neljapäev, 28. veebruar 2008

Pluuto sodiaagiring

Pluuto sodiaagiring – mis oli, mis tuleb?
Arhiivi korrastades sattusin peale tõlkeartikli mustandile, mille ma olin juba ammu kirjutanud nö. sahtlisse. Nüüd seda natuke parandades leidsin, et Pluuto uude märki sisenemisel võiks seda tutvustada ka teistele.

Kõik, mis maailmas meiega juhtub, sõltub suurel määral planeedist, mis väga kauge ja ka massilt väike. Kuid just see kauge ja väike planeet on totaalsete ümbersündide, muutuste põhjustaja. Ja tema mass ning kaugus ei puutu asjase. Aeg ei sõltu ju kella mõõtmetest.
Oma viimase sodiakaalse tsükli alustas Pluuto aastal 1822 ja lõpetab aastal 2068. 1822 Pluuto sisenes Jäära märki – kõikide alguste alguse märki, mida tinglikult loetakse maailmas revolutsiooniliste muutuste lähtepunktiks.
Mitmekümnete sajandite jooksul, vähemalt Kristusest alates kuni Bonapartini välja, maailma eriliselt justkui pole muutunud. Riike valitsesid monarhid, kelle alamad olid patriarhailise eluvaadetega suurte perede liikmed. Need alamad eesotsas oma monarhiga perioodiliselt pidasid sõdu oma naabritega. Aga kui saabus rahuperiood, töötasid palehigis, et saada endale igapäevast leiba. Kuid 19. sajandil saabudes inimkond tundis vajadust ära lõhkuda vana elulaad ja edasi elada kuidagi uutmoodi. Ning seda olnut ja tulevat on hästi näha Pluuto sodiakaalsel liikumisel.

Jäär on uudsete kogemuste märk, mis alustab uut tegevustsüklit. 1822. aastal Pluuto sisenes Jäära kuhu jäi aastani 1851. Nimelt nendel aastatel võttis Euroopas hoogu revolutsiooniline liikumine, hakati nõudma vabadust, kukutati monarhe. Pluuto viibimine Jääras oli ka Ameerika asustamise kuldajastu. Paljud raskused uue maailma alistamisel on meieni jõudnud Metsiku Lääne folkloori kaudu.
1851 kuni 1883 asus Pluuto Sõnnis, see tingis jõu ja vahendite kogumise. See oli suure majandusliku ekspansiooni periood, mil vallutati põliselanike maid, millest said kolooniamaad. Tööstusrevolutsioon jõudis haripunkti. Hakati moodustama tööstuskorporatsioone. Pandi alus teadusele, kultuurile, poliitikale.
Avatud mõistuse ja sidemete märgis Kaksikutes viibis Pluuto 1883 – 1913. Ta soosis avastusi ja leiutisi. Leiutati auto, lennundus, elektrivoolu kasutamisalad, mis panid aluse kaasaegsele elektritehnikale ja elektrisidele. Nendel ideedel ja leiutistel kasvas üles kogu 20. sajandi tehnika võimsus.
1913 kuni 1937 Pluuto asus Vähi märgis, emotsioonide, traditsioonide ja juurte märgis. Nendel aastatel toimus palju revolutsioone, mis muutsid sajandeid kestnud traditsioone ja arusaamisi, kus vend astus venna vastu, juht oma rahva vastu. Tekkisid ja levisid uued poliitilised suunad: majanduspoliitika USA-s, fashism Euroopas ja kommunism Venemaal.
1939 – 1957 läbis Pluuto Lõvi märgi, mis provotseeris maalasi mängima jõumänge. Teine maailmasõda, tuumajõu demonstreerimine, gigantomaania. Toimus ülemaailmne võimuvõitlus kapitalismi ja kommunismi vahel, mis mõjutas kokkuvõttes kogu inimkonna käekäiku.
Pluuto viibimine Neitsi märgis, mis soodustab loogikat, sihikindlust, tehnika praktilist kasutamist, kestis aastatel 1957 kuni 1971. Sihikindlus oli aga neil aastatel väga erinev, esimesed hüpped kosmosesse ja samas plaanipärane röövelik looduse hävitustöö “suurte eesmärkide” nimel. Nõukogude Liidus taheti isegi jõed tagurpidi voolama panna.
1971 – 1984 läbis Pluuto Kaalude, õigluse, inimsuhete ja psühholoogia märki. Sel ajal tuli inimestel uuendada vastutustunnet oma lähedaste eest. Ühe osa sellest ärkamisest moodustasid uuenenud vaated abielule, uued seadus- ja õiguskonseptsioonid. Kaks vastandlikku maailmavaadet kogusid jõudu, et hiljem selgeks teha, kes peale jääb.
Pluuto Skorpionis oli aastatel 1984 – 1996, oma “firmamärgis” – surma ja taassünni, kõige jõulisemas märgipositsioonis. Materiaalne – füüsiline maailma sündis ümber informatiivseks – kompuuterlikuks maailmaks. Arvatakse ka , et antud periood tähistas Kalade ajastu viimset hingetõmmet.
Alates 1996 aastast sisenes Pluuto Amburisse, kus viibis aastani 2008. Märgis, mis tähistab laiendatud piire ja usku, vaimse uuenemise perioodi Veevalaja ajastu algul.

Edasi vaatleme Pluuto liikumist märgi dekaadide kaupa. 2000. aastal sisenes Pluuto Amburi teise dekaadi, kus viibis aastani 2003. Teine dekaad on kuulik, neutraalne, mille sümboolne nimetus on “jahimees puhkehetkel”. Sellel perioodil langes huvi poliitika vastu. Kõik tahtsid elada oma huvides, kasutades ära tsivilisatsiooni hüvesid. Riigid hakkasid aktiivsemalt tegelema oma siseprobleemidega. Rahvas, otsides adrenaliini annust, tegeleb rohkem eksootiliste ja ekstreemsemate tegevustega ning pööras rohkem tähelepanu ka seksile. Möödus vajadus noortööliste järgi, hinda tõusid küpsed ja kogemustega tööalade spetsialistid. Suurenes huvi kõigi salapärase ja mõistetamatu vastu.
2004 kuni 2008 liikus Pluuto kolmandas Amburi dekaadis. Saturnlik ja väga raske dekaad, sümboolse nimetusega “kentauri jalad või sõjatee”. Sellel dekaadiperioodil käis võitlus kultuuri traditsioonide säilitamise eest unifikatsiooni (ühtlustamise) vastu. Samuti vastupanu maailma ümbertegemise püüdlustele. USA langes nähtavasti superriigi “hiigelaegade tagasinutmise” perioodi. Venemaa samas astus alles esimesi samme murdeea ikka jõudmisel. Oli võimalus tõsiste religioosete konfliktide, sõdade tekkimiseks ülespuhutud usuloosungite lipu all. Lähedal oli ja on ka praegu USA provokatsioonid kolmanda maailmasõja tekkeks. Ühiskonnas tekkis mood kõige, mittevananeva, noortepärase vastu.
2008 – 2024 viibib Pluuto Kaljukitses. Sellel ajal kõik, mis on võimalik saavutada ka saavutatakse. Ühiskond alustab tõusu ülemaailmse riikluse suunas – supersüsteemiks plaanimajandusega. Poliitika, kui juhtimisinstrument, saab ammendatud. Võimule tulevad oligarhiad, kes omavad kõrgtehnoloogiat. Rahvusvaheline “kuldeliit” eemaldusb massidest.

Pluuto kolm Kaljukitse dekaadi:
2008 – 2013 on Pluuto märgi esimeses dekaadis, millel sümboolne nimetus “Kaljukitse sarved”. Venemaast saab maailma kommunikatsiooni keskpunkt ja planeedi viljaait? Dollari asemele tuleb eurorubla.
2013 – 2018 satub Pluuto “Kaljukitse teravate sõrgade” mõju alla. See periood lõpeb Euraasia riikide konglomeraadi formeerumisega, kelle kätte koondub üha rohkem maailma kõrgtehnoloogiast ja spetsialiste sellel alal. Ameerikast saab tsivilisatsiooni tehnoferno – strateegiline lisand ehk ripats. Leiutatakse effektiivne psi-relv. Möödanikku lähevad endised karistusmeetmed, kurjategijaid hakatakse “dekodeerima”. Ametlikuks ideoloogiaks saab olema progressiivne humanism. Venemaad hakkab valitsema naine?
2018 – 2024 on Pluuto Kaljukitse kolmandas dekaadis, sümboolse nimetusega “Kaljukitse mäed”. See on aeg, kui lõpeb ülemaailmse tsivilisatsiooni ja tema juhtvõrgu formeerumine, mis meenutab oma olemuselt suurimpeeriumi ilma kindla juhtkeskuseta. Planeedi rahvastik saavutab oma maksimuvarvu kogu oma eksistentsi ajaloos.

2024 – 2043 viibib Pluuto Veevalaja, puhta vaimsuse märgis. Selleks ajaks on töötluseks kättesaadavad loodusresursid katastroofiliselt kahanenud. See eest aga saab olema kuhjaga fantastilisi projekte, plaane, mis lubavad hoobilt kõik probleemid lahendada.
2024 – 2030 on Pluuto Veevalaja veenuslikus esimeses dekaadis sümboolse nimetusega “veekandja keha”. Selleks ajaks on inimkond jõudnud ära kaotada isikliku elu ja ka mõiste pereelu (seda suurlinnades). Igat kodanikku vaadeldakse kui “tuleviku kaadrit” ja hiljem elanikkonna juurdekasv pannakse teaduslikule alusele koos geneetilise kontrolli sisseviimisega. Sellega kaasneb ka laste eraldamine vanematest. Vajadus seksi järgi saab olema moodsalt rahuldatud – virtuaalselt. Geneetikud loovad biomonstrumeid, et lahendada toitlustusprobleeme: elevant-lehmad, kana-straussid, tomatipuud jne.
2030 – 2036 on Pluuto merkuurlikus teises dekaadis sümboolse nimetusega “veevalaja pea”. Sellel perioodil luuakse ülemaailmne “Aju” maailma mega kompuuter kõigi planeedi elanike kõiksuguste andmetega. Tehakse algust kloonitud põlvkonna loomisega ja asutakse usinalt looma ülimõistusega üliinimest.
2036 – 2043 on Pluuto kolmandas dekaadis sümboolse nimetusega “veekandja veekann”. See on aeg, mil mandub virtuaalne illusioon Vip-de ladvikus, kuid maailma “tagaõuses” tekivad terved geeniuste armeed, kelle psi- võimed ületavad ja pakuvad ka konkurentsi igale masinale.
2043 – 2068 on Pluuto viibimine Kalade märgis. Märk, mis on kokkuvõtmise perioodiks. Üldjoontes on selle aja pilt järgmine: loodus-füüsilised resursid on ära kulutatud. Vaimsed.psüühilised on aga ammendamatud, mis viivad inimkonna edasi uuele olmetasandile. On saatuslik aeg terade eemaldamiseks sõkaldest.
2034 – 2050 asub Pluuto Kalade esimeses dekaadis sümboolse nimetusega “kala, kes ujub allapoole, sügavikku”. Vägivald looduse vastu pöördub mutantide ülemvõimuks. Maailma tekivad monstrumid, värdjad, enneolematud viirused, seened, olendid, kes püüavad hävitada tsivilisatsiooni. Terved linnad sulguvad end ringkarantiini, riskiga saada suurteks vennaskalmistuteks oma elanikele.
2050 – 2059 asub Pluuto Kalade jupiterlikus teises dekaadis sümboolse nimetusega “ookeani vesi”. Pärast suurt maailma puhastust, mis viis igavikku määratul hulgal zombisid ja mandunud inimmasse, saabub uuenemise aeg. Kõik, kes elama jäid, saavad immuniteedi uuenenud looduse suhtes. Maailmas kaovad piirid, toimub keelte ja rahvaste segunemine.
2059 – 2068 Pluuto, olles Kalade kolmandas dekaadis sümboolse nimetusega “kala, kes ujub ülesse, valguse poole”. Maailm sõuab lähemale seni veel uduse progressiranniku poole, mille olemus seisneb inimese psüühiliste võimete ja nende oskuste teadlikul manipuleerimisel s.o. loomisel, selle tõusus ja arengus. Kellele see ülejõu käib, jäävad arengule igati jalgu.
Aastal 2068 siseneb Pluuto uuesti Jäära. Siis tähistab see esimesi tulukesi printsipiaalselt uute, meie jaoks arusaamatute ja imelike arusaamadega, uue tsivilisatsiooni algust.

Selline oli St.Peterburi astroloogi V.Obakovi nägemus Pluutost, mis oli kirjutatud mitu head aastat tagasi, kui Pluuto viibis veel Amburi teises dekaadis. Kas täielikult nõustuda tema tuleviku visiooniga või ainult osaliselt või hoopiski kõik jamaks lugeda, see jääb igaühel enda otsustada.

reede, 22. veebruar 2008

Eesti ja Estonia - majandus 2/2

Eesti majanduse saavutused Estonia osavõtul.

*24.11.1940 – toimus rahareform, kroonid asendati rubladega
Estonia trig. Uraaniga

*6.03.1945 – avati ametlikult Kuressaare lennujaam
Estonia kvad. Veenusega

*23.05.1950 – Balti jaamast väljus esimene otserong Moskvasse
Estonia oposit. Saturniga
Estonia kvink. Neptuuni ja Pluutoga
Estonia kvad. Ceresega
Estonia sekst. Musta Kuuga

*12.04.1952 – ekspluatatsiooni anti Kohtla-Järve Põlevkivigaasitehas
Estonia sekst. Päikese ja Jupiteri konj.-ga Jääras
Estonia sekst. Ceresega
Estonia konj. Logosega Kaksikutes

*30.09.1955 – lasti käiku Narva hüdroelektrijaama esimene turbiin
Estonia oposit. Merkuuri ja Neptuuni konj.-ga Kaaludes
Estonia trig. Pluutoga

*30.12.1960 – Balti Soojuselektrijaamas hakkas tööle esimene järk
Estonia konj. Varunaga Sõnnis
Estonia kvad. Veenusega

*20.06.1969 – käivitus Eesti Elektrijaama energiablokk
Estonia kvink. Uraaniga

*5.05.1972 – ametlikult avati Viru hotell
Estonia trig. Merkuuri ja Chironi konj.-ga Jääras
Estonia trig. Cerese ja Erisega
Estonia kvink. Päikesega
Estonia sekst. Uraaniga

*5.12.1981 – Tartus avati 488m sild üle Emajõe ja Anne kanali
Estonia sekst. Pluutoga

*19.12.1986 – valmis Tallinna Uussadama esimene järk
Estonia poolsekst. Päikesega
Estonia sekst. Ceresega

*26.04.1988 – asutatakse esimene Eestis aktsiaselts (Baltservice)
Estonia konj. Päikese, Merkuuri, Jupiteri ja Chaosega Sõnnis
Estonia oposit. Pluutoga

*12.05. 1989 – kirjutati alla ühisfirma Tallink Grupp lepingule, milles Eesti osalus oli 51% ja Soomel 49%
Estonia oposit. Saturni ja Neptuuni konj.-ga Kaljukitses
Estonia sekst. Cerese ja Chaose konj.-ga Sõnnis

*8.12.1989 – kuulutati välja avalik konkurss Eesti paberraha kavandite saamiseks
Estonia kvad. Saturni ja Neptuuni konj.-ga Kaljukitses

*15.12.1989 – taastati Eesti Pank
Estonia kvad. Merkuuri, Saturni ja Neptuuni konj.-ga Kaljukitses
Estonia kvad. Chironiga

*2.04.1991 – laiaulatuslikud hinnatõusud vabariigis
Estonia konj. Saturniga Veevalajas
Estonia oposit. Jupiteriga
Estonia kvad. Ceresega

*10.01.1992 – ametlikult alustas tegevust iseseisva pangana Hansapank
Estonia kvad. Quaoari ja Ixioniga
Estonia trig. Varunaga
Estonia oposit. Logosega
Estonia poolsekst. Musta Kuuga

*21.03.1992 – Tartus lasti sularaha nappuse leevendamiseks käibele ajutine maksetshekk, nn. Tartu raha
Estonia kvad. Varunaga
Estonia trig. Quaoari ja Ixioniga
Estonia kvink. Logosega
Estonia sekst. Ceresega

*1.04.1992 – moodustati riigiettevõte Tallinna Sadam
Estonia konj. Merkuuriga Jääras
Estonia sekst. Ceresega
Estonia trig. Chironiga

*7.04.1992 – uued krooni rahatähed jõudsid Tallinna
Estonia kvad. Kuu tõus.sõlmega
Estonia trig. Chironiga

*20.06.1992 – käibele tuli Eesti kroon
Estonia sekst. Päikese ja Veenusega
Estonia trig. Kuu tõus.sõlmega

*1.01.1993 – Soome osapool lahkus Tallink Grupist
Estonia trig. Varuna ja Logosega
Estonia kvink. Quaoariga

*1.10.1994 – tegevust alustas AS Saarte Liinid
Estonia konj. Päikesega Kaaludes

*14.01.1998 - Hansapank ja Hoiupank teatasid oma ühinemisest
Estonia kvink. Merkuuriga
Estonia väga täpne trig. musta Kuuga

*28.01.2001 – avati liikluseks Eesti esimene autoteede rippsild Kurgjas Pärnumaal
Estonia trig. Marsiga
Estonia kvad. Ceresega

*12.03.2007 – algas Eesti suurema tuulepargi testimine Lääne-Viru Tüükri külas
Estonia kvad. Merkuuriga
Estonia oposit. Pluutoga

*22.05.2007 – avati ametlikult Smuuli tee vantsild
Estonia konj. Merkuuriga Kaksikutes
Estonia trig. Neptuuni ja musta Kuuga
Estonia sekst. Erisega

*28.05.2007 – anti ekspluatatsiooni esimene ekspressliin elektriraudteel Tallinn-Keila
Estonia trig. Neptuuni ja musta Kuuga

*6.06.2007 – BLRT Grupp ostis Soome Turu sõsarfilma Repair Yard Ltd.
Estonia oposit. Pluutoga

pühapäev, 17. veebruar 2008

Eesti ja Estonia - majandus 1/2

EESTI MAJANDUS

Jätkan vabariigi 90. aastapäevale pühendatud seeriat ülevaatega Eesti majanduse valdkonnas ja asteroid Estonia osa selles. Hiljuti omale nime saanud asteroidid Tallinn ja Tartu on aga selles Estonia seeria veel arvestamata. Sellest on kavas tulevikus mingi ülevaade teha.

*16.09.1784 – avati liikluseks Tartu Kivisild
Estonia konj. Jupiteri ja Kuu tõus.sõlmega Kalades

*27.01.1833 – tsaar Nikolai I käskis anda Sindi kroonumõisad tähtajatule rendile tööstur J.C.Wöhrmannile, kes tõi siia üle 1823.a. Poolas Silradzi linnas asutatud kalevivabriku
Estonia trig. Merkuuri ja Ceresega
Estonia oposit. Veenusega

*17.03.1840 – Vene impeeriumi rahandusminister andis Sindi vabriku omanikule Wöhrmannile õiguse oma kaupadele peale panna kvaliteedi märk
Estonia konj. Päikese ja väga täpne Sednaga Kalades

*2.10.1853 – Hans Peterson sõlmis Kullamaa mõisniku krahv Nikolai von Buxhoevdeniga ostukontrahti “Hansu Kalda” talu peale, ostes nii päriseks ühe esimestest taludest Eestimaa kubermangus
Estonia konj. Logosega Veevalajas
Estonia trig. Ixioniga

*30.04.1857 – Narvas hakati ehitama Kreenholmi manufaktuuri
Estonia trig. Päikese ja Pluuto konj.-ga Sõnnis
Estonia oposit. Saturniga
Estonia kvad. Kuu tõus.sõlmega
Estonia sekst. Erisega

*27.04.1867 – Hans Erdell ostis 18 000 hõberubla eest päriseks Roobe mõisa Valgamaal
Estonia sekst. Päikesega, sekst.Varuna ja Chaose konj.-ga Kaljukitses
Estonia väga täpne trig. Uraaniga

*20.11.1869 – Tallinna saabus esimene vedur
Estonia sekst. Merkuuriga
Estonia kvad. Saturniga
Estonia poolsekst. Neptuuniga
Estonia trig. Pluutoga

*1.04.1872 – tegevust alustas Kunda tsemenditehas
Estonia trig. Jupiteriga
Estonia sekst. Pluutoga

*26.10.1876 – Haapsalus süüdati esimesed 52 tänavalaternat
Estonia trig. Merkuuriga
Estonia väga täpne poolsekst. Kuu tõus.sõlme ja Logosega
Estonia kvink. Veenusega

*11.08.1877 – alaliselt avati Tapa-Tartu raudtee liiklus
Estonia konj. Pluutoga Sõnnis
Estonia kvad. Päikese, Uraani ja musta Kuuga
Estonia kvink. Jupiteriga

*20.10.1879 – asutati Pärnu õlletehas
Estonia trig. Kuu tõus.sõlme ja Chaose konj.-ga Veevalajas

*2.12.1879 – Tallinnas alustas tegevust esimene Eesti kaubalaeva selts “Linda”
Estonia sekst. Kuu tõus.sõlmega

*10.08.1888 – avati esimene hoburaudtee Tallinnas
Estonia sekst. Marsiga

*22.07.1889 – ametlikult võetakse ekspluatatsiooni Tartu-Valga raudteeliin
Estonia trig. Päikese ja Quaoariga
Estonia sekst. Chaosega

*18.10.1896 – Raekoja platsil peeti viimast korda turupäeva. See viidi üle Uuele turule (praeguse Estonia teatri ette)
Estonia trig. Veenuse ja Saturni konj.-ga Skorpionis, trig. Erisega

*25.09.1898 – pidulikult pandi nurgakivi kroonu viinalaole Tallinnas, millest kujunes tänapäeval tuntud “Liviko” viinavabrik
Estonia täpne konj. Chironiga Skorpionis
Estonia kvink. Neptuuniga

*5.05.1899 – Lasnamäel alustas tööd “Dvigateli” vagunitehas
Estonia konj. Varunaga Veevalajas
Estonia sekst. Merkuuri ja Saturniga
Estonia trig. Neptuuniga

*22.07.1902 – tööd alustas esimene Eesti väikelaenutusasutus. J.Tõnissoni algatusel asutatud Tartu Eesti Laenu-ja Hoiuühisus
Estonia täpne kvad. Uraani ja musta Kuu ühendusega Amburis

*2.11.1907 – pidevalt hakkab voolu andma esimesena Pärnusse ehitatud elektrijaam
Estonia konj. Merkuuriga Skorpionis
Estonia trig. musta Kuuga
Estonia kvad. Varunaga
Estonia kvink. Logosega

*5.09.1911 – Eesti ärimehed rajasid Tallinnas Laevaühisuse
Estonia konj. Merkuuriga Neitsis
Estonia trig. Saturniga
Estonia sekst. Neptuuniga

*30.11.1918 – Eesti rahaühikuks kinnitati Eesti mark
Estonia trig. Päikese ja Veenuse konj.-ga Amburis

*9.12.1918 – Eesti vabariigi ajutine valitsus andis rahandusministeeriumile õiguse emiteerida riigikassatähti
Estonia kvad. Merkuuri ja Pluutoga

*22.03.1920 – kinnitati Eesti esimene õhusõidu AS Aeronaut põhikiri
Estonia konj. Pluutoga Vähis
Estonia trig. Marsiga
Estonia sekst. Saturniga
Estonia kvad. Chironiga

*13.05.1921 – Tallinnas hakkasid liikuma mootortrammid
Estonia sekst. Quaoariga

*31.07.1921 – avati lennuliin Tallinn-Riia
Estonia kvad. Päikesega
Estonia trig. Uraaniga

*23.08.1921 – Eesti saatis Venemaale 4 miljoni marga eest toiduabi
Estonia konj. Quaoariga Lõvi/Neitsi
Estonia trig. Pluutoga

*20.01.1922 – AS “Dvigatel” alustas esimesena Eestis lennukite ehitamist
Estonia sekst. Marsiga
Estonia kvad. Kuu tõus.sõlmega
Estonia trig. Logosega

*27.05.1922 – Tallinnas avati esimene autobussiliin
Estonia sekst. Marsiga

*20.09.1924 – avati Tallinn-Pääsküla elektrifitseeritud 11,2 km pikkune raudteeliin
Estonia poolsekst. Quaoariga

*1.10.1924 – Tallinn-Pääsküla liinile pandi käiku Baltimaade esimene elektrirong; Estonia sekst. Päikesega
Estonia kvad. Jupiteri ja Chironiga

*8.05.1925 – makseraskustesse sattunud Harju Pank lõpetas tegevuse
Estonia konj. Neptuuniga Lõvis
Estonia kvad. Päikese ja Veenuse konj.–ga Sõnnis

*28.10.1925 – Tallinnas läks käiku esimene elektritrammiliin
Estonia konj. Päikesega Kaalud/Skorpion
Estonia kvad. Kuu tõus.sõlmega

*12.03.1926 – asutati Eesti Maapank
Estonia kvad. Päikesega
Estonia täpne trig.musta Kuu ja Neptuuni konj.-ga Lõvis

*29.11.1927 – Tallinnas alustas tööd filterveevärk
Estonia trig. Merkuuri ja Pluutoga
Estonia kvad. Kuu tõus.sõlmega

*1.01.1928 – rahareform Eestis, markade asemele tulid kroonid-sendid
Estonia konj. Jupiteri ja Varunaga Kalades
Estonia trig. Veenusega

*1.09.1928 – käibele tulid esimesed 10 kroonised rahatähed
Estonia konj. Marsiga Kaksikutes
Estonia kvad. Merkuuri ja Veenusega Neitsis

*27.06.1929 – Eesti Pank lasi käibele 50-kroonise pangatähe
Estonia poolsekst. Marsiga
Estonia sekst. Logosega

*2.02.1930 – lasti käibele 2-kroonised hõbedased vahetusrahad
Estonia trig. Päikese ja Veenuse konj.-ga Veevalajas

*1.04.1931 – katsesõidu tegi Tallinnast Türile esimene kodumaine AS “Franz Krulli” tehases ehitatud vedur, mis töötas põlevkivi küttel
Estonia konj. Saturniga Kaljukitses
Estonia kvad. Merkuuriga
Estonia trig. Erise ja Ixioniga

*1.10.1932 – Eesti Pank laskis käibele 20-kroonised pangatähed
Estonia kvad. Saturniga
Estonia kvink. Ixioniga

*2.05.1934 – Tallinnas avati Ülemiste tsiviillennuväli
Estonia kvad. Merkuuri ja Uraani konj.-ga Jäära lõpus
Estonia sekst. Logosega
Estonia trig. Erisega

*20.09.1936 – avati ametlikult Tallinna lennujaam
Estonia trig. Pluutoga
Estonia kvad. Ceresega

*15.10.1936 – Eesti Pank lasi käibele 100-kroonised pangatähed
Estonia väga täpne trig. Pluutoga
Estonia sekst. Kuu tõus.sõlmega

*3.01.1938 – Tartus avati uus turuhoone
Estonia täpne trig. Neptuuni ja Quaoari konj.-ga Neitsis

*6.11.1938 – president K.Päts avas Pärnus Suursilla
Estonia täpne kvad. Veenusega
Päikese sekst. Bridgesiga
Saturni kvad. Bridgesiga

jätkub...

esmaspäev, 11. veebruar 2008

Kevad-suvi Eestile - mõned prognoosimomendid

MARSI MÕJUST EESTILE

Oma eelmises kirjutises “Ärka Eesti ja muutu” tõin muu hulgas välja Marsi ja Pluuto seosed ning prognoosi võimalused. Lisan nüüd üht-teist veel oma nägemusele natuke juurde. Tänaseks on näha, et need on osutunud üsna paikapidavateks. Ridamisi erinevates Eesti kohtades toimunud arvukad tulekahjud on sellele prognoosile tõestuseks. Ja mitte ainult Eestis. Mitmetes maailma riikides on tulekahjud üsna sagedased uudiste esilehtedel.

Lühike loetelu viimase aja tulekahjudest ja plahvatustest:
31. jaanuar – tulekahju Tallinna vanalinnas Väike-Karja tänaval.
3. veebruar – Viljandis põles puitelamu, Jõgevamaal Vorsti külas põles elumaja.
6. veebruar – Imaveres põles ait, Tallinnas Tatari tänaval büroo- ja tootmishoone, Kohila vallas puidutööstuse hoonetekompleks.
8. veebruar – Tartus põles kuur kus hukkus 1 inimene, Kardrina vallas põles alajaam, Räpina vallas põles ühes majas korter, Aseris põles koridoris kapp
9. veebruar – Tapa vallas tulekahju korteris kus hukku 1 inimene.
10. veebruar – tulekahju Pärnus

Ja mitmed tulekajud mujal maailmas:
3. veebruar – tulekahju Saksamaal Ludwigshafenis
7. veebruar – Horvaatia rannikul süttis põlema Türgi kaubalaev
8. veebruar – plahvatus ja tulekahju Gruusaias suhkrutehases
9. veebruar – tulekahju Austria vanadekodus
10. veebruar – tulekaju Londoni turuhoonete kompleksis

Tea, kas seekord on Marsil, arvestades tema aspekte teiste planeetidega, kavas end just läbi tule ja hävitamise end maailmale näidata. Ei mäleta, et niipalju tulekahjusid oleks varem ridamisi toimunud. Marss liikudes 24-dast Kaksikute (sept. 2007) kraadist kuni oma seisakuni Vähi 12-da kraadini (15.nov.) andis võimaluse tegeleda vigade ja möödalaskmiste parandamisega. Liikudes siis sellel sodiaagikaare osas tagasi (retroliikumine) ta tõi karmilt esile need puudused, mida inimkond ei vaevutud ära parandama. Nüüd, kui ta uuesti hakkas liikuma edasi (30.jaan.), oma äkilise mõju ja tulega karistas siis neid, kes on jätnud oma tegemised laokile. Ja teeb veel edaspidigi, sest ta pole veel jõudnud oma seismajäämise kraadi.

Varsti jõuab Marss Eesti Wabariigi lõunasõlmele (2. märts), siis teeb ta kokkuvõtte neis valdkondades, mida ta valitseb. Tema siirdumine Vähi märki ei too kaasa veel leevendust, sest siis on ta lähedal täpsele vastasseisule nii öelda oma märgi konkurendile Pluutole ja Wabariigi kaardis ühendus sünni Pluutoga. Mis sellega kaasneb? Juba praegu on märke, et militaarringkondades on ebakõla ja lähenemas on sõjaväegedes kriisi tekkimine ja muutuste vajadus. See tuli siis ilmsiks juba siis, kui Marss oli oma retroliikumises üle Pluuto läinud. Esile kerkib mitte ainult sõjaväe juhtimise struktuuri vastuolud, asi puudutab ka meie justiitssüsteemi, politseid ja kriminaalset maailma.

Taasiseseisvuse kaardis (20.08.1991) hakkab toimima Marsi vastasseis Kuule , täpne saab olema 23. märtsil. Rahvas ei ole rahul jõu- ja juhtstruktuuridega. Eeldan, et toimuvad streigihoiatused, demonstratsioonid. Meedia on täis teravaid ütlusi ja vastastiku süüdistusi. Lisaks varem kirjutatud meie rahaga seotule võib see seis puudutada ka kinnisvaraga toimuvat. Võimalikud on sagedasemad liiklusavariid, kodused tulekahjud, segadused transpordi süsteemis. Peale vastaseisu Kuule järgnevad vastaseisud sünni Uraanile ja Neptuunile, samuti Kuu tõususõlmele. See kõik saab olema aprillis. See seis puudutab selliseid valdkondi nagu transport, meedia, sidet, haridust, religiooni, samuti klätsi ning kuulujutte. Oletada võiks, et mingisugune välisamine laimukampaania saab juurde uut hoogu. Vastasseis Neptuunile viitab kas merenduse, alkoholimajanduse või meditsiini valdkondadele. Korduda võib palju sama, mis oli kaks aastat tagasi. Eelmise aasta mais ratifitseeriti Euroopa põhiseaduslik lepe, juuni algul liitusid Isamaaliit ja Res Publica.

Märtsis millegagi Eesti maailmas silma torkab, sest meie maad sümboliseeriv Estonia oma retro liikumisel läheb üle Päikese. Kas see on meie idanaabriga seotud? Sest transiitne Moskva läheneb meie Wabariigi Veenuse peale ja järgmisel kuul teeb juba mitut opositsiooni iseseisvuskaardi planeetidele Lõvi lõpus – Jupiterile, Päikesele ning Mekuurile. Samas lähedal sünni Merkuurile on plutiino Orcus, mis juba pikemat aega mõjutab Lõvi lõpus olevaid sünniplaneete. Jaanuaris omale nime saanud asteroid Tallinn on ühenduses transiitse Pluutoga. Kas see võiks olla seotud muutustega linna juhtimises? Tallinna nimi sai teatavaks 22. jaanuaril, siis oli tal ühendus Quaoariga Amburis. Huvitav on see, et samal ajal sai nime endale ka Tartu ja jaanuaris asus ta koos Pandoraga Skorpioni märgi keskel, olles ühenduses riigi sünni Pluutoga. Aprillis on Tartu sünni Damaclose lähedal. Kas see toob kaasa juhtimises muutusi Tartu valitsemises või mingit ohtu linnale? Vaadeldavaks kaardiks on ikka taasiseseisvuse horoskoop.

Aprillis on siis tagurpidi liikuval Tartul täpne ühendus sünni Pluutoga. Kuidagi ei saa eirata seda võimalust, et Tartuga miski oluline saab toimima. Aprillis läheb ka transiitne Tallinn üle sünni Kuu. Edasi mais on Tallinnal ühendus juba sünni Uraani ja Neptuuniga. Tea, kas püütakse jällegi üles puhuda möödunud aasta aprillirahutustega seotud asjaolud?
Aprillis on transiitne Moskva meie sünnipäikesega opositsioonis, natuke hiljem on vastasseis ka transiitse Saturniga, transiitne Rossia aga kvinkunksis transiitse musta Kuuga ja trigoonis transiitse Pluutoga. Kas see nüüd natuke vaigistab suhtumist meisse või võtab uue suuna.
Aprilli lõpus läheb transiitne Marss üle vabariigi IC, seda momenti võiks ära kasutada riigi mineviku, tema esivanemate ja ajaloo aktiivsemaks propageerimiseks maailmale, õiglse pildi loomisest sellest. See võib muidugi tähistada ka ka piiritaguse propaganda vastulööke sellele, sest siis on Marsil ja Jupiteril omavahel kvinkunks, mis ikka tähistab korduvate probleemide esiletulekut, selle kordumist. Marsi liikumine läbi neljanda maja viitab kuivusele, põuale, tulekahjudele maakohtades. Samal ajal on tal vastasseis Jupiteriga, mis eeldab, et opositsioon riigikogus võib rohkem häält tõsta kui muidu.

Mais-juunis hakkab toimima transiitse Uraani opositsioon sünni Marsile ja transiitse Neptuuni vastaseis sünni Jupiterile. Transiitne Saturn on vabariigi Veenuse peal. Saturn on kaardis oluline tegija, valitseb kaardi MC-d. Ja Veenus osaleb kahte märki hõlmava kuuenda maja valitsejana. Seda arvestades oletaks, et kasvab tööpuudus, rohkem piiratud on võimalused teenimiseks, tervisele pööratakse rohkem tähelepanu, kuid jällegi ei võimalda iga rahakott seda kasutamast. Opositsioonid on ikka kahe printsiibi vastuolulised seisud. Marsi-Uraani omavaheline vastandlik seis võib kaasa tuua ootamatut valitsuse või haldussüsteemis, töösuses äkilist muutust või avariisid, plahvatusi ning õnnetusi. Transiitse Marsi poolt ei ole ka soodustavat sekstiili sünni Marsile enam toimimas. Neptuuni opositsioon Jupiterile viitab ehk kirikuringkondades tekkivat vastandlike arusaami, kuidas edasi minna. Seda oli lugeda ka juba praegu, et millisel moel läbi viia kiriklike talitusi ja pühapäevaseid jutlusi.
Inimesed on rohkem rahulolematud meie meditsiinilise süsteemiga, nõutakse paremat ja inimväärsemat teenidust, järjekordade lühendamist ja kergemat pääsu eriala arstide juurde. Mööda ei pääse ka hinnatõusudest kütusele. Välistatud pole suuremat sorti avariid merenduses või keemiatööstuse valdkonnas. Marsi viibimine Lõvis võib tuua esile panganduse ülekuumenemise, seda sellepärast, et ta on opositsioonis transiitse Neptuuniga ja läheneb sünni Jupiterile. Viimane valitseb kaardis kaheksandat maja, mille alla kuulub rahvatulu, välisfinants, kinnisvara jms.
Juunis liigub Marss pealegi veel horoskoobi viiendas majas ja kuu lõpus ületab sünnikaardi Jupiteri, Päikese ning Merkuuri. Liikumine läbi viienda maja aktiveerib selle maja valdkonnad. Pingelistest võiks pakkuda kriisi spordis, mõnel teatril võib olla oht tulekahju näol, üha rokem ilmnevad puudujäägid laste kasvatamises.
Möödunud aasta viimase Saturni-Neptuuni opositsiooni kraad (21:47 Lõvi-Veevalaja) hakkab samuti oma rolli mängima, sest sellese Veevalaja kraadi jõuab Neptuun juba varsti, paari päeva pärast sõbrapäeval.

Juuli algul läheb Marss Neitsi märki ja teeb kohe ühenduse sünni Veenusega. Mõlemad valitsevad kaardi kuuendat maja, samuti ka kaheteistkümnendat.8. augustil jõuab Marss oma sünnikohale, tõotab tulla jõuline, aktiivne ja teguderohke tsükli algus. Samal ajal toimib transiitse Pluuto trigoon sünni Päikesele, transiitse Neptuuni opositsioon sünni Jupiterile, transiitse Uraani opositsioon sünni Marsile, transiitse Merkuuri ühendus sünni Jupiteriga, olles seega samal ajal opositsioonis Neptuuniga Nüüd mõni ütleb, et eeldused ja prognoos on täis aina negativismi ja midagi positiivset nagu ei tuleks. Kena muidugi oleks, kui nendest pakutud prognoosidest paljud ära jäävad. Juba seegi oleks positiivne ja lohutav. Roti-aasta tuleku puhul korraldatud üritusel läbi viidud planeetide esinduse astraalses mängus tundsin samuti Marsi poolt aina kuumust, kõrbelõhna ja tuld, aina tuld. Mõned märksõnad siis oleks Marsile sel kevad-suvel - põud ja kuumus, paljude tulekahjude, avariide ning äkiliste konfliktidega periood.

kolmapäev, 6. veebruar 2008

Chaos- sündmustes - 1 osa

Mis oleks kasu Chaose üldjutust astroloogias, kui ei oleks vastavaid näiteid kaasa panna. Tõe kriteeriumit saab kõige paremini erinevate näidete põhjal tõestada. See oleks vastus ka küsimusele, et miks nii pikalt peab välja tooma neid sündmusi, kes see viitsib neid lugeda, kus Chaos (varasemates kirjutistes Quaoar ja Varuna) teeb ühendusi või teisi peamisi aspekte. Ega ei pea, kui huvi puudub. Keegi ju ei sunni seda siin lugema.

Chaose ja Päikese konjunktsioonid:

*7.06.1099 – esimene Ristiretk: algas Jeruusalemma piiramine

*1.11.1512 – esimest korda näidatakse rahvale Michelangelo tehtud Sixtuse kabeli laemaale

*31.10.1517 – Martin Luther lõi oma 95 teesi Wittenbergi kiriku uksele

*15.11.1533 – F.Pizarro saabus Peruu linna Cuzcosse

*24.06.1717 – Londonis asutatakse esimene Vabamüürlaste Looz

*12.10.1792 – esimest korda tähistatakse Kolumbuse päeva

*21.10.1805 – toimus Trafalgeri merelahing, surmavalt haavata sai briti admiral Horatio Nelson

*9.11.1821 – Philadelphias avati esimene farmaatsia kolledzi õppeklass

*25.11.1839 – troopiline tsüklon Indias, huk. 300 000 in.

*27.11.1839 – Bostonis asutatakse Ameerika Statistika Assatsiatsoon

*4.12.1845 – USA president J.Polk kuulutas välja Monroe doktriini, mille alusel algas maa lääneosa hõivamine

*09.12.1851 – Montrealis asutati noorte meeste kristlik assatsioon (YMCA)

*16.12.1857 – 6,9 mag. maavärin Naapolis, huk. 11000 in

*24.12.1865 – mitmed ameerika kodusõja veteranid asutasid Ku Klux Klani *25.12.1866 – USA president A.Johnson Grant vabandas tingimusteta kõigi kodusõjast osavõtjate ees

*5.01.1878 – Shipka lahing Bulgaarias

*15.01.1892 – James Naismith avalikustas korvpalli mängu reeglid

*18.01.1896 – esimest korda eksponeeriti X kiirte seadet (röntgenkiired)

*22.01.1901 – kuninganna Victoria surm, oli troonil 64. aastat ( konj. ka Marsiga Veevalajas)

*14.02.1918 – Venemaa võtab kasutusele uue kalendrisüsteemi, sealhulgas ka Eesti

*16.02.1916 – Leedu kuulutas end iseseisvaks riigiks

*31.01.1906 – 8,6 magnituudine maavärin Ecuadoris

*18.02.1930 – C.Tombaugh avastas Pluuto

*26.02.1935 – R.Watson-Watt demonstreeris esimest kasutuskõlbliku radarit

*10.03.1945 – USA pommitas Tokyot, huk. ca 83 000 in

*14.03.1946 – Hamburgis alustas tegevust Balti ülikool, tegutses kuni 1948. aastani

*20.03.1956 – Tuneesia iseseisvus Prantsusmaast

*23.03.1956 – Pakistanist sai esimene islamistlik vabariik

*25.03.1957 – Rooma lepinguga asutati Euroopa Majandusühendus

*26.04.1986 – Tshernobõli tuumajaama 4 reaktori plahvatus

*10.05.1994 – Nelson Mandela vannutati esimese mustanahalisena LAV-I presidendiks

*10.05.1995 – LAV-s Orkney kullakaevanduses kukkus alla elevaator, huk. 100 in.

*10.05.1996 – Mount Everestil möllanud torm tappis 8 alpinisti

*11.05.1997 – IBM superarvuti Deep Blue võitis New Yorgis toimunud malemängus Garri Kasparovit

*11.05.1998 – Prantsusmaal vermiti esimene metallist euromünt

*29.05.2005 – Prantsuse valijad hääletasid Euroopa Põhiseaduse leppe vastu

CHAOS SÕDADES JA REVOLUTSIOONIDES

Chaos ilmutab enda väga erinevates eluvaldkondades. Kõrvale ei jää ta ka sõdade, revolutsioonide ja mässude toimumisel. Sellest lühike ülevaade.

*8.09.1380 – Kulikovo lahing, moskoviidid saavutavad lahingus otsustava võidu Kuldhordi vägede üle Chaose konj. Pluutoga Sõnnis

*15.07.1410 – Grunwaldi lahing Chaose täpne konj. Neptuuniga Vähis

*30.05.1588 – hispaanlaste “Võitmatu Armaada” lahing inglastega Chaose täpne, konj. Damoclesega Kaljukitses, oposit. Neptuuniga

*26.03.1871 – Pariisi Kommuuni väljakuulutamine Chaose oposit. Kuu tõus.sõlmega

*28.07.1914 – algas I Maailmasõda
Chaose konj. Jupiteriga Veevalajas

*6.09.1915 – Briti armees katsetati maailma esimest tanki
Chaose konj. Kuu tõususõlmega Veevalajas

*7.11.1917 – Oktoobrirevolutsioon Peterburgis
Chaose konj. Uraaniga Veevalajas

*27.02.1933 – Berliin: Reichtagi põletamine
Chaose täpne oposit. Neptuuniga

*12.03.1938 – toimus anshlüss Austria vastu
Chaose konj. Päikesega Kalades

*22.06.1941 – algas Suur Isamaasõda
Chaose konj. Marsiga Kalades

*13.07.1943 – algas Kurski lahing, Teise maailmasõja käigus kõigi aegade suurim tankilahing, milles osales 6000 tanki
Chaose oposit. Pandoraga

*6.08.1945 – heideti tuumapomm Hiroshimale
Chaose konj. Pandoraga Kalades, mis oposit Jupiteriga

*21.01.1955 – ametlikult lõppes sõda Saksamaa ja NL vahel
Chaose konj. Marsi ja Erisega Jääras

*20.03.2003 – algas Iraani sõda
Chaose täpne konj. Kuu tõususõlmega Kaksikutes

CHAOS POLIITIKAS

Kõrvale ei jää Chaos ka maailma poliitikamängudes, jõudemonstratsioonides, seaduste loomisel ning riikide tekkimisel ning lagunemises.

*7.02.1613 – Venemaa Maakogu valib tsaariks Mihhail Romanovi, algas Romanovite dünastia ajajärk Chaose täpne konj. Merkuuriga ja väga täpne trig. Uraaniga

*23.10.1707 – avati ühinenud Great Britaini esimene parlamendi istung Chaose konj. Saturniga Kaksikutes

*4.07.1776 – Ameerika Iseseisvusdeklaratsiooni vastuvõtmine Chaose konj. Neptuuni ja musta Kuuga Neitsis

*17.09.1786 – võeti vastu USA konstitutsioon Chaose konj. Marsiga Kaaludes

*10.04.1790 – USA-s kehtestati patendi süsteemi kaitse seadused Chaose oposit. Musta Kuuga

*20.02.1792 – USA-s luuaks Postiteenistuse ministeerium Chaose täpne oposit. Saturniga

*2.04.1792 – USA Kongress võttis vastu seaduse, millega asutati USA Rahapada Chaose oposit. Päikesega

*18.05.1804 – Napoleonist saab Prantsusmaa keiser Chaose väga täpne konj. Jupiteriga Kaaludes

*6.11.1860 - Abraham Lincioln valiti USA presidendiks Chaose konj. Varunaga Amburis

*3.03.1861 – Venemaal kaotati pärisorjus Chaose konj. Varunaga Amburis

*30.03.1867 – Alaska müüdi 7,2 miljardi dollari eest USA-le Chaose oposit. Uraaniga, kvad. Alaskaga

*29.07.1899 – Haagi rahukonverents asutab rahvusvahelise arbitraazi kohtu Chaose oposit. Päikese ja Quaoariga

*26.07.1908 – USA-s loodi juurdlusbüroo, alates 1.07.1935 nim. FBI-ks
Chaose oposit. Marsi ja Pandoraga

*17.07.1917 – Briti kuninga perekond võttis I maailmasõja aegses saksavastasuse puhangus Saxe-Coburg-Gotha nime asemele Windsori nime
Chaose ülitäpne konj. Uraaniga Veevalajas

*16.02.1918 – Leedu kuulutas välja iseseisvuse
Chaose konj. Päikese, Veenuse ja Uraaniga Veevalajas

*25.01.1919 – Pariisi rahukonverentsil asutati Rahvasteliit
Chaose konj. Veenusega Veevalajas

*4.03.1925 – esimest korda ajaloos kanti USA presidendi (Calvin Coolidge) inaugaratsiooni üle raadios
Chaose konj. Veenusega Kalades

*30.01.1933 – Adolf Hitler nimetati Saksamaa kantsleriks
Chaose konj. ülitäpne konj. Kuu tõususõlmega Kalades

*26.06.1945 – San Franciscos kirjutas 50 riiki alla ÜRO asutamise hartale
Chaose väga täpne konj. Pandoraga Kalades

*14.05.1948 – Palestiinas kuulutati välja Iisraeli riik
Chaose konj. Damoclesega Kalades

*5.03.1953 – sureb Josif Stalin
Chaose konj. Merkuuriga Jääras

*13.09.1953 – N.Hrushov valitakse NLKP peasekretäriks
Chaose oposit. musta Kuuga

*23.03.1956 – Pakistanist saab esimene islamivabariik
Chaose konj. Päikesega Jääras

*21.04.1960 – Brasiilias toimus ametlikult uue pealinna Brasil avamine
Chaose konj. Merkuuriga Jääras

*22.11.1963 – atendaat John F. Kennedyle
Chaose konj. Jupiteri ja Erisega Jääras

*11.09.1973 – riigipööre Tsiilis, kukutati S.Allende, võimule tuli A.Pinochet
Chaose oposit. Veenuse, Quaoari ja Ixioni ühendusega Skorpionis

*10.11.1982 – sureb NL liider L.Breznev, jätkub liitriigi kaos ja lagunemine
Chaose konj. Sedna ja Pandoraga Sõnnis, mis kvad. Nessuse ja Orcuse ühendusega Lõvis

*12.06.1990 – Vene Föderatsioon kuulutab välja oma iseseisvuse
Chaose konj. Veenuse ja Sednaga Sõnnis

*1.07.1991 – Varssavi pakt lõpetas ametlikult oma eksisteerimise
Chaose oposit. Pluutoga
järgneb....