neljapäev, 9. jaanuar 2020

Djatlovi kuru


See lugu juhtus veebruaris 1959.aastal. Tuntud kui müstiline ja seletamatu tragöödia üheksa matkaja saatuses. Viki kirjutab sellest nii:
Djatlovi kuru intsidendiks nimetatakse üheksa suusamatkaja hukkumist teadmata põhjustel Põhja-Uraalis 2.veebruaril 1959. Hukkumiskoht nimetati hiljem matkajate rühmajuhi järgi Djatlovi kuruks. (vene keekes Перевал Дятлова).

Igor Djatlovi juhitud kaugmatkajate rühm põgenes ööbimise ajal seletamata põhjusel telgist ja hukkus sellest kuni 1,5 kilomeetri kaugusel temperatuuril –30 kraadi. Mõnel surnukehal leiti kolju- ja roidemurde. Juurdluse andmetel teisi inimesi ümbruskonnas ei olnud. Juhtumi seletamiseks on esitatud mitmesuguseid teooriaid (laviin, põgenenud vangide kallaletung, manside rünnak nende pühal mäel viibijaile, sõjaväe eriüksuse rünnak, relvakatsetuspiirkonda sattumine, mõrvamine välisriigi luurajate poolt, keravälk, lumeinimese rünnak, metslooma (näiteks karu) rünnak, infraheli, ülitugev magnetväli, üleloomulik või maaväline jõud). Enamik rühma liikmeid oli Uurali Polütehnilise Instituudi (praegu Uraali Riiklik Tehnikaülikool) üliõpilased või vilistlased. 

Mis tegelikult seal juhtus, seda vist ei saagi me teada. Meie vaatame seda juhtumist tähdede keeles ümberpanduna. Taevas tekkis eeldus sellise seletamatu asja tekkeks. Panen kirja peamised ja huvitavamad seisud, mis ehk natuke aitavad mõista, mis seal Uraali mägedes võis juhtuda. Päevakaart (2.02.1959) tugevalt pingeline. Suur kvadratuur, T kvadratuur. Enamik planeete on pinges -  Päike oposit. Uraaniga, Marss oposit. Jupiteriga, Veenus oposit. Pluutoga. Harmoonias on Saturn olles trigoonis Pluutoga, ajastu seis. Trigoon on nii kena aga ka pinget endas kandev aspekt.Aga Pluutol on ühendus Karmaga!

Sellise taevaseisuga juhtus jaanuaris-veebruaris mitu olulist sündmust. Liinile tuli Boeng 707. Esietendub Walt Disney film Uinuv kaunitar. Oma esimsele reisul Gröönimaa rannikule hukkub Taani reisi- ja kaubalaev Hans Hedtoft. Kummalisel moel pole mereasteroidid end väljendanud. Laeva hukkumist tuleks vaadata siis tema vettelaskmise kaudu. 3.veebruaril hukkub lennuõnnetuses muusik Buddy Holly koos kahe kaaslasega. Lendamise asteroidi mängivad oma rolli. Icarusel ühendus Päikesega, Phaetonil opositsioon Kuuvarjutuse (3.tau) kraadiga ja Daedalusel ühendus Leviathaniga.

Sellise taevapildiga on sündinud raadioajakirjanik Ulla Länts. Kunstnik Epp-Maria Kokamägi. Soome kirjanik Jari Tervo. Ameerika modell ja näitleja Kelly Lynch.
Panin kaardile pea enamik nii öelda kurjad asteroidid ja nende aspektid.Samuti need asteroidid,millede printsiibid kuidagi on seotud sündmusega.  Kas nendest saab välja lugeda, millele nad viitavad? Alljärgnevas loetelus need asteroidid, mis teevad aspekte planeetidega


2.veebruar 1959.a.

Icarus konj. Päikesega Veevalajas
Damocles ja Pandora konj. Päkesega Veevalajas
Karma konj. Pluutoga Neitsis
Rip konj. Neptuuniga Skorpionis
Isis konj. Jupiteriga Skorpionis
Sekhmet ja Gorgo konj. Saturniga Kaljukitses

Hel ja Graves konj. Merkuuriga Veevalajas
Lacrimosa ja Sauron konj. Marsiga Sõnnis
Ural oposit. Merkuuriga Veevalajas
Odysseus konj. Merkuur + Hel Veevalajas

Odysseus ja Ulysses asteroide kasutan reisimise, pikemate kulgemiste, matkamite, avastusretkete jms.puhul. Juhtumite uurimisel kolme lennundusega seotud Icarus, Phaeton ja Daedalus sümboliseerivad nii taevaste lendudega aga ka maiste inimkonna üleliigse lennukuse asjades.Mütoloogias need  kenasti kirjeldavad nende olemust.

Asteroidid märkide järgi. Märgin ära ainult täiskraadid ja osa minuteid ümmardan lähima täiskraadini:

Jääras  - 0 kraadi Klima; 4 kraadi Russia;  6 kraadi Chaos; 9 kraadi Eris; 16 kraadi Typhon; 18 kraadi Moira;
Sõnnis – 0 kraadi Phaeton; 6 kraadi Hades; 13 kraadi Varuna; 22 kraadi Hylonome R; 25 kraadi Sauron;  26 kraadi Lacrimosa;
Kaksikutes – 19 kraadi Klotho; 

Vähis – 1 kraadi Lachesis R; 5 kraadi Orcus R;
Lõvis – 4 kraadi Ural R; 17 kraadi Misa R; 29 kraadi Haumea R;
Neitsis – 4 kraadi Karma R; 13 kraadi Scylla R;
Kaaludes – 1 kraad Arawn R; 6 kraadi Memnon R; 24 kraadi Siberia; 24 kraadi Ixion R; 

Skorpionis – 11 kraadi Rip; 22 kraadi Atropos; 26 kraadi Isis;
Amburis – 6 kraadi Osiris; 9 kraadi Memoria; 10 kraadi Horus; 13 kraadi Lilith,; 15 kraadi Anubis; 18 kraadi Daedalus; 19 kraadi Apophis; 19 kraadi Moskva; 20 kraadi Leviathan;  26 kraadi Moroz; 29 kraadi Lie;

Kaljukitses – 1 kraadi Gunn; 1 kraadi Sekhmet; 6 kraadi Gorgo; 7 kraadi Narcissus; 8 kraadi Mnemosype;  11 kraadi Psyche; 14 kraadi Requim; 15 kraadi Tisiphone; 16 kraadi Zeus; 17 kraadi Achilles; 17 kraadi Mors-Somnium; 19  kraadi Ulysses; 25 kraadi Chimaera; 26 kraadi Aletheia; 

Veevalajas –0 kraadi Odysseus;  3 kraadi Hel; 5 kraadi Graves;6 kraadi Asmedeus;  10 kraadi Damocles; 10 kraadi Pholus; 12 kraadi Icarus; 14 kraadi Pandora; 20 kraadi Lucifer; 24 kraadi Charybdis; 25 kraadi Banic; 25 kraadi Angel; 26 kraadi Veritas; 29 kraadi Cerberus; 

Kalades – 8 kraadi Fatme; 9 kraadi Medusa; 20 kraadi Desdemona;
Nagu näha on Ambur, Kaljukits ja Veevalaja kõige enam ülekoormatud vastavate printsiipidega asteroididega. 

27.oktoobril 1958.aastal toimus Kuuvarjutus 3 kraadi Sõnnis Musta Kuu peal. Päikesel oli varjutuse päeval ühendus Neptuuniga Skorpionis. See energia siis pidi kusagil end välja elama, realiseeruma. Tegi seda siis ka Uraali mägedes Djatlovi matkajatega. 

järgneb....

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Põnev on lugeda Sinu kirjutisi, kuigi uurimisteemad on sageli surma ja hukkumistega seotud.
Aga kuidas suhtuda neisse hävingut ennustavatesse asteroididesse?
Seda ma ei arva, et kõik on sündides puhtad valged lehed (kõigil on karma). Samas oleks lootustandev mõelda, et ka tähtede poolt ennustatud traagilisi sündmusi on võimalik teises suunas juhtida.

Ganesh ütles ...

Isiklikult arvan, et sünniga seotud potentsiaali avaldumine on mingis osas üsna fikseerituna paigas ning seda võibolla ka mõningates detailides järgmise ja ka ülejärgmise kehastuse puhul.

Kindlasti on omad vabadused, ühel ehk selles suunas, teisel teises suunas ning ka vabaduse määr või ulatus võib olla erinev ning rütmiline - on perioode, millal on vabadus ehk valikuvõimalus üsnagi piiratud ning on hetki, kui vabadus ehk valikuvõimalus on tavatult ulatuslik.

Mis puutub nn katastroofidesse ja vahel ka inimelude tragöödiatesse, on näiteks teoreetilise käsitluse järgi surm kui selline pigem õnnelik ning soodne sündmus.

Surma saab käsitleda väga mitmel moel, on olemas selline kaart nagu Punya Chakra, ehk surma hetke kaart, mida käsitletakse vastavalt kontekstile.

Punya tähenduseks on vabas vormis tõlgituna "õnnelik" ja ka "soodne".

Midagi tavatut või eksootilist seal eriti polegi, tegemist on surma hetke (täpse) kaardi tõlgendamisega ning eesmärgiks on tuvastada selle hetke asjaolud ning ka üsna olulised faktorid või tegurid, mis võivad mõjutada ümbersünni kvaliteeti.

Surma hetk kajastab sellel hetkel toimunud sündmusi ning seega peaks surma hetke kaart olema kooskõlas ka näiteks väidetava ehk nn ametliku surma hetke ajale ning kohale koostatud kaardiga. Mõnikord on tegemist nõ juhusliku ebatäpsusega ning mõnel juhul üritatakse üldsusele täies teadmises serveerida mõnda hoopis teist hetke (poliitiliselt käivitatud surmad jne).

Kui sünnikaart viitab sünniga alanud elukäigule, siis surma hetke kaart viitab surma hetkest järgnevale seisundile.

Arvan, et üks olulisemaid asju, mille suunas pürgida, on muuta oma suhtumisi ning meelelaadi - see teeb rahulikumaks ning kui saabubki kord lahkumise hetk, siis on võimalikult väheste pingete või suisa agooniata seisund heaks lähtepunktiks soodsamale ümbersünnile, niipalju kui see on vähegi võimalik.

See kõik on muidugi üldistav pilk ning internetis ja ka raamatutes avaldatud artiklid Punya Chakra kohta, on enamasti pigem suunda andvad ning üldise loomuga ning see on mõistetav, alati on mõningaid saladusi, mille avaldamisega ei kiputa kiirustama.