pühapäev, 30. september 2007

Arstikutse ja asteroidid - 2 osa

Teises artikli osas toon ära veel paarkümmend näidet, kus on meditsiiniasteroidid arstidel ilusasti esindatud. Lisaks samad taevakehad mõnedes sündmustes ja ettevõtmistes. Edasi aga vaataks juba seda sama teistel tuntud isikutel, seda artikli kolmandas osas.

Eero Vasar, arstiteadlane, Hygiea konj. Asclepiusega Neitsis, mis sekstiilis Veenusega ja trigoonis Marsi ja Varunaga. Chironil kvadratuur Neptuuniga, trigoon Päikesega ja opositsioon Jupiteriga. Aesculapial sekstiil Päikesega.

Alternatiivravi arstil Sirje Gabrielil oli Hygieal oposit. Jupiteriga, Hygieal kvadratuur Aesculapiaga ja Asclepiusel konj. Päikese ja Varunaga Jääras. Siin Varuna aitas tuntuks saamisel. Discoveryl konjunktsioon Marsi ja Saturniga Lõvis, mis opositsioonis musta Kuuga. Siit ehk see alternatiivsed ravimeetodid, mida ta kasutas.

Veel tuntud alternatiivse meditsiini pooldaja ja ravija – Luule Viilmaa, Päikese konj. Discoveryga Jääras. See andis talle mõtte otsida seda alternatiivset vastukaaluks olemasolevale. Veel on tal Hygiea konj. Chironi ja Ceresega Amburis. Aesculapial konjunktsioon Veenuse ja Jupiteriga Veevalajas. Asclepiusel kvadratuur Chironiga.
Võimsad ühendused, mis andsidki suured eeldused arstina oma eluülesannet teostada.

Neuroloogil Janika Kõrv, Hygieal konj. Veenusega Jääras, mis oposit. Päikesega, sekstiil Saturniga ja täpne kvadratuur Kuu tõususõlmega. Chironil konj. Discoveryga Kalades, mis trigoonis Neptuuniga. Uraanil kvadratuur Asclepiusega. Närvide alluvad Uraan valdkonda. Aesculapial konjunktsioon Päikese ja Varunaga Sõnnis.

Talis Bachmann, psühholoog. Päikese konj. Hygiea ja Ceresega Veevalajas, Neptuunil kvadratuur Asclepiusega ja Asclepius ise on sekstiilis Aesculapiaga, mis konj.-s Kuu tõususõlmega Kalades.

Tuntud arstil Helvi Rammulil on Päikese konj. Saturni ja Aesculapiaga Veevalajas, mis sekstiilis Discoveryga. Hygieal kvadratuur Ceresega, sekstiil Marsi ja Jupiteri konjunktsiooniga ja oposit. Chironiga ning poolsekstiil Asclepiusega. Tuntusele arstina aitab kaasa Varuna sekstiil Aesculupiaga. Enamus meditsiiniga seotud taevakehad ilusasti töös!

Lastearstil, hügeenikul ja spordiarstil Valeri Schwartzil oli Päikesel konj. Discovery ja Childiga Veevalajas. Enam paremat ei saa tahtagi, taevas lihtsalt “sundis”, et mees saaks lastearstiks. Veenusel konj. Hygiea ja Asclepiusega Amburis, mis sekstiilis Aesculapiaga. Chironil trigoon Jupiteriga. Ceres konjunktsioonis Uraaniga Sõnnis.

Argo Kõvamees, arstiteadlane – Hygiea konjunktsioon Pluutoga Vähis, mis opositsioonis Päikesega. Aesculapial konjunktsioon Saturniga Skorpionis, kvadratuur Neptuuniga, trigoon Discoveryga. Neptuunil konjunktsioon Ceresega Lõvis, Uraanil konjunktsioon Varuna ja Discoveryga Kalades. Chironil sekstiil Veenusega, trigoon Neptuuniga. Ceresel trigoon Merkuuriga. Kõik vähegi meditsiiniga seotud taevakehad on omavahel aspekteeritud.

Toomas Sulling, arst, kellel Päikese konj. Hygieaga Veevalajas. Asclepius ja Aesculapia on omavahel sekstiilis. Ceres täpses opositsioonis musta Kuuga ja Chiron kvadratuuris Varunaga.

Hele Everaus, hematoloog – Hygiea konjunktsioon Jupiteriga Sõnnis, mis teeb trigooni Päikese ja Chironi ühendusele Kaljukitses. Neptuuni sekstiil Asclepiusega. Chironil trigoon Hygieale ja opositsioon Uraaniga.Asculapial sekstiil Neptuuniga. Ceresel kvadratuur Marsiga.

Eda Merisalu, arstiteadlane – Hygiea konjunktsioon Quaoariga, mis teeb kvadratuuri Päikesele ja sekstiili Asclepiusele ja Ceresele. Discoveryl trigoon Päiksega ja sekstiil Saturniga. Chironil sekstiil Veenusega ja kvadratuur Neptuuniga.

Hästi tuntud kirurg-traumatoloog Arnold Seppo – temal on väga tugev ühendus Veevalajas. Omavahel konjunktsioonis on Veenus, Chaos, Uraan, Hygiea ja Asclepius. Mida rohkemat saaks tahta üks tuntumaid eesti arste, et oma elus hiilgavalt läbi lüüa. Oma leiutiste realiseerimine oli ta elu üks eesmärke, seda soodustas Discovery väga täpse konjunktsioont Kuu tõususõlmega Kaljukitses. Veel oli tal Chironi opositsioon Marsiga.

Mart Saarma, meditsiiniteadlane. Veenuse konj. Asclepiusega, Merkuuri ja Marsi konjunktsioonil kvadratuur Hygieaga. Chiron ja Ceres on omavahel kvadratuuris. Aesculapial trigoonid Saturni ja Varunaga ja opositsioon Uraaniga.

Enn Nõu, kirjanik ja arstiteadlane. Aesculapial konjunktsioon Kuu tõususõlmega Veevalajas. Hygieal väga täpne trigoon Varunaga ja sekstiil Päikesega.

Arst Alar Sepp, Hygiea oposit. Asclepiuse ja musta Kuuga, trig. Pluutoga.Marsil konjunktsioon Ceresega Neitsis, mis Päikesega sekstiilis. Chironil trigoonid Veenuse ja Neptuuniga, kvadratuur Aesculapiaga.


Psühholoog Henn Mikkin, Päikese konjunktsioon Asclepiusega Kaljukitse/Veevalaja piiril. Chironil konjunktsioon Veenusega Veevalajas. Hygieal ning Discoveryl konjunktsioon Varunaga Jääras, mis sekstiilis Aesculapiaga. Varunal veel väga täpne sekstiil Aesculapiaga.

Alar Karis, ülikooli rektor, molekulaargeneetik. Hygiea täpne oposit. Kuu tõususõlmega, sekstiil Discoveryga ja Pluutoga. Asclepiusel kvadratuur Merkuuriga


Naistearst Ivo Saarma, Hygiea konj. Uraaniga Lõvis, mis opositsioonis Uraaniga. Aesculapial konjunktsioon Päikese, Marsi ja Neptuuniga Skorpionis. Veenusel konjunktsioon Asclepiusega Neitsis. Võimas stellium Skorpionis ja Veenuse ühendus arstikutse sümboliga viitavad otse tema tegevusele naistearstina.

Aidsi ennetusarst Nelli Kalikova, Veenuse konj. Asclepiusega, mis trigoonis Neptuuniga. Jupiteri konj. Discoveryga, Ceresel konjunktsioon Pluutoga Lõvis. Temal on veel Kuu tõususõlmel konj. Varunaga, mis sekstiilis Päikesega. Siit see tuntus ja eluülessanne aidsi ravida. Aesculapial sekstiil Päikesega, trigoon Varuna ja Kuu tõususõlme ühendusega, opositsioon Uraaniga. Hygieal asub meditsiinimärgis Neitsis.

Anti Kidron, psühholoog. Tuntuse kindlustab Päikese konjunktsioon Varunaga Jääras, mis sekstiilis Asclepiusega. Hygieal täpne kvadratuur Ceresega, Chironil täpne konjunktsioon Kuu tõususõlmega Lõvis, mis opositsioonis Marsiga.

Voldemar Kolga, psühholoog. Hygieal sekstiil Ceresega. Discoveryl sekstiil Neptuuniga ja kvadratuur Chironiga. Asclepiusel kvadratuur Saturniga. Ceresel opositsioon Veenusega.

Tuntud doktor “Noormann” alias Tõnu Ots, psühholoog ja pedagoog. Temal on Asclepius trigoonis Chironiga ja Aesculapiaga, Ceresel konjunktsioon Marsiga Amburis ja Discoveryl konjunktsioon Pluutoga Lõvis.

Mati Majass, arstiteadlane. Hygieal konjunktsioon Päikesega Skorpionis, mis opositsioonis Ceresega ja Aesculapial konjunktsioon musta Kuuga Kaljukitses, mis on kvadratuuris Saturniga.

Kaido Kotkas, arst. Ceresel konjunktsioon Päikese ja Merkuuriga Skorpionis, mis opositsioonis Hygieaga. Hygieal veel trigoon Uraaniga ja Asclepiusega. Aesculapial sekstiil Hygieaga ja kvadratuur Jupiteriga. Discoveryl trigoon Neptuuniga.

Mihkel Mardna, spordiarst. Aesculapial trigoon Marsiga, Asclepiusel kvadratuur Pluutoga. Chironil konjunktsioon Saturniga Kalades, trigoon Neptuuniga. Hygieal sekstiil Marsiga, Ceresel trigoon Päikesega ja Discoveryl kvadratuur Veenusega.

Peeter Mardna, arst. Hygiea konjunktsioon Merkuuriga Skorpionis, trigoon Chironiga. Aesculapial täpne sekstiil Jupiteriga ja trigoon Neptuuniga. Asclepiusel sekstiil Päikesega.

Urve Mardna, Hygiea konjunktsioon Uraaniga Sõnnis ja trigoon Ceresega. Chironil sekstiil Jupiteriga.

Jaanus Pikani, meditsiinitegelane. Aesculapia konjunktsioon Veenusega Skorpionis. Asclepiusel ülitäpne kvadratuur Discoveryga ja opositsioon Varunaga. Cersesel konjunktsioon Päikesega Kaljukitses ja Chironil kvadratuur Veenusega.

Tiina Toomet, loomaarst. Asclepiusel konjunktsioon Aesculapiaga Skorpionis, mis kvadratuuris Chironiga. Ceresel konjunktsioon Merkuuriga Kaljukitses, mis sekstiilis Neptuuniga.

Selliseid näiteid võib tuua veel väga palju. Samas on mitmeid tuntud arste, kelle kosmogrammides ei olnud kolmel meditsiini sümboliseerival asteroidil peaaegu mingeid aspekte isiklike planeetidega või siis olid need vähemolulised. Kuid neid leidsin üksikuid. Läbi sai vaadatud üle180 meditsiiniga seotud isiku kaardi. Näiteks psühhiaatril Jüri Saarmal ei olnud kolmel peategelasel konjunktsioone planeetidega, oli ainult Aesculapia kvadratuur Kuu tõususõlmega. Või siis psühhiaater Airi Värnik, Aesculapial sekstiil Uraaniga ja trigoon Chironiga. Hygieal trigoon Ceresega.

Nendest 180-st arstist oli Päikese järgi kõige rohkem Neitsisid, Veevalajaid ja Kaljukitsi. Kõige vähem Vähke ja Ambureid. Polnud aga ühtegi Kaksikut.
Arstiteadlastel, nagu võiski arvata, olid hästi esindatud veel ka Discovery ja Scientia. Näiteks Ilo Sibul, arstiteadlane, kel Discovery konjunktsioon Scientia, Chironi ja Päikesega Veevalajas ja Neptuuni konjunktsioon Kuu tõususõlmega Vähis.

Kui juba arstidel vaatasime kolme peamise meditsiinilise asteroidi mõju, siis mõned näited ka meditsiinialastest sündmustest, kas leidub seoseid või ei.
5.12.1872 – Tallinnas alustas tegevust nn. Daamidekomitee, mis oli esimene Punase Risti lipu all tegutsenud organisatsioon Eestis.
Estonial väga täpne kvad. Hygiea ja Asclepiuse konj.-ga Kaljukitses
Estonial konj. Chironi ja Aesculapiaga Jääras, mis oposit. Marsiga
Päikesel trig. Hippokratesega
Pluutol oposit. Scientiaga

8.05.1873 – Tartu veterinaariakool nimetati ümber Veterinaariainstituudiks, tegutses aastani 1918
Estonia konj. Päikese, Veenuse, Pluuto, Aesculapia ja Kuu tõususõlmega Sõnnis
Uraanil konj. Hippokratesega Lõvis
Hygieal trig. Asclepiuse ja Marsiga
Chironil trig. Scientiaga

31.10.1903 – Tallinnas avati Seevaldi vaimuhaigla
Estonia sekst. Päikese ja Asclepiuse konj.-ga Skorpionis, oposit. Neptuuniga
Hygieal kvad. Päikese-Asclepiuse ühendusega, sekst. Kuu tõususõlmega
Sciential oposit. Aesculapiaga, viimane on sekst. Chironiga

24.02.1919 – Eesti vabariigi Ajutine valitsus kinnitas Eesti Punase Risti põhikirja
Estonia konj. Hygieaga Jääras, mis trig. Saturniga
Päikesel trig. Aesculapiaga
Neptuunil oposit. Scientiaga

28.02.1921 – Tallinnas luuakse kohalikke arstide ühinguid koondav Eesti Arstiseltside Liit
Estonia trig. Päikese ja Aesculapiaga, kvad. Neptuuniga
Hygieal sekst. Kuu tõususõlmega, trig. Veenusega
Uraanil konj. Hippokratesega Kalad/Jäär
Asclepiusel kvink. Kuu tõususõlmega
Marsil kvad. Aesculapiaga

1.04.1922 – Tartus avatakse lastekliinik – eesti esimene spetsiaalselt lastehaiguste raviks mõeldud asutus
Estonia sekst. Päikese ja Chironi konj.-ga Jääras
Hygieal konj. Marsiga Amburis
Veenusel konj. Asclepiusega Jääras
Merkuuril sekst. Hippokratesega
Neptuunil täpne trig. Chironiga ja trig. Hygieaga
Saturnil sekst. Scientiaga

12.12.1925 – Tallinnas Juhkentali tänavas avatakse 360-kohaline kaitseväe keskhaigla
Estonia konj. Neptuuni ja Aesculapiaga Lõvis, mis trig. Veenusega
Saturnil täpne konj. Hippokratesega Skorpionis, mis kvink. Marsiga
Päikesel konj. Chironiga Jääras
Asclepiusel trig. Kuu tõususõlmega

10.07.1927 – Pärnus avati moodsa kuurordi vältimatu osa – supelasutus, hilisem mudaravila
Estonial täpne konj. Varunaga Kalades, konj. Jupiteri ja Uraaniga Kalad/Jäär, mis trig. Merkuuriga
Päikesel konj. Pluuto ja Asclepiusega Vähis
Hygieal konj. musta Kuuga Kaaludes

13.12.1928 – Tartus arstirohtude tehases Helios püssirohuosakonnas toimuv plahvatus nõuab ohvriks 8 töölise elu ning hävitab täielikilt tootmishooned
Estonia oposit. Päikesega
Veenusel konj. Hygieaga Veevalajas, mis kvad. Chironiga
Uraanil konj. Aesculapiaga Jääras, mis trig. Asclepiusega
Saturnil trig. Hippokratesega

25.01.1985 – Värskas avatakse sanatooriumi esimene järk
Chironil trig. Päikese, kvad. Hygieaga ja oposit. Asclepiusega

31.05.1993 – Tartu Maarjamõisa haiglas tehti eesti esimene luuüdi siirdamise oporatsioon
Estonia konj. Päikesega Kaksikutes, mis sekst. Marsi ja Ceresega
Marsil konj. Chironi ja Asclepiusega Lõvis
Jupiteril konj. Aesculapiaga, mis trig. Päikesega
Hippokratesel konj. Uraani ja Neptuuniga Kaljukitses

6.03.2001 – valitsuse otsusega luuakse eesti Geenivaramu
Estonia konj. Päikese ja Aesculapiaga Kalades
Merkuuril konj. Hygiea ja musta Kuuga Veevalajas
Hygieal väga täpne sekst. Pluutoga
Uraanil konj. Asclepiusega Veevalajas ja väga täpne poolsekst. Hippokratesega

Äratoodud näited räägivad iseenda eest!

järgneb.....

kolmapäev, 26. september 2007

Arstikutse ja asteroidid


Kas taevas soosib valitud eriala? - HYGIEA * ASCLEPIUS * AESCULAPIA.

Elukutse valik on teadagi raske küsimus, eriti noorpõlves, kus ahvatlusi, tahtmisi ja võimalusi on mitmeid. Kas minna õppima prestiiset eriala, mis aga ei pruugi hiljem anda ei hingele ega vaimule mitte midagi, ehk ainult suuremat palka. Või omandada eriala südamekutse järgi, mis algul ei pruugi kohe meeldida. Kuid hiljem saab valitud kutsest eluülesande lahutamatu osa. Need, kes omal ajal valisid vajaliku ja olulise arstikutse eriala, võivad pöörduda tähtede poole ja veenduda, et taevane soosing igati aitas kaasa selle eriala omandamiseks.

Kolm otseselt meditsiiniga väga lähedalt seotud asteroidi on oma printsiibilt hästi piiritletud ja esindavad eriti selgelt taevaseid mõjusid peamiselt Hippokratese vande andnud inimestel aga mitte ainult!
Marsi ja Jupiteri vahel tiirlev asteroid Hugiea on oma läbimõõdult neljandal kohal, peale Cerest, Pallast ja Vestat. Tema diameetriks on 430 km. Kannab järjekorranumbrit 10 ja avastati 12.04.1849. aastal. Tiirlemisperioodiks on 5,555. aastat.
Hygiea kannab oma printsiibilt edasi Cerese omadusi, alludes talle oma mõtteprintsiibilt. Hygiea omab palju kitsamat printsiipi kui Ceres ja seostub ainult Neitsi märgi arheotüübiga.
Asteroidi Hygiea mõju alla kuulub siis hoolitsemine oma tervise eest, keha hügieen, tähelepanelikkus lastega tegelemisel, kriitiline mõistus, hoolikas ning püüdlik töötamine ning leiutatamise anne. Just need omadused, mida astroloogias seostatakse eelkõige Neitsi märgiga.

Antiikmütoloogias oli Hygiea (kreeka k. tervis) kreeka tervise-ja ravimise jumala Asclepiuse tütar. Askleipust samastati ravimisega ning seostati mitmete Põhja-Kreekas asuvate paikadega. Tema sümbolid olid sau ja madu, mis tähistasid võimu ja elu uuenemist. Seda nimetati ka Asclepiuse vitsaks. Seos ravimisega tuleneb mao võimest ajada nahka, mis teeb temast uuenemise ja taassünni võrdkuju. Ascleipus oli ravitsemises koguni niivõrd vilunud, et Zeus pidi ta piksenoolega tapma, kui ta oli julgenud inimese uuesti ellu äratada. Kuid Apolloni soovi kohaselt asetati ravitsemisjumal tähtede sekka Ophiucose ehk Maokandjana. Tema õpetajaks oli ravitsemise alal kentaur Chiron. Ise oli Ascleipus ennustusjumal Apolloni ja järvnümfi Koronise poeg. Taevas on ta numbri 4581 all, avastati 31.03.1989. ja tema tiirlemisperiood on 1,033 aastat.
Tema tütar oli siis vana-kreeka tervise- ja keharavijumalanna, kellest sai oma isa järgija.
Hästi sarnase kõla ja kirjaviisiga Asclepiusega on arsti kutse ja meditsiinilise teeninduse sümboolikas asteroid Aesculapia (1027).

Need inimesed, kelledel on tugevasti aktsentreeritud Hygiea, näevad oma kohta maailmas neis sfäärides, kus nad saavad end hästi realiseerida ja eelpool loetletud omadusi töösse rakendades. Mõningad näited selle kohta.

Inglismaa kuninganna Victoria oli oma ajastu sümbol - tagasihoidlikkus, väljapeetus, puritaanilk toretsemine. Kuid kuninganna horoskoobis me ei leia ühtegi planeeti Neitsis. Horoskoobis (24.05.1819, 4:15 LMT, London) on tõusul Päike ja Kuu, seejuures Hygiea asub otse Päikese südames (orb 0.13min.) Ceres aga on põletatud Päikese poolt, seisab otse Kuu kõrval:
Hygiea – 1.54 Kaksikutes
Päike – 2.07 Kaksikutes
Kuu – 3.41 Kaksikutes
Ceres – 5.43 Kaksikutes
Acendent – 5.58 Kaksikutes
Teine arstikutset sümboliseeriv Aesculapia oli temal konjunktsioonis Varunaga Skorpionis.

Nüüd aga hoopis vastupidine näide:
Hugh Hefner, ajakirja Playboy asutaja, oma horoskoobis ( 9.04.1926, 22:20 GMT, Chicago) omab Pluuto ja Hygiea konjunktsiooni 10-das majas. Veel on tal Asclepiuse konjunktsioon Uraani ja Varunaga Kalades. Kuidas kommenteerida ühendust Pluuto-Hygiea - tervis ja kirg üheskoos? Ehk vast nii, et leidlikus ja ülihoolikas, punktipealsus seksuaalsuse teema arengus. Või siis nii – nagu mängu masside füsiloloogilistel instinktidel. On kuidas on aga MC asend Kaksikutes seletab, miks Hefneril õnnestus teha karjääri nendel teemadel läbi ajakirja.

Kuulsal filminäitlejal Dustin Hoffmanil, kes on tuntud oma suure andumuse ja töökusega rollide kehastamisel, on horoskoobis Päikese ja Hygiea konjunktsioon Lõvis. Teinegi konjunktsioon on tal meditsiini asteroidiga – Asclepiusel ühendus Marsi ja musta Kuuga Skorpioni-Amburi piirimail. Huvitav on veel see, et Hoffman sai oma filmi Kramer Krameri vastu Oscari. Siit leiame omapärase kokkulangevuse. Filmi rezisööril Robert Bentonil on samuti Päikese Hygiea ühendus.
Filmis Vihmamees, kus ta mängis autistist peategelast, sai ta samuti Oscari. Selles filmis oli peategelasel Aspergeri sündroom, mis on autismi erivorm. Võimalik, et oma sünnikaardi Hygiea ja Asclepiuse eeldustega, õnnestus tal see roll väga veenvalt ja tõetruult ära mängida.
Huvitav oleks uurida neid filminäitlejaid, kes mängivad igasugustes kiirabi ja haiglate seriaalides. Millised suhtenäitajad neil on kolme meditsiini asteroidiga. Aga see oleks juba eraldi teema uurimuseks.

Veel üks filmirezisöör, kes on tuntud oma iga filmi tegemisel olema väga põhjalik, peensusteni välja tooma detaile ning nüansse, on Quintin Tarantino. Ka temal on Päikese konjunktsioon Hygieaga Jääras. Oma eriilmeliste filmide mõtteimpulisi saab ta Veenuse konjunktsioonist Discoveryga Veevalajas.

Täpset ühendust Päikese ja Hygieaga omavad veel:

Aleksandr I, vene imperaator
Eduard II, Eduard V, Henry VIII - inglise kuningad
Juri Andropov, kauaaegne NSVL KGB juht
Benjamin Netanjahu, israeli poliitik
Josif Haific, kinorezisöör
Marlon Brando, Ingrid Bergman, Anastassia Vertinskaja, Lisa Minelli, Tobias Moretti, Rene Zellweger, Vanessa Paradise – näitlejad
Mozart, Paganini, heliloojad
Suzan Vega, laulja
Aleksei II, Moskva ja kogu Venemaa patriarh
Andrei Tupolev, vene lennukonstruktor
Carl Sagan, USA astronoom

Järgnevalt aga vaatame, kuidas on Hygiea, Asclepius ja Aesculapia seotud meditsiinivallas eestimaa inimestel. Meditsiini seostan eelkõige Neitsi – Kalad märkide teljega – Merkuur - Neptuuniga, mis annab patsiendi tunnetuse. Kirurgidel ja spordiarstidel tuleks jälgida Marssi. Terapeudid käivad Jäära alla. Peaarst aga seostub Saturniga. Meditsiiniadministraatori alad sobivad eelkõige Kaalude märgiga – Veenus. Psühhoanalüütikud Kuu ja Neptuuniga. Samuti on oluline Chiron ja Ceres. Kuna paljud meditsiinis tegutsevad isikud on ühtlasi ka teadlased, siis ei saa vaatamata jätta Saturni, Uraani ja avastustele kaasaaitajat Discoveryt. Käteosavuse annab Merkuur. Muidugi on veel mitmeid teisi näitajaid.
Peamine rõhk näidetes on asetatud aga kolmele ülalpool nimetatud meditsiiniga seotud taevakividele. Chironi ja Cerese printsiibid on märksa laiemad kui ainult meditsiin.

F.R.Faehlmann, kes oli eesti eepose mõtte algatajaid, oli kutselt nii kirjanik kui arst. Temal oli Hygiea konjunktsioon Varunaga Kaaludes, millele teeb Päike ja Veenus kvadratuuri ning konjunktsioon on vastasseisus Marsiga. Neptuunil sekstiil Ceresega. Et ta oli omal ajal tuntud, selles pole kahtlust. Ta rajas Tartu ülikoolis teed kardioloogiale, töötas arstina, oli ülikooli eesti keele lektor ning luges õppeülesandetäitjana farmakoloogia- ja retseptuurikursust. Siin ongi Hygiea ja Varuna ühendus ühelt poolt ja Päike-Veenus abiks elukutse teostamisel.

F.R. Kreutzwald, kelle suurim teene oli rahvuseepose “Kalevipoeg” ja romantilises vaimus töödeldud “Eestirahva Ennemustesed jutud” kirjutamine, oli lisaks kirjanikule ka arst ning koduõpetaja.Temal oli Päikese konjunktsioon Chironiga Kaljukitses,mis kvadratuuris Saturniga, Hygieal trigoon Marsiga. Oma suure tuntuse eestimaal võlgneb vast Estonia opositsioonile Varunaga.

Möödunud sajandi algupoole sündinud arstiteadlasel Viktor Särgaval oli Päikese konjunktsioon Hygieaga Kalades ja Neptuunil opositsioon Discoveryga. Ceresel konjunktsioon Kuu tõususõlmega Amburis, mis kvadratuur Chironiga. Marsil opositsioon Chironiga. Merkuuril sekstiil Aesculapiaga.

Tulevane arstiteadlane Veinart Põkk omas kaardis Hygiea konjunktsiooni Pluutoga Kaksikutes,mis trigoonis Ceresega. Veenusel konjunktsioon Asclepiusega Vähis. Chironil sekstiil Aesculapiaga. Teadlasena oli oluline Chironi sekstiil Discoveryga.

Füsioloog Olaf Imelik, temal Päikese konjunktsioon Estoniaga ja Ascleipusega Kalades, mis opositsioonis Kuu tõususõlmega. Aesculapial kvadratuur Pluutoga. Chironil trigoon Neptuuniga, Hygieal kvadratuur Jupiteriga ja trigoon Saturniga.

Elmar Karu, psühhiaater. Aesculapial konjunktsioon Marsiga Neitsi-Kaalude piiril, mis trigoonis Merkuuriga. Hygiea sekstiil Asclepiuse ja Discoveryga. Ceresel sekstiil Veenuse-Pluuto ühendusega.

Spordiarst Toomas Karu omab oma kosmogrammis Marsi ja Hygiea opositsiooni, Ascleipus on kvadratuuris Chaosega. Neptuunil konjunktsioon Cerese ja musta Kuuga, mis trigoonis Hygieaga. Asclepius kvadratuuris Merkuuriga ja trigoonis Varunaga. Varunal on kvadratuur veel Aesculapiaga.

Toomase vennal Laur Karul oli Päikese ja Jupiteri konjunktsioon Hygieaga Vähis ja Neptuunil konjunktsioon Ascleipusega Neitsis. Ceresel täpne konjunktsioon Neptuuni ja musta Kuu konj.-ga Neitsis. Päikesel kvadratuur Chironiga.

Psühholoog Maie Kreegipuul on Merkuuri konj. Ascleipusega Kaaludes, mis opositsioonis Varunaga. Hygieal konjunktsioon Chironi ja Ceresega Amburis, mis sekstiilis Neptuuniga Kaaludes. Veel on tal Aesculapial konjunktsioon Jupiteriga Kalades. Discoveryl täpne poolsekstiil Pluutoga.

Spordiarstil Kaido Meiternil Hygiea konj. Estoniaga Veevalajas, Ascleipusel konj. musta Kuuga ja Marsil trigoon Ascleipusega. Niisiis on tegevad mitmed näitajad, mis on olnud soodustavaks eelduseks elukutse valikul saada spordiarstiks.

Arstiteadlasel Bela Adojaanil on Hygiea konjunktsioon Ascleipusega Neitsis ja see ühendus on trigoonis Marsiga. Veenusel konjunktsioon Ceresega Skorpionis, Chironil täpne opositsioon Jupiteriga. Aesculapia on Päikesega sekstiilis.

Sotsiaalpsühhologil Peeter Vihalemmal on Päikesel konjunktsioon Chironiga Neitsis, sekstiilid Hygieaga ja Aesculapiaga. Asclepiusel sekstiil Jupiteri ja trigoon Saturniga. Ceresel konjunktsioon Merkuuri ja Jupiteriga Neitsis. Asclepius ja Aesculapia on omavahel kvadratuuris.

Stomotoloog Edvitar Leibur – Ascleipiuse täpne konj. musta Kuuga Amburis, Hygiea konjunktsioon Discoveriga Lõvis ja Cerese oposit. Discoveryga. Aesculapial sekstiil Neptuuniga. Samal päeval ja aastal sündis ka arstiteadlane Eevi Maiste.

Olaf Millert, psühholoog, kellel Päikese konj. Discoveryga Neitsis, Asclepiusel konj. Kuu tõususõlmega ka Neitsis. Neptuunil samuti konj. Hygieaga Lõvis.

Biokeemik ja spordifüsioloog Paavo Kõrge. Temal Hygiea konjunktsioon Päikese ja Veenusega Neitsis, Marsil ja Uraanil konj. Discoveryga Kaksikutes. Ceresel konjunktsioon Saturniga Kaksikutes. Aesculapial opositsioon Marsiga.

Atko-Meeme Viru, spordifüsioloog. Hygieal trigoonid Chironi ja Saturniga, sekstiil Veenusega, kvadratuur Aesculapiaga. Chironil väga täpne trigoon Saturniga ja sekstiil Veenusega. Aesculapial väga täpne trigoon Varunaga.

Farmakoloogil Alma Tomingal oli Hygieal konjunktsioon Saturniga Amburis, mis opositsioonis Neptuuniga. Vastasseisus on ka Asclepius ja Aesculapia. Chironil kvadratuur Päikese ja Veenuse konj.-ga Neitsis.

Kirurg Shalva Gulordava, Hygieal konj. Neptuuniga Lõvis, kvadratuur Asclepiusega. Saturnil konj. Discoveryga Neitsis. Asclepiusel samuti konjunktsioon Aesculapiaga Skorpionis, mis kvadratuuris siis Hygiea-Neptuuniga. Discoveryl konjunktsioon Päikese ja Saturniga, mis opositsioonis Varunaga. Võimsad ühendused igatahes!
järgneb……

kolmapäev, 19. september 2007

Ingel mererannal - 2 osa


Mälestusmärgi avamine: Tsaari-Venemaa elanikkonda erutas sügavalt teade “Russalka” ja selle 177-liikmelise meeskonna hukkumisest. Tuntud meremaalide meister I. Aivazovski lõi “Russalka” hukkumise puhul uue maali ja saatis selle Peterburi näitusele, mille tulu läks laeva meremeeste sugulaste abistamise fondi. Tallinnas korraldati hukkunud meremeeste sugulaste heaks kontserte. Ligi 7. aastat pärast laevahukku võis Tallinna ajalehtedes lugeda suurt üleskutset kõigile kodanikele annetada raha “Russalkal” hukkunud meremeestele mälestussamba püstitamiseks. 7. sept. 1902, laeva hukkumise üheksandal aastapäeval avatigi mererannal mälestussammas, mille autoriks oli eesti kujur, akadeemik Amandus Heinrich Adamson. Kuju modelliks oli tuntud poliitiku ja ärimehe Tiit Made vanaema. Üleriigiline korjandus tõi sisse üle 60 000 kuldrubla: graniit toodi Soomest, kuju, sambal olev reljeef ja muud pronksdetailid valati Peterburis, laternad Tallinnas Wiegandi tehases. Töid juhatas kohalik ehitusmeister N.Thamm.
Avamise tseremoonia toimus umbes pool üks päeval, kui Mereministeeriumi valitseja minister Tõrtov ja admiral Avelan olid saabunud. Kostis käsklus: “Vabastada ausammas kattest!” Saabus pidulik hetk: kate langes ja kohalviibijate pilkude ees avanes ilus, kerge ja sale ausammas.Monumendi paigutamiseks valis A.Adamson eriti õnnestunult koha Kadrioru pargis mererannal. Monumendi üldkõrgus koos hukkunud õnnistava inglikujuga on umbes 16 meetrit.
Tuntud eesti kunstnik ja ühiskonnategelane Ants Laikmaa andis ausambale järgmise hinnangu: “...See (inglikuju) on oma suurusele vaatamata hõljuvalt kerge, liikumine vaba ja loomutruu. Iseäralist tunderikkust avaldab aga ingli nägu, mis vaatajat vägisi oma võimu alla võtab...... See nägu – kuna üks käsi õnnistades vahutavate voogude poole langeb, teine ristiga üles taeva poole juhatab – see nägu oma neitsiliku usaldav-armulise vaatega kaugele õnnetuspaiga poole ulatades, võib trööstida, jõudu anda, mis ta otstarve ongi. Minu arvates on Tallinn omale mälestusmärgi saanud, mille peale mõni suurlinn kadedusega võib vaadata ja meister Adamson on selle loomisega oma nime äranägemata aegadeni auga Tallinna külge köitnud.”....
Reljeef sai sõja ajal vigastada ja asendati 1946. aastal koopiaga

Astroloogiliselt aga pilt järgmine: Päike loomulikult laeva hukkumise kraadi lähedal (kuupäevad samad). Kuu ja 2001UR 163 ( olid koos ka sünnikaardis) samas kohas, kus oli laeva sünni Saturn ja Pallas – Skorpion. Marsil konj. Quaoariga (laeva sünd). Sedna on jõudnud 9 kr. Jäära laeva vettelaskmise Gravesi peale.
Päevakaardis on mu meelest iseloomulik Nymphe oposit. Lakrimosaga ( lein, itk). Merkuuril konj. Estoniaga. Põhjasõlmel konj. Aeternitasega (igavik) Kaalude lõpus, seal, kus oli laevahukul Moira ja Angel. Angel ise on 14 Vähis, mis langeb kokku vettelaskmise kaardi Uraani ja Ixioni konjunktsiooniga, teeb kvadratuuri huku kaardi Karmale ja Dynamenele (torm, eluvoolu dünaamika).
Merkuuril oposit. Rhadamantusega. Veenusel konj. Pholusega Lõvis. Huvitav on veel Pallase konj. Harmoniaga Kaksikutes, on ju mõlemad seotud kunstiga ja seda nüüd mälestussamba avamisel!
Neptuunil konj. Russiaga Vähis. Karmal konj. Nortia (pöördumatu saatus) ja Mnemosypega (mälestuse jumalanna) 23-25 Skorpionis.Veenusel konj. Hoderiga ( skandin. „vikatimemehe“ võrdkuju) Lõvis. Marsil konj. Urdaga ( skand. mineviku sümbol, mineviku ennustused) Lõvi teises kraadis, seal lähedal oli laevahuku Karma.
Horoskoop, mis tehtud kella poole ühe ajale, on Päike ja Graves 9 majas 10 kraadi MC-st. AC märgiks on Skorpion ja Kuu on horisondi peale just tõusnud.
Mõningad üldised pikaajalised seisud sel päeval:
Jupiteril konj. Chaosega Veevalajas ja opsit. Quaoariga, Poseidoni oposit. Njordiga.

Taasavamise kaart: Restuareerimise käigus sai mälestuskompleks endale uued valgustuspostid vägevate laternatega. Lisaks valgustavad monumenti alt üles uued madalamate postide otsa paigutatud prozektorid. Puhastati monumendi vuugivahed vanast segust ja täideti uuesti, tõsteti sillust, kullati langenute nimed ja tehti muid hädapäraseid töid.Vene rahvusest pulmalistele on koht lausa “kohustuslik” käik enne pidu. Astroloogiliselt kujutas huvitava pildi suur väikeplaneetide ühendus retrograadse Marsi ümber Sõnnis.
Mnemosype 19 kr.
Memoria 19 kr.
Sedna 19 kr.
Marss 22 kr.
Angel 23 kr.
Pandora 25 kr.
Ja kolm asteroidi, mis seotud veel antud looga, on Lõvis konj. Veenusega (ausamba esmase avamise kaardis-22.47) :
Nymphe 23 kr.
Athanasia 24 kr.
Charis ( graatsilisus) 26 kr.
Päike 17 Kaaludes – samas kohas, kus huku kaardis on Veenus. Graves samas märgis, kus samba esmaavamiselgi olid Päike ja nimekaim, orbiga ca 5 kraadi.
Kuu ühendus Poseidoni ja Njordiga ( merejumal, kel võim stiihiate üle) ja 2001UR163-ga Kaljukitses, esmaavamisel oli Poseidoni ja Njortia vahel opositsioon. Veenuse konj. Lakrimosaga Amburis. Undina oposit. Pallasega .

Autori kaart : Kuul (keskpäev) konj. Chaose, Varuna ja Paradisega Amburis, mis opositsioonis Saturniga Kaksikutes. Neptuunil konj. Pallasega Kalades ja see vastasseisus Marsiga Neitsis.
Sedna oposit. Karma ja Harmonia konj.-ga Neitsis. Merkuuri konj. Nymphega Skorpioni alguses olles oposit. Pluutoga. .Uraani konj. Compassioniga ( kaastunne) 18- 19 kr. Sõnnis.(Samades kraadides on mälestusmärgi taasavamise Memoria, Sedna, Angel, Pandora).
Seosed : Adamsoni Päike konj. avamisese Kuuga, konj. laeva vettelaskimise Saturniga ja tema Marss konj. avamise ja laevahuku Päikesega.
Autori Veenuse konj. esmase mälestusmärgi Merkuuri ja Estoniaga Kaaludes.
Tema Hylonome on kohas (0 Lõvis), kus laeva vettelaskmise kaardis on Karma, huku kaardis on Quaoar, esmase mälestusmärgi avamisel Marss ja laevavraki leidmisel Päike.

Laevavraki leidmine : “Russalka” märg haud asub Tallinna-Helsingi liinil teise kolmandiku lõpus. Alus oli tunginud vööriga merepõhja 74 meetri sügavusel. Laev on peaaegu vertikaalses asendis, 60-70.kraadise nurga all püsti, nina allpool. Laeva ahter on veepinnast 40 meetri sügavusel. Laev oli terve, osaliselt on ta rebenenud kalavõrkudesse mähitud.
Praeguseks peaks olema valmis film, ( filmiti 2005. aastal), mis räägib laeva hukust, otsimisest, leidmiset ja uurimusest. Selle tegid Kanada filmigrupp Eco-Nova Productions Ltd. koostöös eestlastega ja seda hakati levitama National Geographicu ja Discovery Channeli telekanalitel.
Filmimise põhiraskus oli tuukritel, kes sukeldusid enam kui 70 meetri sügavusele kottpimedasse vette, kus temperatuur küünib napilt üle paari soojakraadi.
Suurimat ohtu vee all filmivatele tuukritele kujutas vrakki ümbritsevad kalavõrgud. Laeva vrakk asub endises traalpüügipiirkonnas ja ilmselt olid traalerid vahel sinna otsa sattunud ja vraki külge oma püünised jätnud. Need lehvisid seal ümber laeva nagu kardinad ning tuukritele on nende alla pugemine äärmiselt ohtlik ettevõtmine. Võrk võtab juba kalagi kergesti kinni, aga sukelduja oma balloonide, ventiilide, mõõdikute ja lampidega on kalast tunduvalt kohmakam ja pidi olema väga ettevaatlik, et mitte kinni jääda.

Filmigrupi Eestisse meelitanud Tuukritööde OÜ direktor nentis, et laeva ebaharilik asend merepõhjas oli üks põhjusi, mis viis Russalka loo maailma telepilti. Sest keegi maailmas pole näinud laeva, mis seisab niimoodi nina peal püsti, ja see äratas kindlat huvi. Kusjuures Russalka vrakk pole sugugi ainuke. Meie vetes on veel mitu laeva, mis on samamoodi, nina ees, põhja ramminud. Äkki on see mingi kummaline Soome lahe eripära?

Päikese konj. Veenusega Lõvi/Vähk. Lõvi alguses oli teatavasti laeva vettelaskmise Karma.
Merkuuri konj. Jupiteriga samuti Lõvis.
Mõned seosed.
Uraan kohas (2 Kalad), kus laeva vettelaskmisel Jupiter; Pluuto kohas, kus laevahukul oli Clivia ja must Kuu.

Uue kalendri järgi tehtud laevahuku kaart oleks selline:
Päikese konj. Merkuuri ja Marsiga Kaalude lõpus, Kuu Kaljukitses.
Selle 12 päevase vahega, mis kalendritel on nihkes, muutuvad ülejäänud taevakehade positsioonid kas väga vähe või ainult õige pisut. Muutus on ainult lähiplaneetide positsioonides. Viimane planeet, mida peab arvestama on Marss, ta liikus selle aja jooksul – oli 13.58 Neitsis ja nüüd oleks see 21.39 Neitsi. Asteroidid liiguvad 4-6 kraadi piires, kui on direktiivsed.
Üldse panin nimme rohkem temaatilisi asteriode, et näha , mis pilt kujuneb aga korraga on tõesti raske paljusid seoseid näha ning kasutada. Kuid nad töötavad tõesti tugevasti.


Ei tea miks, aga mulle meeldis palju rohkem hukukaardist vana kalendri järgi tehtud, oli palju ilmekam juba ainult seoste kaudu teiste kaartidega.Võimalik, et nägin nende vana kalendri järgi tehtud kaartide koostamisel ja võrdlemisel palju aega ja vaeva ja uute tegemiseks ei leidnud enam motivatsiooni.Tekkis mingi vastumeelsus seda kõike uuesti kahenädalase nihkega kaartidega uuesti teha . Uue aja kaarti aga vaadates võiks arvata, et hukupäeval tegi Kuu konj. laeva vettelaskmise musta Kuuga. Aga see on praegu ainus otsene seos, mis mul momendil leida õnnestus. Paljude kaartide hulgast võis seoste otsimisel midagi ka olulist silmavahele jääda.

Ma ei tea kuidas teised, aga ma ei tunneta kuidagi mälestusmärgi seost puhtalt Sednaga.See tahab vahest ehk aega, et selles iseendas selgusele saada. Pigem on tunda nende temaatiliste asteroidide tugevat mõju, mis sümboliseerivad mälestamist ja saatust. Seda laevahukku ja teisi sündmusi saab muidugi astroloogiliselt ka ilma asteroidideta lahti seletada aga nende lisamine annab palju ilmekama pildi ja näitab ära vägagi olulise seosed taevamustris läbi erinevate aegade.
Sedna on niivõrd aeglase liikumisega.( Russalga saaga on kohaliku tähtsusega lugu). Ja ta printsiip peaks avalduma väga pikaajalistes globaalsetes sündmustes ühiskonna ja maailma ajaloos, nagu jääaja lõpp, suured kliimamuutused, epideemiad jt. Ta hoiatab meid loodusele liigse surve avaldamise ja liigse tehnokraatia arengu eest.Veel 72 aastat pidi Sedna Maale lähemale tulema, andes inimkonnale sansse oma tegude eest üle järgi mõelda.

Artikli koostamisel on kasutatud mitmete Eesti erinevate aegade ajalehtede materjale ja I.Goldmani raamatut “Russalka”.

reede, 14. september 2007

Ingel mererannal

Pühendatud laevahuku ja mälestusmärgi avamise aastapäevadele.

2007.aasta septembris möödub 114. aastat Russalka hukkumisest ja 105.aastat mälestusmärgi avamisest. Selle tähtpäeva meenutamiseks lugu Russalkast koos astroloogilisete piltidega.
Teine, parandatud ja täiendatud uute andmetega variant. Ülevaade sündmuste ahelast on koostatud vana kalendri järgi, üldiselt õigemaks pean aga uue kalendri järgi tehtut. Selle kahe kalendri erinevusega on alalõpmata probleeme – kumba õigemaks pidada?
Üks mu astroloogist sõber ja ta kaaslanna seostasid Russalka mälestusmärki Sedna sümboolsusega! Tema sõnade järgi on ta selle absoluutselt läbi tunnetanud, tundnud......

Sümbolismi täiuslikkuse võlu..... Mõelge ise! Sedna oli ju naine ja Saatus surus ta Vetepõhja,Surmvõttis Teda külmas hinguses!Russalka kui Leinav Naine, Kui Külm Must Ingel - armastamas mehi, kesHukkusid ses pilkases öös, ses Pimedas Päevas!

See oli lõik sõbra kirjast, mille ta avaldas ühes astrolistis.
Kuna mereteema pole võõras, hakkas huvitama, et kuidas on kogu Russalkaga seotud lugu läbipõimunud astroloogilisest vaatevinklist lähtudes.

“Russalka” – lasti vette 31.08.1867. St. Peterburgis, tegemist oli esimese Venemaal ehitatud ( USA patendi järgi ) kahe pöörleva soomustorniga „monitor“ tüüpi sõjalaevaga.Termin “monitor” tuleneb esimesest Ameerika soomuslaevast, mille nimeks sai “Monitor”. 9. märtsil 1862 osales see edukalt Ameerika kodusõja esimeses soomuslaevade merelahingus Hamptoni reidil Virginia osariigis. Hukkus 31. dets. 1862. koos 11 meeskonnaliikmega.

“Russalka” väljus 7.09.1893 umbes 8.30 – 8.40 Tallinna reidilt Helsingisse
Hukkus 7.09.1893. Soome lahes arvatavasti päeva teisel poolel, (vana kalender,uue järgi 19.sept.)
Mälestusmärk avati 7.09.1902. ca kell 12.30-12.40 Kadriorus, ( vana kalender, uue järgi 19.sept.)
Vrakk leiti 24.07.2003. eesti allveearheoloogide poolt, sellekohane kinnitus saabus kell 14.00.
Restuareeritud mälestusmärk avati 10.10.2005. kell 20.00. Avamist saatis romantiline valgusvaatemäng koos keelpillikvarteti muusikaga.
Autor – Amandus H. Adamson 12.11.1855. – 26.06.1929.

Kõiki kaarte omavahel võrreldes, muutub pilt päris kirjuks. Seepärast vaatleme väiksemat osa ja seoseid, mis silma hakkasid. Vaatasin ainult ühendusi ja vastasseise, lisaks mõned peamised kvadratuurid , sest kõikide kvadratuuride lülitamine uurimisse teeks pildi liiga segaseks.
Mõningane rõhk on pandud Sednale ja temaatilistele peamistele asteroididele ( üldse kasutasin uurimisel igas kaardis 30-40 väikeplaneeti).

Ilma laeva sünnita ( vettelaskmine) ja hukuta poleks mälestusmärgi avamist olnud. Kõik siis algab laeva sünnist.



Laeva vettelaskmine : Päeval, mil laev vette lasti, joonistus taevas päris pingeline muster. Kaks T-kvadraati – Marsi vastaseks Kaaludes on Neptuun ja nad kvadratuuris Uraaniga Vähis, teine Tau kvadraat moodustus: Saturn Skorpionis vastasseisus Pluutoga ja kvadraat Merkuuriga Lõvi lõpus. Mustal Kuul Kaljukitses kvadraat Marsile Kaaludes ja 135 Merkuuriga, opositsioon Uraaniga. Päikesel ja Veenusel vastasseis Jupiteriga Kalade alguses. Kõige pingelisem aspekt kaardis on vast Saturni oposit. Pluutoga.
Sedna ise 0 kraad Jääras, olles opositsioonis Kuuga ( keskpäeva aeg).

Laeva vettelaskmisel on kolm kurikuulsat asteroidi – Leviathan, Scylla ja Charybdis kõik konjunktsioonidega seostud oluliste teiste taevakehadega. Nemad on need, Kes Laevu Allilma Imevad! Kaks viimast on ju meile tuntud Odysseuse lugudest, kust Nende Laev imeti Scylla poolt merepõhja Igavikku!
Leviathanil konj. Marsiga Kaaludes, Scyllal konj. Nymphe ja Kuu tõususõlmega Neitsis, Charybdisel konj. Requimiga Lõvis.Pole just soodus laeva edasisele käekäigule.

Laeva nimi „Russalka“ = näkineid = nymphe = undina (näkineid kui illusioon, ahvatlus).
Põhjasõlmel konj. Nymphe ja Hylonomega (taganutmine, järellein) Neitsis +Nortia + Nessus + Njord + Mnemosype = 14 – 23 kr. Neitsis. Karma 1 kr. Lõvis.
Saturni konj. Pallase ( piiratud ja konkreetne looming, sõjalaev ikkagi) ja Russiaga Skorpionis vastasseisus Pluutoga.
Kuna laev oli esimene omanäoline, on pakutud, et uudse, esmakordse sündmuse või leiutise puhul kasutada asteroid 2001UR163 positsiooni , mis selles kaardis on konj. Kuuga.
Moira oposit. Merkuuriga. Uraanil konj. Ixioniga Vähis.
Laeva sünnil oli selline asteroid nagu Graves, mis sümboliseerib hauasammast, mälestusmärki 8.50 Jääras. Sinna jõudis Sedna kui avati mälestusmärk. Edasisel uurimisel kujunes järgmine pilt:
Laevahukul asus Graves 1.24 Sõnnis tehes seega kvadratuuri laevasünni kaardi Karmale. Mälestusmärgi avamisel oli Graves (8.52) konj. Päikesega Neitsis, tehes vettelaskmise kaardi olevale täpse kvinkunksi. Kuju taasavamisel oli tema kohaks 16.16 Neitsi – laeva vettelaskmise Kuu põhjasõlmel, huku Päikesel ja kuju esmaavamise Päikesel. Vraki leidmise kaardi oli ta 14.51 Kalades, langeb kokku autori Neptuuni asukohaga.
Adamsoni enda kaardis on Gravesel konj. sellise taevakehaga nagu Talent Amburi ja Kaljukitse piirimail! Oli ikka andeks kujur küll, mitmed tema tehtud mälestusmärgid on siiamaani püsti ja kõikidele imetlemiseks.

Russalka kadumine merel kujutas endast täielikku müsteeriumi. Laeva nähti viimast korda Soome lahe keskosas ning pärast seda kadus ta jäljetult, viies kaasa endaga 177 meeskonnaliiget. Järgneva viie kuu jooksul traalisid Balti laevastiku alused soomuslaeva arvatava hukukoha läbi, et leida mingisugustki märki, kuid tulutult. Tookord lõpetati otsimine otsusega, et Russalkat on võimalik leida vaid siis, kui taevased jõud appi tulevad..
Laeva hukkumise peapõhjuseks peetakse hoolimatut suhtumist ilmaennustusse. Ka oli selline alus mõeldud tegutsema suure tulejõuga sõjalaevana rannikulähedastes vetes, mitte sõiduks avamerel ja tormi tingimustes. Vraki uurimisel on jõutud järeldusele, et kesk Soome lahte otsustas soomuslaeva komandör naasta Tallinna, kuid tagasipööret lõpetades läks laev ümber ning kohe ka uppus.



Laevahuku kaart : Seda ajaperioodi 19.sajandi lõpus mõjutas tugevasti Neptuuni ja Pluuto konjunktsioon Kaksikutes, mis üldse pani pitseri tervele ajajärgule suures mastaabis. Soome lahel toimunud kohaliku tähtsusega tragöödia taevamuster oli aga järgmine: Päikesel ja Marsil konj. laeva vettelaskmise Kuu tõususõlmega. Päike ise konj. Marsiga ja Undinaga Neitsis ning see kolmik täpses kvadratuuris Neptuuniga Kaksikutes.
Kui sündides oli Marsil oposit. Neptuuniga, siis huku kaardis on täpne kvadraatuur Neptuuniga. Quaoaril konj. Karmaga (sünnikaart) Lõvis ja vastaseis Nymphele.

Saturnil konj. Karmaga Kaaludes ja Marsiga ( sünnikaart). Päevakaardis on veel - Merkuuri konj. Stormiga Neitsis. Pluutol konj. Nortiaga ( pöördumatu saatus) Kaksikutes. Saturnil konj. Karmaga Kaaludes. Orcusel konj. Memnona (kadunukese elav mälestus) ja Nessusega Kalades, mis oposit. Merkuuriga.
Moiral konj. Angeliga Kaalude lõpus. Clivial (ettehoijataja) konj. Musta Kuuga Amburis.
Laeva sündides oli Sednal oposit. 2001UR163-ga, hukkumisel 150 kraadi.

Kurikuulus kolmik – Leviathan 7 Lõvis, teeb trigooni Sednale Jääras. Oletan, et soomuslaev hukkus päeva teisel poolel, mil Kuu Lõvis lähenes Leviathani ja Charybdise omavahelisele keskpunktile, mis oleks umbes 12-13 kraad Lõvis. Charybdise koht oli 18 Lõvi. Põnev on seejuures veel see, et samas 18 kraadis on laeva vettelaskmisel samuti Charybdis!! Opositsioonis sellele kraadile huku kaardis on taevamõõk Damocles.
Scylla 29 Kalades – otseselt olulisi aspekte, mis iseloomustaksid hukku, ei tee. Aga seoseid muidugi võib leida nii huku kaardis kui ka vettelaskmise omas.

Geograafiliselt oli laevahukuga seostud nii Eesti, Venemaa kui ka Soome. Oli laev teel Tallinnast Helsingisse.Laev kuulus tsaari-Venemaale. Kaardis leiab huvitavad seosed - Veenusel konj. Estonia ja Soumiga Kaaludes, mis suure orbiga opositsioonis Russiaga. Helsinki - 6 Neitsis, on konj. Merkuuri ja Stormiga.
Edaspidi olulise nimetustega Angel ja Graves on omavahel opositsioonis.
Tragöödia tõi kaasa 177 meremehe huku, selle numbriga asteroid (nimeliselt Irma) on konj. Karma ja Saturniga. Ja laeva vettelaskmise kaardis on ta konj. Chaosega ning suht lähedal mustale Kuule Kaljukitse alguses. On see nüüd lihtsalt kokkulangevus või mis?
“Russalka” väljus koos teise väiksema sõjalaevaga - suurtükipaadi “Tusha”-ga (tõlkes pilv) ning koos Soome lahe ületama. Huku kaardis taevase nimekaimu nimeliselt ei leidnud, millegagi seostada ei olnud.
järgneb....



reede, 7. september 2007

"Varastatud " Päike

Idamaades usuti, et taevas elavad kaks draakonit, kes nende lähedale sattunud Kuu või Päikese alla neelavad või ära varastavad.
Ametlik teadus ei tunnista varjutuste negatiivset mõju inimestele. Teine asi on aga astroloogias. Varjutustele pööratakse erilist tähelepanu, et kindlaks teha Kuu või Päikesevarjutuse iseloomu ning mõju kõigele elavale siin maa peal. Varjutuste mõju on tunda juba palju varem, kui see ise toimub. Juba augusti keskel andis see tunda. Inimesed muutusid tundlikumaks, kahtlevamateks, närvilisemateks, tekkisid seedehäired ja muud terviserikked.
2007. aasta viimane osaline Päikesevarjutus toimub 11. septembril ja on saarose seeriast 9S new. Esimene selle seeria varjutus toimus 19.07.1917.a. Veel on sellest seeriast toimunud varjutused 1935, 1953, 1971 ja 1989. aastatel. Järgmine varjutus toimub 2025 aastal.
Esimene mõte paljudel, mis seostub 11-nenda kuupäevaga, on eelkõige kaksiktornide hukk New Yorgis 2001. aastal ja tekitab juba ette paha eelaimuse. Enne kui häälestada end aga negatiivsele, proovime eelarvamusteta hinnata seda varjutust astroloogiliselt.
Varjutus toimub kell 15.32 ( max. faas kell 15.45) eesti aja järgi Neitsi märgis Kuu langussõlme lähedal. Seda varjutust saab jälgida Lõuna-Ameerika riikides, Atlandi ookeani lõunaosas ja Antarktikas.
Teatavasti Päikesevarjutus viitab ilmsetele sündmustele. Ta tähendab uue tsükli algust. Arvestades varjutuse toimumist langussõlme läheduses on see viide mineviku sündmuste kajastamisele. Kusjuures viide hiljuti toimunud sündmustest, sest varjutus on suhteliselt “noor”. Mida vähem on toimunud seerias varjutusi, seda noorem on see seeria. Astroloogilisest seisukohast “noored” varjutused mõjutavad lähitulevikku ja muutusi. Nad provotseerivad ja lähevad oma juurtega hiljutisse lähiaega.

Varjutus toimub Neitsi 19-das (18.25) kraadis, mis astroloogias sümboliseerib inimest, kes ei ole sihikindel, alati kõhklev ja kahtlev. Kuid antud varjutuse puhul Uraan Kaladest aktiviseerib seda kraadi oma opositsiooniga, provotseerides sellega meid vastu võtma-tegema ootamatuid ja riskantseid tegusid. See teeb selle perioodi erakordselt ohtlikuks. Eriti neid isikuid, kes hiljuti läksid eemale vastutusest, hiilisid kõrvale kohustustest. Varjutus võib esile kutsuda uuesti terrorismisi aktiviseerimist, massilist psühhoosi teket, ultraradikaalide poliitilisi väljaastumisi, miitinguid ja demonstratsioone. Parim, mida teha võiks, on olla eemal tsivilisatsioonist – olla looduses. Veel üks moment. Varjutus toimub 25-dal Päikesepäeval, mis Avesta astroloogias on pühendatud kahele neitsile, kes täidavad ingel-kättemaksja rolli. Nende inglite juhiks on kolmas ingel, keda kreeka mütoloogias tuntakse Nemesisena (kr.k. õiglane viha), õigluse ja kättemaksu jumalannana.

Nii mõnelegi inimesele kuulutavad tähed välja kohtuotsuse, mis ei kuulu edasikaebamisele. Võimalik, et mõned eilsed “maailmavalitsejad” peavad oma seni hiilgavast poliitika või finantsmaailma juhtimise rollist loobuma. Eriti kui nad hiljuti ei osanud õiglaselt kasutata oma volitusi, lubasid endale ebakindlust, püüdsid kõrvale hiilida vastutusest. Selline oleks varsti toimuva varjutuse mõjupilt.

Nüüd sellest, kuidas varjutus peegeldub neil inimestel, kes astroloogia järgi nii või naa satuvad varjutuse orbiiti. Need inimesed, kes sündinud 8 kuni 14 septembri vahemikus, seisab ees oma väärtushinnangute üle vaatamine, eilsete sündmuste uues valguses nägemine ja nende teisiti lahti mõtestamine.
Taevast karistust varem tehtud vigade eest on oodata neil, kes sündinud:
23.12.1931 – 24.06.1933
26.07.1950 – 28.03.1952
19.04.1969 – 02.11.1970
02.12.1987 – 22.05.1989
Nendel ajavahemikel viibis Kuu langusõlm Neitsi märgis.

Kasulik oleks ümber mõtestada oma tulevased plaanid neil, kes sündinud:
23.08 – 27. 08.1922
30.08.1922 – 22.04.1924
24.05.1941 – 21.11.1942
15.12.1959 – 10.06.1961
05.07.1978 – 05.01.1980
08. 01– 12.01.1980
25.01.1997 – 19.10.1998

Raske saab olema nendel, kellel varjutuse tsooni jäi must Kuu. See puudutab inimesi, kes on sündinud:
14.04.1935 – 08.01.1936
17.02. – 13.11.1944
24.12.1952 – 18.09.1953
29.10.1961 – 15.07.1962
03.09.1970 – 30.05.1971
10.07.1979 – 05.04.1980
15.05.1988 – 08.02.1989
20.03. – 14.12.1997

Kuid need, kes on sündinud:
19.03. – 16.10.1921
18.03. – 16.10.1928
18.03. – 17.10.1935
18.03. – 17.10.1942
18.03. – 17.10.1949
17.03. – 16.10.1956
17.03. – 16.10.1963
17.03. – 16.10.1970
17.03. – 16.10.1977
17.03. – 16.10.1984
17.03. – 16.10.1991
17.03. – 16.10.1998
nemad võivad saada kohtunikuks või taevaste seaduste täideviijateks. Neil jääb varjutuse tsooni valge Kuu. Peale selle, ingel-kättemaksjate karmi kätt saavad tunda need, kes on sündinud:
20.10.1932 – 30.12.1932
25.09.1944 – 17.11.1944
14.09.1956 – 02.11.1956
29.08.1968 – 14.10.1968
13.08.1980 – 29.09.1980
11.12.1991 – 20.01.1992
27.07.1992 – 12.09.1992
Nende hulka võivad sattuda ka kohtuotsuste täideviijad ise.

Tähed kutsuvad meid olema heasüdamlikud, kaastundlikud ja õilsad nende suhtes, kelle üle me kavatseme olla kohtumõistjad. Seega, jälgige, et teie õiglusjanu ei muutuks halastamatult karmiks ja õelaks.
Septembrikuine varjutus on võimeline mõjutama meie emotsionaalset seisundit, esile kutsuma ajutisi psüühhika kõrvalkaldeid. Ohtu võivad sattuda seedetrakti elundid, eriti peensool. Võimalikud on pimesoolega seotud põletikud.
Seega, hoidke oma närve ja jälgige oma toitumistavasid, tehke neis korrektiive.
Pidage meeles: aeg on kõrvale heita oma hirmud ja kahtlusedning saada iseenda saatuse loojateks!

Artikkel on koostatud ajalehe Orakul 9.2007 ja Stupeni Orakula nr.16.2007 ilmunud materjalide põhjal.
Arvan, et kohati on Päikesevarjutuse kohta käiv materjal liiga fataalne ja süngevõitu ning hirmutav. Vähe on positiivset ja julgustavat tooni. Aga kes teab, kuidas tegelikult läheb, varsti saame teada...

laupäev, 1. september 2007

Kui Sa sündisid kahe märgi piiril - 2 osa

KAALUD/SKORPION ( 20 – 26 oktoober)
Intuitiivsed ja ettenägelikud. Need inimesed on tähelepanelikud teiste inimeste, ümbritseva maailma ja iseenda suhtes. Nad rohkem kuulavad kui räägivad ja oskavad igast asjast leida ainult neile nähtavat iva. See on nende parim omadus, mis aitab loomingulises töös ja arengus. Isiklikus elus on nad edukad ja targad. Saades ruttu aru kõigist partneri suhete nüanssidest ja asja tuuma ära tabanud, suhtuvad nad neisse iroonilis-heatahtlikult. See on neil ainus komistuskivi perekonnas.
Tuntud selle perioodi inimesed:

20. oktoober
Silvia Laidla, näitleja
Olav Maran, maalikunstnik
Jaan Kurman, antropoloog ja arheoloog
Sirja-Liisa Vahtra, maalikunstnik
Marek Sadam, laulja

21. oktoober
Nikita Mihhalkov, Vene filmilavastaja ja näitleja
Väino Viilup, mäeinsener
Ene Mihkelson, kirjanik ja kirjandusteadlane
Naatan Haamer, vaimulik
Katrin Shmigun, suusataja

22. oktoober
Catherine Deneuve, prantsuse filminäitleja
Brian Boitano, USA iluuisutaja
Ellu Puudist ja Kaarin Raid, näitleja ja lavastaja
Piret Saluri, tõlkija ja diplomaat
Rein Toomla, politoloog
Kalev Kesküla, luuletaja ja ajakirjanik

23. oktoober
Edson Arantes do Nascimento (Pele), Brasiilia jalgpallur
Erast Parmasto, mükoloog
Mati Põldre, filmilavastaja ja –operaator
Jaak Kilmi, filmilavastaja
Priit Kolsar, räppar

24. oktoober
Wayne Rooney, Inglise jalgpallur
Jüri Arrak, maalikunstnik
Peeter Mardna, arst ja tervishoiukorraldaja
Silvi Teesalu, Taani kultuuritutvustaja
Jüri Kermik, sisearhidekt ja disainer

25. oktoober
Pablo Picasso, Hispania maalikunstnik
Annie Girardot, Prantsuse filminäitleja
Jüri Kuuskemaa, kunstiajaloolane
Jüri Mõis, majandustegelane
Epp Eespäev, näitleja
Lauri Kink, näitleja

26. oktoober
Hillary Clinton, USA senaator
Aki Parviainen, Soome kergejõustiklane
Airi Värnik, psühhiaater
Ene Järvis ja Peeter Rästas, näitlejad
Eve Selisaar, tekstiilikunstnik
Raivo Linnas, ärijuht

SKORPION/AMBUR (20 – 26 november)
Neid kahte tähemärki on autasustatud erilise magnetismiga, mille sisuks on tohutu sisemine jõud, kirg ja hasart. Kahe märgi piiril sulanduvad ühte kaks vastandlikku algatust, mida esineb paljudes mütoloogiates. Skorpioni valitseja Pluuto on esindatud kui allilmajumal. Amburi valitseja Jupiter aga kui panteoni peajumal. Selline kooslus annab inimestele suured sotsiaalsed võimalused, täpse konjunktuuri tajumise, kuid mitte alati nad ei kasuta seda annet. Lihtsalt arusaades, et kellele on palju antud, sellelt ka palju küsitakse. Sõltuvalt täpsest sünniajast, nad kas on ühiskondliku olemuse hoidjad või hävitajad.
Tuntud selle perioodi inimesed:

20. november
Juha Mieto, Soome suusataja
Bo Derek, USA filminäitleja
Ene Pilliroog, muusikateadlane
Andres Dvinjaninov, näitleja
Raivo Tafenau, saksofonist
Taavi Veskimägi, poliitik

21. november
Björk, Islandi laulja ja näitleja
Helle-Mare Sarandi, tarbegraafik
Tiit Toomsalu, poliitik
Jaan Kolberg, filmilavastaja
Tiit Sukk ja Piret Simson, näitlejad

22. november
Jamie Lee Curtis ja Mariel Hemingway, USA filminäitlejad
Andres Põder, peapiiskop
Veera Talesh, laulja
Urmas Alender, laulja
Aivar Sõerd, majandustegelane
Rait Keerles, korvpallur

23. november
Saku Koivu, Soome jäähokimängija
Kalmer Tennosaar ja Karl Madis, lauljad
Mats Traat, kirjanik
Imbi Kruuv, tekstiilikunstnik
Üllar Saaremäe, näitleja
Kristian Taska, meediategelane

24. november
Maria Chiara, Itaalia laulja
Arundhati Roy, India kirjanik
Sven Grünberg, helilooja
Piret Talts, koorijuht
Madis Milling, näitleja
Mare Lemsalu, jalgpallur

25. november
Mauno Koivisto, Soome president
Ene Voore, nahakunstnik
Kalle Randalu, pianist
Andrei Sõritsa, günekoloog
Antti Kammiste, klahvpillimängija

26. november
Tina Turner, USA laulja
Roman Shebrle, Tsehhi kergejõustiklane
Endla Tegova, kirjanik
Urmas Sukles, majandustegelane
Merle Parts, kohtunik
Helger Hallik, maadleja
Mari Savitski, tantsija

AMBUR/KALJUKITS (18 – 24 detsember)
“Relvastatud ja väga ohtlik” – nii võiks iseloomustada inimest, kes on sündinud sellel perioodil. Amburi silmatäpsus, mis mitmekordistatud Kaljukitse auahnusega, annavad erandlikult tahtejõulise ja sihikindla isiku. Kas nad tahavad seda või mitte, kuid “amburkaljukitsed” osutuvad olema alati liidrid. Neist saavad suurepärased sõjaväelased, filmirezisöörid ja …. saatuslikud naised, seda ilma eriliste südamepiinadeta.
Tuntud selle perioodi inimesed:

18. detsember
Steven Spielberg, USA filmilavastaja
Brad Pitt ja Katie Holmes, USA filminäitlejad
Krista Kajandu, moekunstnik
Kaido Kama, poliitik
Mikk Targo, helilooja ja trummar
Egle Uljas, kergejõustiklane

19. detsember
Anastassia Vertinskaja, vene filminäitleja
Arvydas Sabonis, Leedu korvpallur
Christina Aguilera, USA laulja
Olimar Kallas, karikaturist
Enn Veskimägi, majandustegelane
Märt Rask, riigitegelane
Tamara Luuk, kunstiajaloolane
Lea Leppik, ajaloolane ja arhivaar

20. detsember
Uri Geller, Saksa illusionist
Jenny Agutter, Inglise filminäitleja ja tantsija
Helmi Puur, baleriin
Aita Kivi, kirjanik
Jana Hallas, stilist
Marius Peterson, näitleja ja lavastaja

21. detsember
Frank Zappa, USA laulja, kitarrist ja helilooja
Kiefer Shuterland, USA filminäitleja
Einari Koppel, näitleja
Mari Lill, näitleja
Mall Karik-Hallimäe, klaasikunstnik
Erik Boltowski, filmiprodutsent
Rein Raud, kirjanik ja tõlkija
Ave Plukk (Marleen), raadioajakirjanik

22. detsember
Vanessa Paradis, Prantsuse laulja ja filminäitleja
Tiit Pääsuke, maalikunstnik
Maarike Harro, arstiteadlane
Helen Arusoo, ajakirjanik
Ülle Tnn, laulja

23.detsember
Silvia, Rootsi kuninganna
Michele Alboreto, Itaalia autovõidusõitja
Paul Allik, laulja ja maalikunstnik
Feliks Undusk ja Raivo Järvi, ajakirjanikud ja raamatugraafik
Merle Krigul, filoloog

24. detsember
Ava Gardner, USA filminäitleja
Ricky Martin, USA laulja
Herbert Vainu, publitsist
Jaak Jaagus, klimatoloog
Larissa Netsheporuk, sportlane
Maarja-Liis Ilus, laulja

KALJUKITS/VEEVALAJA (18 – 23 Jaanuar)
Üks kõige eredamaid kooslusi. Siin kohtuvad Kaljukitse valitseja Saturn, mis sümboliseerib piiranguid ning piire ja Uraan – sümboliseerib raamidest ning piirangutest väljumist. Teistel inimestel, kes ümbritsevad selle perioodi inimesi, jääb mulje, et nende elu kulgeb nagu tõketega takistusjooks. Nad on alati hõivatud ja nende plaanidesse alalõpmata tuleb vahele midagi planeerimata uut. Nende hulgas on andekaid IT inimesi, arvuti disainereid, uusima tehnoloogia eestvedajaid. Perekonna õnn leiab neid hilja, kuid küpsemas eas nad muutuvad headeks ja truudeks abikaasadeks.
Tuntud selle perioodi inimesed:

18.jaanuar
Aleksandr Gomelski, Vene korvpallitreener
Kevin Costner, USA filminäitleja
Ene Hion, ajakirjanik
Vello Loemaa, sõjaväelane
Kalvi Voolaid, arhidekt
Mihkel Raud, laulja ja ajakirjanik

19.jaanuar
Javier Perez de Cuellar, ÜRO peasekretär 1982-91
Jenson Button, Inglise autovõidusõitja
Paul-Erik Rummo, kirjanik
Igor Volke, ufoloog
Merit Kopli, ajakirjanik
Beatrice, modell

20. jaanuar
David Lynch, USA filmilavastaja
Lorenzo Lamas, USA filminäitleja
Henn Mikkin, psühholoog
Ülle Sillasoo, paleobotaank
Toomas Edur, tantsija
Tanel Sokk, korvpallur

21. jaanuar
Placido Domingo, Hispaania laulja
Eduard Hämälainen, Valgevene-Soome kergejõustiklane
Valdo Pant, teleajakirjanik
Tõnu Aav, näitleja
Toomas Käbin, majandustegelane
Mart Riikoja, ajakirjanik
Kaja Tooming, tekstiilikunstnik

22. jaanuar
Lev Landau, Vene füüsik, Nobeli auhind 1962
Arno Babadzanjan, Armeenia helilooja
Jaan Kaplinski, kirjanik
Kristi Kõiv, psühholoog
Dajan Ahmet, näitleja
Mart Viljus, installatsioonikunstnik

23.jaanuar
Boriss Berezovski, Vene ärimees
Richadr Dean Anderson, USA filminäitleja
Natalia Malleus, teleprodutsent
Mait Klaassen, loomaarstiteadlane, poliitik
Kalle Müller, ajakirjanik
Mihkel Kerem, helilooja

VEEVALAJA/KALAD (17 – 23 veebruar)
Kui te olete kellegagi neist tuttav, on teil nähtavasti raske neid kirjeldada enda või nende oma sõnadega. Salapärased, need inimesed nagu ei viibikski siin vaid kusagil teises mõõtmes. Kuid just nemad, sügavamalt kui teised, oskavad seda maailma tunnetada. Lastel on eriline tõmme nende poole, taimedel ja loomadel samuti. Sageli nad kasutavad ära pooltuttavaid inimesi, kes on neile kui kaitseinglid. Nad ei oska elada ilma mereta või vähemalt mingitki veesilma omamata. Nimelt vee ääres saavad nad seda energiat, mida pärast heldelt jagavad teistega. Sellistest kahe märgi äärel sündinutest saavad andekad ravitsejad, maalijad, muusikud. Nad saavad innustust poeesiast.
Tuntud selle perioodi inimesed:

17. veebruar
Ruth Rendell, Inglise kirjanik
Rene Russo, USA filminäitleja
Lia Laats, näitleja
Anto Raukas, geoloog
Priit Kolbre, majandusteadlane ja diplomaat
Albert Gulk, graafik ja maalikunstnik

18. veebruar
Yoko Ono, USA kunstnik ja muusik
Paco Rabanne, Prantsuse moekunstnik
John Travolta, USA filminäitleja
Mihkel Mutt, kirjanik
Sven karja, teatrikriitik
Carita vaikjärv, näitleja

19. veebruar
Juice Leskinen, Soome laulja ja luuletaja
Eve Pärnaste, psühholoog ja poliitik
Kaja Kõlar, laulja
Ants Soots, koorijuht ja pedagoog
Terje Soots, teleajakirjanik

20. veebruar
Cindy Crawford, USA modell
Kurt Kobain, USA laulja ja kitarrist
Mihkel Loodus, tõlkija ja ajakirjanik
Juhan Aare, ajakirjanik
Kersti Koll, kunstiteadlane
Indrek Saar, näitleja

21. veebruar
Harald V, Norra kuningas a-st 1991
Jennifer Love Hewitt, USA filminäitleja
Mati Alaver, suusatreener
Rein Helme, sõjaajaloolane
Maris Laan, geneetik

22. veebruar
Niki Lauda, Austria autovõidusõitja
Drew Barrymore, Usa Folminäitleja
Jüri ja Ülo Tuulik, kirjanikud
Sirje Endre, kirjastaja ja poliitik
Üllar Born, ajakirjanik
Triin Vihalemm, meediaõppejõud

23. veebruar
Aleksius II, Moskva ja kogu Venemaa patriarh a-st 1990
Viktor Jushtshenko, Ukaraina president
Maia Muldma, muusikapedagoog
Anneli Rõigas, ajakirjanik
Kristina Shmigun, suusataja

KALAD/JÄÄR (18 – 23 märts)
Selle piirimärkide sümbolismi võib nimetada vastsündinu omaks, kelle suust saab kuulda puhast tõde…. Nad elavad südametarkuse järgi, mida asendab elukogemuse puudus. Nad on emotsionaalsed, kergemini ärrituvad, nad juhinduvad alati mitte mõistusest vaid tunnetest ja käituvad kõiges vastavalt sellele. Kõige sagedamini saavutavad nad edu kunstivallas, kuid võivad olla ka edukad kirurgid, diagnoosijad, jutlustajad. “Kalajäärade” õrn süda saab tundma mitte vähe pettumusi nooruses, sest seda nad vajavad juba lapsepõlvest peale väga palju. Oma kaaslase leiavad nad reeglina küpsemas eas. Neile “piirivalvuritele” oleks vaja patrnerit, kes ühest küljest saab neid toetada nede initsiatiivi teostamisel ja teisest küljest ei seo neid käest ja jalust, andes piisavalt vabadust.
Tuntud selle perioodi inimesed:

18. märts
Shashi Kapoor, India filminäitleja
Ingemar Stenmark, Rootsi mäesuusataja
Tõnu Naissoo, muusik
Allar Jõks, jurist
Katrin Kaev, graafik

19. märts
Bruce Willis, USA näitleja
Jegor Gaidar, Vene poliitik
Tuulikki Laesson, maletaja
Kaupo Karleson, produtsent
Kristiina Laurits, metallikunstnik

20. märts
Theresa Russel ja Holly Hunter, USA näitlejad
Tracy Chapman, USA folkrokilaulja
Helene Vannari, näitleja
Hans. H. Luik, meediategelane
Elo Viiding, luuletaja

21. märts
Timothy Dalton ja Gary Oldman, Inglise filminäitlejad
Ayrton Senna, Brasiilia autovõidusõitja
Lothar Matthäus ja Ronaldinho, jalgpallurid
Harri Kõrvits, muusuk ja näitleja
Raivo Puusepp, arhitekt
Kati Murutar, kirjanik

22. märts
Andrew Lloyd Weber, Inglise helilooja
Lauri Vahtre, ajaloolane ja poliitik
Margus Konnola (Contra), luuletaja
Märt Treier, teleajakirjanik
Mirja-Mari Smidt, graafik

23. märts
Vangelis, Kreeka helilooja ja dirigent
Amanda Plummer, USA näitleja
Eneken Priks, näitleja
Kalju Kivi, filmikunstnik
Tea Tammelaan, disainer ja sisearhitekt