reede, 5. juuni 2009

Sedna


Uue planeedi avastamisega kerkib astroloogide ette küsimus, kuidas uut taevakeha interpreteerida ja kas tasub üldse seda teha. Sest käesolevaks ajaks on avastatud väga suur arv uusi nii lähedasi kui kaugeid väikeplaneete. Ja nüüd kõiki neid siduda astroloogilise kaardiga tõotab tulla väga töömahukas ning suur ettevõtmine. Kuid seda ikkagi jõudumööda tehakse, uudisimu on üheks selliseks tõukejõuks, mis paneb asja lähemalt uurima. Väga ju tahaks teada, millised on uue objekti omadused ja printsiibid, milline on tema orbiit, positsioon sodiaagis, kuidas ta on mõjutanud elu maapeal jne.
Seepärast püüan ka mina anda mõningase ülevaate uutest avastatud objektidest. Olen seda teinud varasemate avastatutega ja üritan seda teha ka tulevikus.

Võtame vaatluse alla kuus aastat tagasi avastatud ülikauge väikeplaneedi Sedna. Temast on meil siin eestimaal mitmetes foorumites mitmel korral juttu olnud, toodud ära erinevad näited toimest ja otsitud tema printsiipe. Mõned neist arvamustest koondan kokku ja lisan uusi andemeid ning näiteid elust.
Sedna mütoloogias esindab innutide ookeani jumalannat, kelle elu kulgeb külmas pimedas koopas jäises meres. Põhjarahvad otsivad ikka abi, head kalaõnne ja õnnistust Sednalt. Temale alluvad kõik meredes elunevad isendid.
Põhja valgus täidab taevast koos maaga. Ääretu väli, jää ja lumi peegeldavad hiilgavat mänguvalgust, et see täidaks põhjataevast. Virmalised (Auroea Borealis) osa loomulikust ja müstilisest maailmast. Sedna all ja Virmalised üleval.


Sedna on üks kõige aeglasema liikumisega avastatud ja nime saanud väikeplaneet, mida on hakatud astroloogias kasutama. Tema üks ring ümber Päikese kestab ca 10-12 tuhat aastat. Ainuüksi Kaljukitses viibis ta umbes tuhat aastat. Meie aja arvamise esimesel aastal oli ta Kaljukitse esimestes kraadides. Möödus 10 sajandit, enne kui ta siirdus Veevalaja märki. Tema toime on seega väga pikkade eluprotsesside ja põhjapanevate uute sündmuste algatamine. Osaleb ta muidugi ka lühemajalistes sündmustes, kuid kui palju ta neid mõjutab, on iseküsimus. Individuaalses horoskoobis töötab Sedna vast siis, kui see inimene on kuidagi seotud globaalsete tegemistega maailmas. Valik tuntuid tegelasi, kelledel on Sedna ühendus Päikesega

SEDNA KONJUNKTSIOON PÄIKESEGA

Michael Stuart Brown, Ameerika geneetik, Nobeli laureaat
Sedna konj. Päikesega Jääras

Kofi Annan, ex ÜRO peasekretär
Sedna konj. Päike-Varuna Jääras

Mati Talvik, telereporter ja samal päeva sündinud Ruth Mikelsaar, geneetik
Sedna konj. Päikesega Jääras

Dzhokhar Dudajev, Tsetseenia president
Sedna konj. Päikesega Jääras

Lee Jong-wook, Korea, World Health Organization peadirektor
Sedna konj. Päiksega Jääras

Georg Robertson, NATO peasekretär 1999-2004
Sedna konj. Päiksega Jääras

Joschka Fischer, Saksa poliitik
Sedna konj. Päikesega Jääras

Alla Pugatshova, Vene poplaulja
Sedna konj. Päiksega Jääras

Andres Kork, Eesti arst ja ühiskonnategelane
Sedna konj. Päikesega Jääras

Steven Seagal, Ameerika filminäitleja
Sedna konj. Päikesega Jääras

Sulev Luik, Eesti näitleja
Sedna konj. Päikesega Jääras

Dodi Al-Fayed, Egiptuse ärimees
Sedna konj. Päikesega Jääras

David McDowell Brown, Ameerika astronaut, huk. süstikul Columbia
Sedna konj. Päikesega Jääras

Sean Penn, Ameerika filminäitleja
Sedna konj. Päikesega Jääras

Urmas Roosimägi, Eesti sõjaväelane
Sedna konj. Päikesega Jääras

Kusagil loetust on jäänud meelde ütlus, et Sedna “kingib” andekust ja kuulsust, teda on paljude geniaalsete inimeste kaartides aspektides planeetidega. Loetelu on muidugi üsna suvaline ja mõni tegelane selles ei pruugi mõnede arvates kandideerida geeniuse tiitlile. Kuid tuntud ja andekas on siiski. Ja oma panusega maailma arengu ajalukku ta kindlasti on end jäädvustanud.

Leonardo da Vinci, Sednal konj. Marsi ja Damoclesega Veevalajas, täpne kvink. Varunaga, kvad. Uraaniga ja trig. Saturniga

I.Kant, Sednal kvad. Veenusega, sekst. Saturniga, poolsekst. Jupiteriga, trig. Varuna-Chaosega, kvad. Pandoraga

N. Kopernik, Sednal konj. Marsiga Veevalajas, kvad. Neptuuniga ja trig. Saturniga

T.Brahe, Sednal konj. Veenus-Pluuto ühendusega Veevalajas

J.Kepler, Sednal trig. Neptuuniga

I.Newton, Sednal konj. Veenus-Pandora ühendusega Kalades, väga täpne kvad. Neptuuniga ja kvad. Pluutoga. Viimased kaks on omavahel opositsioonis

H.C.Andersen, Sednal väga täpne kvad. Chironiga, kvad. Põhjasõlmega, väga täpne kvink. Varunaga ja kvin. Uraaniga

D.Mendelejev, Sednal konj. Musta Kuuga, sekst. Marsiga

K.Tsiolkovski, Sednal konj. Põhjasõlmega, oposit. Päikesega, trig. Saturniga ja sekst. Uraaniga

W.Röntgen, Sednal konj. Veenusega Veevalajas, poolsekst. Pluuto-Pandora ühendusega Jääras, kusjuures Pluutoga väga täpne aspekt. Poolsekt. ka Neptuuniga

J.C. Maxwell, Sednal kvad. Päikesega, trig. Marsiga, sekst. Neptuuniga, kvink. Põhjasõlmega, trig. Varuna-Chaos ühend. Skorpionis

J.S. Bach, Sednal konj. Neptuuniga Kalades, väga täpne sekst. Uraaniga ja Chironiga, trig. Põhjasõlmega

G.S. Ohm, Sednal konj. Merkuuri ja Saturniga Kalades

I.Aivazovski, Sednal konj. Pluuto-Chiron ühendusega Kalades, täpne kvad. Neptuuniga

N.Tesla, Sednal kvad. Merkuuriga

F.Zeppelin, Sednal kvad. Chironiga, trig. Saturniga

I.Sikorski, Sednal sekst. Päikese-Pluuto ühen. Kaksikutes, kvad. Jupiteriga, sekst. Varunaga

L.J. Lumiere, Sednal oposit. Merkuuriga, täpne kvad. Uraaniga, kvink. Pandoraga, kvad. Chaosega, sekst. Varunaga. Tema vanemal vennal Augustol on Sedna oposit. Saturniga ja kvad. Varuna-Chaos ühendusega Amburis

Nicephore Niepce, Sednal konj. Päike-Põhjasõlm ühendusega Kalades, trig. Jupiteriga

A.Popov, Sednal konj. Päikesega Kalades, poolsekst. Põhjasõlmega ja kvad. Varunaga

J.London, Sednal konj. Põhjasõlmega Jääras, sekst. Merkuuriga

A.Flemming, Sednal sekst. Marsi ja Orcusega, trig. Ixioniga

E.Fermi, Sednal oposit. Päikesega, kvad. Saturniga, trig. Quaoariga

A.Bell, Sednal konj. Merkuuriga Kalades, sekst. Quaoariga

Dalai Lama, Sednal oposit. Marsiga, kvad. Põhjasõlmega, kvink. Quaoariga

L.Pavarotti, Sednal oposit. Päikesega, trig. Põhjasõlmega

S.Sai Baba, Sednal kvad. Pluuto ja Pandoraga. Temal on väga täpne Uraani konj. Varunaga Kalades

S.W. Hawking, Sednal konj. Varunaga Jääras, kvad. Päikesega, sekst. Veenusega, kvad. Saturniga



Nendest näidetest jäi silma, et rohkem tuli ette Sedna ja Veenuse aspekte. Üks on pika tiirlemisega planeet ja teine pika pöörlemisega (päev pikem kui tema aasta)!

Horoskoop neti foorumis viis aastat tagasi avaldati arvamust, et Sedna võtmesõnadeks võiksid olla: partnerlus, koostöö, tasakaal, oskus kokku leppida ja lepitada, abielu, rahu- ja vaherahu, rahu läbirääkimised. Veel pakuti Sedna valitsemise alla – otsustavate olukordade vastuvõtmine, sõjalis-poliitiliste operatsioonide alustamine, uurimistööd (biokeemia, bioloogia vallas), otsustavate kuupäevade valik, ekstreemsete situatsioonide kontroll ja juhtimine.

Vikker samast foorumist arvas, et Sedna on seotud pühitsusega. Pluuto teeb ettevalmistuse, vihjab transformatsioonile. Sedna seisude ajal see toimubki. Sisuliselt on pühitsust, olgu mis tasandi oma tahes, väga kontsentreeritud kõigi vägede ilmnemise aeg. Kuna meil pole siin tarkusekoole, kus saaksime ettevalmistuse, igaüks on elukoolis sisuliselt iseõppija, võib see periood väga keeruline olla. Iga väiksemgi kribal mingit negatiivset omadust tõuseb “suureks tondiks” ja sellega toimetulekuks ongi pühitsuse läbimine. Keegi kõrvaline abistada selles protsessis ei saa. “Maksab” ainult see, mis endas on.

Listi arhiivist veel selline tekstilõik (9.02.2006). …Üleeile avaldati uudis, et teadlaste uurimisekspeditsioon oli avastanud Paapua saarel kadunud maailma, mis kangesti Eedeni aeda meenutavat.Teade avaldati päeval kui Päike ja Neptuun olid ühenduses. Neptuun teadagi, sümboliseerib just teisi maailmu, senitundmata kohti. Asja teeb veel huvitavamaks see, et Päike oli väga täpselt Sednaga kvadraadis. Lisaks uudis, et avastati Tutanhamoni haua lähedalt veel üks puutumatu hauakamber. Seegi uudis tundub samasse teemasse minevat – võõrad kultuurid, unustatud maailmad.


Kiired planeedid, tehes konjunktsiooni või mõne peamise aspekti Sednaga, jätavad oma jälje ka mundaansetes sündmustes. 31.03.1889 – Pariisis toimus ametlikult Eiffeli torni avamine, Sednal konjunktsioon Päikese ja Logosega Jääras. Sedna olles konjunktsioonis Merkuuriga Jääras mais 1945. aastal, osales ta Saksamaaa kapituleerimise sündmuses. Või siis novembris 1989, kui langes Berliini müür. Siis tegi Sednale opositsiooni Skorpionist Marsi ja Pandora ühendus. ÜRO nataalis on Sedna esimeses majas sekstiilis Kuuga. See peaks näitama ÜRO kui rahutaotleva organisatsiooni palet. Kui aga võrrelda omavahel ÜRO ja NATO kaardis, siis on näha, et NATO Marss on kvadratuuris ÜRO Sednaga. See võib olla üks põhjus, miks NATO sõjalised operatsioonid lähevad alati vastuollu ÜRO rahupüüdlustega.


järgneb...

Kommentaare ei ole: