pühapäev, 3. jaanuar 2021

2021 ja maailm

 

Nüüd siis saigi läbi see kummaline 2020 aasta täis ootamatusi ja üllatusi, mille tippsündmuseks kujunes pandeemia. Ütleks, et viiruse valitsemise pahupidi aasta. Kes oleks võinud arvata, et aasta selliseks kujuneb nagu ta kujunes. Seoses sellega üks kummaline kokkulangemine, 14.sajandil tõid rotid Aasiast musta katku Euroopasse. Rotiaasta tõi Aasiast viiruse. Rott siis ja rott nüüd!

Väidetakse, et olid mõned tippastroloogid, kes mitu aastat enne juba viitasid võimalikule pandeemia sarnasele olukorrale. Võimalikke vihjeid märkasid ka meie omad astroloogid.  Eks ta tuli jah ootamatult ja salakavalalt. Samas igal talvel see gripihaigestumise laine oli tulemas. Raske vahet teha kumb on kumb. Teise laine tulekut nägid paljud ette aga selle ajalist pikkust enam  keegi kindlalt ei söenda välja käia. Eks siis aeg ise näitab, millal rotiaasta „kingitus“ vaibub. Kõige mustema stsenaariumi järgi 2021. aastal viirus ei taandu ja meil tuleb tahes tahtmata sellega kohaneda.

Prognoosijaid on meil mitmeid – tuntumad on Taimi, Edda, Villu ja Mang. Lisaks mitmed Taro kaartidega tegelejad. Nende prognoosid meedias on põhjalikud ja sisutihedad. Vanade tegijate kõrval proovivad oma prognoosikätt mitmed noorema põlvkonna esindajad. Mul on nende prognooside kõrvale vähe midagi kaalukat lisada. Aga päris ma kõrvale oma pakkumistega ka ei jää. Vähemasti infojanu saab tsipake kustutatud. Ei saa ju allika juures olles huvilisi janusse jätta. Pärast endalgi hea vaadata, mida kokku kirjutasin ja mis paika läks ja mis ei läinud.

Mida kirja panna, mis siis lugejat paeluks. No muidugi mõista mõni sündmus mis ka täppi läheks. Ise ka tahaks aga jah...... Täpseid fakte ja sündmusi tahavad kõik kuulda ja näha aga kahjuks on see võimatu. Taevas pole veel  meid varustanud nende salateadmistega, mis annavad täpseid sündmuste aegu ja kulgu ja pole ka lubanud täiel määral vaadata selle loorsirmi taha kus kogu maailma edasine areng kirjas. Ühesõnaga täpseid prognoose pole võimalik teha, saab ainult kirjeldada võimalikke taevaprintsiipidest lähtuvalt meeleolusid ja suundi.

Uuel aastal jätkuvad need tendentsid, mis aastal 2020 jäid lõpetamata, jäid õhku rippuma, ei teostunud, läksid lörri ja aia taha. Teate isegi, ei pea üle kordama. Ja neid oli ikka üksjagu palju. 2020 sügis-talvel neid ridu kirjutades ja nähes,et viiruse sügisene teine laine on kohal siis veebruariks –märtsiks 2021 peaks kogu see kammajaa maha rahunema. Tahaks loota. Sügisene laine on kaasa toonud äärest ääreni erinevaid arvamusi kuidas tuleks või peaks käituma ja kuidas ei peaks talitama. Sügisene laine oli seotud Jupiteri ja Pluuto ühenduse tulemusena. Jupiter teadagi annab laia kaarega ja ohtralt. Ühenduse aspekti kustumisel peaks viirusesse nakatunute arv aegamööda vähenema. Aga detsembri esimesel nädalal ja ka kuu lõpus seda küll juhtunud pole. Iga päevaga igasugused näitajad aina kasvavad. Kas taeva poolt tegu sellega,et toimus Jupiter-Saturn ühendus, mis tähistab uue suure tsükli algust või veel millegagi, millest me hetkel aru ei saa, mis COVID-19 viirus edasi möllab. Midagi on olulist märkamata jäänud.

Üheks võimalikuks pandeemia puhkemise põhjuseks võiks olla Sedna ühendus kinnistähe Algoliga Sõnnis. 1347-1348.aasta katku ajal oli Sedna ühenduses Neptuuniga Veevalajas. Praegune ühendus kestab pikka aega. Ja kui sinna ühendusele tuleb Uraan 2024.aastal peale, on seda aega praegu raske kommenteerida. Kõigepealt peab selle aastani elama-olema. Meediat lugedes on meil kõik kole asjatundjad ja enam saa aru kelle arvamus ka reaalne ja mõistlik on. Kõik on rohkem kui meditsiini professorid ja akadeemikud, üks kangema tiitliga kui teine. Ei jää muud üle kui kuulata oma sisehäält ja selle järgi ka talitada. Igasugused teiste õpetused, olgu nad nii head või absurdsed tuleb kõrvale heita. Ise otsustan ja ise ka kannatan kui viltu läheb.Kehtima peaks vaba valiku printsiip.

Päevakorrast aga päriselt uuel aastal ei kao miskit. Jätkub mageda vee defitsiit ja võitlus tema allikate omandamisel.Sellest suurt praegu ei räägita aga küll teema varem või hiljem rohkem pinnale tuleb. Kuhugi ei kao narkomaania. Leiutatakse uusi ainekooslusega drooge.Üha enam kisub sellepoole,et enam riike legaliseerib kanepi tarvitamise ja tekitades nii veelgi laiaulatuslikuma sõltuvuse.Teine asi oleks ravikanepi lubamine. Ja kui juba on sõltuvus siis saab indiviidi parem ohjes hoida ja temaga manipuleerida.

Sport puhtamaks ei lähe. Kokkulepped, altkäemaksud, petmised, rahalised petuskeemid, dopingud. Sport kaotab oma tõelise võlu, on juba osalt kaotanud oma puhtuse. Käib võitlus ausa ja dopingulise spordi vahel. Suured rahad taga.See kõik, mis ma loetlesin on Neptuuni valdkond. Lisaks juurde veel loodushoiu ja kliimaga seotud asjaolud. Isiklikult olen sellel arvamusel, et ülemaailmne soojenemine on nii umbes 10-15 % ulatuses seotud inimtegevusega. Inimtegevuse rolli tuleks muidugi vähendada, et Suur Loodus saaks taastuda. Kõik muu on aga loodusjõudude, nii kosmiliste kui maiste protsesside tulemus. Tõenduste ja näidete toomine läheks pikale. Asi vajaks uut teema arendust.

Majandus ja pangandus sai eelmisel aasta kõvasti rapsida. Eriti turism, lennundus,  hotellindus ja toitlustus. Kadusid mitmed restoranid, baarid, bistrood, ööklubid, suleti rida hotelle. Seiskus kruiisilaevandus. Uuel aastal püüab see seiskunud valdkond kuidagi uuesti jalad alla saada. Merendus niipea paranemise märke ei näita. Läheb ikka mitmeid aastaid kui see taastub. Sajad kaubalaevad seisavad jõude. Uusi kruiisilaevu ka ei tellita. Vanemad laevad lähevad vanarauaks.Tööta jäävad paljud laevaehitajad, meremehed.

Pankrotte tuleb rohkem kui arvata võiks. Taevased veskid jahvatavad aeglaselt ja seepärast alanud aastal mingit kiiret tervenemist ei toimu. Tahaks küll, et kaos ja segadus ruttu hajuks aga ei, see õppetund inimkonnale jätkub ka alanud aastal. Peab jätkuma kuna inimkond ei võta kuidagi õppust. Minnakse kas või peadpidi vastu seina aga vigu ei tunnistata ja neist õppust ei võeta.Algas uus ja pikk tsükkel, milles peaosalised Jupiter ja Saturn ja nemad on otseselt seotud majanduse arengu etappidega.Jupiter annab, laiendab,õpetab, jagab, Saturn piirab,tühistab, korrigeerib ja annab seda, mida oled ära teeninud. Ega pea olema astroloog,et seda kõike, mis sai kirja pandud, ise sama edukalt järeldada.

 

järgneb...

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kliima kohta. On olemas astrometeroloogia. Köige lihtsam abivahend on Külvikalender. Seal on kenasti kirjas, mis ilmad meid igas kuus ees ootavad. Aga päikesepaneelid pidid poole lühema ajaga amortiseeruma, sest päike on tugevamaks muutunud. Kas Päikest saab inimene ka muuta?


Aivar ütles ...

2021 prognooside puhul räägitakse küllalt palju Veevalaja märgist ning väga mitmel põhjusel. Mida sooviksin pisut rõhutada, on tule- ja õhu koostöö, mille lihtsaks kujundlikuks näiteks on ka Jäära (tule) ning Kaalude (õhu) märkide koostöö - kui Kaalud võimaldavad põlemiseks piisavalt sobilikku õhku, siis on tulele soodne pinnas ning ka vastupidi, kui tekib õhunälg, hakkab tuli sumbuma.

Nii võikski ehk vaadelda Veevalaja märgist rääkides kogu õhutrigooni, Kaalud, Veevalaja, Kaksikud. Kaksikutes on Kuu põhjasõlm, mis viitab võimalusele, et tegemist võib olla mingis osas kahe erineva teema ajamisega, mida võidakse serveerida ühe (eksitava) nimetuse all. Põhjasõlmega on küllalt tihti nõ topeltmänge, sisu ja vormi erinevusi. Kuna Kaksikud on muutlik märk, siis see viitab pisut ka eesmärgi lõppfaasile (kasvõi saavutada kummalised formaalsused jms). Aga see selleks...

Kaudselt seonduvana võiks vaadata ka tuletrigooni, kuna õhk aitab tulel oma protsessi edendada. Marss liikus juba Jäära märgist edasi, mis on siiski vaadeldav Jäära märgi ning tema valitseja planeedi teatava väljendusena. Lõvi märgi teatavaid väljendusi võiks lugeda Päikese transiidist (võimalusi on mitmeid) ning vaadates Amburi märki, seal on olulise tegurina Kuu lõunasõlm. Kuu lõunasõlme (nagu üldse Kuu sõlmede) tõlgendamine pole nii üheselt lihtne, kuid siin on ilmselt teatav vihje, et Amburi temaatika võib olla piirangute all (kõlab kuidagi tuttavalt?) ning kitsendatud. Kuu lõunasõlm kipub (nagu sõlmede telg alati) üsna innukalt tähelepanu kõitma, kuna tal on teatavaid omadusi, mis ei lase teemat tähelepanuta jätta.

Pelgalt sõlmedest tuleb välja kaks suuremat sõnumit: topeltmängud (sisu ja vormi mittevastavus, soov kuivi formaalsuseid tähtsustada) ning piirangud või soov piirata.

Omal moel tuleb ka idamaade astroloogiast teatav vihje sünkroonsusele. Härja aasta saabumisel on tegemist samuti metalliga ning nagu ühes loengus kinnitas Holger Oidjärv, et metall ning õhk on küllalt paljudes kontekstides tõlgendamisel vahetatavad, siis see annaks omal moel vihjena Sõnni märgi, milles on transiiti tegemas üsna aeglane Uraan (viide fikseeritud õhumärgi ehk Veevalaja agendale).

Lääne ja idamaade astroloogia integreerimisel tasub muidugi olla ettevaatlik, et asjad ei läheks päris keeruliseks.

Ega muud tahtnudki enda pilgu najal väga rõhutada kui seda, et paljuski õhu teema aktuaalsuse puhul on vast hea püüda leida asjaolusid, mida see õhk siis mõjutab ning mis on need kaudsed asjaolud või sekundaarsed tulemused (näiteks tuli, mis töötab õhuga käsikäes).