neljapäev, 7. märts 2019

Meie taevased sõbrad - 4


Urania aspekte maailma astroloogidel:

Jonathan Cainer – konjunktsioon Pluutoga
John Dee – konjunktsioon Saturniga
Elsbeth Ebertin – konjunktsioon Jupiteriga
John Frawley – konjunktsioon Neptuuniga
Augusta Foss Heindel – konjunktsioon Merkuuriga
Deborah Houlding – konjunktsioon Kuuga

William Lilly – konjunktsioon Jupiteriga
Joan McEvers – konjunktsioon Pluutoga
Jeff Mayo – konjunktsioon Marsiga
Johannes Morinus – konjunktsioon Neptuuniga
Eileen Nauman – konjunktsioon Merkuuriga
Ernst Ott – konjunktsioon Päike/Merkuur

Robert Pelletier – konjunktsioon Kuuga
Vivian Robson – konjunktsioon Lõunasõlmega
Lois M. Rodden – konjunktsioon Põhjasõlmega
Zane Stein – konjunktsioon Saturn/Vertexiga
Sonna Van Toen – konjunktsioon Merkuuriga
Robert E. Zoller – konjunktsioon Pluutoga.

Eesti astroloogid. Vaatame meie tähetarkasid lähemalt, st. lisaks Uraniale lisame kaartidele ka peamised teised asteroidid. Selle abil saame ehk kinnitust, et valitud hobi või eriala on tulnud ellu taevaste soosingute mõjul. Taevane poolehoid on, jäi järgi ainult see ellu viia või siis mitte. Eks paljudel on need asteroidid ka oma kaardis seotud ja väljapaistval kohal aga nad ometi ei loe end astroloogiks, ei tegele sellega ja isegi pigem eitavad astroloogia mõjusfääri.

Teadusinimene, kelle kaardis leiab viiteid, et ta võiks olla ka astroloog või vähemasti selle pooldaja. Astrofüüsik ja teadusfilosoof Enn Kasak. Tema Päike on ühenduses Ganesaga Kaaludes. Uranial ühendus Astrowizardiga Neitsis. Astrocourier Skorpionis trigoonis Jupiter-Uraan ühendusega Vähis. Mees on avaldanud astroloogia ja astronoomia vanemat ajalugu käsitleva raamatu "Iidne tähetarkus" (2003). Mitmed taevaste printsiipidega asteroidi on aidanud kaasa rääkida tema nii maailmavaate kujunemisele ja kogu senisele tegevusele.
Marje Josing, majandusanalüütik. Tema on Päikesel ühendus Zvezdotchetigs Vähis. Stargazer Kalades sekstiilis Saturniga Kaljukitses. Igati sobivad seisud tegelemaks statistikaga. Suhtumist astroloogiasse ei tea.

Urmas Dresen, Meremuuseumi praegune juht. Temal on mitmeid viiteid, mis sobiks tegelemaks ka astroloogiaga aga temast on saanud hoopiski merelase asutuse juht. Merkuur-Veenus ühendus Stargazeriga Amburis. Astrocourier ühenduses põhjasõlmega Kaaludes. Spacewatsh ühenduses Marsiga Sõnnis ja Zvezdotchet ühenduses Musta Kuuga Sõnnis.
Toon ära ka mõnede isikute kaartide seisud, kes ei pea astroloogiat ei teaduseks ega üldse mitte millekski tähelepanu väärivaks alaks. Eks see ole nende valik ja valikuvabadus nii arvata.
Eesti niiöelda esiskeptik Martin Vällik. Temal on asteroid Skepticus Lõvis ühenduses Kuuga. Siit saab välja lugeda tema järjekindel astroloogia eitus, suhtumine paramütoloogia valdkonda. Ganesa Kaksikutes kvadratuuris Veenus-Pluuto ühendusega Neitsis. Urania Amburis kvadratuuris asteroid Maniac`ga Kalades. Vahel on tunne, et mees ei usu sedagi, et ta sündinud on. Uranial on ka poolsekstiil Narcissusega Skorpionis. Mees naudib kõike, mis seotud taevaste asjadega, on selleks siis astronoomia jaatus või astroloogia eitus.

Ajakirjanik ja diplomaat Harri Tiido on öelnud, et tema astroloogiasse ei usu. See on ehk tingitud sellest,et temal on Stargazer ja Astrocourier ühenduses Neptuuniga Kaaludes. Ganesa ühenduses Junoga Lõvis ja Urania Vähis ei ole aspekteeritud.
Selgeltnägijate saadetest on üheks kohtunikuks olnud Koit Pikaro, kes suhtub igasugusesse esoteerika alasse suure umbusuga ja enamasti eitab selle toimet. Temal Urania Jääras vastasseisus Stargazeriga. Mustal Kuul ühendus Spacewatchi ja Zvezdotchetiga Jääras. Päikesel ühendus Astrowizardiga Lõvis. Soosivaid seise on aga ta on valinud eitava vaatenurga nii esoteerika kui astroloogia suhtes.

Psühhiaater Voldemar Kolga, kes on samuti olnud kohtunikuks selgeltnägijate saadetes. Merkuuril ühendus Zvezdotchetiga Skorpionis. Neptuunil ühendus Astrocourieri ja Uraniaga Kaaludes.
Teadusajakirjanik Tiit Kändler. Ganesal ühendus Astrowizardiga Kaksikutes. Spacewach opositsioonis Veenusega Lõvis.

Kommentaare ei ole: