kolmapäev, 1. juuli 2009

Taevavõti - 3

Chiron Kaaludes – Tugev seis. Mõistuse ja tunnete tasakaal. Kõige sagedamini kõneldakse Chironist kui Kaalude märgile sobivaimast valitseja-kandidaadist. Kaalude Chiron teab, et vastandid (eriti tasakaalustatud vastandid) moodustavad ühtse terviku ning ei üritagi neid lahutada.
Kaalude Chironiga inimesed on karmid ja nõudlikud enda vastu. Sageli hindavad nad iseennast teiste inimeste (enamuse) taustal. Ometi on sealjuures suurepärased lepitajad, inimestevaheliste suhete klaarijad.
Selline seis horoskoobis annab sageli tohutult suure suhtlusringkonna. Hea diplomaadina saab isik teistega hästi läbi ning leiab igaühe tarvis selle õige lähenemisviisi. Aga õiglus valitsegu alati.
Halvemal juhul teeb Kaalude Chiron otsustusvõimetuks või võtab enesekindluse ära. Võib ka juhtuda, et inimesel puudub kontroll oma sisemaailma üle ning enesedistsipliinist ei saa juttugi olla.
Chironi kingitus: Armastades võid anda suhetele ükskõik millise kuju – see ei pruugi olla küll tingimata kasulik, kuid on alati harmooniline.
Teine allikas lisab: Suhetes teistega leiab isik kergesti kooskõla ja üksteisest arusaamise.
Chiron Kaaludes oli aastatel 1944/45 – 1946 ja 1995 - 1997

Chiron Skorpionis – Tugev seis (teiste allikate järgi aga hoopis vilets seis). Eriline, maagiline ravitseja või müstik. Kuid väga suur oht muutuda kurjaks kentauriks (Nessus) või mustaks maagiks.
Enamasti ei oska inimesed seda suurepärast, kuid raskesti talutavat seisu hingesügavustesse sukeldumiseks kasutada ning neid valdab terav sisemise konflikti tunne. Kes aga tunneb ära sünni- ja surmamüsteeriumi sügavama olemuse, võib kasutada sünnipärast annet mõista teise inimese psühholoogilist olemust. Skorpioni Chiron annab tugeva intuitsiooni. Seegi, et inimest ei rahulda pea-aegu kunagi olemasolev harmoonia, ta otsib alati uut, põhjalikumat; võib olla edasiviivaks jõuks.
Halvimal juhul tegeleb isik iseenda vastuoludega, mis tulevad sellest, et kirg ja moraal kisuvad kumbki isekanti, lõhestades, rebides ning võideldes tema hinges. Selline pidev kemplemine võib viia psüühikahäireteni. Mida enam Skorpioni Chironiga inimene oma hingejõudu raiskab, seda pimedamale teele ta satub, kuni kaotab raja, valguse ja iseenda. Sageli on see seis seotud karmavõlgadega.
Chironi kingitus: Sa mõistad, et miski ei sure lõplikult, vaid üksnes muutub ja hinge ümbersünd ning armastus on avatud südame jaoks alati saadaval.
Chiron Skorpionis oli 1946 – 1948 ja 1997 - 1999

Chiron Amburis – Tugev seis – kentaur kentauril külas. Siin on Chironi õpetlase-küljed tugevad. Kuigi kentaur peaks kentauri hästi mõistma ning pärimuse kohaselt pole Amburi tähtkuju keegi muu kui taevasse tõstetud Chiron ise, on siin oht sattuda kentaurlikesse riugastesse, liialdustesse. Näiteks jookseb selle seisuga inimene lihtsalt iseenda eest ära (siin on ju kaks “mind ennast”) või tõttab oma eesmärgi pole, avastab äkki, et see on mõtetu ning pöörab otsa ringi või istub, totsti, tagajalgadele maha.
Ometi on Amburi Chironiga sündinud inimesed sünnist saati “targad”, küpsed. Mitte et nad oleksid väikesed vanainimesed, vaid nad on sündinud targad, kellel iga küsimuse jaoks alati vastus valmis. Enamasti saadab neid õnn ning Jumala abi. Teadmiseid omandavad lennult.
Chironi kingitus: Sügav tarkus pesitseb sinu südames.
Chiron Amburis oli aastatel 1948 – 1951 ja 1999 - 2001

Chiron Kaljukitses – Selle seisu ajal sündinud inimesel on omapärane suhtumine karjääri, kuulsusesse ja riiklusesse. Iseenesest pole ju seis põrmugi paha, sest Chiron on Taevavõti ja Saturn taevaväravate lukuauk. Jama on selles, et siin ei ole liikumist. Võti on ukse ees, inimene oma plaanides ja eesmärkides kinni. Kannatlikus võib sihile viia. Sageli alustabki Kaljukitse Chironiga inimene tasa ja targu oma plaanide elluviimist ning lõpetab need siis suureliselt, sest otsustavat sammu tehes oskab ta saavutada tasakaalu. Ta on kaine analüütik. Kui vaja, loobub kõigest. Vastulööki andes on jäik ja fantaasiavaene.
Halvemal juhul ei vali ta oma eesmärgile rühkides vahendeid. Ka kui siis üle laipade mäkke tõustud, hakkab kahtlema, kas tal sinna üldse asja oligi. Selle inimese jaoks võib harmoonia leidmine olla raske – ta tahaks, et see oleks juba reeglitekohaselt valmis “ehitatud”.
Chironi kingitus: Tunne ära oma tõeline väärtus ja sa leiad Chironi kingituse – siis aita teistel toimida samamoodi.
Teine allikas lisab: Isik on lakooniline, maneerides ja kõnevormis on ta lihvitud kõnepruugiga. Oskab täpselt määratelda neid suhetesfääre, mis võivad talle olla kasulikud ühises tegevuses.
Chiron Kaljukitses oli aastatel 1951 – 1954 ja 2001 - 2005

Chiron Veevalajas – Omapäraselt omapärane seis. Selle seisuga inimesel on üüratu vabaduseihalus. Et saavutada vabadust on ta valmis käituma kui narr, veiderdades aega ja kohta valimata. Originaalitseja. Tihtipeale elavad need inimesed tulevikus, olevikus ja minevikus üheaegselt. Negatiivse variandi korral võib tema vabadusepüüdlusest kujuneda kaos, igatsorti segaduste keskel. Teda võib vallata ohjeldamatu lobisemiskirg, absurdsete ja mõttetuste väljamõtlemise vajadus. Samuti lõbujanu, liiderlikus, alkoholism.
Veevalaja Chironiga inimesest võib saada ka maailmarändur või hulkur (kas see on positiivne või negatiivne, sõltub sellest, kuidas inimene ise oma eluviisi suhtub; kui ta tunneb end vaba ja õnnelikuna, siis on see kahtlemata Veevalaja Chironi positiivne väljendus). Tema hulgalised sõbrad on samuti kummalised kui ta isegi ja suhtumine sõprusesse samuti.
Chironi kingitus: Sinu kingitus on unikaalsus – teadvusta oma individuaalsus!
Teine allikas lisab: Isik on suhetes sõbralik, kuid vahel liiga ektsentriline. Oskab näha idee ilu ja harmooniat abstraktsestes ja fantastilistes vormides, kaotades vahel reaalsuse kriteeriumid.
Chironi Veevalajas oli aastatel 1954 – 1960 ja 2005 - 2010

Chiron Kalades – Pole eriti tugev seis – mis siin udus ikka ravitseda või tarkust puistata. Sellise seisuga inimene satub sageli uskumatutesse situatsioonidesse, mõtlemata tagajärgedele – tal lihtsalt puudub ajataju ja tavapärase loogika mõistes analüüsivõime. Ta käitub mõistatuslikult, intuitiivselt ning võõrale silmale täiesti arusaamatult. Mõistatuslik udupea.
See-eest annab Kalade Chiron inimesele ülitundlikkuse kõigi kosmiliste vibratsioonide suhtes. Kui ta muidu ei tunneta üleloomulikkust, siis armastust tundes ilmtingimata. Kalade Chironiga inimesed on head meedikud, psühholoogid, inimhingede mõistjad. Nad lihtsalt tunne(ta)vad inimese hinge ja neil ei teki kiusatust (nagu Skorpioni Chiron) minna teise inimese hinge muutma või mõjutama.
Negatiivse variandi korral võib olla tegemist iseseisvusetu, kergemeelne ja tujuka inimesega või lihtsalt pohuistiga.
Chironi kingitus: Ava veelkord süda Loojale ja sa märkad, et Universum polegi midagi muud kui üksnes armastus.
Teine allikas lisab: Ta oskab näha harmooniat seal, kus teised seda ei näe. Oskab olla kaastundlik igaühe vastu, kes seda vajavad
Chiron Kalades oli aastatel 1960 – 1968 ja 2010 - 2018

Retrograadse Chironiga inimene tõmbab endasse ravimise- ja alkeemilist jõudu, huvitub maagiast ning okultismist. Ta töötab korraga tulvikus, olevikus ja minevikus.
Jumalal on kolm palet: Jeesus, Baal, Taara – selline kolmainsus on kättesaadav neile, kelle horoskoobis on retrograadne Chiron. See inimene, kes oskab käivitada retrograadse Chironi jõu, omandab elus suuri tarkuseid.
Chironi majapositsioon näitab, millist teed pidi see tugev sensitiivsus tuleb.

CHIRON MAJADES

Chiron I majas – annab omapärase välimuse ja imago. Inimese varajast väljakujunemist mõjutab tugevalt nii hingeline kui kehaline vigasaamine. Temast võib saada hea ravija või moraali õpetaja. Teda huvitab inimene kui looduse osa.
Chironit selles majas omavad: Che Guevara, Lech Walesa, Oprah Winfrey, Peter O`Toole, Paul Newman, Pierce Brosnan, Willem Dafoe, Ray Bradbury, Bono, Belinda Jo Carlisle, Bill Clinton, Barak Obama

Chiron II majas – annab kummalisi juhtumisi ja vastuolusid rahaasjus. Inimese kehaline areng on aeglane haiguse või vaesuse tõttu. Ka vaimne areng võib seetõttu olla aeganõudvam. Ta pooldab looduslikke ja loomulikke eluviise.

Chironit selles majas omavad: Carl Jung, Ray Bradbury, Eva Braun, printsess Diana, Elisabeth II, Claudia Cardinale, Jonny Cash, ema Teresa, Russel Crowe, Orlando Bloom, Monica Bellucci, Naomi Campell

Chiron III majas – annab iseäralikke lähissuhteid. Inimesel on võimalus terveneda mõtlemise abil. Ta tõstab erudeerituse ja tarkuse oma elus esikohale. Ta õpib kogu elu, kuid peab end ikka rumalaks.
Chironit selles majas omavad: Sigmund Freud, Fjodor Dostojevski, Edgar Allan Poe, John D.Rockefeller, Al Capone, Jacques Chirac, Vladimir Putin, Georg W.Bush, Robert Hand (astroloog), Robert de Niro, Phil Collins, Prince, Matt Damon, Nicolas Cage, Boris Becker, Carmen Electra

Chiron IV majas – annab kummalisi suhteid koduga. Inimene on sunnitud terve elu oma kodus kellegi eest hoolitsema (näiteks põetab haiget ema). Selle käigus on tal võimalus jõuda järeldusele, et tuleb ühendada igapäevased toimetused tänapäeva tehnika arenguga. Ta iseteadvus on piiratud ning avaneb alles kõrges eas.

Chironit selles majas omavad: Wolfgang A.Mozart, Jossif Stalin, Baudouin I, Maria Callas, Sean Connory, Stepen King, Annie Lennox, Mick Jagger, Cher, Bjork, Chris de Burgh, J.K. Rowling

Chiron V majas – annab kummaliseid suhteid lastega või teeb hobid pentsikuks. Inimene tahab parandada maailma noorusele moraalijutluste pidamisega, kommete ning eetika õpetamisega. Endas ei tunne ta hukkaläinud noorust ära. Ta jutlustab moraali, ise seda kuulmata.
Chironit selles majas omavad: Mary Shelly, Ingmar Bergman, prints Charles, Akihito, Margaret Thatcher, James Dean, printsess Beatrice D`York, Coco Chanell, Alfred Hitchcock, Hillary Clinton, Christopher Reeve, Florence Griffith-Joyner, Meryl Streep, Jane Fonda, Cevin Costner, Halle Berry, Jon Bon Jovi, Sylvia Browne

Chiron VI majas – annab ebatavalisi haiguseid ning iseäralikke vastuolusid töö ja tervise vahel. Inimene tunneb, et tervis ja jõudu napib ning püüab seda olukorda igapäevaharjumusi kujundades parandada. Tema elu on täis kriise ja kohanemisraskuseid. Selle seisuga inimene võib tunda end inetu või alaväärsena. Teda huvitavad energiakanalid, inimese ja kosmose vaheline suhe.

Chironit selles majas omavad: Vincent van Gogh, Charles Dicknes, Chiang Kai-Shek, Jimmy Carter, Clint Eastwood, Elvis Presly, Marion Jones, Brigitte Bardot, Tom Cruise

Chiron VII majas – teeb partnerlussuhted kummaliseks. Tal on alati kuulajaskond ning sõnum, mis neile edasi anda. Ta parandab teiste suhteid, kuigi vajab ise tuge. Suhteid parandades, paraneb ta ise.

Chironit selles majas omavad: Leonardo da Vinci, Winston Churchill, Karen Carpenter, Bill Gates, Bob Geldof, Flavio Briatore

Chiron VIII majas – annab kummalisi vastuolusid päranduseasjades, teeb suhtumise surma ja seksi veidraks. Inimest piitsutab pidev sisevõitlus moraalitunde ja ihade vahel. Konfliktid siginevad ka ainelise ja hingelise maailma vahele. Ta huvitub surmast ja energeetilisest maailmast.

Chironit selles majas omavad: Martin Luther, Marquis de Sade, Marc Chagall, Charlie Chaplin, Adolf Hitler, Indira Ghandi, Richard Chamberlan, Jonny Depp, Luc Besson, Peter Seller, David Bowie, Catherine Deneuve, Hugh Hefner, Jane Birkin, Chris Carter, Britney Spears

Chiron IX majas – paiskab inimese kummalisse religioossesse või filosoofilisse maailma. Kuigi ta peab maailmas kõike võimalikuks, on tal oma kindle vaatenurk ning tõekspidamised, millest peab kinni. Ta võib saavutada ühiskonnas hinnatud positsiooni. Tal on suur eruditsioon ja arusaamisvõime.

Chironit selles majas omavad: Nikolai Gogol, Joseph Biden, John Kerry, Silvio Berlusconi, Gordon Brown, John McCain, Tony Blair, Marylin Monroe, Dane Rudhyar (astroloog), Roy Orbison, Patrick Bruel, Dalida

Chiron X majas – annab kummalisi eesmärke ja teeb karjääri omapäraseks. Inimene aitab teisi ja kogu ühiskonda oma praktiliste oskustega. Ta oskab välja mängida arengut pidurdavat ja takistavad asjad nõnda, et teised inimesed seda selgesti tunnetavad. Ta on suurepärane abiline kriisisituatsioonis ja haigemajas.

Chironit selles majas omavad: Orson Wells, Arthur Conan Doyle, Antoine de Saint-Exupery, Greta Garbo, Louis de Fune, Alice Bailey, Karen Hamaker-Zondag (astroloog), Mariah Carey, Ben Affleck, Tyra Banks, Juliette Binoche, Carla Bruni Sarkozy, Vladimir Zirinovski, Gennadi Zuganov, Sandara Bullock, Cindy Crawford

Chiron XI majas – annab karja kummalisi sõpru. Inimene tegeleb vabaduse ja inimõiguste laiendamisega. Ta on eelkõige humanist. Ta on alati oma ajast ees.

Chironit selles majas omavad: Benito Mussolini, Fidel Castro, Mihhail Gorbatshov, David Lynch, Albert Einstein, Isaak Asimov, Harrison Ford, Isabelle Adjani, Drew Barrymore, Gerard Depardieu

Chiron XII majas – annab müstikahuvi ja kummalise mineviku. Ta loodab oma sisemisele nägemusele ning ei võta kuulda teisi. Ta on huvitatud hingepuhtusest.

Chironit selles majas omavad: Shoti kuninganna Mary, Lord Byron, Abraham Lincoln, Bela Bartok, Jean-Paul Belmondo, Harry Belafonte, Carlos Castaneda, dalai Lama Kim Basinger, Rod Stewart, Eric Clapton, George Clooney
järgneb...

Kommentaare ei ole: