reede, 23. märts 2007

Uute planeetide horoskoobid: Pluuto avastamine

Järgmisena võtan lähema vaatluse alla Pluuto.

Algatuseks mõned faktid: Claud W. Tombaugh (4.02.1906.-17.01.1998.) avastas uue planeedi 18.02.1930 kell 16:00 (kohalik aeg) 23:00 GMT, Lowelli observatooriumis Flaggstaff( 35.53 N, 11.39 W), Arizona, USA.

Nime Pluuto pakkus välja inglise koolitüdruk Venetia Burney, kes oli sellel ajal 11 aastane.

Kõige täpsem aspekt kaardis on Merkuuri ühendus DC-ga Veevalajas. Nähtavasti sümboliseerib see esmaavastajat ja avastamise fakti ennast, infokontakti tema endaga. Analoog horaarastroloogiaga – kui Pluuto sümboliserib esimest maja ( AC), siis inimene, kes ta avastas 7 maja ( DC).

7 majas asub Marsi ühendus Photographicaga Veevalajas. Need 7 maja planeedid teevad trigooni Jupiterile ja Ceresele Kaksikutes 11 majas ja sekstiili Uraanile 9 majas, sümboliseerides Päikese süsteemi piiride laienemist.

Teisest küljest Chiron 10 majas teeb Marsile ja Photographicale kvadratuuri – nähtavasti andes mõista, et avastati mitte päris see, mida otsiti.Tegelikuses otsiti kaua aega Pluutot selles taevasektoris, kus eelarvutuste järgi pidi olema suur planeet, mis tekitas hälbeid Neptuuni liikumises. Aga leiti ta hoopis mujalt. Ja hiljem tehti kindlaks, et hälbeid Neptuuni liikumises tekitab mitte ainult Pluuto üksi, vaid terve Kuiperi vöö oma objektidega.

Selles plaanis on iseloomulik Varuna(nr. 20000) asend. Nimelt 2000.a. avastatud Varuna ( oli kõige suurem selle aja asteroid Kuiperi vöös) aktiviseeris vaidluste seeria Pluuto staatusest.On ta planeet või midagi muud. Varuna asub Pluuto kaardis Jäära esimeses kraadis ning nimelt selles kraadis olles avastati esimene Kuiperi vöö objekt 1992QB1 Pluuto taga!

Huvitav on see, et kui vaadelda 1 ja 7 majatippude valitsejaid kui vastandlike mõjude näitajaid, siis Saturn ( DC valitseja) on omas kodus ja 6 majas, aga Päike ( AC valitseja) asub vastupidi pagenduses ja seejuures Saturni märgis – Veevalajas ( siin on Veevalaja juhiks Saturn arvatatud). Seda võiks interpreteerida nii: astronoom tänu pingsale ja aeganõudvale, usinale, plaanipärasele tööle ( 30 000 tähepaari uurimine päevas 7 kuu jooksul ) osutus tugevamaks Pluutost, „võites“ teda avastamise kaudu.

7 maja pole ainult kui avastaja-astronoom, vaid ka kõik planeedi Maa elanikkond tervikuna. Seepärast 7 maja iseloomustab maaelanike reaktsiooni avastusele, inimkonna valmidust vastu võtta uue planeedi energeetikat. Sellest positsioonist (DC Veevalajas) annab see meile teada, et Pluuto avastamine märkis ära uue epohhi teadusmaailma avastustes (tuumaenergia avastamine), tõi kaasa rida sündmusi, mida võiks seletada kui inimkonna karmavõlgade tasumist ( maja valitseja Saturn 12-s 7–dast lugedes).

Täpne kvadratuur Saturni ja Uraani vahel näitab kahjuks, et Maa elanikud võtsid vastu eelkõige negatiivsed, lõhkuvad Pluuto mõjutused. Totalitaarsete reziimide õitseng 1930-dadel, rida suuri finantskrahhe, ohvriterohke 2 maailmasõda, inimkond seati valiku ette – kas totaalne häving või ennenägematult kõrge tehnika areng – on üheselt arusaadavad kinnitused sellele.

Lisainfot annab Pluuto kaardis kolme väikeplaneedi unikaalne asend. Astrometria, Eureka ja IAU on tihedas stelliumis 5 majas:

Astrometria – 27.11 Amburis

Eureka – 28.53 Amburis

IAU – 29.02 Amburis

Mida võiks öelda Pluuto enda „iseloomu“ kohta? Tema asend on tugev, olles Ekvatoriaalsel AC-l. Selle valitseja Kuu asub Skorpionis 4 majas. AC on Lõvis ja tema valitseja 8 majas, anareta kriitilises kraadis. Need baasnäitajad langevad täpselt kokku paljude astroloogide arvamusega Pluuto suhtest Skorpioni märgiga, 8 majaga, kriitiliste situatsioonidega.

Selge peaks olema ka see, miks kõrgenduse märgiks Pluutole on Lõvi.

Planeetide järgi torkab silma veemajade esilekerkimine. Kuu 4-das, Päike 8-das, Pluuto ise 12-das. Samas annavad nurgapunktides tooni tulemärgid.( AC Lõvis, MC Jääras, VX Amburis), st.planeet ise on iseloomult“vesine“(emotsioonid, intuitsioon, varjatult tegutsev, okultne). Tema väline, osaline sündmuste väljendus „tuline“ (energiline, plahvatuslik, impulsiivne).

Ilus on avastaja auks nimetatud asteroidi Tombaugh nr. 1604 positsion Pluuto kaardis. Asub ta 21.10. Vähis 12 majas ja teeb ühenduse Pluuto endaga, orb 3.24.

Pluuto kõige täpsemad aspektid on 135 Veenusele ja 45 Neptuunile. Veenus ja Neptuun omavahel täpses opositsioonis, kusjuures Veenus on Kalades 8 majas( ühendus Päikesega) ja Neptuun Neitsis 2 majas. Kahtlemata on olemas side finantsidega ja energia sfääridega, kaotuste ja omandamistega, erinevate kriitiliste situatsioonidega, elu ja surma küsimustega.


Objektiivsema pildi Pluutost annab heliotsentriline avastuse kaart( 18.02.1930.23:00 GMT) Selles on Marss ja Veenus oma kõrgenduste märkides, toonitades jõu sihikindlat suunamist ja organiseerimist teenistuslikus tegevuses (Marss valiteb MC, asudes 6 majas), emotsionaalseid üleelamisi ja stresse ( Veenus valitseb IC, asudes 8 majas). Ja kindlasti seksuaalsuse valdkond. Silma torkab ka loominguliste aspektide rohkus. See suunab meie tähelepanu Pluuto kreatiivsele küljele. Loominguliste aspektide konfiguratsioonid peaks stimuleerima transformatsiooni protsesse, ootamatuid muutusi, uute struktuuride loomist.

Lisainfot annab Pluuto täpne ühendus Stargrazeriga, (mis on trigoonis Zvezdotshotiga, Merkuuri ja Eurekaga 4 majas). Pluutol on täpne kvinkunks Astronomiaga 7 majas.

Kui geotsenrtilises kaardis, IAU ja Astrometria moodustavad omavahel täpse ühenduse, siis selles kaardis on trigoon Uraanile.

Iseloomulik on, et Helios moodustab Pluutoga täpseima oppositsiooni ( orb 4 min.). Temaatiliste asteroidide väljendus selles kaardis on seega oluliselt märkimisväärne.

Kommentaare ei ole: