teisipäev, 10. november 2009

IC ja vanemad


Blogis on pooleli jäänud suguvõsaga seotud teema. Enne kui peateemaga edasi minna (suguvõsade seitse põlvkonda), tooks ära mõned näited IC-MC teljed ja vanemad. Viimane kirjutis sellest ilmus 2009 aasta mais. Et alljärgnevatest mõnedest näidetest siis paremini aru saada, tuleks uuesti üle lugeda IC-MC sodiaagiringi artikkel (Taimi koostatud), link siin

Näited hästi haakuvad aga ka erinevad Taimi poolt kirjeldatutega. Eks see nii pea olemagi, me kõik oleme erinevad ja ühe reeglistiku või iseloomustuse alla ei saa mahtuda. Neid kaarte olen rohkem uurinud ja analüüsinud.

Esimene näitegrupp
Noor naine, kahe lapse ema. IC on Neitsis ja konjunktsioonis Põhjasõlmega. Tema jutu järgi oligi korra ja õpetamise küsimustes nii, nagu IC Neitsi kirjelduses kirjutatud. Korda ja head käitumist nõudis rohkem isa. Vanemad ei olnud aga ei õpetajad ega meditsiini ala töötajad ja nad olid väga erinevad nii oma maailmavaate kui kasvatusküsimustes. Koduse õpetamisega ja koolitükkide abistamisel aga tegeles siiski rohkem ema. Õpetajaks aga õppis ta ise, kuigi töökohaks sai hoopiski parfümeeria firma. See haakub aga hästi MC märgiga ja tema Päikese ja Neptuuni ühendusega. MC Kalades viitab veel tema isa tööle meremehena, hiljem looduslähedasele alale ning teatud eluperioodil isa alkoholi lembusele. Jupiter Lõvis viitab võimukale emale, kes on ka tulemärgi esindaja.

Kui nüüd vaadata tema laste kaartide järgi, siis esimesel lapsel on IC-MC telg Kaljukits-Vähk, (isal Päike Kaljukitses ja emal AC Vähis). Toodud kirjeldus osaliselt vastab, erinevus on selles, et põlvkonniti koos elamist ei ole, ema ei ole ühiskonnas aktiivne tegelane, pööratud rolli ka ei ole. Isa osaleb kodus tihti söögitegemises.

Teisel lapsel on IC Skorpionis. Kas nüüd mingi põlvkondlik saladus on või ei ole, seda ei tea. Tean aga seda, et isa töö on skorpionlik, töö sideministeeriumi süsteemis. Peamine kasvataja on ema, see vastab IC kirjeldusele selles märgis. Autoriteetsed peaks lapsele olema mõlemad vanemad, vähemasti nii ma arvan. Lapse Veenus on harmooniline, kuidas ta aga reageerib. Sellele on vara vastust anda kuna laps on veel üsna noor.

Nende laste isal on telg IC Jääras- MC Kaaludes.( mehe isa on Jäär, ema Ambur). Ja perekond on tõesti aktiivne, hästi liikuv. Pärit paljulapselisest perest ja lastega tegelemiseks jäi mõlematel vanematel aega väheks, eriti isal. Seda näitab pingestatud Veenus, isal ei olnud pea kunagi aega tegeleda lastega seoses liikuva tööga.

Teine näidete grupp
Mees üle kolmekümnene, kahe lapse isa. IC Veevalajas, siin langeb ära vanemate sage kolimine, laps pole abieluväline ja ta ei erinenud teistest pereliikmetest. Veevalajalik on aga Päikese konjunktsioon Uraaniga, mis viitab isa teatud olemusele ja huvidele. Saturn Lõvis viitab ema tulemärgile, planeedil nii dish- kui harmoonilised aspektid, tugevaim neis opositsioon Kuuga. Läbisaamine emaga vahelduv, lapsepõlves ehk rohkem trotsiv ja vastuhakkavam kui täiseas. Päike esimeses majas annab päris suure annuse egoismi, kas nüüd isa oli (on) autoriteet või mitte, seda ma öelda ei oska.

Mehe esimesel lapsel on IC Neitsis ja langeb isa Ceresega kokku. Korda ja head käitumist selles kodu eriti taga ei aeta, rohkem on vabameelne kasvatus, kuid mitte liiga vabameelne. Lapse Merkuur konjunktsioonis Uraaniga ja käitumine ettearvamatu ning sageli muutlik ning trotslik. Võrreldes esimese grupi sama Neitsi-Kalad näitega, siis siin nagu rohkem kaldub selle, et vanemate puhul on erinevus kõige tugevamini väljendunud. Lapse Jupiter üsna ligidal IV-le kuid ühenduse jaoks on orb liiga suur. Jupiteri ja Neptuuni vahel on kvinkunks.

Teisel lapsel on IC vastupidi, Kalades. Perekond ei ole religioosne, kummalisest seosest pole aimu, emal tervisega probleeme pole. Isa pole meremees, alkoholiga ka probleeme ei ole. Siin rohkem on nähtavasti seosed esivanematega, vanaema veemärgi esindaja, vana-vanaema samuti. Siit edasi mul andmed puuduvad. Neitsi X maja kohta vara midagi öelda, laps alles. Oluliseks tuleb aga pidada seda, et ema AC on Neitsis.

Lapse emal on IC Amburis konjunktsioonis Põhjasõlmega. Jupiter on pinges, kodune elu oli lapsepõlves sageli ratastel ja seda isa tööga seonduvalt. Õppejõud, kes oli sunnitud sageli N riigis erinevates linnades elama ja töötama. Ühtpidi ulatub esivenemate juur tõesti kaugemale. Vanematel mõlemal hea haridus. Laste ema suhtleb nii tava- kui autoriteetidega võrdsel alusel, seda tingib tema töö.

Mõned üksinäited.
Hea näide, kus vanemate erinevus hästi teada. Noormehel IC Neitsis, vanemad eri rahvusest ja vägagi erineva kultuuritaustaga. Isa meremees, ema kodune. Peamine kasvataja poisile oli ema. Igati Neitsi-Kaalud teljele iseloomulik ka muus. Noormees ise õppis farmatseudiks, elukohta vahetanud mitmel korral ja seda üle maailma, (muutliku märgi omadus arvan).
Keskealine naine, IC Vähis. Kodu peab väga oluliseks, lapsepõlves seda tõelist õieti polnudki. Ema roll oli tähtis ja oluline, ema võim oli ülim, läbisaamine pingestatud (Kuul 80 kraadi Saturniga). Isapoolne kasvatus vabam, pealiskaudsem (isa Veevalaja).Naisel on Kuul konjunktsioon Uraaniga, ema sageli ettearvamatu ütlemise ja käitumisega. Kodusoojust ja tähelepanu jäi lapsepõlves üsna palju vajaka.

Keskealine naine, IC Kaksikutes. Elus palju kolinud, sageli loeb oma elukohaks mitut eluaset. Vanematel palju raamatuid, isa haritud, omas mitmeid patendi tunnistusi, huvitus paljudest asjadest. Tahtis, et tütar omandaks kõrghariduse, ise sellele kõvasti kaasa aidates. Isa reisis palju, nii tööga seoses kui muidu reisides. Naise Merkuuril kvadratuur Kuuga, isaga sai paremini läbi kui emaga.
Näited on võetud Valori arhiivist
MDKDBOFD

Kommentaare ei ole: