pühapäev, 1. jaanuar 2017

2017



Head Uut Aastat!

Milline see alanud aasta võiks siis tulla. Tuleb ta samasugune nagu eelmine või tuleb veelgi hullem või siiski rahulikum. Uue aasta kohta on ilmunud ja ilmub ehk veelgi mitmeid prognoose ja taevaseisude kirjeldusi. Panen ka omaltpoolt kirja olulisemad ja üldisemad tendentsid. Kasutasin ka mõnda internetis leitud viiteid ja märksõnu uue aasta kohta, neid edasi täiendades. 

Aasta algus pole just kõige pingevabam. Juba esimene päev näitas, et rahust on asi vägagi kaugel ja terror on pea igapäevane nähtus. Tulistamine Istanbuli ööklubis Reina ja vähemasti 39 hukkunud seda veelkord kinnitab. Marsi ühendus Neptuuniga pidi kuidagi end välja elama aga miks just nii traagilisel kombel? Seega tuleb maailmale intensiivne, kiire, kontrastne ja sündmusterohke aasta. Inimkond ühelt poolt püüab kaasa minna uuendustega, teisalt vanad ja jäigad mallid seda takistavad. 2017.aasta on eelmäng 2018.aastale. Siis Saturn liigub oma kodumärgis ja maailmapilt peab ja muutub.

Saab tunda ka kliima anomaaliaid. Lund sajab seal, kus seda varem üliharva on ette tulnud. Põud seal, kus tavaliselt on olnud vihmane. Põud ja vihm on omavahel territooriumid ära vahetanud. Pole ka pääsu tehnoloogilisest progressi negatiivsetest viljadest. Mõne uue tehnoloogia juurutamine võib kaasa tuua raskete tagajärgedega õnnetuse. Seda eelkõige transpordi vallas. Äkkõnnetused on samuti aasta menüüs ette nähtud. Mõni suurem tulekahju või Marsi muu temp ei jää meil nägemata. Konfliktid jõuavad teguküpseks jaanuari lõpupoole. Nendes maades, kus käis sõda, sõjakirves saab hoogu juurde.
Kujunema  hakkab konfiguratsioon Jupiteri, Uraani ja Pluuto vahel. Agressiivust lisab Marss, mis veebruari lõpus teeb ühenduse Uraaniga. Eelmine Jupiteri kvadratuur Pluutoga oli ära 2016.aasta novembris. Märkide tasandil jätkub Uraan-Pluuto kvadratuur oma erinevate ilmingutega. Neid vilju me oleme juba maitsnud ja maitseme veelgi. Väga mõrud need viljad.

Oma osa on pingetes lisab ka 26.veebruari Päikesevarjutus (18 kraadi Kalades). Üks pingelisemaid perioode siis jääb ajavahemikku 27.veebruar kuni 11.märts. Seda aega ilmestavad  poliitilised intriigid, konfliktid ja loodusõnnetused. 27 ja 28 veebruaril on tervelt kolm planeeti kriitilistes kraadides, mis võivad kaasa tuua tõsiseid sõjalisi kokkupõrkeid. Üldiselt pakutakse, et tuleb 2017 aasta vähem pingeline kui läinud aasta. Vähemasti nii me loodame. Aga taevamannat ja piimajõgesid ei maksa loota.
Meile püütakse sisendada optimismi, seda on ka vaja aga  ma ei jaga seda optimismi. Läinud aasta kohta samuti ei prognoositud väga keerulisi asju. Ometi toimusid mitmed kardinaalsed sündmused, rida terrorakte Euroopas ja Türgis, Brexit, mitmed lennuõnnetused, meie kummaline presidendi valimise saaga. Kas Riigikogul oli hirm nii suur, et ei julgenud teist kanditaati  Kaljulaidi kõrvale seada. Järsku kordub sama, mis juba oli.  Samuti Trumpi võit, kuigi enamus maailma astrolooge üsna kindlalt pakkusid, et võidab Clinton. Selline tunne, et et selle uue presidendiks kinitamine pole veel täielililt kindel. Miski kamm või konks selle juures on.

Arvan, et uuel aastal tuleb juurde mitu uut sõjakollet, jätkuvad vanad. Rahust Süürias ja teistes Lähis-Ida maades on veel vägagi kaugel. Läheb veel oma kaks aastst enne kui midagi muutub. Päevavalgele tuleb veel nii mõnigi senine saladus. Oma koha võib kaotada mõni kõrge tegelane või riigipea. Mõni üllatus on taeval veel varuks, mis see on, seda teab vaid taevas ise.
Meil toimub riiklik matus. Kes jätab selle maailma maha, seda ma muidugi ei oska öelda aga selline visioon mul on. Seostan seda suvise päikesevarjutusega, varjutuseses olevate planeetide aspektidega. Kõike ette näha on ilmvõimatu. Selleks peaks vaatluse alla olema iga riik, linn või tähtis ehitis, laev või lennuk, sild, kõrgtorn jne., et öelda, kas vaatluse all olevad objekte tabab mõni ebaõnn või mitte. Sama lugu isikutega. 

Veebruari lõpp, märtsi algus on küll  üks pingelisemaid aegu aga mitmed prognoosiad pakuvad, et kevade lõpp ja suvi tulevad palju rahulikumad kui oli läinud aastal. Eks näis. Suve lõpus, augustis on taevamuster selline, et lubab rohkesti sündmusi ja ootamatusi. Õhk on täis elektrit ja väiksemgi säde võib vallandada suurema konflikti. Sügisel novembris võib ette tulla sagedamini looduse jõu ilminguid, mis ei ole mitte meeldivate killast (üks võimalikke tegureid oleks Päikese kvadratuur sõlmedega). Üldiselt ei näe, et mõni terve kalendrikuu oleks üldiselt rahulik, kena ja harmooniline.
Tegelikult meis endist sõltub, milline aasta saab olema. Tähed ainult peegeldavad olukorda, tegutsema ja reageerima peame ikka ise. Kui me teame pingeaegu, siis saab nendeks valmis olla, neid pehmendada. Tuntud vana tõde aga ikka ja jälle tuleb seda üle korrata.

On tulemas tulikuke aasta ja see päris rahulikku aastat ei anna. Tulikukele ei meeldi laisad ja loodrid. Kukk on kodulembeline lind, armastab korda ja praktilisust. Kukk kaitseb oma territooriumit ja sinna tungides ei lõpe see heaga. Tüüpiline kukk on ambitsioonikas, sihikindel, eksentriline ja tervkeelne. Kukk on ka provokaator, tuleb jälgida, et tema provokatsiooni õnge mitte sattuda.Ta on ka religioosne sümbol. Hiina kalendri järgi on kukk kümnes loom 12-st loomast hiina tsüklist. See vastab kümnendale märgile, Kaljukitsele. Märk on seotud ambitsioonidega, karjääriga, siis Kuke aasta sobib saavutamaks kõrgemat positsiooni. Tulekukena aga võib see pürgimine kõrgemale ja edu saavutamine väljenduda ka läbi agressiooni, esineda võib plahvatusohtlikke olukordi.

Et mõista, mida Kukelt oodata, tuleb ajas natuke tagasi minna. Vaadata, mis toimus eelmiste Kuke aastatel. Kukeaastad olid 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993 ja 2005. Nendel aastatel toimunud sündmused on kõnekad. Sõjalised võidud, mis aga ei olnud alati sugugi positiivsed. Negatiivne näide. 1933 tuli võimule Hitler. Positiivne oli täpselt üks tsükkel hiljem 1945 Teise maailmasõja lõpp. Kukk oli helde ka uute saavutustele kaasalööja. 1957.aastal lennutati kosmosesse esimene Maa tehiskaaslane Sputnik 1. 1969 jõudis inimene Kuule. 1993 viidi enamikest endistest sotsriikidest välja NL sõjavägi. Oktoobris 1993 Venemaal konstitutsiooniline kriis. 2005 terror Londonis. 

Heraldikas tavaliselt koduloomi ei kujutata. Erand on tehtud kukele. Kukk heraldikas sümboliseerib sõjalist vaprust, võitlust, religiooset vaimustust, innukust. Võidu suursugust. Lind on vapruse ja tähelepaneku sümbol. Kujutatakse kukke kas laulvana, nokk lahti ja sageli ka valmis võitluseks (ühe ülestõstetud koivaga). Kõige kuulsam kukk oli Gallia kukk, asus vapil. Juba vanad roomlased kutsusid prantslasi gallialasteks, st. kukkedeks (ladina keeles tähendab gallus „kukke“. Seda gallialaste tulipäisuse ja norimismeele pärast. Kuningas Karl VIII (1483-1498) kinnitas kukekujutuse ametlikuks riiklikuks embleemiks. Kukk püsis vapil mitu sajandit. Napoleon asendas aga kuke kotkaga. Pärast 1830.aasta revolutsiooni ilmus kukk sõjaväe lahingulippudele ja mundritele. Tänapäeval kukke Prantsusmaa vapil pole aga ta on Prantsuse Rahvusliku Olümpia komitee embleemil, muutudes sõjamehest sportlaseks.
Riikliku tähtsusena on kukk ühel Aafrika riigi vapil – Keenial. Valge kukk kirvega kilpi keskel. Punane võitluskukk oli ka Valloonide (Belgia) ajaloolisel lipul ja ka Leedu linna Salantai linnavapil. Veel leiab kukke mitmetel Venemaa väikelinnade ja külade vappidel. On ju kukk kodulind ja maaelu lahutamatu asukas. 

järgneb...

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga huvitav lugemine

Valor ütles ...

Tänan Anonüümne. Kena kui vähelalt keegi kommenteerib.Kommentaaridest tunnen puudust. Vaidleks keegigi vastu või omaltpoolt täiendaks. Siis oleks mul ka rohkem indu ja huvi edasi kirjutada, uurida seise teisest rakursist.

Anonüümne ütles ...

Ma loen küll alati suure huviga. Isegi köik algusest peale kirjutatud blogid lugesin läbi. Näiteks Sinu blogis oli Globa seisud aasta kohta. Köik oli vastupidi tegelikkusele. Sinu omad olid öiged. Seega - lase samas vaimus edasi. Ootame selle Trumpi 20. jaanuari ära. Selleks ajaks on meeskond tal valmis ja köikidel riikidel teada. Hakkab ka ajakirjandus end siis muutma. Asjalikumaks. Muu maailma ka realistlikumaks. Aga - suur tahtmine on teada ikkagi, kas järgmisel korral saab Trump uuesti vande anda. Vöi ikkagi tagandatakse? Asteroidid peaksid ka ju Sul abiks olema selle asja uurimisel. Lase tulla! Tänan.

Anonüümne ütles ...

9. aprill, tõenäoliselt varahommik; Põhja-Iraan, Kaukaasia või Lõuna-Venemaa.

Anonüümne ütles ...

20.jaanuaril 2021 ei anna Trump ameti vannet. Pane Trumpi andmed 20.jaanuar 2021 peale, siis asi klaar. Tähed ei toeta.