neljapäev, 28. veebruar 2008

Pluuto sodiaagiring

Pluuto sodiaagiring – mis oli, mis tuleb?
Arhiivi korrastades sattusin peale tõlkeartikli mustandile, mille ma olin juba ammu kirjutanud nö. sahtlisse. Nüüd seda natuke parandades leidsin, et Pluuto uude märki sisenemisel võiks seda tutvustada ka teistele.

Kõik, mis maailmas meiega juhtub, sõltub suurel määral planeedist, mis väga kauge ja ka massilt väike. Kuid just see kauge ja väike planeet on totaalsete ümbersündide, muutuste põhjustaja. Ja tema mass ning kaugus ei puutu asjase. Aeg ei sõltu ju kella mõõtmetest.
Oma viimase sodiakaalse tsükli alustas Pluuto aastal 1822 ja lõpetab aastal 2068. 1822 Pluuto sisenes Jäära märki – kõikide alguste alguse märki, mida tinglikult loetakse maailmas revolutsiooniliste muutuste lähtepunktiks.
Mitmekümnete sajandite jooksul, vähemalt Kristusest alates kuni Bonapartini välja, maailma eriliselt justkui pole muutunud. Riike valitsesid monarhid, kelle alamad olid patriarhailise eluvaadetega suurte perede liikmed. Need alamad eesotsas oma monarhiga perioodiliselt pidasid sõdu oma naabritega. Aga kui saabus rahuperiood, töötasid palehigis, et saada endale igapäevast leiba. Kuid 19. sajandil saabudes inimkond tundis vajadust ära lõhkuda vana elulaad ja edasi elada kuidagi uutmoodi. Ning seda olnut ja tulevat on hästi näha Pluuto sodiakaalsel liikumisel.

Jäär on uudsete kogemuste märk, mis alustab uut tegevustsüklit. 1822. aastal Pluuto sisenes Jäära kuhu jäi aastani 1851. Nimelt nendel aastatel võttis Euroopas hoogu revolutsiooniline liikumine, hakati nõudma vabadust, kukutati monarhe. Pluuto viibimine Jääras oli ka Ameerika asustamise kuldajastu. Paljud raskused uue maailma alistamisel on meieni jõudnud Metsiku Lääne folkloori kaudu.
1851 kuni 1883 asus Pluuto Sõnnis, see tingis jõu ja vahendite kogumise. See oli suure majandusliku ekspansiooni periood, mil vallutati põliselanike maid, millest said kolooniamaad. Tööstusrevolutsioon jõudis haripunkti. Hakati moodustama tööstuskorporatsioone. Pandi alus teadusele, kultuurile, poliitikale.
Avatud mõistuse ja sidemete märgis Kaksikutes viibis Pluuto 1883 – 1913. Ta soosis avastusi ja leiutisi. Leiutati auto, lennundus, elektrivoolu kasutamisalad, mis panid aluse kaasaegsele elektritehnikale ja elektrisidele. Nendel ideedel ja leiutistel kasvas üles kogu 20. sajandi tehnika võimsus.
1913 kuni 1937 Pluuto asus Vähi märgis, emotsioonide, traditsioonide ja juurte märgis. Nendel aastatel toimus palju revolutsioone, mis muutsid sajandeid kestnud traditsioone ja arusaamisi, kus vend astus venna vastu, juht oma rahva vastu. Tekkisid ja levisid uued poliitilised suunad: majanduspoliitika USA-s, fashism Euroopas ja kommunism Venemaal.
1939 – 1957 läbis Pluuto Lõvi märgi, mis provotseeris maalasi mängima jõumänge. Teine maailmasõda, tuumajõu demonstreerimine, gigantomaania. Toimus ülemaailmne võimuvõitlus kapitalismi ja kommunismi vahel, mis mõjutas kokkuvõttes kogu inimkonna käekäiku.
Pluuto viibimine Neitsi märgis, mis soodustab loogikat, sihikindlust, tehnika praktilist kasutamist, kestis aastatel 1957 kuni 1971. Sihikindlus oli aga neil aastatel väga erinev, esimesed hüpped kosmosesse ja samas plaanipärane röövelik looduse hävitustöö “suurte eesmärkide” nimel. Nõukogude Liidus taheti isegi jõed tagurpidi voolama panna.
1971 – 1984 läbis Pluuto Kaalude, õigluse, inimsuhete ja psühholoogia märki. Sel ajal tuli inimestel uuendada vastutustunnet oma lähedaste eest. Ühe osa sellest ärkamisest moodustasid uuenenud vaated abielule, uued seadus- ja õiguskonseptsioonid. Kaks vastandlikku maailmavaadet kogusid jõudu, et hiljem selgeks teha, kes peale jääb.
Pluuto Skorpionis oli aastatel 1984 – 1996, oma “firmamärgis” – surma ja taassünni, kõige jõulisemas märgipositsioonis. Materiaalne – füüsiline maailma sündis ümber informatiivseks – kompuuterlikuks maailmaks. Arvatakse ka , et antud periood tähistas Kalade ajastu viimset hingetõmmet.
Alates 1996 aastast sisenes Pluuto Amburisse, kus viibis aastani 2008. Märgis, mis tähistab laiendatud piire ja usku, vaimse uuenemise perioodi Veevalaja ajastu algul.

Edasi vaatleme Pluuto liikumist märgi dekaadide kaupa. 2000. aastal sisenes Pluuto Amburi teise dekaadi, kus viibis aastani 2003. Teine dekaad on kuulik, neutraalne, mille sümboolne nimetus on “jahimees puhkehetkel”. Sellel perioodil langes huvi poliitika vastu. Kõik tahtsid elada oma huvides, kasutades ära tsivilisatsiooni hüvesid. Riigid hakkasid aktiivsemalt tegelema oma siseprobleemidega. Rahvas, otsides adrenaliini annust, tegeleb rohkem eksootiliste ja ekstreemsemate tegevustega ning pööras rohkem tähelepanu ka seksile. Möödus vajadus noortööliste järgi, hinda tõusid küpsed ja kogemustega tööalade spetsialistid. Suurenes huvi kõigi salapärase ja mõistetamatu vastu.
2004 kuni 2008 liikus Pluuto kolmandas Amburi dekaadis. Saturnlik ja väga raske dekaad, sümboolse nimetusega “kentauri jalad või sõjatee”. Sellel dekaadiperioodil käis võitlus kultuuri traditsioonide säilitamise eest unifikatsiooni (ühtlustamise) vastu. Samuti vastupanu maailma ümbertegemise püüdlustele. USA langes nähtavasti superriigi “hiigelaegade tagasinutmise” perioodi. Venemaa samas astus alles esimesi samme murdeea ikka jõudmisel. Oli võimalus tõsiste religioosete konfliktide, sõdade tekkimiseks ülespuhutud usuloosungite lipu all. Lähedal oli ja on ka praegu USA provokatsioonid kolmanda maailmasõja tekkeks. Ühiskonnas tekkis mood kõige, mittevananeva, noortepärase vastu.
2008 – 2024 viibib Pluuto Kaljukitses. Sellel ajal kõik, mis on võimalik saavutada ka saavutatakse. Ühiskond alustab tõusu ülemaailmse riikluse suunas – supersüsteemiks plaanimajandusega. Poliitika, kui juhtimisinstrument, saab ammendatud. Võimule tulevad oligarhiad, kes omavad kõrgtehnoloogiat. Rahvusvaheline “kuldeliit” eemaldusb massidest.

Pluuto kolm Kaljukitse dekaadi:
2008 – 2013 on Pluuto märgi esimeses dekaadis, millel sümboolne nimetus “Kaljukitse sarved”. Venemaast saab maailma kommunikatsiooni keskpunkt ja planeedi viljaait? Dollari asemele tuleb eurorubla.
2013 – 2018 satub Pluuto “Kaljukitse teravate sõrgade” mõju alla. See periood lõpeb Euraasia riikide konglomeraadi formeerumisega, kelle kätte koondub üha rohkem maailma kõrgtehnoloogiast ja spetsialiste sellel alal. Ameerikast saab tsivilisatsiooni tehnoferno – strateegiline lisand ehk ripats. Leiutatakse effektiivne psi-relv. Möödanikku lähevad endised karistusmeetmed, kurjategijaid hakatakse “dekodeerima”. Ametlikuks ideoloogiaks saab olema progressiivne humanism. Venemaad hakkab valitsema naine?
2018 – 2024 on Pluuto Kaljukitse kolmandas dekaadis, sümboolse nimetusega “Kaljukitse mäed”. See on aeg, kui lõpeb ülemaailmse tsivilisatsiooni ja tema juhtvõrgu formeerumine, mis meenutab oma olemuselt suurimpeeriumi ilma kindla juhtkeskuseta. Planeedi rahvastik saavutab oma maksimuvarvu kogu oma eksistentsi ajaloos.

2024 – 2043 viibib Pluuto Veevalaja, puhta vaimsuse märgis. Selleks ajaks on töötluseks kättesaadavad loodusresursid katastroofiliselt kahanenud. See eest aga saab olema kuhjaga fantastilisi projekte, plaane, mis lubavad hoobilt kõik probleemid lahendada.
2024 – 2030 on Pluuto Veevalaja veenuslikus esimeses dekaadis sümboolse nimetusega “veekandja keha”. Selleks ajaks on inimkond jõudnud ära kaotada isikliku elu ja ka mõiste pereelu (seda suurlinnades). Igat kodanikku vaadeldakse kui “tuleviku kaadrit” ja hiljem elanikkonna juurdekasv pannakse teaduslikule alusele koos geneetilise kontrolli sisseviimisega. Sellega kaasneb ka laste eraldamine vanematest. Vajadus seksi järgi saab olema moodsalt rahuldatud – virtuaalselt. Geneetikud loovad biomonstrumeid, et lahendada toitlustusprobleeme: elevant-lehmad, kana-straussid, tomatipuud jne.
2030 – 2036 on Pluuto merkuurlikus teises dekaadis sümboolse nimetusega “veevalaja pea”. Sellel perioodil luuakse ülemaailmne “Aju” maailma mega kompuuter kõigi planeedi elanike kõiksuguste andmetega. Tehakse algust kloonitud põlvkonna loomisega ja asutakse usinalt looma ülimõistusega üliinimest.
2036 – 2043 on Pluuto kolmandas dekaadis sümboolse nimetusega “veekandja veekann”. See on aeg, mil mandub virtuaalne illusioon Vip-de ladvikus, kuid maailma “tagaõuses” tekivad terved geeniuste armeed, kelle psi- võimed ületavad ja pakuvad ka konkurentsi igale masinale.
2043 – 2068 on Pluuto viibimine Kalade märgis. Märk, mis on kokkuvõtmise perioodiks. Üldjoontes on selle aja pilt järgmine: loodus-füüsilised resursid on ära kulutatud. Vaimsed.psüühilised on aga ammendamatud, mis viivad inimkonna edasi uuele olmetasandile. On saatuslik aeg terade eemaldamiseks sõkaldest.
2034 – 2050 asub Pluuto Kalade esimeses dekaadis sümboolse nimetusega “kala, kes ujub allapoole, sügavikku”. Vägivald looduse vastu pöördub mutantide ülemvõimuks. Maailma tekivad monstrumid, värdjad, enneolematud viirused, seened, olendid, kes püüavad hävitada tsivilisatsiooni. Terved linnad sulguvad end ringkarantiini, riskiga saada suurteks vennaskalmistuteks oma elanikele.
2050 – 2059 asub Pluuto Kalade jupiterlikus teises dekaadis sümboolse nimetusega “ookeani vesi”. Pärast suurt maailma puhastust, mis viis igavikku määratul hulgal zombisid ja mandunud inimmasse, saabub uuenemise aeg. Kõik, kes elama jäid, saavad immuniteedi uuenenud looduse suhtes. Maailmas kaovad piirid, toimub keelte ja rahvaste segunemine.
2059 – 2068 Pluuto, olles Kalade kolmandas dekaadis sümboolse nimetusega “kala, kes ujub ülesse, valguse poole”. Maailm sõuab lähemale seni veel uduse progressiranniku poole, mille olemus seisneb inimese psüühiliste võimete ja nende oskuste teadlikul manipuleerimisel s.o. loomisel, selle tõusus ja arengus. Kellele see ülejõu käib, jäävad arengule igati jalgu.
Aastal 2068 siseneb Pluuto uuesti Jäära. Siis tähistab see esimesi tulukesi printsipiaalselt uute, meie jaoks arusaamatute ja imelike arusaamadega, uue tsivilisatsiooni algust.

Selline oli St.Peterburi astroloogi V.Obakovi nägemus Pluutost, mis oli kirjutatud mitu head aastat tagasi, kui Pluuto viibis veel Amburi teises dekaadis. Kas täielikult nõustuda tema tuleviku visiooniga või ainult osaliselt või hoopiski kõik jamaks lugeda, see jääb igaühel enda otsustada.

Kommentaare ei ole: