esmaspäev, 3. juuli 2023

Sõlmed

 

Sõlmed

Ganesh Tamm, 3.07.2023, FB

17.07.2023 vahetab Kuu sõlmede telg (troopilise sodiaagi järgi) märke ning Põhjasõlm on sedapuhku Jäära märgis, Lõunasõlm on Kaaludes (tsükli kestvus 17.07.2023 - 12.01.2025).

Viimati oli selline Kuu sõlmede telje seis 26.12.2004 - 22.06.2006.a. Tollal oli üldlahendus siiski teise kvaliteediga, suhteliselt sõbralik.

Kuu sõlmede puhul on üheks oluliseks väljenduseks märkide (ehk siis, Jäära ja Kaalude) valitsejad planeedid, Marss ja Veenus, kuidas nad positsioneeruvad, millised on nende rütmid, omad tsüklid ja kõik muu, kvantiteedi ja kvaliteedi arvutusteni välja. Loomulikult ka selle kõige suhe Su enda sünnikaardiga - ühiskondlik rütm võib olla nii- või naasugune, teatavad erinevused on igal indiviidil, suhe ühiskonnaga, võimekus kollektiivsetes oludes tegutseda, võimaliku kasu või kahju määr ja iseloom. Üldine norm/kohustus võib olla range, kuid mõned ujuvad sellest ladusamini läbi.

Kui viimati ehk 26.12.2004 - 22.06.2006 oli pilt paljuski tänu Marsi ja Veenuse konditsioonidele pigem ilus - oli ju buum, palgad tõusid kiiresti, ostujõud meenutas kohati juba arenenud riike, lihtsad ehitusmehed ostsid niisama trööpamiseks uusi BMW X5 parketimaastureid, pangad loopisid laene lahkesti, maju ehitati rajoonidena, ilm oli justkui ilusam ja rohi rohelisem, optimismi oli palju. Ja siis... "mull" lõhkes.


Erasektor hakkas hiljem vaikselt känguma, osa ärimeestest läksid avaliku sektori rahakoti külge kiikuma (magusad hanked jms), paljud tavainimesed pidid välismaale tööle minema, kuna soetatud kodu ja vajalik oli optimistlikul ajal saavutatud suure laenuga ning seda kõike tasuda polnud enam võimalik. Tasapisi hakati (eelkõige klanniliikmete poolt) igasuguseid MTÜ-sid käivitama ja riigi rahakott hakas vaikselt sõelaks muutuma... Kui need sündmused juhtusid kohati 2008 - 2010 aastal, algsed juured olid siiski tihti pigem näiteks 2004 - 2006 aastal toimunud sündmustes (kasvõi just tollal võetud suured laenud ja liisingud, mis hakkasid inimestel õhku kinni keerama). Osad ärimehed läksid konkurentide juurde tavatöölisteks ning teised keskendusid riigi rahakotile, et mahukaid hankelepinguid organiseerida - see hakkas riigimasinat mõjutama ning mitte just positiivsel moel. Mõnedki avalikule sektorile absurdsed, võikalt kulukad lepingud, said avalikkusele teatavaks, aga teha polnud suurt midagi.

Mis juhtus? Kui üldistada, teemaks oli hinna ja kauba või teenuse tegeliku väärtuse suhte problemaatika, Kaalude märk on mh tehingud, koostöö, kauplemine, hinnaäärmused, väga soodsad või vastupidi, "kirved" hinnasoovid, palganumbrid, läbirääkimiste tulemused, vormistatud lepingud, leebed vastutulekud või jõhker takistamine jne.

2004 lõpp - 2006 keskpaik, see oli paljuski hinna ja väärtuse teema ning sellel ajal oli tegemist pigem "soodsa" või "meeldiva" ajaga. Väljendus oli sellel ajal pigem positiivsema otsa repertuaarist. Seekord siis pigem negatiivsema otsa repertuaarist.

Seekordne (Jäär-Kaalud telje aktiveerumine Kuu sõlmede poolt, tsükkel kestab u. 1,5 aastat), algab üsna peatselt (17.07.2023) ning temaatika on üsna sama kui oli see 2004 lõpust 2006 keskpaigani, kuid võimalik väljendus ja selle "meeldivus" on hoopiski midagi muud. Nagu võite isegi seda aimata, lood on üsna mõrud (pigem, päris räbalad).

Tõenäoliselt mitmed harjumuslikud teenused saavad piirangud või mõned lõpetatakse osaliselt või täielikult. Hinnad võivad kohati võrdlemisi sõgedaks muutuda ning kauba ja tegeliku väärtuse suhe on kohati päris kehv.

Majandustsükleid on igasuguseid ning tervikpilt on loomulikult mitmekesisem kui pelgalt nn Kuu sõlmede telje märkide tsükkel (u. 1,5 aastat), kuid mis seekord hammustama hakkab, on üsna valus - hinnad, väärtused ja nende suhe saab üsna kindlasti valus olema, hulk olulisi teenuseid ja kaupu lähevad vägagi nihkesse ning maakeeli õelduna: tuleb ogaraks maksta (raha, vaev, tervis). Mis oli senini, tegemist oli alles eelsoojendusega.

Mõned nüüdse saabuva tsükli "viljad" võivad nihkuda veidi hilisemaks, kasvõi 2026 ja hilisemasse, kuid nende juured saavad paljuski alguse peatselt algavast perioodist.

Pidu algab siseinfot valdaval kollektiivil ning osavamatel spekulantidel. Enamik tavakodanikest saavad kogeda jaburat koormust. Seekord, mõned võidavad, paljud kaotavad.

Päris üleöö ei juhtu vast midagi, aga tendentsina on nüüd ca 1,5 aasta jooksul keskmisest palju suurem tõenäosus, et hinnad, kokkulepped, teenuste spekter ja nõuded, need teevad elu päris kibedaks. Ilmselt muutub (mingis osas) ka kauba sortiment ning teenuste ja piirangute spekter. Tõenäoliselt muutub ka turg kui selline - mida varem sai müüa suhteliselt lihtsasti, võib nüüd üldse kätte jääda ning vastupidi, senine "tühine" kaup või vahend/tegutsemisvabadus võib üllatavalt hinnaliseks muutuda. Mõnigi lihtne asi muutub olude sunnil mälestuseks. Võib arvata, et maksete teostamine saab samuti mõne "innovaatilise" uuenduse ning ilmselt totaalkontrolli suunitlusega.

Kellel on veel vahendeid, vaatab, kuidas paigutada või isegi kasu lõigata ning kes on juba enamvähem pankrotis, jääb üle lihtsalt eksisteerida, kui selleks jaksu. Mõni ostab füüsilist kulda (vb juba varutud), teine plaanib keldrisse toiduvaru, kolmas on juba loobunud ning aimab lõppu.

Saabumas on hulk muutuseid, ühel hetkel avastatakse, et ei saa seda või toda (kaupa, teenust) ning ühtäkki on mingi piirang (keeld või kõrge maks) peale pandud & pole enam kättesaadav.

Ilmet võib võtta ka tendents, et harjumuspärased "ülemused" (poliitikud, ametnikud, mõjuisikud, ka seadused ja normid, käsud ja keelud, uued lahendused ja rakendused) võivad ühel hetkel täiesti avalikult ja kõigile nähtavalt osutuda etenduseks - võivad toimuda käsuahela muutused ning mõni isik või lahendus haarab reaalse jõuga ise trooni ja teine jällegi osutub lihtlabaseks käpikuks, kuigi paberil on tegemist justkui tipuga. Palju sellest tavainimesele tolku on, täiesti omaette lugu. Võib tekkida küsimus: kes siin tegelikult kamandab? Mingid uued võimujooned või tegelike pealikute selgem esilekerkimine.

Võimalik, et tuleb olude sunnil mõelda, kes või mis Sa oled - olustik sunnib justkui mingeid valikuid tegema, kas lähed kaasa või püüad metsavenna kombel asju ajada, risttee momendid. Piiravaid asjaolusid hakkab jadamisi ilmnema, loobumisi (valikuvõimalused, vabadused, vahendid) saab üsna palju olema.

 

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ok. Hea teada lohutuseks. Aga kirjuta artikkel ka järgmise sölmede vahetuse kohta, justkui oleks juba 2025 aasta. Sa saad ju seda teha! Eelmine artikkel oli küll pönev lugeda. Kas me töesti oleme köik asjad läbi ja üle elanud. On meil siis tänase seisuga hea elu, millest me saame veel allapoole langeda. Kas seda vöib ka küsida, et millise maja teema on hetkel aktuell. Planeetidega saab lihtsalt pöhjendada hetkeseisu. Tean, tean. Uskumatu pahatahtlikkus, apressiivsus on meedias, mida peale pressitakse. See teebli elu morniks. Tavainimesed sellised ei ole ega mötle, köik elavad oma elusid. Kogu aeg peab meil meeles seisma, ka ilma astrologiita, et igal asjal on kaks poolt. Kui nende sölmedega on nii, siis teine pool ... .
Mis selles head vöiks olla? Nendes sölmede seisus peaks midagi saama ikka enda kasuks ka keerata ju!
Tänan.

Ganesh ütles ...

Kui lähtuda EV 1991.a. kaardist (20.august 1991.a., kell 23.03 ja 38 sekundit, Tallinn), siis profektsiooni järgi 1 aasta = 1 märk metoodika järgi on hetkel käsil selle kaardi Kaljukitse märk, mis solaaraasta täitudes ehk augustis, hakkab tooni võtma Veevalaja märk. Profektsioon on lihtne, sümboolne tehnika, kuid toimib üsna hästi paljude küsimuste puhul.

Eelmisel korral, kui samasuguse profektsiooniga oli tegemist Veevalaja märgiga, siis mäletatavasti võeti 01.01.2011.a. sularahana kasutusele EUR. Riigiteooria järgi on iseseisva riigi tunnuseks oma (iseseisev) riigieelarve ja mina loeks siia hulka ka oma (iseseisva) raha. Seega, märkimisväärne iseseisvusest loobumine, olgugi et osad majandusinimesed nägid selles midagi positiivset.

Eesti kroon (EEK) tuli 1992.a., ehk sümboolselt kuulus see antud tehnika järgi EV 1991.a. kaardis tõusust ehk AC-st järgmise, Neitsi märgi alla, kus asub ka Kuu lõunasõlm (loobumine, muutus, ammendumine). Huvitav lugu, aga peatselt järgnes nn rublamüük ja minu mäletamise järgi algas jalamaid nn erastamine, mille puhul oli hulk huvitavaid ärimehi, kellel oli üllatavalt palju vahendeid seda kõike soodsalt kokku „osta“. Hulk imetabaseid tehinguid.

Käesoleval (2023) sügisel siis Veevalaja märk, tõenäoliselt mõni oluline rahandus- ja majandusteemaline muutus, mõni reform või muu suurem projekt. Poleks üllatus, kuna nn digirahast on üsna palju räägitud ning keegi Lagarde nimeline isik on jätnud videoesinemistel mulje, et sellega võidakse kiirustada. Tegemist pigem võimuprojektiga kui „paratamatu rahanduskorraldusega“. Enamik meist mäletavad, kuidas EUR-i tulekuga (eelmine kord, Veevalaja märk, 2011.a.) algas märkimisväärne hinnatõus ning sümboolses mõttes oli huvitav näha, et võrreldes Eesti krooniga olid käibele tulnud eurod ikka ääretult kehval paberil – kärisesid ja lagunesid nagu prügi, kui näiteks Eesti kroon oli üsna sitkel ja võrdlemisi heal paberil – päris USD kupüüri nad oma kvaliteedilt välja ei andnud, kuid kroonid olid ikka kõvasti paremad kui eurod. Ka see on märgiline asjaolu. Eesti krooni ajal oli näha, et elu liikus siiski paremuse suunas, ostujõud suurenes ning seda eelkõige tavakodaniku seisukohalt. Tendents oli positiivne. Eesti krooni lõpuperioodil oli omamoodi huvitav seis – räägiti krooni devalveerimisest, ühel hetkel hakati riiklikul tasandil isegi karistusega ähvardama, et devalveerimise „kõmu“ maha suruda. EUR tegi oma töö ja mingit devalveerimist polnudki vaja, hinnatõus tegigi oma töö (rahvas vaesus)

Ganesh ütles ...

Kui nüüd ehk minnaksegi digirahale üle või alustatakse selle projektiga massiivsel moel, see on minu arvates dramaatiline lahendus, kuna raha kui selline on paljuski Merkuuri arhetüübi teema (kahe osapoole ühendamine), kui naturaalselt inimene suhtleb inimesega, siis digitaliseerimine muudab ühiskonna väga sõltuvaks ja seda viisil, mis on pikalt „üle pea“ – vanamoodne käepigistus ja kupüüri vahetamise võimaluse hääbumine paneb inimesed sõltuma mingist „pilvepealsest“ eriõigustega jõust, mida ei saa näha ega kontrollida, veel vähem nuriseda või oma tahet pisutki kehtestada. Maakeeli: inimene vs inimene kontakti roll muutub ja mingi seletamatu kolmas osapool hakkab eriti meelevaldselt oma tahet suurendama (inimeste tahet surutakse alla ja „keegi“ suurendab enda tahet). Huvitav on ka Klaus Schwabi hüüdlause: „Te ei oma midagi ja olete selle üle õnnelikud!“. Aga... kes siis seda kõike omab, kes on omanik?! Rooma õigust peetakse modernse aja õiguse alustalaks ja tollase asjaõiguse järgi eristati esemete puhul ka rääkivaid esemeid – orjasid, inimesi. Orjal polnud midagi, orjal polnud omandit. Nad on selle välja õelnud, mida nad ihaldavad – orjanduslikku süsteemi selle tõsisemas mõttes.

Mis puutub nahaalsusesse, mil moel nüüdne koalitsioon tegutseb, see viitab minu arvates nende „katusele“ ehk siis veelgi kõrgemal positsioneeruvatele jõududele – tõenäoliselt teab meie koalitsioon saabuvatest lahendustest ja olukordadest, millest rahvale ei räägita ning see selgitab ka meie kohtusüsteemi jt organite ebatavalist käitumist. Midagi suurt on teoksil ning eelistatakse nahka hoida ja „edasi teenida“. Seega, rahvas ei lähe suurt midagi korda...

Kuna teatud vaatenurgast on mingisugune „üleminekuaeg“, siis osadel jääbki üle lihtsalt kõigega kaasa minna ning kellel on võimalusi ja vahendeid, iga üleminek annab võimalusi teha „panuseid“ ehk võimalus on võita. Aga kui palju neid tavarahva hulgas on, kellel on vahendeid, et nüüd füüsilise kulla või muu taolisega teha kiireid liigutusi? Neid on vähe. Millele panustada ja kuidas tegutseda, see eeldab temaatilist süvenemist, finantsastroloogia ja varad on omamoodi spetsiifiline valdkond ning kuna ilmselgelt on juba käimas rahva vaeseks tegemine, siis pelgalt panuste tegemise juures oleks vaja tunda ka maksude astroloogilist spetsiifikat – kui investeering on loogiline ja kasumlik, siis nurjatu maksuüllatus võib selle ära nullida. Ameerika „oskas“ omal ajal ju erakäibest kulla ära korjata ning kehtestati väga ränk karistus.

Ganesh ütles ...

Mis puutub Jäär-Kaalud telge, tegemist on naturaalse sodiaagiringi puhul horisondiga ja vähemasti ühe käsitluse järgi on enne ja peale päikesetõusu ja päikeseloojangut (kellaajaliselt) 48 minutit nõ eritsoon, valgusrežiimi muutumine, mis kuulub Kuu sõlmede energia alla. Seega, sümboolselt ümber arvutades on see tsoon ka Kalade ja Neitsi märkide teljes sees. Siit ka vihje, et kui Kuu sõlmed vahetavad uuesti märke, on juba märku andnud „jama“ ikka veel kestev... Kui veelkord sümboolselt ümber konverteerida, siis on ju AC-DC telg ääretult oluline... inimese sünnil. Aga ka... surmal. Hrosokoobi kui sellise ajaloo uurimisel oli omal ajal AC üheks oluliseks punktiks, kuidas hiljem hakati maju märkima, oli juba iseasi, kõik sõltus siiski AC-st. Ma ei taha Jäär-Kaalud märkide telge nüüd üleliia tähtsustada, kuid tõenäosus mitmete oluliste sündmuste ja käikude ümberdefineerimiseks on keskmisest suuremad.

Kalad-Neitsi Kuu sõlmede telje aktiveerumine vajab pisut tööd, mida see võiks vähemasti Eesti tasandil tõenäoliselt pakkuda. 2025. aasta on lunaarkalendri järgi Mao aasta, mis on legendaarne ja ka dramaatiline Venemaa käekäigule – paljud jõulised ajaloolised sündmused on Venemaal toimunud just Mao aastal. Kuna Venemaa on meie suur idanaaber, siis peaks ka seda veidi hoolikamalt vaatama.

Kui juba idamaade suunas rääkida, Taiwan alustas hiljuti uut lunaaraastat ning vaatasin seda kaarti – Taiwan on väga „haamri-alasi“ vahel. Väidetavalt on käsil sealse väga massiivse elektroonika- ja kiibitööstuse ümberkantimine USA-sse. Kui see saab lõplikult teoks (töö käib juba hulk aega), mis takistab USA-t Taiwani olemasolevat tööstust „kustutada“? Igatahes, Taiwani kaart näitab mingisugust valusat kahe tule vahele jäämist ning minu arvates saab Taiwan justkui väga kõvasti petta, ta jääb millestki ilma. Hiina alt Taiwan vaevalt ära läheb, kuid minu arvates on seal päris palju pingeid ja närvilist olukorda, mis kulmineerub Taiwani jaoks mõne suure pettuse või ilmajäämisega. See kõik ainult võimendab Ida ja Lääne distantseerumist ning samas ka ühendab idamaade teatavat koostööd. See omakorda viitab, et Eesti on üha enam Lääne „hallide kardinalide“ meelevallas.

Kui leian veidi vaba aega, püüan midagi lisaks kirjutada.

Ganesh ütles ...

Viimasele postitusele väike täpsustus: Taiwan alustas nüüd hiljuti uut solaari, idamaade lunaaraasta teema oli mõtetes seoses Venemaaga (Mao aasta eripära, Venemaa olulistes sündmustes läbi ajaloo). Panen ühe illustreeriva lingi seoses Venemaa ja Mao aastaga (2025). https://www.rferl.org/a/russia-year-of-the-snake-fear/24896441.html

Anonüümne ütles ...

Astroloog Donny Lim räägib prognoosist 2023-2024 ning vestluse käigus märgib, et Taiwan "vormistatakse" jõuga, Donny astroloogilise prognoosi kohaselt märtsi lõpus 2024, Hiina kasuks. Näib, et Taiwan on tõesti haamri ja alasi vahel ning olukord on tõesti närviline. https://www.youtube.com/watch?v=umPFcImienQ

Donny kasutab üsna arhailist Päikese ja Veenuse konjunktsiooni tehnikat, mis toimib kenasti.

Antud videos on juttu ka muust, näiteks Havai põlengust/põletamisest (et seejärel nutilinnad luua), rahvusvahelises plaanis pedofiila teema tõusust, inimkaubandusest (lapsed), tehisintellektile tugineva kuritegevuse kasvust, linnade vajumisest (Indoneesia, Mehhiko), Hiina kinnisvarakrahhist, võimalikust kunstemakate võidukäigust, pagulasteema mastaapide kasvust ning sellega kaasnevast igat tüüpi peavalust (inimkaubandus, terroristid, sihtmaade sisepinged), ka nn tulnukateema võimalikust võltsimisest ning üleujutustest.