neljapäev, 1. november 2007

Varuna ja kultuur

Jätkates proffesionaalse edu ja populaarsuse teemal, tooks ära nimekirja Varuna seosest kirjanike ja poeetide horoskoopides.

Giljarovski – konj. Päikele Amburis
George Simenon – konj. Päikele Veevalajas 4 majas
Musa Jalil (15.02.1906) – täpne konj. Päikele ja Veenusele , kvadratuur Jupiteriga
Boris Vian – konj. Päikele Kalades
Jean-Paul Sartree – konj. Kuuga Veevalajas
Harms – konj. Kuuga Veevalajas
De Sade – konj. Veenusele ja Nessusele Lõvis
Nikolai Gogol – konj. Marsile Kaaludes
Aghata Christie – konj. Jupiterile Veevalajas
Swift – konj. Jupiterile, trig. Chironile Jääras
Andersen – täpne konj. Uraaniga Kaaludes, 9 majas
Brodski – täpne konj. Hylonomele ( üksindus ja lahusolek)
Stanislav Lem – oposi. Päikesele Kalades
Zaher-Masoh – oposit. Kuule(?) Skorpionis
Conan Doyle – oposit. Jupiterile Amburis
A.Ostrovski – oposit.Saturnga Skorpionis

S. Jessenin – trig. Päikele Veevalajas
Edgar A.Poe – trig. Kuule, kvad. Merkuuri- ja Päikesega Kaaludes
Bukovski – täpne trig. Marsile 5-dast majast 2-se majja
Kafka – trig. Marsile Kaljukitses
Solzenitsen – täpne trig. Jupiterile ja kvad. Kuu sõlmedele Kalades
Belinski – trig. Chironile Kaaludes
Maksim Gorki – kvadr. Päikesele Kaljukitses
A.Camo – kvadr. Merkuurile 3 majas Kalades
Dreiser – kvadr. Veenusele Kaljukitses
H.Wells – täpne kvadr. Kuus sõlmedele Kaljukitses
Simone de Bouvuar – kvadr. AC-le Veevalajas
Bodler – täpne kvinkunks Jupiterile 8 majas
David Icke – konj. Päikesega Kaaludes

Huvitav fakt oleks ka järgmine näide.
*27.01.1891 aastal sündisid kirjanik Ilja Erenburg ja poeet Pavel Tõtshina. Mõlemad said mitte ainult tunnustatud oma ala meistriteks vaid tegelesid aktiivselt ka ühiskondliku tegevusega. Mõlemad elasid pika elu ja surid üheealiselt – 16.09.1967 ja 31.08.1967. Nende horoskoobi kaartides leiame Päikese ühenduse Varunaga ja täpse trigooni Varunalt Pluutole.
Päev enne neid ja veelgi täpsemate aspektidega, sündis kanada neuroloog W.Penfield, meditsiini ajaloolane ja kirjanik. 21.01.1881.a sündis psühholoog W. Köhler. Temal on samuti horoskoobis Päikese-Varuna ühendus ja trigoon Pluutole ning surma aastaks 1967.

Ühe kõige enam aspekteeritud Varuna leiab kuulsa kirjaniku Julies Verne kaardist.
Jupiter = 13.45 Skorpion
Saturn = 14.27 Vähk R
Kuu = 14.32 Skorpion
Neptuun = 17.04 Kaljukits
Varuna = 18.21 Skorpion
Veenus = 18.21 Kalad
Päike = 18.46 Veevalaja
Asbolus = 19.27 Lõvi R
Merkuur = 22.43 Veevalaja
Kirjaniku kaardis on ühendatud paljud Varuna teemad: populaarsus, teadus-fantastika huvi, looming, püüdlus uute teadmiste avardamise poole, uute horisontide leidmine.Verne suri kui transiitne Pluuto (18.42 Kaksikud) radixi atsendendil tegi täpse trigooni nataal Päikesele ja täpse kvinkunksi nataal Varunale.
Peaaegu sama tugev oli Varuna aspektides, kui sündis Jean-Paul Sartree:
Jupiter = 24.16 Sõnn
Kuu = 25.53 Veevalaja
Merkuur = 26.26 Kaksikud
Varuna = 26.35 Veevalaja R
Päike = 29.41 Kaksikud
Tema kaardis on novaatorlus mitte vähem ilmne, kui J.Verne omas.

Pöördudes tagasi kunsti ja showmaailma suhetele, võib märkida, et Varuna osa rock-n-rolli ja popmuusika ajaloos on tugevasti täheldatav.
Alustame sellest, et 12.aprillil 1954.a., kui Varuna oli koos Veenusega Jääras, toimus sündmus, mida ajaloolased nimetavad rock-n-rolli sünniks. Nimelt sel päeval Bill Heily laulis plaati oma laulu – „Rock Around the Clock”.
Edasi, 9.mail 1962.a., Päikese ühendusel (konj.) Varunaga võeti firma „Parlofon“ poolt vastu otsus välja lasta ansambel „The Beatles“ esimene plaat. Järgmisel Varuna ühendusel Päikesega (10.05.1963) kirjutas plaadifirma „Decca“ alla lepingule ansambel „Rolling Stones“.1967.a oli Varuna jälle Päikesega, kui Paul McCartney esmakordselt kohtus oma tulevase naise Lindaga. Samal ajal keelas BBC ära transleerida beatelsite laulu „A Day in The Life”. Põhjuseks olid laulu sõnad, mis sisaldasid viiteid narkootikumide tarvitamisele.16.05.1966.a ilmus ansambel Beach Boys plaat „Pet Sounds”, Varunal täpne ühendus Päikesega, Päikesel ühendus Marsiga, orb 4 kraadi Sõnnis.1969.a Varuna-Päike ühenduse ajal ansambel „Who“ lasi välja oma esimese rock-ooperi plaadi – „Tommy”.1977.a. sama ühenduse ajal toimus skandaal ansambel Sex Pistols singelplaadi „God save the Queen” ümber. Laul keelati kohe briti raadio levis, kuid sellele vaatamata saavutas ta esimese koha paljude hittide edetabelis. Kusjuures mitmete maade edetabelites oli laulu pealkirja asemel tühi koht.
Ansambel „Nirvana“ (solist Curt Cobain) avaldas oma esimese plaadi 15. juunil 1989, Varuna–Päike ühenduses, Päikesel konj. Jupiteriga, orb 5 kraadi. Roskilde festivalil Kopenhaageni lähistel juunikuu viimasel päeval aastal 2000 ansambel „Pearl Jam“ esinemise ajal toimus suur tunglemine ja selle tagajärjel hukkus 9 inimest, vigastatuid oli 26. Varuna con, Päikesega ja Marsiga Vähis.

Paljude populaarsete rock-muusikute horoskoopides on Varuna hõivanud nurgamajad. John Lennonil on Varuna AC-l (teise tuntud versiooni järgi DC-l)- opositsioonis Päikesega. Printsil- DC-l. Ringo Starr – 1 majas. Paul McCartney – 10 majas. Elvis Presley – 4 majas. Alice Cooper – 7 majas. Bob Dylan – 4 majas IC-l. Mick Jagger- 10 majas. Madonnal on Varunal täpne ühendus Marsiga 9 majas Sõnnis. Curt Cobain sündis samuti Varunaga Sõnnis 9 majas, sealjuures oli Varuna väga täpses opositsioonis Neptuunile, trigoon Uraanile, täpne sekstiil Chironile ja veidi vähem täpsem sekstiil Jupiterile, Veenusele ja Saturnile. Cobain tegi enesetapu siis, kui transiitne Kuu Lõunasõlm siirdus nataal Varuna peale.
Celine Dion samuti omab oma kaardis Varunat 9 majas Sõnnis – täpne kvadratuur Jupiterile ja kvadratuur Pholusele, trigoon Uraanile ning opositsioon Neptuunile.
Täpne kvadratuur Varunalt Jupiterile oli Janis Joplinil.Tom Waitsi kaardis on täpne kvadratuur Varunal Veenuse ja Jupiteriga. Jimmy Page – omab täpset sekstiili Varunalt Saturnile ja kvadratuuri Päikesele. Ingvy Malmsteinil on täpse Varuna ja Saturni konj. omanik.
Trent Reznor omab oma horoskoobis Varunal ühendust Päikesega, Marilyn Manson – täpset Varuna opositsiooni Neptuunile. Ricky Martin -Varunal täpne suur trigoon Veenuse ja Pluutoga õhumärkides. John Bon Jovi – täpne kvadratuur Varunalt Kuu sõlmedele. Axel Rose – omab mitte ainult Varuna kvadratuuri Kuu sõlmedele, vaid lisaks veel Päikesele. Freddy Mercury – sündis Varuna opositsiooniga Veenusele ja Jupiterile. Jean-Michel Jarrel on trigoon Varunalt Päikesele aga Andrew Lloyd Webber – täpne trigoon Varunalt Päikesele.
Täpne Varuna-Päike ühendus on laulja Janet Jacksonil.
Väljendunud Varunat omab horoskoobis populaarne räppar Tupak Shakur: opositsiooni Neptuunile, ühendust Veenusega, täpset kvadratuuri Pholusele. Ooperilauljanna Galina Vishnevskajal on Varuna-Uraani ühendus ja trigoon Saturnile. Eelmise sajandi kuulus ooperilaulja Enrico Caruzo omas kaardisVarunat DC-l, täpset kvadratuuri Chironile 10 majas ning sekstiili Marsile 5 majas. Ameerika helilooja John Cages, kes armastas shokeerida puplikut, omas Varunat DC-l Kalades, T-kvadraadi tipus Jupiteriga 4 majas ja Saturniga MC-l. Helilooja Ferenc Lizst omas kaardis Varuna-Päikese ühendust 3 majas.
Huvitav on ka, et Cher ja John Travolta, kes on saavutanud populaarsust nii näitlemises kui laulmises, on Varuna ainus planeet 10 majas.Liza Minelli`il on 10 majas ainult Pholus – täpses kvadratuuris Varunaga.
Spordimaailmas leiab Varuna-Päikese ühenduse: J.Issinbajeva- teivashüppaja ,U.Meyfarth-kergejõustiklanna, A.Kurnikova-tennis, R.Barichello-vormel1 sõitja, R.Sheberle-10 võistleja, E.Lasker-male.
Teadlastel/leiutajatel: Varuna-Päike konj.- C.F.Benz ja oposit. G.S.Ohm.
Maadeuuria U.Nobilel on Varuna konj. Päikesega.

jätkub...

Kommentaare ei ole: