esmaspäev, 11. veebruar 2008

Kevad-suvi Eestile - mõned prognoosimomendid

MARSI MÕJUST EESTILE

Oma eelmises kirjutises “Ärka Eesti ja muutu” tõin muu hulgas välja Marsi ja Pluuto seosed ning prognoosi võimalused. Lisan nüüd üht-teist veel oma nägemusele natuke juurde. Tänaseks on näha, et need on osutunud üsna paikapidavateks. Ridamisi erinevates Eesti kohtades toimunud arvukad tulekahjud on sellele prognoosile tõestuseks. Ja mitte ainult Eestis. Mitmetes maailma riikides on tulekahjud üsna sagedased uudiste esilehtedel.

Lühike loetelu viimase aja tulekahjudest ja plahvatustest:
31. jaanuar – tulekahju Tallinna vanalinnas Väike-Karja tänaval.
3. veebruar – Viljandis põles puitelamu, Jõgevamaal Vorsti külas põles elumaja.
6. veebruar – Imaveres põles ait, Tallinnas Tatari tänaval büroo- ja tootmishoone, Kohila vallas puidutööstuse hoonetekompleks.
8. veebruar – Tartus põles kuur kus hukkus 1 inimene, Kardrina vallas põles alajaam, Räpina vallas põles ühes majas korter, Aseris põles koridoris kapp
9. veebruar – Tapa vallas tulekahju korteris kus hukku 1 inimene.
10. veebruar – tulekahju Pärnus

Ja mitmed tulekajud mujal maailmas:
3. veebruar – tulekahju Saksamaal Ludwigshafenis
7. veebruar – Horvaatia rannikul süttis põlema Türgi kaubalaev
8. veebruar – plahvatus ja tulekahju Gruusaias suhkrutehases
9. veebruar – tulekahju Austria vanadekodus
10. veebruar – tulekaju Londoni turuhoonete kompleksis

Tea, kas seekord on Marsil, arvestades tema aspekte teiste planeetidega, kavas end just läbi tule ja hävitamise end maailmale näidata. Ei mäleta, et niipalju tulekahjusid oleks varem ridamisi toimunud. Marss liikudes 24-dast Kaksikute (sept. 2007) kraadist kuni oma seisakuni Vähi 12-da kraadini (15.nov.) andis võimaluse tegeleda vigade ja möödalaskmiste parandamisega. Liikudes siis sellel sodiaagikaare osas tagasi (retroliikumine) ta tõi karmilt esile need puudused, mida inimkond ei vaevutud ära parandama. Nüüd, kui ta uuesti hakkas liikuma edasi (30.jaan.), oma äkilise mõju ja tulega karistas siis neid, kes on jätnud oma tegemised laokile. Ja teeb veel edaspidigi, sest ta pole veel jõudnud oma seismajäämise kraadi.

Varsti jõuab Marss Eesti Wabariigi lõunasõlmele (2. märts), siis teeb ta kokkuvõtte neis valdkondades, mida ta valitseb. Tema siirdumine Vähi märki ei too kaasa veel leevendust, sest siis on ta lähedal täpsele vastasseisule nii öelda oma märgi konkurendile Pluutole ja Wabariigi kaardis ühendus sünni Pluutoga. Mis sellega kaasneb? Juba praegu on märke, et militaarringkondades on ebakõla ja lähenemas on sõjaväegedes kriisi tekkimine ja muutuste vajadus. See tuli siis ilmsiks juba siis, kui Marss oli oma retroliikumises üle Pluuto läinud. Esile kerkib mitte ainult sõjaväe juhtimise struktuuri vastuolud, asi puudutab ka meie justiitssüsteemi, politseid ja kriminaalset maailma.

Taasiseseisvuse kaardis (20.08.1991) hakkab toimima Marsi vastasseis Kuule , täpne saab olema 23. märtsil. Rahvas ei ole rahul jõu- ja juhtstruktuuridega. Eeldan, et toimuvad streigihoiatused, demonstratsioonid. Meedia on täis teravaid ütlusi ja vastastiku süüdistusi. Lisaks varem kirjutatud meie rahaga seotule võib see seis puudutada ka kinnisvaraga toimuvat. Võimalikud on sagedasemad liiklusavariid, kodused tulekahjud, segadused transpordi süsteemis. Peale vastaseisu Kuule järgnevad vastaseisud sünni Uraanile ja Neptuunile, samuti Kuu tõususõlmele. See kõik saab olema aprillis. See seis puudutab selliseid valdkondi nagu transport, meedia, sidet, haridust, religiooni, samuti klätsi ning kuulujutte. Oletada võiks, et mingisugune välisamine laimukampaania saab juurde uut hoogu. Vastasseis Neptuunile viitab kas merenduse, alkoholimajanduse või meditsiini valdkondadele. Korduda võib palju sama, mis oli kaks aastat tagasi. Eelmise aasta mais ratifitseeriti Euroopa põhiseaduslik lepe, juuni algul liitusid Isamaaliit ja Res Publica.

Märtsis millegagi Eesti maailmas silma torkab, sest meie maad sümboliseeriv Estonia oma retro liikumisel läheb üle Päikese. Kas see on meie idanaabriga seotud? Sest transiitne Moskva läheneb meie Wabariigi Veenuse peale ja järgmisel kuul teeb juba mitut opositsiooni iseseisvuskaardi planeetidele Lõvi lõpus – Jupiterile, Päikesele ning Mekuurile. Samas lähedal sünni Merkuurile on plutiino Orcus, mis juba pikemat aega mõjutab Lõvi lõpus olevaid sünniplaneete. Jaanuaris omale nime saanud asteroid Tallinn on ühenduses transiitse Pluutoga. Kas see võiks olla seotud muutustega linna juhtimises? Tallinna nimi sai teatavaks 22. jaanuaril, siis oli tal ühendus Quaoariga Amburis. Huvitav on see, et samal ajal sai nime endale ka Tartu ja jaanuaris asus ta koos Pandoraga Skorpioni märgi keskel, olles ühenduses riigi sünni Pluutoga. Aprillis on Tartu sünni Damaclose lähedal. Kas see toob kaasa juhtimises muutusi Tartu valitsemises või mingit ohtu linnale? Vaadeldavaks kaardiks on ikka taasiseseisvuse horoskoop.

Aprillis on siis tagurpidi liikuval Tartul täpne ühendus sünni Pluutoga. Kuidagi ei saa eirata seda võimalust, et Tartuga miski oluline saab toimima. Aprillis läheb ka transiitne Tallinn üle sünni Kuu. Edasi mais on Tallinnal ühendus juba sünni Uraani ja Neptuuniga. Tea, kas püütakse jällegi üles puhuda möödunud aasta aprillirahutustega seotud asjaolud?
Aprillis on transiitne Moskva meie sünnipäikesega opositsioonis, natuke hiljem on vastasseis ka transiitse Saturniga, transiitne Rossia aga kvinkunksis transiitse musta Kuuga ja trigoonis transiitse Pluutoga. Kas see nüüd natuke vaigistab suhtumist meisse või võtab uue suuna.
Aprilli lõpus läheb transiitne Marss üle vabariigi IC, seda momenti võiks ära kasutada riigi mineviku, tema esivanemate ja ajaloo aktiivsemaks propageerimiseks maailmale, õiglse pildi loomisest sellest. See võib muidugi tähistada ka ka piiritaguse propaganda vastulööke sellele, sest siis on Marsil ja Jupiteril omavahel kvinkunks, mis ikka tähistab korduvate probleemide esiletulekut, selle kordumist. Marsi liikumine läbi neljanda maja viitab kuivusele, põuale, tulekahjudele maakohtades. Samal ajal on tal vastasseis Jupiteriga, mis eeldab, et opositsioon riigikogus võib rohkem häält tõsta kui muidu.

Mais-juunis hakkab toimima transiitse Uraani opositsioon sünni Marsile ja transiitse Neptuuni vastaseis sünni Jupiterile. Transiitne Saturn on vabariigi Veenuse peal. Saturn on kaardis oluline tegija, valitseb kaardi MC-d. Ja Veenus osaleb kahte märki hõlmava kuuenda maja valitsejana. Seda arvestades oletaks, et kasvab tööpuudus, rohkem piiratud on võimalused teenimiseks, tervisele pööratakse rohkem tähelepanu, kuid jällegi ei võimalda iga rahakott seda kasutamast. Opositsioonid on ikka kahe printsiibi vastuolulised seisud. Marsi-Uraani omavaheline vastandlik seis võib kaasa tuua ootamatut valitsuse või haldussüsteemis, töösuses äkilist muutust või avariisid, plahvatusi ning õnnetusi. Transiitse Marsi poolt ei ole ka soodustavat sekstiili sünni Marsile enam toimimas. Neptuuni opositsioon Jupiterile viitab ehk kirikuringkondades tekkivat vastandlike arusaami, kuidas edasi minna. Seda oli lugeda ka juba praegu, et millisel moel läbi viia kiriklike talitusi ja pühapäevaseid jutlusi.
Inimesed on rohkem rahulolematud meie meditsiinilise süsteemiga, nõutakse paremat ja inimväärsemat teenidust, järjekordade lühendamist ja kergemat pääsu eriala arstide juurde. Mööda ei pääse ka hinnatõusudest kütusele. Välistatud pole suuremat sorti avariid merenduses või keemiatööstuse valdkonnas. Marsi viibimine Lõvis võib tuua esile panganduse ülekuumenemise, seda sellepärast, et ta on opositsioonis transiitse Neptuuniga ja läheneb sünni Jupiterile. Viimane valitseb kaardis kaheksandat maja, mille alla kuulub rahvatulu, välisfinants, kinnisvara jms.
Juunis liigub Marss pealegi veel horoskoobi viiendas majas ja kuu lõpus ületab sünnikaardi Jupiteri, Päikese ning Merkuuri. Liikumine läbi viienda maja aktiveerib selle maja valdkonnad. Pingelistest võiks pakkuda kriisi spordis, mõnel teatril võib olla oht tulekahju näol, üha rokem ilmnevad puudujäägid laste kasvatamises.
Möödunud aasta viimase Saturni-Neptuuni opositsiooni kraad (21:47 Lõvi-Veevalaja) hakkab samuti oma rolli mängima, sest sellese Veevalaja kraadi jõuab Neptuun juba varsti, paari päeva pärast sõbrapäeval.

Juuli algul läheb Marss Neitsi märki ja teeb kohe ühenduse sünni Veenusega. Mõlemad valitsevad kaardi kuuendat maja, samuti ka kaheteistkümnendat.8. augustil jõuab Marss oma sünnikohale, tõotab tulla jõuline, aktiivne ja teguderohke tsükli algus. Samal ajal toimib transiitse Pluuto trigoon sünni Päikesele, transiitse Neptuuni opositsioon sünni Jupiterile, transiitse Uraani opositsioon sünni Marsile, transiitse Merkuuri ühendus sünni Jupiteriga, olles seega samal ajal opositsioonis Neptuuniga Nüüd mõni ütleb, et eeldused ja prognoos on täis aina negativismi ja midagi positiivset nagu ei tuleks. Kena muidugi oleks, kui nendest pakutud prognoosidest paljud ära jäävad. Juba seegi oleks positiivne ja lohutav. Roti-aasta tuleku puhul korraldatud üritusel läbi viidud planeetide esinduse astraalses mängus tundsin samuti Marsi poolt aina kuumust, kõrbelõhna ja tuld, aina tuld. Mõned märksõnad siis oleks Marsile sel kevad-suvel - põud ja kuumus, paljude tulekahjude, avariide ning äkiliste konfliktidega periood.

Kommentaare ei ole: