetatud asteroid Raffaellosanti AIV kaardis 20.13 Amburis ja ühenduses Päikesega. Ja Santi Päike teeb sinna trigooni ning nataali Uraan on temanimelise asteroidi peal. AS kaardis asub asteroid Raffaellosanti 24 Amburis ja sinna teeb Santi nataali Päike veelgi täpsema trigooni, kui ajastu omas.

Michelangelo Buonarroti oli väljapaistev geenius ja imelaps, kes avaldas mõju kogu Euroopa kunstile kuni Picasso esile kerkimiseni, kes muutis põhjalikult stiili ja reegleid. Ta oli eelkõige skulptor ning alles seejärel maalikunstnik ja arhitekt. Oma olemuselt oli ta töönarkomaan, melanhoolik, temperamentse loomuga ja üksildane inimene, aga ka vaidlushimuline ja sõjakas (Päikese konj. Marsiga), mistõttu talle oli teistega suhtlemine raske (Merkuuril oposit. Musta Kuuga). Ta saavutas oma loomingu tunnustamisel sellise kõrguse, millest vaid vähesed julgesid unistada. Kunstnik paljude Euroopa monarhide üheks suurimaks lemmikuks ning kunstiküsimustes tunnustatud autoriteediks. Võib öelda isegi, et tema lõi kogu renessansi ajastu kunstistiili ja võttis omale julgelt õiguse otsustada teiste kunstnike oskuste ja tööde kvaliteedi üle.

Michelangelo horoskoobi AC on Amburis ja valitseja Jupiter II majas Veevalajas. Võimalik, et tema kütkestavus ja samaaegselt omaduste väljenduse keerukus nõudis kunstnikult erilist sisemist vabadust ning selle ühtesobitamist oma suure töökuse ja loomingulise eneseväljendusega. Seda on näha ka Päikese opositsioonist Pluutoga. Tugev Uraan Skorpionis (eksalteeritud) teeb trigooni Marsile ja Saturnile – moodustub suur veemärkide trigoon. Siit tema melanhoolsus ja tundlikkus. Uraan on horoskoobi valitseja Jupiteriga karmalises aspektis binoviilis (õppimise, pühendumise ja täiuslikkuse saavutamise aspekt). Sama aspekti teeb Veenus Jupiterile, kusjuures Veenus valitseb V maja. Need seisud viitavad vajadusele olla sisemiselt vaba oma arengus ning püüdu sotsiaalsele tunnustusele ja rikkusele. See kõik aga pidi saavutatav olema loomepotensiaali realiseerimise teel.

Tähelepanu tuleks pöörata ka Päike-Marss ühenduse opositsioonile Pluutoga IX majas Neitsis. Pluuto aga on poolnoviilis Musta Kuuga Lõvi/Neitsi piiril. Must Kuu teeb täpse opositsiooni Merkuurile, viimane on omakorda poolnoviilis Marsiga. Kokku moodustub kahest opositsioonist ja kahest poolnoviilist konfiguratsioon. Seejuures on Põhjasõlmel poolkvadratuur ja Lõunasõlmel vastavalt seskvadratuur. Tulemusena osutub Must Kuu olema kujundite tipus ja peab tasakaalustama ja maandama need pinged, mis on omased sõlmede teljele.

Jupiter-Saturni 1444. aasta ühenduse mõju kunstnikule. Ühenduse kraad (7 Vähis) jääb VII majja. See eeldab paljude kontaktide olemasolu ja ka avalike vaenlastega suhtlemist. Kunstniku Päike-Marss teeb AS kaardis trigooni Päike-Selena-Pluutole. Loomingu maja (V Sõnnis) valitseja kunstnikul on Veenus, mis teeb AS kaardis kvadratuuri Päike-Selena-Pluutole. Need võimsad aspektid andsid loometööks jõu ja energia. Kunstniku Kuu teeb kvinkunksi Marsile, opositsiooni Veenusele ja trigooni Jupiter-Saturn ühendusele.AS kaardis on asteroid Michelangelo täpses konjunktsioonis Quaoariga Amburis. Ja sinna teeb nataali Saturn kvinkunksi ja Marss kvadratuuri.

Nataali seosed AIV kaardiga. Ühenduse kraad jääb XI majja, mis kingib geniaalsuse, annab sõpru ja tuntust. Nataali Päike teeb trigooni sellele ühendusele. Nataali Kuu teeb kvinkunksi Põhjasõlmele ning Nataali Merkuur teeb kvadratuuri Uraan-Neptuun ühendusele. Nataali Veenus teeb poolsekstiili Jupiterile. Nataali Marss on opositsioonis Saturniga. Nataali Jupiter (ühtlasi horoskoobi valitseja) teeb konjunktsiooni Must Kuu-Quaoar ühendusele. Viimane on aga tihedalt seotud igasuguse loominguga. Must Kuu omalt poolt teeb selle eriliseks ja omanäoliseks. Nataali Uraan asub täpselt Veenusel. Nataali V majja Jääb AIV Jupiter, seega ideed ja religioosne kunst pärinevad sellest allikast. Asteroid Michelangelo on AIV kaardis täpses konjunktsioonis Põhjasõlmega Lõvi alguses. Sinna teeb nataali Jupiter opositsiooni ja Kuu kvinkunksi.

Nii saab leida need seosed ja sidemed, mis andsid kunstnikule andekuse, tuntuse, sidemed, väljendusvormi, tegemisrõõmu ja inspiratsiooni. Nataali kõige tähtsamad – Päike-Kuu on seotud nii AS kui AIV kaardi planeetidega, mis tõotavad tuntust, edu ja kasu – Veenuse, Jupiteri ja Pluutoga. Aeg ise otsis ja valis välja oma lemmikud seda astroloogilise seoste sarnasuste kaudu. Mõlemad kunstnikud käisid mööda teed, mille varem oli läbinud kuulus ja mitmekülgne Leonardo da Vinci. Omavahel ristusid Santi ja Michelangelo teed Sixtuse kabeli maalide tegemisel.
järgneb...

Kommentaare ei ole: